X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • הורדת כוךסטרול
    יוסי
    20:50 08/10/21 08/10
    20:50
  • שלום רב, בן 57, לאחר צינטור הוחדרו 3 סטנדים לעורק אחד,
    עורקים אחרים תקינים. קיבלתי אטוזט 10 מג ליום. לאחר 6 שבועות בבדיקת דם
    Cholesterol 96
    Triglycerides 65
    HDL 43
    NON HDL 53
    LDL 40.3

האם יש בעייה עם ירידה חריפה של LDL?

לפני הטיפול התרפתי בסטנים LDL היה 90

תודה מראש

• הגב ל: הורדת כוךסטרול

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אנדוקרדיטיס ופגיעה במסתם המיטרלי
    גידי
    01:25 07/10/21 07/10
    01:25
  • שלום
    אחי בן 30 מאושפז בבית חולים עם פגיעה במסתם המיטרלי בגלל אנדוקרדיטיס ומתכננים עבורו ניתוח החלפת מסתם .ש לו פרולפס של מסתם מיטרלי P3 אי ספיקה מיטרלית קשה .לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה ,הגדלה קלה של העליה השמאלית .עיבוי קל בקצה העלה האחורי של המסתם המיטרלי .אינו באי ספיקת לב ואין סימנים מכוונים לכך .יציב המודינמית ונשימתית .אקג ללא חסם הולכה וללא הארכות מקטעים .האקו הוא מלפני 9 ימים .הוא מאושפז כבר שבוע וחצי .האם הניתוח דחוף או שיש כמה ימים כדי להתארגן ולמצוא מנתח פרטי תודה רבה

• הגב ל: אנדוקרדיטיס ופגיעה במסתם המיטרלי

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחוץ מתוצאות צינתור טיפולי
    עדי
    14:46 06/10/21 06/10
    14:46
  • שלום רב,

אני בן 47, לפני שנה וחצי עברתי התקף לב + צינתור עם 2 סטנטים.
    סיכום הצינתור:
    בוצעה פעולה התערבותית בעורקים הבאים:
    Mid LAD - ללזיה ב - LAD
    XB הוכנס צנתר מוליך מסוג
    הלזיה הורחבה בעזרת בלון
    קוטר: 3 מ''מ. אורך: 20 מ''מ. QUANTUM הלזיה הורחבה בעזרת בלון
    קוטר: 3.5 מ''מ. - מ''מ. אורך: 22 מ''מ. ללחץ Drug Eluting Stent Onyx בהמשך הוכנס תומכון מסוג
    מקסימלי של 16 אטמוספרות.
    קוטר: 3.5 מ''מ. אורך: 20 מ''מ. ללחץ מקסימלי של 18 QUANTUM הלזיה הורחבה בעזרת בלון
    אטמוספרות.
    Sion Blue הועבר תייל מנחה מסוג
    אחרי ההתערבות. תוצאות הטיפול: הטיפול TIMI III ההצרות בלזיה הופחתה לרמה של % 0. נרשמה זרימת
    ההתערבותי הסתיים בהצלחה.
    DistRCA - ללזיה ב - RCA
    קוטר: 3 מ''מ. אורך: 20 מ''מ. MAVERICK הלזיה הורחבה בעזרת בלון
    קוטר: 3.5 מ''מ. - מ''מ. אורך: 22 מ''מ. ללחץ Drug Eluting Stent Onyx בהמשך הוכנס תומכון מסוג
    מקסימלי של 16 אטמוספרות.
    JR הוכנס צנתר מוליך מסוג
    Sion Blue הועבר תייל מנחה מסוג
    CATH. ASPIRATION הוכנס ציוד נוסף מסוג
    אחרי ההתערבות. תוצאות הטיפול: הטיפול TIMI II ההצרות בלזיה הופחתה לרמה של % 0. נרשמה זרימת
    ההתערבותי הסתיים בהצלחה.

