X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • אבלציה חוזרת
    שלום
    05:44 03/06/22 03/06
    05:44
  • שלום רב
    אני סובל מפרפור פרוזדורים ודופק מהיר 135-140. עברתי פעמיים אבלציה ולא הצליח כי חזרו הפרפורים.
    מציין שאני לא מגיב לטיפול בקרדיולוק ןטמבוקור.
    1. האם לעשות עוד אבלציה
    2. האם יש טיפול אחר לבעיה
    תודה

• הגב ל: אבלציה חוזרת

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הפסקת נטילת נורמיטן 25מ"ג
    תומר
    04:17 26/05/22 26/05
    04:17
  • שלום שמי תומר בן 20 במהלך שירות צבאי , טרום השירות גילו לי הרחבה קלה של שורש אאורטה (34-35 מילימטר) ושעלי לעשות ביקורות כל חצי שנה , יש לציין שבכל הביקורות לא ראו הרחבה של אאורטה , אלא רוחב תקין לגילי ולגובהי (30מ"מ ו1.85) עכשיו רציתי לשאול אם אני יכול להפסיק ליטול את התרופות אם כן איך? בהדרגה?

• הגב ל: הפסקת נטילת נורמיטן 25מ"ג

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוחct לאחר בדיקה
    אור
    16:05 24/05/22 24/05
    16:05
  • שלום רב, עשיתי בדיקת סיטי עם חומר ניגודי בעניין רופאי אחר ובבדיקה היה כתוב מחלה טרשתית באוארה ובענפיה. כיצד מתקדמים מכאן? בת 41 בריאה בדרך כלל לא מעשנת וב bmi תקין מציינת כי כולסטרול גבולי גבוה אך תקין.. 209. תודה מראש

• הגב ל: פיענוחct לאחר בדיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק במנוחה בעת שימוש באטנט
    נגה
    18:40 09/03/22 09/03
    18:40
  • אשמח לדעת האם התופעה רגילה או דורשת בדיקה..
    סטודנטית בת 26.
    מעל 8 שנים מטופלת באטנט/ריטלין באופן כמעט יומיומי.
    שמתי לב כי כאשר אני לא בהשפעת התרופה הדופק שלי במנוחה עומד על 85. כאשר אני בהשפעת אטנט הדופק שלי מגיע עד 120 לדקה.
    יש לציין כי אני מרגישה טוב, רק מעט מזיעה.
    האם זה תקין? האם דורש בדיקה?
    בנוסף, אני שומרת על כושר ומבצעת פעילות אירובית 3 פעמים בשבוע, אשמח לדעת האם דופק הבסיס שלי במנוחה הוא יחסית גבוהה(85) בגלל השימוש שלי בתרופות לקשב וריכוז לאורך השנים..
    יש לכך השפעה?
    אני חוששת שנגרם נזק..

תודה

• הגב ל: דופק במנוחה בעת שימוש באטנט

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אשמח להתייחסות, תודה רבה.
    נגה
    14:06 15/03/22 15/03
    14:06
  • אשמח לתשובה.
    תודה!

• הגב ל: אשמח להתייחסות, תודה רבה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר קרן זיסמן
    17:29 16/03/22 16/03
    17:29
  • אטנט היא נגזרת של אמפטאמינין וככזו משפיעה על מערת עצבים מרכזית ועלולה גם להשפיע על קצב הלב, למרות שזו לא ת"ל נפוצה.
    האם ניסית מספר ימים לא ליטול התרופות כלל ואז למדוד דופק במנוחה ומאמץ?
    כמו כן רצוי לבצע גם בדיקות דם מקיפות כולל ספירה וכימייה מלאה ותפקודי התריס,
    ואז לפנות לקרדיולוג
    רפואה שלמה

בברכה,
    ד"ר קרן זיסמן, קרדיולוג ומצנתר בכיר במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801
    במייל:
    [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בנוסף
    נגה
    13:21 17/03/22 17/03
    13:21
  • תודה על התשובה!
    מדדתי במהלך מספר ימים ללא התרופה.. והדופק במנוחה 88.
    עשיתי ספירת דם והכל תקין.
    האם יש לפנות לקרדיולוג?
    המצב מעורר דאגה?
    תודה.

