X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • השפעות פוסיד
    בת
    16:44 08/11/22 08/11
    16:44
  • שלום רב,
    אימי (95) עברה לפני חודשיים הרחבת שסתום הלב בעזרת בלון. היא שוחררה עם הוראה לנטילת כדור פוסיד (40 מ"ג כל יום. כשהתחלה ליטול את הפוסיד החלה לסבול מחולשה וכאבי בטן, כל יום עד הצהריים. רופאת המשפחה המליצה על הורדה במינון לחצי כדור אחת ליומיים, אמא חזרה לחיים והתופעות נעלמו. אבל כעבור שלושה וחצי שבועות הופיעו קשיי נשימה בלילה. הגענו למיון ולאשפוז, ונמצא עודף נוזלים בריאות. היא טופלה באנפוזיית פוסיד, ושוחררה עם הוראה להמשיך ליטול כדור יומי של 40 מ"ג. כבר שלושה ימים היא נוטלת, וכל בוקר סובלת מכאבי בטן, חזה וגב עד שעה 11-12יים. האם ייתכן שהפוסיד פשוט מזיק לה? האם יש לו תחליף? תודה רבה מראש.

• הגב ל: השפעות פוסיד

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק מואץ וחרדה
    מאיה
    18:20 06/11/22 06/11
    18:20
  • אני נמצאת בתקופה רווית סטרס, חתונה, משכנתא, עבודה חדשה ואובדן של בן משפחה. היו לי שני התקפי חרדה ואני מרגישה שהגוף בסטרס כבר כמה חודשים, ובחודש האחרון החלו לי כאבים פיזיים- כאבים חוזרים ונשנים בחזה שמרגישים כמו דקירה, דופק מואץ גם במנוחה במשך כל שעות היום וכאבי גב עליון. עשיתי צילום חזה שיצא תקין ואקג שיצא תקין אך עדיין מרגישה את הכאבים הפיזיים וחולשה. רופאת משפחה לא מוכנה להפנות אותי לבדיקות מקיפות יותר ללב, רציתי לשאול אם יש צורך בפנייה למוקד רפואה דחופה או מיון במצב בו אני ימים שלמים חשה דופק מואץ וכאבים חוזרים ונשנים בחזה הכוללים עייפות למרות זאת. או לחלופין אילו בדיקות מומלץ לבצע במצב כזה.

• הגב ל: דופק מואץ וחרדה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תשובה לתוצאות הבדיקות אודה, מתחננן
    תאו
    13:34 06/11/22 06/11
    13:34
  • שלום רב
    מתצל מראש שיש הרבה חומר כי לסדר של הדברים חשיבות להסבר את התופעה והבעיה

אני בן 47 , סבלתי שנים רבות מעודף משקל מוגזם וכתוצאה מכך גם לחץ דם, טופלתי בשנתיים האחרונות באמצעות כדורים להורדת לחץ דם כגון קונדור
    בתחילת השנה (מרץ 2022) התחלתי להגיש פעמיה מוקדמת, הדבר גםר לי לחרדה מאוד גבוהה ותחושה מוזרה\
    בעקבותה פניתי לרופא משפחה אשר הפנה אותי לבדיקות אקו לב, אקג , הולטר לב.

תוצאות שהתקבלות: מרץ/22-אפריל/22
    אקג - פעימה מוקדמת

אקו מאמץ - בתחילת המאמץ היה אירוע PVCS כאשר בשיא המאמץ נעלמו, לא נצפו שינויים STT. התבמנוחה התכווצות הדפנות של חדר שמאל הייתה תקינה , מייד לאחר מאמץ הודגמה התכווצות היפרדינמית של כל דפנות חדר שמאל. מקטע פליטה של חדר שמאלי על פי הערכה גסה 55% במנוחה, כ 60% לאחר מאמץ. לסיכון: ללא סימנים אקוקרדיוגרפיה של איסכמיה מיוקרדיאלית באמאמץ
    הולטר לב 24 שעות: קצב סינוס עם ממוצע 82 (64-119) , נרשמו הפרעות קצב מסג: חדריות 2205 , 7 זוגות , על חדריות בודדות - 41

אקו לב במנוחה חוזר TTE : גודל חדר שמאל ודפנותיו תקינים , תפקוד סיסטולי גלובאלי של חדר שנאל - תקין , מקטע פליטה -מוערך בעין 60% , תפקוד דיאסטולי - הודגמה הפרעה בתפקוד הדיאסטולי.
    חדר ימין - תקין בוגודלו ותפקודו, עלויות -תקינות , מסתמים מיטראלי ואאורטאלי - תקין , הוריד הנבוב אינו מורחב.