לפני כחודש עברתי עשיתי אקו לב במאמץ, עבר לי בסדר ללא כאבים או תחושות לא טובות אך הסיכום היה המלצה לצינתור אותו עברתי לפני מספר ימים.
    בצינתור הכניסו לי סטנט חדש וזה הסיכום:
    עורק כלילי שמאלי ראשי: ללא היצרות
    עורק שמאלי קדמי יורד: ללא היצרות משמעותית סטנט
    פתוח היטב
    ללא היצרות משמעותית בענף דיאגונלי
    עורק עוקף: היצרות 80% בסגמנט פרוקסימלי
    ממנו מתפצלים 3 ענפים מרגימלים
    IN STENT OCCLUSION עורק כלילי ימני: ענף אקטטי מוצר
    75% בסגמנט פרוקסימלי וסתום 100% דיסטלית בתוך סטנט
    PLB וישנם קולטרלים" מגשרים" לענף
    אבחנה אנטומית:
    SIGNIFICANT CORONARY ARTERY DISEASE *
    STENOTIC LCX 80%
    OCCLUDED DISTAL RCA (IN STENT) WITH RCA>
    PLB COLLATERALS*
    PCI TO LCX :
    המלצות
    CONSERVATIVE MANAGEMENT OF RCASUCCESSFUL
    PCI STENTING
    OF PROX LCX 80>
    0% USING ONYX DRUG : מהלך הפעולה האנגיופלסטית
    .ELUTING STENT (DES) 3.0X18 mm WITH EXCELLENT RESULTS AND TIMI 3 FLOW

התור שלי לקרדיולוג הוא רק בעוד חודשיים ובינתיים אני מרגיש כאבים מדי פעם בחזה  והדופק שלי עולה במהירות אחרי כל הליכה קטנה.
    אני מאוד לחוץ מהצינתור ובמיוחד מזה שרשום שיש לי חסימה חוזרת של 100% בסטנט קודם ועדיין לא פתחו אותו.
    אשמח להבין יותר על מה שעברתי ומה משמעות של מה שמצאו ועשו.

המון תודה!!!

• הגב ל: לחוץ מתוצאות צינתור טיפולי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיסון קורונה
    סמאח
    16:33 03/10/21 03/10
    16:33
  • שלום
    בת 37 חולת סרטן, אחרי כימו וניתוח, מקבלת טיפולים ביולוגיים והרמונליים, והקרנות, ברקע יש דלקת בקרום הלב, ווסקוליטיס ושיוגרן
    האם אפשר לקבל חיסון שלישי??

• הגב ל: חיסון קורונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אקו לב .
    רוני
    11:37 30/09/21 30/09
    11:37
  • שלום
    אני בת 39 בריאה בדרך כלל , עשיתי אקו לב כחלק מביקורת שגרתית שיש לי כתוצאה מכך שחליתי בלוקמיה בילדות . אשמח לדעת מה הכוונה לא ניתן להעריך את תפקוד חדר שמאל למה ?
    ובעדר סיגנל TR או PR לא ניתן להעריך את הלחץ הריאתי למה זה ?
    אשמח לדעת כמה זה חמור
    תודה רוני

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.
  • הגב ל: תוצאות אקו לב .

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לאחר מעקפים
    Yoni
    11:14 30/09/21 30/09
    11:14
  • היי אני בן 60 לאחר 3 שבועות מניתוח מעקפים 2 מעקפים. רציתי לדעת כמה זמן אסור ספורט ואסור לשכב על הבטן ואסור לנהוד ואסור לטוס. אשמח אם תבהיר זאת תודה

• הגב ל: לאחר מעקפים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לאחר מעקפים שאלה.
    Yoni
    11:12 30/09/21 30/09
    11:12
  • עברו 4 שבועות מהניתוח מעקפים שעשיתי אני בן 60. האם זה בסדר שאני מרגיש דקירות באיזור הלב אחרי כמה זמן זה עובר . אני מרגיש זאת כמעט כל יום דקירות כאלו .

• הגב ל: לאחר מעקפים שאלה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק איטי ציפרלקס
    ירין
    04:46 29/09/21 29/09
    04:46
  • היי שלום ,דר בן 21 חשוב לציין שנוטל ציפרלקס 3 שבועות עקב חרדות בעקבות החרדות התחלתי לתת יחס לדופק וראיתי בין 60-100 הוא תקין , שעולה למיטה וממש נח הדופק שלי 58 56 ורוב הזמן 60+ רציתי לדעת עם זה מסוכן אני נורא דואג ומפחד זה בסדר שהדופק יותר נמוך מ 60 מרגיש הכל רגיל לא מרגיש כלום רק את החרדות האלה כל פעם שמודד והוא נמוך מ 60
    חשוב לציין שעברתי שרוול וירדתי כ 75 קג לפני 3 שנים
    רציתי לדעת עם זה בסדר דופק 56 58 54 גג בבן אדם צעיר או שמא מסוכן אשמח לתגובה שתעזור לי להירגע
    עשיתי אקג ובדקו לי את הלב רופאים רגילים אומרים לי הכל תקין וזה קשור לחרדה .. אבל רוצה חווד של מומחה על מה שעובר סליחה על המגילה ותודה רבה דוקטור