• הגב ל: בנוסף

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    נגה
    17:42 23/05/22 23/05
    17:42
  • אשמח להתייחסות לתשובה שלי. תודה!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חסם צרור הולכה ימני
    ירון
    09:33 23/05/22 23/05
    09:33
  • הייתי אצל רופא ביצעתי אקג והרופא כתב RBBB רציתי לדעת האם זה מסוכן ? האם יש טיפול ?ואם כן מהם דרכי הטיפול ?
    תודה מראש .

• הגב ל: חסם צרור הולכה ימני

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צרור הולכה ימני
    אורן
    10:41 22/05/22 22/05
    10:41
  • ביצעתי בדיקת אקג והרופא כתב RBBBשזה אומר צרור הולכה ימני האם יכול להיות שזו טעות של האקג ? ומה המשמעות של זה ? האם יש דרכי טיפול ? ומהם ?
    תודה מראש .

• הגב ל: צרור הולכה ימני

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אי ספיקת לב מדלל דם.
    אור
    13:32 18/05/22 18/05
    13:32
  • שלום
    אישה קשישה בת 90 שחצי שנה אחרי אקו נאמר שיש לה אי ספיקת לב ניתן לה כדורי קרדיולוג ומדללי דם אליקוויס 2.5 מג פעמיים ביום, אך מאז שהיא נוטלת אותם המוגלובין ירד לה מ11.5 ל7.5 עד כדי שהיתה זקוקה למנת דם, ואז עלה לה ל10 והיא אמורה להיות במעקב בדיקות דם , בתקופה שהתחילה עם המדלל היה יוצא לה דם מפי הטבעת לסירוגין וכנראה טחורים פנימיים, כשהיתה מפסיקה יומיים את המדלל היה מפסיק לה הדם, אך כעט נאמר לה להפסיק עם המדלל הפסקת אנטיקוגלציה, והיא מקבלת נקסיום 40 מג, בגיל כזה היא אינה יכולה לעבור קולונוסקופיה גם בגלל בעיות כרוניות, השאלה מה עודים במקרה כזה כרגע אין דם לאחר הפסקת המדלל, אך מה עושים במקאה כזה כשמפסיקים עם המדלל דם?
    תודה

• הגב ל: אי ספיקת לב מדלל דם.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ דם ריאתי קל בהריון
    מימי
    12:00 06/03/22 06/03
    12:00
  • אני בשבוע 33 עם סכרת [לא ברור האם סכרת הריונית או קדם הריונית], באקו לב שביצעתי עקב הסכרת
    מסתם מיטרלי אי ספיקה קלה עד בינונית, ויתר לחץ דם ריאתי קל.
    האם זה מסוכן להריון? האם צריך לשקול לידה מוקדמת?

• הגב ל: לחץ דם ריאתי קל בהריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ דם ריאתי קל בהריון
    ד"ר קרן זיסמן
    16:10 07/03/22 07/03
    16:10
  • האם היה אקו בסיס טרם ההריון?
    בשלב זה בשבוע 33 יש להמשיך מעקב - אקו חוזר עוד חודש ובהמשך לפי המלצת קרדיולוג מטפל .

בברכה,
    טלפון:
    04-8250801
    במייל:
    [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ דם ריאתי קל בהריון
    מימי
    21:23 12/03/22 12/03
    21:23
  • לא היה אקו לפני, עשיתי עקב הסכרת שנהיית לי בהריון והרופאה שלי חושדת שהיא קדם הריונית [ממש בתחילת ההריון היה לי סוכר 125]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ דם ריאתי קל בהריון
    ד"ר קרן זיסמן
    14:51 13/03/22 13/03
    14:51
  • בשלב זה יש לשוחח עם הגניקולוג והקרדיולוג המטפלים. יתכן שיש לעקוב במסגרת הריון בסיכון (אולי אפילו באשפוז) , תלוי האם יש תסמינים ומה מידת ל"ד ריאתי .
    בהצלחה !