מיד עם קבלת התוצאות לקחתי את עצמי בידיים והתתחלתי תהליך דיאטה וספורט החל מחודש אפריל 2022 ועד היום. הצלחתי להוריד מעל 30 ק"ג , אני מרגיש בסדר גמור ואף לחץ דם יורד , מדי פעם אני חש פעימה מוקדמת במיוחד בלחץ דם נמוך אך מעבר לזה הכל בסדר.
    שוב פניתי לרופא משפחה לצורך מעקב אשר שינתה לי את התרופות והתחלתי מחודש אוקטובר לקחת כדור בבוקר של קנדור ללחץ דם, וקרדוליק 8 מ"ג כדור אחד בבוקר והפנתה אותי לעשות אקו במנוחה והולטור לב חוזר.
    כאן הבעיה והלחץ שלי, תוצאות האקו במיוחד מאוד מוזרות והלחיצו אותי מאוד מאוד (עד לרמה של חרדות) ואיך בתוך כמה חודשים מראים החמרה למרות שהתחלתי לטפל בעצמי ולרדת במשקל וכל בדיקת הדם והכימיה שלי התייצבו והסתדרו מאוד בעקבות הירידה במשקל
    להלן תוצאות אקו אחרונות אשר הכינוס אותי לחרדה עמוקה
    סיכום:
    TECHNICALLY DIFFICULT ECHO
    DILATED LEFT VENTRICLE
    PRESERVED GLOBAL LEFT VENTRICULAR FUNCTION
    \NORMAL LV FILLING PRUSSURE
    DILATED RIGHT VENTRICLE
    PRESERVED RIGHT VENTRICULAR FUNCTION
    NO TRICUSPID REGURGITATION SEEN
    DILATED LEFT ARTIUM

ולטר לב 24 שעות : קצב סינוס עם ממוצע 68 (57-104) , נרשמו הפרעות קצב מסג: חדריות 4434 , 8 זוגות , על חדריות בודדות - 21

תוצאות האקו החדשה מאוד הטרידה אותי איך ישנה החמרה כזו תוך כמה חודשים ואם זה לא קשור לבדיקה שלא בוצעה כראוי, אני נמצא מאוד בחרדה רצינית ומחכה , אודה להתייחסותך

• הגב ל: תשובה לתוצאות הבדיקות אודה, מתחננן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקו לב פיענוח
    יעקב
    14:39 31/10/22 31/10
    14:39
  • קצב בסיסי לא ניתן לקבוע - סדיר עם תבנית של BBB ללא גלי p ברורים,
    פעימות מוקדמות חדריות בודדות,
    לא נצפו הפרעות הולכה או פאוזות.

• הגב ל: אקו לב פיענוח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אק לב תוצאות
    יעקב
    14:33 31/10/22 31/10
    14:33
  • קצב בסיסי לא ניתן לקבוע - סדיר עם תבנית של BBB ללא גלי p ברורים,
    פעימות מוקדמות חדריות בודדות,
    לא נצפו הפרעות הולכה או פאוזות.