• הגב ל: דופק איטי ציפרלקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק איטי ציפרלקס
    פרופ' אבינעם שירן
    23:05 29/09/21 29/09
    23:05
  • הדופק במנוחה בהחלט יכול לרדת מתחת ל-60, במיוחד באתלטים.

בברכה,
    פרופ' אבינעם שירן מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה, ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל.
    טלפון: 04-8245979
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: דופק איטי ציפרלקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עזרה בפענוח אקו לב
    כרמלה
    18:12 29/09/21 29/09
    18:12
  • שלום רב דוקטור,
    הקרדיולוג הפנה אותי לאקו לב כנראה עקב לחץ דם גבוה.ורשם לי כדורים נגד לחץ דם.
    בבדיקה התגלה נוזל בקרום הלב שאמרו לי שהוא לא משמעותי אבל צריך להיות במעקב אצל קרדיולוג. רופאתצהמשפחה הפנתה אותי לאקו לב חוזר כדי שהיא תדע אם לאשר לי חיסון 3
    קיבלתי את התוצאות של אקו לב האם אפשר לקבל הסבר? תודה רבה

• הגב ל: עזרה בפענוח אקו לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עזרה בפענוח אקו לב
    פרופ' אבינעם שירן
    22:46 29/09/21 29/09
    22:46
  • אכן לא נשמע משמעותי ולא נראה שיש מניעה לחיסון 3.
    הגיוני להתייעץ עם קרדיולוג.

בברכה,
    פרופ' אבינעם שירן מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה, ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל.
  • הגב ל: עזרה בפענוח אקו לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי בחזה גל t שלילי
    שרון
    11:07 23/09/21 23/09
    11:07
  • היי. אחי, בן 41, היה במיון אתמול בעקבות כאב בחזה , צרבות.
    טרופונין שלילי , בבדיקת אקג קצב סינוס סדיר היפוך t בליד 3 .
    רציתי חהבין את המשמעות של הממצא הזה. האם נדרש ברור ?

• הגב ל: כאבי בחזה גל t שלילי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים
    תומר
    09:53 20/09/21 20/09
    09:53
  • שלום וברכה לדוקטורים ורופאים נכבדים,

אשמח בבקשה לדעת האם עדיין קיים צורך בנטילת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים כגון עקירה, או סתימה או כל טיפול אחר?

במעקב של אקו לב,
    באחד האקוים התגלה DSS

להלן הנתונים::
    AORTIC STENOSIS (17/10/2004) mild
    ? VENTRICULAR SEPTAL DEFECT
    Status Post closed

• הגב ל: נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים
    תומר
    02:55 19/09/21 19/09
    02:55
  • שלום וברכה לדוקטורים ורופאים נכבדים,

אשמח בבקשה לדעת האם עדיין קיים צורך בנטילת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים כגון עקירה, או סתימה או כל טיפול אחר?

במעקב של אקו לב,
    באחד האקוים התגלה DSS

להלן הנתונים::
    AORTIC STENOSIS (17/10/2004) mild
    ? VENTRICULAR SEPTAL DEFECT
    Status Post closed

• הגב ל: נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק לב 229
    רותי
    22:03 18/09/21 18/09
    22:03
  • שלום רב לפני שלושה ימים בשעה 11:00 משום מקום הרגשתי שהדופק שלי עלה ואני עומדת להתפוצץ מדדתי את הדופק באפלקציה שבטלפון וראיתי שהדופק הגיע ל229 במנוחה .חשוב לי לציין שזו פעם ראשונה שזה קורה לי ,ושאני 14 יום לאחר חיסון שלישי לקורונה .מה עלי לעשות

• הגב ל: דופק לב 229

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק לב 229
    פרופ' אבינעם שירן
    22:15 18/09/21 18/09
    22:15
  • מומלץ לפנות לקרדיולוג. נשמע כמו הפרעת קצב. יהיה צורך לתעד אותה באק"ג אם יקרה שוב.