בברכה,
    טלפון:
    04-8250801
    במייל:
    [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ דם ריאתי קל בהריון
    מימי
    05:43 16/05/22 16/05
    05:43
  • ב"ה ילדתי לפני חודש בשלום. אבל יש לי בעיות בהנקה ואין לי מספיק חלב האם ידוע על קשר בין יתר לחץ דם ריאתי ובעיות בהנקה?
    תודה רבה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה מבקש לדעת מה זה
    עופר
    20:27 29/04/22 29/04
    20:27
  • מה זה
    left anterior fasciculat block

• הגב ל: שאלה מבקש לדעת מה זה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקת הולטר בעקבות הפרעה בקצב
    תאו
    10:13 28/04/22 28/04
    10:13
  • שלום רב,
    אני בן 46 , בריא ברך כלל, סובל מלץ דם גבוה ממוצע 140/95 , כרע מקבל כדור להורדת לחץ דם.
    בתקופה אחרונה חשת סוג שהלב עוצר לשניה וחוזר
    שיתית ECG במראפה בשראה ישיש פעימה מוקדמת. הופניתי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ ובדיקת הולטר ל 24 שעות.
    תוצאות האקו שהתקבלו - היו תקינות ללא אסכימה
    בבדיקת הולטר נרשם כך-
    קצב סינוס ממוצע 82 לדקה ביממה (64-119)
    נרשמו הפרעות קצב מסוג
    חדריות : בודדוץ-2205, זוגות 7
    על חדריות בודדות - 41
    אני לא מרגיש כאבים מלבד התחושה מדי פעם של פעימה חסרה
    בדיקת ההולטר הדאיגה אותי אודה לשובתך

• הגב ל: תוצאות בדיקת הולטר בעקבות הפרעה בקצב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • התייעצות להשתלת דפיברילטור
    אליהו
    10:26 27/04/22 27/04
    10:26
  • שלום לכולם, אני בן 19 וחצי ואני עברתי שלוש אבלציות בגלל WPW וSVT
    בחצי שנה האחרונה נהיו לי הרבה התקפים של svt ולפעמים גירוי וגאלי עוזר ולפעמים לא גם אחרי כמה פעמים ואז זה כך הסיפור של הזמנת אמבולנס ואדנוזין והרופא שלי דיבר איתי לגבי השתלת דפיברילטור ואני לא יודע אם לעבור עוד אבלציה כמה כבר אפשר בטיפול התרופתי אני מקבל 15 מג קרדילוק אפילו שזה יותר ממה שנהוג כבר קשה לי ואם אתם מכירים רופאים מומחים שעושים כאלה דברים (השתלת דפיברילטור) תודה רבה????????

• הגב ל: התייעצות להשתלת דפיברילטור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק מהיר
    רימ
    06:20 27/04/22 27/04
    06:20
  • היי אשמח למענה .. בת 29.6 אחרי לידה לפני שנתיים נהיה לי דופק של 170 150 נעשה לי כל הבדיקות אקג אקו וצילום לב הכל היה תקין לפני שנה עוד פעם חזר הדופק במנוחה הגיע ל120 שמתי הןלטר והיה תקין עכשיו עוד פעם חזר אם אני עושה פעולה מסויימת אז ישר קופץ ל87 90 ואפילו 100 לדוגמא בהליכה קצרה בבית שמתי הולטר ל48שעות גם הראה שהכל תקין ושהממוצע הוא 78 עם פעימות זעירות מוקדמות שאין חשיבות יש לציין בידקות דם כלליות כולת בלוטות תקינות לגמריי ממה זה יכול להיות ואיך להתמודד עם זה אני שוקלת 47 אם זה משפיע ולא עושה ספורט אוכלת רגיל

• הגב ל: דופק מהיר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סינוס,טרכיקרדיה
    חגית
    03:04 25/04/22 25/04
    03:04
  • אני בת 31 משקל יתר סובלת מזה כמה ימים מתעוקת חזה
    בדיקות דם יצאו תקינות ובאקג אבחנו סינוס טרכיקרדיה
    תפקוד בלוטת התריס תקין
    דופק במנוחה 130 ובמאמץ 140 ועד 150 האם יש מה להמשיך לברר סיבה לתעוקה והאם יש טיפול לסינוס טרכיקרדיה ומה הסיבה של זה
    אודה אם אוכל לקבל תשובה והדרכה מהרופא
    תודה!