• הגב ל: אק לב תוצאות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נטילת תרופה בטעות במשך כשבועיים
    אלי
    10:06 28/10/22 28/10
    10:06

• נטלתי אמפולות בשם אסיוול דיזאפאם במשך כשבועיים במקום אמפולות של פוסיד,הדמיון רב ואני בן 82 לא שמתי לב עד היום שבני האיר את עיני,אני חולה באי ספיקת לב וכליות בצורה חמורה,בעיות קשות במערת העיכול,לוקח קבוע 80 מג קלקסן,כדור שינה בונדורמין וכדור לוריון בנוסף למדללי דם ופרוקור,שאלתי האם גרמתי לעצמי נזק חמור במשך השבועיים האלו?הרגשת רע מאד לא היה לי אוויר לנשום לא יכולתי לשכב למרות שהייתי ישנוני כל היום נפלתי כמה פעמים וחשבתי נו זה הגיל(82)אפילו נהגתי ובאמת הייתי מבולבל מאד,עכשיו בדיעבד אני מבין למה,היום שתיתי 2 אמפולות פוסיד ומצבי ממש השתפר בצורה קיצונית,תודה

• הגב ל: נטילת תרופה בטעות במשך כשבועיים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות קלציום סקוור
    אדי
    15:14 27/10/22 27/10
    15:14
  • שלום.
    בבדיקת ט.מ.cta א גיו לב נמצא - קלציום סקוור עורקים כליליים = 3460 ( מתאים לאחוזון 99% לגיל הנבדק )
    שאלה : מה משמעות 3460 האם גבוה / נמוך ?
    ומה משמעות אחוזון 99% לגיל הנבדק ?
    תודה

• הגב ל: תוצאות קלציום סקוור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה קצת מוזרה
    דוד
    15:56 25/10/22 25/10
    15:56
  • שלום לכולם אני בן 25 מושתל מסתם מלאכותי שותה קומדין
    במשך 3 ימים ברציפות ישנתי סך הכל 4-5 שעות האם זה מסוכן?
    תודה לכולם

• הגב ל: שאלה קצת מוזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות הולטר לב
    דוד
    13:26 19/10/22 19/10
    13:26
  • אשמח לתשובה ויעוץ לגבי התוצאה
    תודה

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: תוצאות הולטר לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח אקו לב
    רם
    10:36 12/10/22 12/10
    10:36
  • שלום רב,
    אני בן 57, סובל מלחץ דם גבוה.
    עברתי בדיקת אקו לב ואלו התוצאות:
    "חדר שמאל בגודל ותפקוד תקינים. התעבות של המחיצה הפרוקסימלית 13 חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים.
    מסתם אאורטלי תלת עלי מעובה במידה קלה ללא היצרות ללא דליפה
    מסתם מיטרלי התעבות קלה בקצה העלה הקדמי הודגם דלף מטרלי טרוויאלי
    מסתם טריקוספידלי תקין לחץ ראתי מוערך- 20 מ"מ כספית.+RAP
    עליות הלב תקינות
    לחצי מילוי גל A גבוה".

שאלתי היא: למה הכוונה ב"דלף מטרלי טריויאלי"? האם התוצאות מחייבות טיפול?
    תודה מראש!

• הגב ל: פענוח אקו לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אקג
    אתי
    12:55 23/09/22 23/09
    12:55
  • שלום רב!
    אני בת 49. בשנת 2016 אובחן MVP. בחודשיים אחרונים עקב 3 התקפים של כאבי מפרקים + כאב גרון (תרבית גרון שלילית, RF שלילי) ועלייה ברמות CK ו-LDH עברתי בדיקת אקג.
    יש לציין שאין כאבים בחזה, משקל 54 קג ועושה הליכות. 3 שנים אחרונות קריאטינין גבוה, בסביבות 1.1 ב"מכבי", כנראה לאור שימוש ברזולור וביסקודיל לצורך טיפול בעצירות כרונית אידופטית.
    תוצאות האקג:
    Low QR voltage in extremity and precordial leads
    infero-lateral non-specific repolarization abnormality
    השטחה של גלי T בחיבורים אינפריוריים ולטראליים שלא נצפתה בתרשים קודם.
    נמצא שינוי מבדיקה קודמת משנת 2018 (שהייתה תקינה לחלוטין)
    האם צריך לגשת לקרדיולוג או שהשינויים לא דרמטיים?
    תודה רבה מראש!