בברכה,
  • הגב ל: דופק לב 229

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פלביקס
    שלי
    22:02 14/09/21 14/09
    22:02
  • שלום רב
    עברתי צינתור לפני כ3 שבועות, נוטלת פלביקס ואספירין.
    שמתי לב שאני מקנחת את האף יוצא גם דם.
    הרופא אמר לי לרדת ל3 פעמים בשבוע עם הפלביקס במקום לקחת כל יום.
    האם זה הטיפול הממולץ?

• הגב ל: פלביקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פלביקס
    פרופ' אבינעם שירן
    11:45 16/09/21 16/09
    11:45
  • לא נשמע לי סביר.
    מציע לך לפנות לקרדיולוג שלך ולהתייעץ איתו על כך.

בברכה,
  • הגב ל: פלביקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקות דם
    ענבר
    21:39 13/09/21 13/09
    21:39
  • שלום. אני בת 34. ברקע קרוהן
    מזה שבועיים כאבי בטן קשים ו צריבה בשתן וקושי במתן שתן (ללא צמיחה בתרבית שתן) בנוסף לחץ בחזה. חולשה כללית. ותחושה כללית רעה מאוד. אירועים של דופק מהיר ולעיתים לא סדיר.
    נבדקת במיון ושוחררתי הביתה להמשך בירור. במיון ה אקג היה תקין. טרופונין תקין. Crp תקין. ומעט אנמיה.
    רוב בדיקות הדם היו תקינות. עם זאת כשהגעתי הביתה שמתי לב לבדיקת הגזים בדם שהיתה ממש לא תקינה.
    Ph- 7.242 L
    Pco2- 67.6 H
    Methahemoglobin- 1.5 H
    Calcium- 1.40 H
    Lactate- 25 H

בנוסף בכל בדיקות השתן האחרונות היה חלבון גבוה בשתן. וגם ph גבוה. והומלץ על איסוף שתן לשלילת תסמונת נפרולוגית שטרם הספקתי לבצע.

האם בדיקות אלו יכולות להסביר את מגוון התסמינים שלי והתחושה הכללית הרעה?
    מדוע הרופאים לא התייחסו במכתב לערכים לא תקינים...

• הגב ל: בדיקות דם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קולכיצין ודלקת קרום הלב
    איתי
    18:46 12/09/21 12/09
    18:46
  • שלום רב,
    איתי בן 17.
    לפני חודשיים אובחנתי עם פרימיוקרדיטיס (דלקת קרום ושריר הלב) בעקבות וירוס.
    הונחתי לקחת קולכיצין למשך שלושה חודשין לפחות. מתחילת החודש, הקולכיצין עושה לי כאבי בטן קשים שאחריהם אני לא יכול לקחת יותר כדור והם נמשכים כמה ימים. אני כבר שבועיים לא לוקח כדור. האם כדאי לקחת בכל זאת או לוותר?

• הגב ל: קולכיצין ודלקת קרום הלב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב בחזה בצד שמאל כל בוקר למעלה משנה וחצי
    גילי
    15:42 10/09/21 10/09
    15:42
  • כאבים בחזה בצד שמאל מתעורר משינה מזיעה בראש וכאבים בחזה רוצה לציין שזה כבר למעלה משנה וחצי עברתי בדיקות אקג סיטי קרדיאק תקינים גסטרו תקין פשוט חסר עונים אני בן 49 ללא מחלות השמח לתשובה בהרדם

• הגב ל: כאב בחזה בצד שמאל כל בוקר למעלה משנה וחצי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הפסקת פעמות לב מרובות
    אני
    15:01 04/09/21 04/09
    15:01
  • שלום רב.
    מזה שבוע שאני מרגישה מידי יום הרבה פעמים ביום הפסקת פעימה. בזמן ספורט לא מרגישה אך במיוחד במנוחה מרגישה מאוד.
    קבעתי תור לקרדיאולוג עוד שבוע אך זה ממש טורדני. עשיתי בדיקת אקג יצא תקין לחץ דם תקין אני מודדת מידי יום. חייבת לציין שאני נוטלת סלואו דראלין 80 מזה 22 שנה. בגיל 22 היה לי דופק מהיר מאוד ולחץ דם גבוה בבית חולים בירור מקיף שעשו לי ללב ולהכל יצא תקין מאז אני נוטלת סלואו דראלין 80? עם זאת מרגישה בשבוע האחרון החסרת פעימות מידי יום? מה דעתך?