• הגב ל: סינוס,טרכיקרדיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דוח בדיקת אקוקרדיוגרפיה
    שמעון
    11:16 20/10/20 20/10
    11:16
  • בבדיקת אקוקרדיוגרפיה עלו ממצאים
    מסתם מיטרלי - עלים מעובים , אי ספיקה מינימלית
    טריקוספידלי - אי ספיקה מינימלית
    מסתם אאורטלי - עלים מעובים , אי ספיקה מינימלית
    מסתם פולמונרי - אי ספיקה מינימלית
    מה המשמעות של האבחנה ?
    נא תאור הבעיה אם יש במילים פשוטת

• הגב ל: דוח בדיקת אקוקרדיוגרפיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופ' רונן יפה
    10:11 27/10/20 27/10
    10:11
  • בסיכום בדיקת האקו שציינת אין עדות לבעיה קרדיאלית המחייבת טיפול. ממליץ פניה לרופא המטפל עם דו"ח מלא של בדיקת האקו לב.

בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    מרים
    00:02 25/04/22 25/04
    00:02
  • בת 76 סובלת מפרפור פרוזדורים 20 שנה מעשנת. לוקחת אליקוויס ונורמיטן. האקו":
    מסתמים:
    מסתם מיטרלי:עלים מעובים.אי ספיקה קלה.
    מסתם אאורטלי: עיבוי קל של העלים. מפל מקסימלי"7 ממ"כ.
    מיסתם טריקופסקלי:אי ספיקה קלה עד בינונית.
    מסתם פולמונרי:אי ספיקה מינימלית.
    ivc אינו מורחב עם מעט תמט רספירטורי 50%.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הרגשת חנק ודופק מהיר
    פאדי
    04:45 21/04/22 21/04
    04:45
  • שלום אני בחור צעיר בן 26
    עובד בתחום ההייטק אני בחור שהשמנתי לאחרונה ואני היום בגובה של 192 ומשקל 130
    לפני חודשיים התחילו אצלי כא ים חדים בבטן עליונה במרום המעי וסובל מגזים הלכתי לרופא והמליץ על אומפרודוקס שאני נוטל בכל בוקר כדור
    לפני שבוע התחילו אצלי סימנים נוספים של לחץ בחזה
    ואז לפני שלושה ימים מהיום הזה הייתי נוסע באוטו ופתאום הרגשתי נחנק בגרון והתחיל אצלי דופק מהיר
    וטשטוש הוהבלתי לבית חולים גליל מערבי עשו בדיקות ראשוניות ושחררו כי כל הבדיקות תקינות כולל אנזים בדם א.ק.ג.תקין והדופק נרגע
    אני עדיין מרגיש עייף ומפריע לי הרגשת הטשטוש כלומר כאשר אני עובד מול המחשב וקם מרגיש הרגשת ריחוף כזאת כאילו הראש שלי רק
    אנא ממכם תציעו לי מה צריך לעשות איזה בדיקות

• הגב ל: הרגשת חנק ודופק מהיר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קרדיולק
    דודי
    16:51 19/04/22 19/04
    16:51
  • לאחר ניתוח מעקפים נתנו לי קרדיולק למרות שתמידל לחץ בדם שלי היה תקין וגם הדופק. התרופה גורמת לי לסחרחורת בעת צורך ללכת לשירותיים. אמרו לי להפסיק שבוע ולראות מה קורה. הכל נעלם לי דפיקות לב בגוף וסחרחורות כשיש לי לשירותיים. אבל לחץ הדם והדופק שלי עלו. האם זה יסתדר תוך כמה ימים? האם לא מומלץ להפסיק את התרופה? אולי יש תרופה אחרת ללא תסמינים של עצב הואגוס

• הגב ל: קרדיולק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיפוי לב בעיה
    אריה
    14:45 17/04/22 17/04
    14:45
  • עשיתי מיפוי לב לפני 12 שנה עברתי ניתוח מעקפים כרגע עשיתי מיפוי עם תוצאהאסכמיה בגודל קטן בחלקו הדיסטלי באזורים אינטרו לפראלי וקמי לטראלי האם המצב קשה מקטע פליטה 64%

• הגב ל: מיפוי לב בעיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת שאיבה בלב
    מירי
    17:26 14/04/22 14/04
    17:26
  • אני בת 32
    בזמן האחרון, בזמן התרגשות קלה כשהדופק עולה, אני מרגישה וגם שומעת כמו גרגור מהחזה, כמו משאבה סתומה ומתאמצת. האם זה מצב מוכר או שיש צורך לעשות בירור?