• הגב ל: תוצאות אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח תרשים אקג
    אמיר
    18:16 19/09/22 19/09
    18:16
  • בן 67. בריא בדרך כלל. לא סובל ממחלות לב. ל.ד135\82.לא מעשן. עושה הליכה יומית 5-6 ימים בשבוע כ50 דקות כל פעם. נרשמתי לחדר כושר וביקשו אישור רפואי לגבי מצבי.עשיתי אקג היום ואלה התוצאות sinus rhythm.incomplete right bundle branch ידוע מזמן.left anterior fascicular block.nonsspecific st elevation.nonspecificstst @ twave abnormality.
    abnormal ecg.
    vent rate 62bpm.
    pr unt 208ms
    qrs dur 100 ms
    qt\qtc int 388\393 ms
    p\qrs\t axis 42\-65\81
    rv5\sviamp 1.175\0.095 mv
    rv5+svi amp 1.270 mv.
    מה אומרת התשובה. רופא המשפחה מסר תקין לחלוטין

• הגב ל: פענוח תרשים אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אקו לב
    אביבה
    16:57 14/09/22 14/09
    16:57
  • בת 55 תוצאות אקו לב
    עלייה שמאלית מורחבת מעט עלי המסתם המיטרלי מעובים תפקוד דיאסטולי קיימת הפרעה בהרפייה מקטע פליטה של חדר שמאל 65%
    אאורטה עולה 35 שטח הפרוזדור השמאלי 20 cv-4 קוטר חדר שמאל בזמן דיאסטולה 55 זרימה מיטרלית 0.8 אשמח לתשובה בברכה

• הגב ל: תוצאות אקו לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ דם סיסטולי גבוה במאמץ
    מיכה
    14:43 13/09/22 13/09
    14:43
  • שלום
    אני בן 41 ומתאמן 3 פעמים בשבוע בריצה של 9-10 קמ' (דופק ממוצע 145-150) ל"ד במנוחה 130/85.
    לאחרונה עשיתי בדיקת ארגומטריה ובאמצע הבדיקה הפסיקו אותי בגלל לחץ דם גבוה 240/85 כאשר הדופק שלי היה בערך 135 ב-8.5 mets ולא הרגשתי עייפות, הייתי יכול להמשיך ולהגביר, האם יש הסבר לתופעה כזו?

• הגב ל: לחץ דם סיסטולי גבוה במאמץ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • SGLT2 לאס"ל ע"ר HOCM ומסתמי?
    רפי
    19:43 06/09/22 06/09
    19:43
  • בן 75, HOCM מאוזן עם דיסופיראמיד 100*2 וביסופרולול 2.5, לוקח גם רוזובסטטין 10 ובאחרונה התחיל מטפורמין 850 עקב סוכרת גבולית. ברקע סרטן ערמונית ברמיסיה מאז 2015. מצב קוגניטיבי תקין
    ל"ד 140/70
    אק"ג LBB+1st AV block
    אקו LVEF 56%
    LVOT 54mmhg עם ובלי ולסלבה
    אי ספיקה מסתמית קלה
    סימפטומטית NYHA 2-3
    האם כדאי לשקול SGLT2 כגון דפגליפלוזין או אמפגליפלוזין?

• הגב ל: SGLT2 לאס"ל ע"ר HOCM ומסתמי?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שימוש במשחת וולטרן בזמן טיפול במדללי דם
    אןרי
    16:47 06/09/22 06/09
    16:47
  • שלום.
    לאחר שעברתי צינתור עם התקנת סטנט התחלתי לקחת מדללי דם בהתאם לפרוטוקול. בשנה הראשונה שמסתיימת בקרוב אספירין ואפייאנט. נאמר לי שאסור לעשות שימוש גם זמני בנוגדי דלקת מכל סוג. השאלה היא האם במצב כזה אפשר להשתמש מידי פעם במשחת וולטרן חיצונית להקלה על כאבי גב ברכיים וכו'. או שגם משחת וולטרן חיצונית נכנסת בהגדרה של האיסור.

תודה.