• הגב ל: הפסקת פעמות לב מרובות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקת אקו לב
    bsa
    13:41 31/08/21 31/08
    13:41
  • קיבלתי תוצאות בדיקת אקו לב
    האם הכל תקין על פי התוצאות? ומה זה אומר אי ספיקה מינימלית במסטמים?

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: תוצאות בדיקת אקו לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לא מבינה את התשובה של ההולטר 24 שעות
    קרן
    16:16 30/08/21 30/08
    16:16
  • אשמח להסבר כל ההולטר
    תודה

• הגב ל: לא מבינה את התשובה של ההולטר 24 שעות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח אקג
    שיר
    14:40 29/08/21 29/08
    14:40
  • עשיתי אקג במוקד בעקבות דופק מהיר (בדרכ עם דופק בסביבות 63)

• הגב ל: פענוח אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחוץ מאוד מתוצאות אקו לב מאמץ
    יריב
    17:07 28/08/21 28/08
    17:07
  • שלום רב,

אני בן 47, לפני שנה וחצי עברתי התקף לב + צינתור עם 2 סטנטים.
    סיכום הצינתור:
    הצרות קשה בחלקו האמצעי של העורק. עורק עוקף אקטטי במידה קלה-בינונית ללא - LAD . אי סדירות LM
    הצרויות משמעותיות. עורק ימני - אקטטי במידה קשה, הצרות לא משמעותית פרוקסימלית, חסימה
    DES דיסטלית עם עדות למסה תרומבוטית גדולה. בוצע נפוח בלון באזור זה עם חידשו זרימה, הושתל
    בלחץ גבוה, התקבלה פתיחה טובה אך לא מלאה של הסטנט - בשל החשש באמבוליזציה דיסטלית לא בוצע
    בעורק זה. TIMI II פוסט דילטציה. התקבלה זרימה
    בהצרות הקשה בעורק הקדמי, בוצע פוסט דילטציה של הסטנט ע"י בלון DES והושתל PTCA בהמשך בוצע
    וללא דיסקציה. TIMI III . עם תוצאה טובה NC

מאז עשיתי כל מה שצריך - שומר על תזונה מאוד בריאה / ים-תיכונית (הורדתי ב-18 קילו במשקל , כיום BMI 23), מקפיד לקחת כדורים, לחץ דם ממוצע של 105/70), LDL 45, ושה כל יום כמעט הליכה / אופניים של שעה-שעה וחצי.

אקו לב אחרון שעשיתי לפני כחודש -
    LV: Normal size with mildy reduced global funct on. Segmental wall abnormalities including ן
    ~ .inferior-basal and mid akinesis, basal septal akinesis and basal posterior segmental hypokiensis
    .LVEF 45%-50%
    .RV: Normal size and global funciton
    .MV: Mild regurigtation
    .Normal Pulmonary Artery Pressure

עשיתי לפני מספר ימים אקו לב במאמץ, עבר לי בסדר ללא כאבים או תחושות לא טובות אך הסיכום היה לא משהו:
    14.90 בשלב 5 METS המאמץ הופסק אחרי: 12:51 דק' בעומס של
    הבדיקה הופסקה עקב: השגת דופק
    תגובה קלינית: תקינה
    הפרעות קצב: ללא

בשיא מאמץ גבוה ובדופק תת מרבי גליל הפרעת התכווצות איזורית חדשה - אקינזיה של סגמנטב לזי אחורי (במנוחה
    תקין), דיסקינזיה של סמגנט בזלי תחתון (במנוחה אקינזיה של סגמננט - אנאוריזמטי מעט) ואקינזיה של סגמנטב לזי
    של מחיצה תחתונה (במנוחה תקין).
    מימצאים הללו מחשידדים לאיסכמיה בטריטוריה של עורק כלילי ימין ואו עוקף.
    ובדופק תת מרבי לגיל ללא עדות לאיסכמיה
    תגובה קלינית תקינה
    דינמיקה באקג
    בשיא מאמץ הינו 7.6 תקין 'E/E יחס
    בשיא מאמץ להערכת לחץ ריאתי סיסטולי TR לא התקבל סיגנל
    Diagnosis:
    Exercise echo cardiography
    Ischemic response - infero posterior.
    Very good exercise capacity.
    Normal clinical response
    Dynamic STT changes.
    Moderate global systolic LV dysfunction c RWMA.