• הגב ל: תחושת שאיבה בלב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צינתור לעומת מיפוי לב במאמץ
    חזי כץ
    15:09 13/04/22 13/04
    15:09
  • שלום.
    בנובמבר האחרון עברתי מיפוי לב במאמץ,ובו נכתב:
    LAD-אין איסכמיה
    LCX-איסכמיה בינונית.
    השבוע עברתי צינתור ובו נמצא חסימה ב MID LAD-lAD.
    שאלתי איך זה יכול להיות שבמיפוי לא נראת החסימה?
    ואיך עלי לנהוג בעתיד בקשר לאמינות הבדיקה?
    אני הגעתי לצנתור לאחר שבקשתי חוות דעת פרטית,מרוםא מצנתר.
    האם כל פעם לאחר בדיקת דימות ,עלי להתייעץ גם עם מצנתר?
    תודה

• הגב ל: צינתור לעומת מיפוי לב במאמץ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זריקת Praluent
    Shoulamith
    18:29 09/04/22 09/04
    18:29
  • בעקבות בעיות עם משפחת הסטטינים אני אמורה לקבל זריקות Praluent.
    הסטטין נלקח יחד עם כדור איזיטרול.
    האם יש להמשיך לקחת את האיזיטרול עם ה Praluent ?

• הגב ל: זריקת Praluent

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פקבלוביד
    פנחס
    13:28 06/04/22 06/04
    13:28
  • הפסקתי לקחת תרופה ללחץ דם בעקבות לקיחת פלקסוביד. לאחרת הפסקת הפלקסוביד לא התחלתי שוב לקחת את האקספורג ולמרות זה לחץ הדם שלי תקין (מודד פעמיים ביום) כבר 10 ימים. האם יכול להיות שהפלקסוביד שינה את לחץ הדם לתמיד?

• הגב ל: פקבלוביד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בצקות ברגליים.
    אורן
    17:07 02/04/22 02/04
    17:07
  • שלום
    אימי בת 90 לפני כמה חודשים התברר אצלה בלב אי ספיקת לב ניתן לה טיפול מדללי דם וכדור קרדיולוג, היא סובלת גם מלחץ דם גבוה , אך בחודשים האחרונים התווסף לה בצקות ברגליים ובכפות רגליים נפוחות, ניתן לה פוזיד אבל לסירוגין בגלל שזה מוריד לה את הלחץ דם יותר מדי, השאלה מה עושים אם הנפיחות בברכיים והכפות רגליים לא יורדים?
    תודה

• הגב ל: בצקות ברגליים.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • היפוך קצב לפרפור בן שנתיים
    טוני
    22:05 31/03/22 31/03
    22:05
  • היי
    האם מטופל בגיל 70 עם פרפור של שנתיים בערך יכול להתאים להיפוך קצב חשמלי? יש אחוזי הצלחה להיפוך קצב חשמלי במטופל עם פרפור בן שנתיים-שלוש?
    יש סיכוי שזה יעזור? מהם אחוזי הצלחה בפרפור בן שנתיים עד שלוש?

• הגב ל: היפוך קצב לפרפור בן שנתיים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שילוב תרופות- פלאבקס ואליקוויס
    יוני
    23:00 30/03/22 30/03
    23:00
  • היי דוקטור
    באיזה מצבים אתה נותן שילוב ביחד של פלאבקס ואליקוויס ? מתי נכון לשלב בין התרופות? באופן תאורטי אלו הנוטלים אליקוויס יכולים לקחת אותו במקום פלאבקס- עם שילוב ללב?