• הגב ל: שימוש במשחת וולטרן בזמן טיפול במדללי דם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גדילת יתר של החדר השמאלי (LVH)
    מיכל
    08:53 04/09/22 04/09
    08:53
  • שלום, אני בת 40, מתגוררת בחו"ל. מרגישה עייפות וקושי בנשימה בשנתיים האחרונות. ביצעתי סידרה של שלוש בדיקות אקג מהן עולה החשד לגדילת יתר של החדר השמאלי (LVH). בדיקת רנטגנן של החזה יצאה תקינה, וגם בדיקות דם מקיפות תקינות. תור לבדיקת אקו נקבע לעוד חודשיים. אשמח לשמוע בינתיים מה המשמעות של תוצאות האקג שלהלן, במיוחד מה החומרה שלהן והאם עלי לנוח או להימנע ממשהו. תודה!

1. abnormal ECG - sinus rhythm. probable LVH with secondary repol abnrm
    2. borderline ECG - sinus rhythm. consider left ventricular hypertrophy
    3. borderline ECG. Minimal voltage criteria for LVH, may be normal variant. Normal sinus rhythm.

• הגב ל: גדילת יתר של החדר השמאלי (LVH)

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גדילת יתר של החדר השמאלי (LVH)
    ד"ר קרן זיסמן
    11:53 04/09/22 04/09
    11:53
  • קשה לענות ללא אקו לב.
    הייתי ממתין ללא מאמץ יתר עד לאחר בדיקת האקו ,
    ואז מתייעץ שוב עם קרדיולוג ,
    ועדיף פנים מול פנים

בברכה,
    ד"ר קרן זיסמן, קרדיולוג ומצנתר בכיר במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801
    במייל:
    [email protected]
  • הגב ל: גדילת יתר של החדר השמאלי (LVH)

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הפרעה דיאסטולית דרגה 2
    Dvora
    15:42 30/08/22 30/08
    15:42
  • אני בת 72 עשיתי בדיקת אקו לאחר שהיה לי לחץ מוגבר ומבהיל בבית החזה ובלסתות אלו התוצאות של הבדיקה:
    הפרעה דיאסטולית דרגה 2 מסתם אאורטלי מעובה קלות
    עליה שמאלית מורחבת קלות
    לחץ ריאתי מוגבר בתצורה קלה
    מה משמעות התוצאות? האם הן דורשות טיפול
    יש לציין שאין לי סכרת משקלי תקין ולחץ הדם שלי תקין
    תודה

• הגב ל: הפרעה דיאסטולית דרגה 2

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הפרעה דיאסטולית דרגה 2
    ד"ר קרן זיסמן
    11:52 31/08/22 31/08
    11:52
  • על פניו לא נראה שיש קשר בין הלחץ בחזה לתוצאות בדיקת האקו לב.
    מכל מקום ממליץ שתפני לקרדיולוג להמשך הבירור של הלחץ בחזה.

בברכה,
    טלפון:
    04-8250801
    במייל:
    [email protected]
  • הגב ל: הפרעה דיאסטולית דרגה 2

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אסכמיה אסכמיה אסכמיה
    רחל
    15:32 28/08/22 28/08
    15:32
  • בצעתי אקג האקג תקין ישנו כיתוב בתוצאה אינו שולל איסכמיה לגשת לבירור מה כוונה?

• הגב ל: אסכמיה אסכמיה אסכמיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בחזה עקב בעיה במסתם האורטלי
    בת אחת
    18:43 24/08/22 24/08
    18:43
  • שלום רב,
    אימי, 97, החלה לסבול לפני חודשיים ממקרים של איבודי הכרה פתאומיים. בדיקות העלו היצרות במסתם האורטלי. בנוסף החלו אירועים של כאב בחזה בלילה לאחר שהיא נרדמת, וגם הבוקר קרה מקרה כזה. כבר היינו באשפוז ובדיקות לקראת צנתור להחלפת מסתם, אבל אימי שאינה פחדנית חוששת מהסיבוכים ומעדיפה למות בבית שלה, ולא כחולה סיעודית. אני מבינה אותה ומקבלת זאת, אבל לא יודעת איך להתמודד עם המצוקה של הכאבים בחזה והאימה הזו, כמעט כל ערב, ומי יודע מתי עוד. עם זה קשה לחיות. האם יש משהו - תרופה מרגיעה, מתקן להגבהת החזה בשכיבה (אני מסדרת לה שתי כריות להגבהת הראש) שיכול לעזור ולהפחית את המצוקה הזו? תודה רבה מראש

• הגב ל: כאבים בחזה עקב בעיה במסתם האורטלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בחזה עקב בעיה במסתם האורטלי
    בת
    18:51 24/08/22 24/08
    18:51
  • אני רק רוצה להבהיר שהמצוקה בחזה מופיעה כעשר דקות אחרי שהיא נרדמת. היא מתעוררת מהשינה מהמצוקה בחזה.
    תודה על כל עזרה.