אני מאוד הופתעתי מהסיכום ומאוד מאוד בלחץ ממנו. אני לא פוגש את הקרדיוךוג שלי בקרוב ואשמח מאוד להבין:
    1) מה המשמעות של הסיכום?
    2) מה מומלץ לי לעשות כעת (אילו בדיקות)?
    3) האם יכול להיות שאיכשהו התוצאות לא משקפות בהכרח את המצב שלי? אני מרגיש טוב , ללא כאבים, בכושר טוב (כמו שאמרו לי גם בבדיקה).

תודה!!

• הגב ל: לחוץ מאוד מתוצאות אקו לב מאמץ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק מואץ לאחר החיסון השלישי
    ליטל
    10:26 28/08/21 28/08
    10:26
  • בוקר טוב
    בת 38
    אתמול קיבלתי את המנה השלישית בשעה 11:30 בבוקר
    לקראת 05:00 לפנות בוקר התעוררתי עם דופק מואץ כ 140 פעימות לדקה שנמשכו כרבע שעה.
    האם יש סיבה לדאגה?
    תודה

• הגב ל: דופק מואץ לאחר החיסון השלישי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בחזה וביד שמאל וקוצר נשימה
    עדי
    16:46 27/08/21 27/08
    16:46
  • היי, בחודשים האחרונים אני לפני חתונה והתפשרתי מהעבודה אכן הייתי בלחץ אבל ברמה סבירה, אני חווה בחודשים האחרונים כאבים עדינים באים וחוזרים בחזה שמאל
    לפני שבוע הכאבים החלו להיות ממש כל כמה דקות באזור החזה היד השמאלית, הכתף והלסת בצד שמאל
    זאת בנוסך לחולשה ותחושה של התעלפות מידית
    ואחרכ עייפות אגירה
    לזה מתווסף קוצר נשימה
    אין לזה חוקיות, זה בא גם במאמץ וגם במנוחה

בבדיקות טרופונין שקיימתי פעמים בהפרשים של 12 שעות הכל היה תקין, גם אקג תקין
    ובאקו לב הכל תקין חוץ מנוזל מועט.
    האם יש סיבה לדאגה?

• הגב ל: כאבים בחזה וביד שמאל וקוצר נשימה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקו לב מאמץ
    טל
    16:57 26/08/21 26/08
    16:57
  • שלוםרב, עשיתי בדיקת אקו לב מאמץ עקב לחצים בחזה ועצם הסטרנום. לחץ בחזה שמאל אחרי אוכל ומאמץ ולפעמים ללא סיבה.
    עדיין אין לי תשובות מהאקו לב.
    אך יש לי שאלה מזה אומר -1.65 mm st? בתרשים של הא.ק.ג יש המון סימני שאלה האם יש מה לדאוג?

• הגב ל: אקו לב מאמץ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קרדילוק פעמיים ביום
    נוהא
    21:12 25/08/21 25/08
    21:12
  • הי, נטלתי בבוקר כמדי יום ב 07:30 כדור קרדילוק וכדור קרטיה (אני צריכה לקחת כדור אחד ביום קרדילוק-מינון 2.5 וכדור אחד קרטיה, מינון 100)?
    בחוסר תשומת לב טעיתי עכשיו 09:00 ולקחתי עוד פעם (כדור קרטיה וכדור קרדילוק). אני ממש בלחץ, מה צריך לעשות??

• הגב ל: קרדילוק פעמיים ביום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קרדילוק פעמיים ביום
    נוהא
    21:18 25/08/21 25/08
    21:18
  • אציין כי אני בת 42, סוכרתית סוג 1, עברתי צנתור ב 2017. ומאז הכל בסדר אצלי.

• הגב ל: קרדילוק פעמיים ביום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיוקרדיטיס חריפה
    גריטמן אייזיק
    01:02 25/08/21 25/08
    01:02
  • שלום רב,
    חליתי במיוקרדיטיס חריפה ופריקרדיטיס חריפה יש לי גם WPW האם האקג תקין?