• הגב ל: שילוב תרופות- פלאבקס ואליקוויס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • היפוך קצב חשמלי
    תומר
    17:37 28/03/22 28/03
    17:37
  • דוקטור שלום רב,
    לאבא שלי יש פרפור, נוטל אלקוויס, קרדילוג, פלאווקס, ולסרטן ומתוך מס' התייעצויות הרופא האחרון הציע שאולי ויהיה אפשר לנסות לעשות היפוך קצב חשמלי.
    ברקע יש אי ספיקת כליות קלה, סוכרת, לחץ דם ובצקות.
    יתר על כן יש עורק בצוואר חסום וכן ברגליים כולל ורידים.
    נשאלות:
    ? איזה תחום מטפל בעורקים וניתוחי צינתור וורידים לעורק הראשי וכן ורידים ועורקים ברגליים?
    ? איזה חולים /מטופלים מוגדרים שיכול להתאים להיפוך קצב והטיפול יכול להתאים לו? מהם אחוזי ההצלחה?

• הגב ל: היפוך קצב חשמלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סיכון בהרדמה בניתוח בגלל RBBB?
    URI
    09:52 28/03/22 28/03
    09:52
  • האם יש מגבלה או סיכון יתר בסוג הרדמה לפני פרוצדורה רפואית, למי שלוקה ב- RBBB ובסינוס ברדיקרדיה, עם דופק נמוך? הרדמה כללית/ חלקית/ טישטוש..

• הגב ל: סיכון בהרדמה בניתוח בגלל RBBB?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פעימות מוקדמות
    אביעד
    23:21 27/03/22 27/03
    23:21
  • דוקטור שלום רב
    בן 37, מתאמן 3 פעמים בשבוע. בריא בדרך כלל. לאחרונה התחלתי להרגיש פעימות מוקדמות רבות, בעצת הרופא שלי ניגשתי לבצע בדיקת מאמץ.
    ביצעתי בדיקת מאמץ, אשמח לשאול שאלה לגבי התוצאות.
    נכתב כי הבדיקה תקינה מבחינה קלינית, לא נצפו שינויים בstt , אך נצפו מספר פעימות מוקדמות בודדות במאמץvpbs.
    בסיכום הבדיקה נכתב :
    ללא סימנים אקוקרדיוגרפיים של איסכמיה מיוקואדיאלית במאמץ.
    רציתי לשאול האם הבדיקה באמת תקינה למרות שנצפו פעימות מוקדמות בודדות במאמץ??

• הגב ל: פעימות מוקדמות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקו לב בהריון
    נולה
    16:51 25/03/22 25/03
    16:51
  • שלום, בת 26 בהריון ראשון.
    שבוע 31
    עקב דפיקות לב מהירות הופנתי לאקו לב-
    התוצאות הם:
    חדר שמאל:
    בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. מקטע פליטה מוערך 60%. לא נצפתה הפרעת התכווצות אזורית. תפקוד
    דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. אאורטה: שורש אאורטה בגודל תקין. האורטה העולה בגודל תקין. קשת האורטה בגודל תקין. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. ללא דליפה מסתם אאורטלי: מסתם תלת עלי תקין. ללאל דליפה או היצרות מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. דליפה מינימלית סיגנל קלוש של דופלר מסתם פולמונלי: מסתם פולמונרי תקין. Great Vessels: IVC: הוריד הנבוב התחתון )IVC( ברוחב תקין ועובר תמט נשימתי מלא .
    ???????????????Diagnosis:
    Good global systolic LV function
    No hemodynamically significant valvular lesion was found.
    תפליט פריקרדיאלי:
    לא נצפה תפליט פריקרדיאלי

בסוף כתוב לי להפנות לקרדיולוג.
    אני נורא בלחץ.
    האם זה תקין?

• הגב ל: אקו לב בהריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח הולטר לב
    רונית קוריאט
    09:29 22/03/22 22/03
    09:29
  • אשמח לקבל הסבר לקובץ שצרפתי
    רופאת המשפחה נתנה לי קרדיולוק 1.25 והמשך מעקב אצל קרדיולוג .
    האם אף יש באמת צורך לקחת את הכדור הזה או שזה בנורמה ואפשר לוותר עליו?
    אציין שאני קמה בבוקר אני מרגישה דופק מהיר וכל פעילות הכי קטנה אני מרגישה את הדופק מהיר .
    תודה רבה

• הגב ל: פענוח הולטר לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בעיה בהולטר לב
    מיכל
    19:25 21/03/22 21/03
    19:25
  • בת 47 לאחר בירור לב: סתימה של עד 25 אחוז בסיטי ללא הסתיידות. 2 אקג לא תקינים. להלן תוצאות הולטר לב. עשיתי בירור לפני חיסון שלישי שיצא תקין (למעט אקג שהראה חשד לבעיה איסכמית קלה). חצי שנה אחרי החיסון בירור נוסף והופיעו הבעיות.יתכן קשר לחיסון? מה משמעות התוצאות? האם יש סכנה? נדרש טיפול?