• הגב ל: מיוקרדיטיס חריפה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק מהיר
    יואב
    12:50 24/08/21 24/08
    12:50
  • שלום דר יקר,
    אימי נוטלת כדורי seroquel/פרפנאן /Lorivan
    הרופא המטפל והרוקח הסביר לנו שהדופק בנטילת כדורים אלה יהיה מהיר, ולכן יש לשתות הרבה.
    הדופק המומצע שלה הוא 100-105
    האם זה מסוכן ? האם צריך לפנות לקרדיולוג? האם דופק כזה יכול לגרום לנזק ?
    תודה רבה

• הגב ל: דופק מהיר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת הולטר לב
    אנונימית
    16:57 22/08/21 22/08
    16:57
  • היי, אני בת 23 בריאה בדרך כלל אבל בחצי שנה האחרונה שמה לב לדופק מהיר אצלי שיכול להיות אפילו מאה פעימות בדקה במנוחה, עם זאת הלחץ דם בסדר.
    עשיתי בדיקת הולטר וביום הבדיקה גם הרגשתי ככה.
    רק איפה שהדופק עלה בסביבות 11 בלילה עשיתי פעילות גופנית.
    בשבועות האחרונים (כמעט חודש מהבדיקה) אני מרגישה חלשה מבדרך כלל, חסרת אוויר, מפריע לי לתפקד יותר מהרגיל.
    האם הבדיקה יצאה בסדר והאם זה יכול להיות קשור לתחושה שלי?

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: בדיקת הולטר לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בחזה
    יונתן לוי
    13:31 22/08/21 22/08
    13:31
  • שלום רב
    אני בן 40 , עוסק הרבה בספורט כ 4 פעמים בשבוע , לרוב כדורגל . כלפני חודש התחלתי להרגיש דקירות בחזה שמאל .
    בוצע בדיקת אקו ומאמץ - שניהם תקינות . מעבדה - קולסטרול = LDL-147 HDL-41
    עדיין חש דקירות לפעמים , לא יכול לשייך את הכאב לספורט לפני או אחרי או במנוחה .
    איזה עוד ברור ניתן לעשות ? האם ניתן לחזור לספורט ?
    האם בדיקות אקו ומאמץ תקינות , מעידות כי לרוב הסיכוי שהכל בסדר ?

• הגב ל: כאבים בחזה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקו לב תוצאות
    דוד
    12:27 21/08/21 21/08
    12:27
  • אקו לב -חדר שמאל בגודל תקין עובי דפנות גבולי התכווצות גלובאלית שמורה, מקטע פליטה מוערך 50%-55%, נצפתה הפרעת התכווצות אזורית .

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: אקו לב תוצאות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת אקו מאמץ בשל p.s מולד
    גילנףםגיל נף
    18:23 19/08/21 19/08
    18:23
  • שלום רב , בן 60 p.s קל עד בינוני.
    היום בדיקת אקו מאמץ : במאמץ לחץ מסתמי פולמונלי של 62/37 לא הצלחתי לסיים ריצה על המסלול בשל נשיפות חזקות. הודגש בחוות דעת עלייה חזקה בלחץ הפולמונלי במאמץ בינוני.

במאמץ אני מתעייף די מהר. אין עדות למחלה כלילית.
    מה דעתך ? תודה

• הגב ל: בדיקת אקו מאמץ בשל p.s מולד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תרופה להורדת כולסטרול - האם נחוצה?
    גבי
    18:00 18/08/21 18/08
    18:00
  • באולטרסאונד עורקי צוואר התגלו רבדים ועיבוי, שאר בדיקות הלב כולם תקינות.
    אני בן 68 משקלי תקין, עושה ספורט ואוכל אוכל בריא
    ה LDL שלי 122
    הקרדיולוגית המליצה לקחת סטאטור 20 לאורך זמן רב בכדי להוריד את ה LDL מתחת ל 70 - האם נחוץ?
    האם שנוי תזונה והגברת הפעילות הגופנית תהיה תחליף?