Aberranet Total : 4333 avg 194 /hr 4.8 % of total
    VPB'S : 3427 avg 153 /hr 3.8 % of total
    Couplets : 261
    Triplets : 0
    V-RUN : 6 longest 4 beats at 20:45
    VTs : 7 longest 4 beats at 12:36
    fastest 158 bpm at +08:33

Maximum Heart Rate : 130 bpm at 12:44 (1 min Avg)
    Minimum Heart Rate : 61 bpm at +06:46 (1 min Avg)
    QRS Total : 91162

Paced Beats : 0
    תודה!

• הגב ל: בעיה בהולטר לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת רטט בלב
    אנונימית
    11:49 20/03/22 20/03
    11:49
  • שלום, בת 30 בריאה בדר"כ, לא נוטלת תרופות באופן קבוע ובלי בעיות מיוחדות. בחודשיים-שלושה האחרונים מרגישה כמו תחושת רטט בלב שנמשכת לכמה שניות ועוברת, כמה פעמים ביום. אקו לב ואקג תקינים. האם נדרש המשך בירור, ואם כן איזה? תודה!

• הגב ל: תחושת רטט בלב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק מהיר ,דפיקות לב בזמן אוכל
    ורד
    23:30 19/03/22 19/03
    23:30
  • בחודשים האחרונים ,התחלתי להרגיש דפיקות לב ודופק מהיר בעיקר בזמן האוכל . איך שאני מתחילה לאכול ,מתחיל דופק מהיר ,דפיקות לב ,לעיתים סחרחורת . עד שמסיימת לאכול. ואז זה נרגע .

• הגב ל: דופק מהיר ,דפיקות לב בזמן אוכל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צינתור וחיסון לקורונה
    מרים
    14:23 19/03/22 19/03
    14:23
  • שלום.אני בת 58 עברתי צינתור סטנט אחד לפני שלושה שבועות.האם אני יכולה לקבל את המנה הרביעית של חיסון הקורונה ואם כן באיזה טווח זמן מהצינתור.
    תודה

• הגב ל: צינתור וחיסון לקורונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק מהיר במנוחה
    שני
    14:38 17/03/22 17/03
    14:38
  • היי אני בת 37,סובלת כ5 שנים מחרדות לא פשוטות טמגחבה גרוע לכל טיפול תרופתי שאי פעם הציעו לי.
    כיום כבר לא ממש סובלת מהחרדות,מה שכן נשאר דופק גבוה מאד במנוחה 90-120,וזה גורם לי להסתחרר מאד,להרגיש חלשה ועייפנ מאד ואני לא יודעת מה לעשות עם זה..יש לציין שיש גם הרבה פעימות מוקדמות ומאין תחושה שנדופק מגיע לגרון..האם רופא משפחה יכול לעזור בכזה דבר?

• הגב ל: דופק מהיר במנוחה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח הולטר לב
    קארינה
    22:18 16/03/22 16/03
    22:18
  • שלום רב, אשמח לעזרה בהבנת תוצאת הולטר לב.
    Normal Beat Total : 108421
    VPB'S : 2959
    ATRIAL TACHYCARDIA : 0
    Aberrant Total : 1619 avg 72 /hr
    VPB'S : 1609 avg 72 /hr
    Couplets : 0
    Triplets : 0
    V-RUN : 0
    VTs : 0
    Maximum Heart Rate : 141 bpm
    Minimum Heart Rate : 58 bpm
    QRS Total : 110151
    Paced Beats : 0

תודה רבה מראש

• הגב ל: פענוח הולטר לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026