• הגב ל: תרופה להורדת כולסטרול - האם נחוצה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תקועת חזה
    יוסי
    15:36 17/08/21 17/08
    15:36
  • שלום
    בן 56, לא מעשן משקל תקין מזה מספר רב של שנים, ךחץ דם תקין פרופיל שומנים תקין סוכר בדם תקין לא נוטל תרופות. אבי ביצע החלפת מסתם בגיל 73 כן שאין היסטוריה משפחתית משמעותית.אני עוסק בספורט כל חיי פילאטיס טניס ובימים אחרים רץ בכל פעם כ 4-5 ק"מ. בשבועיים האחרונים סובל מתקועת חזה לאחר ריצה של 4 ק"מ כבר בהתחלה כעבור מספר דקות כשהדופק עולה. יש לציין שבדיקות אקו + אקו במרמץ לפני שנתיים תקינים. האם תהליכים טרשטיים כאלו אכן קורים פתאום גם לאנשים בריאים? האם יכולה להיות אבחנה מבדלת לתקועת חזה? האם התהליך הפיך בר תיקון?
    תודה מראש

• הגב ל: תקועת חזה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תקועת חזה
    פרופ' אבינעם שירן
    18:51 17/08/21 17/08
    18:51
  • מחלת לב כלילית ואוטם שריר הלה יכולים להופיע גם באנשים ללא גורמי סיכון ידועים. העובדה שהבדיקות לפני שנתיים היו תקינות אינה רלוונטית.
    מומלץ לפנות לקרדיולוג לבירור וטיפול. מובן שיש אבחנה מבדלת וגם טיפול יעיל.

בברכה,
  • הגב ל: תקועת חזה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פרופ. אבינועם שירן
    בנדה
    10:49 10/08/21 10/08
    10:49
  • שלום דר.
    אני בן 74 מטופל בקולסטרול ויתר ל.ד - מאוזן.
    בבדיקת us לאיבחון מוקדם למפרצת
    האיבחון לקוני, "רוחב ממוצע 1.6 סמ. לא מורחבת"
    מרוצה מלא מורחבת, אבל קוטר ממוצע נמוך ? מצב פלקים ?
    אודה לתשובתך

• הגב ל: פרופ. אבינועם שירן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת דם AST לא תקינה
    אלכס
    09:52 04/08/21 04/08
    09:52
  • אהלן
    עשיתי בדיקות דם כלליות ובדיקת ויטמינים בשביל התזונאי שלי
    הבדיקות יצאו טובות למעט
    Ast Got שיצא לי 36
    שלפי מה שהבנתי הטווח הנורמה בין 0 ל35
    יש לי ממה לחשוש? ויש צורך בבדיקות נוספות?

אני בחור בן 24 בריא בדרך כלל
    עוסק בספורט 3 פעמים בשבוע לפחות

חדר כושר וכדורגל

• הגב ל: בדיקת דם AST לא תקינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • התחלת רכיבה על אופנים
    ב.ג
    19:18 25/07/21 25/07
    19:18
  • חודש אחרי (תיפקוד40%חדר שמאל)MI,צינתור ,סטנטים וטיפול תרופתי.
    יכולה להתחיל לרכב על אופניים חוץ מהליכה שעוד די מוגבלת ?

• הגב ל: התחלת רכיבה על אופנים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק ירוד בלילה
    אנדרי
    09:22 23/07/21 23/07
    09:22
  • שלום רב, ב2015,2017,2021 היו מקרים של פרפור פרוזדורים , כל שלושתם היו אחרי שבוע או יותר של סתרסס וחוסר שינה וכו'. גם יום לפני ביצתי מטח(הרמת גוף עם ידיים עד שלסת תעלה מעל מטח) ,תרגיל בודד בלי חימום או פעילות לפני ואחרי. התחילו התקפי דאגה,פניקאה,חרדה על רקע לבבי...כל הבדיקות רופאים אומרים תקינים..בהולטר רשום בלילה מקרים של ברדיקרדיאה , על זה גם אמרו תקין.. 49 הרבה פעמים עד 46.... כרגע עובר טיפול עם פסיכיאטר-נתן לי - לשיאה (שמן לבנדה 80מג)..ואחרי חודש שמתי לב יורד בלילה עד 43 ... בצבא ובאבטחה כושר גבוהה הייה דופק רגיל 65 בעמידה ..בישיבה ללא תנועה 53..התכלתי לעשות פעילות בזמן אחרון- הליחות, מרים ילדים הרבה כל יום.. תודה ליתיחסות וזמנכם,סוף שבוע נעים

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: דופק ירוד בלילה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דפיקות לב
    חיים
    07:54 22/07/21 22/07
    07:54
  • אתמול היו לי דפיקות לב מאד חזקות במשך מספר שעות מלוות בחולשה.
    אני בן 21 בריא (כמה שידוע לי)
    האם זה מסוכן?
    מה צריך לעשות?
    תודה
    חיים

• הגב ל: דפיקות לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026