• הגב ל: כאבים בחזה עקב בעיה במסתם האורטלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ט6מבוקור 100
    מאיר
    04:18 15/08/22 15/08
    04:18
  • לקחתי בטעות 2 כדורים טומבוקור 100 מל במקום כדור אחד
    האם זה מסוכן?

• הגב ל: ט6מבוקור 100

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה לפענוח אקג
    חנין
    08:12 13/08/22 13/08
    08:12
  • שלום רב
    אני סטודנטית בקורס על בסיס אי ספיקת לב
    אפשר ליזור לי בפענוח האקג הזה?
    לא כתוב סיפור מקרה..

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: שאלה לפענוח אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • hocm תסמיני
    רותי
    11:20 05/08/22 05/08
    11:20
  • שלום!

בעקבות עייפות שהולכת וגדלה בחודשים האחרונים ומדי פעם סחרחורות לשניות, עברתי השבוע א.ק.ג. + אקו לב. האבחנה שהתקבלה - HOCM בין החדר השמאלי לעלייה השמאלית, בעובי 18 מ"מ (כאשר נאמר לי שהנורמה היא 11 מ"מ). הטיפול שניתן לי ל - 3 חודשים, עד בדיקת המעקב הבאה, 5 מ"ג קרדילוק פעמיים ביום (כיום אני לוקחת כדור אחד של 5 מ"ג בצהריים) + שתייה מרובה למניעת התייבשות (גם ככה אני שותה בסביבות 3 ליטר מים ביום). הרופא אמר לי שאם ההתעבות תימשך לא יהיה מנוס מניתוח לב פתוח.

שאלתי - האם זהו מצב הפיך בעזרת תרופות והאם נכון יהיה לקחת 10 מ"ג קרדילוק פעם אחת בצהריים. כיום אני לוקחת בבוקר ובערב ואזודיפ קומבו 20 מ"ג (2 כדורים ביום, בפער של 12 שעות). האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות, מבחינת הרגלי חיים, שיכול לעזור? אציין כי אני הולכת למכון כושר להתעמלות מכשירים + פילאטיס מזה כ - 14 שנים ואני לא יודעת אם מותר לי להמשיך.

• הגב ל: hocm תסמיני

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח תוצאת הולטר לב 24
    סוניה
    13:21 04/08/22 04/08
    13:21
  • אני בת 51 סיבת הבדיקה דפיקות לב
    קצב לב מקסימלי 129 ממוצע 77
    הפרעות קצב לב חדריות מרובים
    2027 2.1% עם טריגמיניות וזוג הפרעות קצב על חדריות 11.
    הפרעות הולכה לא .
    שינוי st.לא.

• הגב ל: פיענוח תוצאת הולטר לב 24

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח תוצאת הולטר לב 24
    ד"ר קרן זיסמן
    07:20 05/08/22 05/08
    07:20
  • בד"כ מצב שפיר.
    האם בדיקות הדם תקינות? כימייה, ספירת דם ותפקודי בלוטת התריס?
    מציע שתפני עם כל הממצאים כולל אקו לב עדכני לקרדיולוג-אלקטרופיסיולוג.
    בריאות שלמה,

בברכה,
    טלפון:
    04-8250801
    במייל:
    [email protected]
  • הגב ל: פיענוח תוצאת הולטר לב 24

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח הולטר לב
    סוניה
    13:13 04/08/22 04/08
    13:13
  • אני בת 51 סיבת הבדיקה דפיקות לב
    הולטר 24 שעות
    קצב לב מקסימלי129 ממוצע77
    הפרעות קצב חדריות מרובים 2027 2.1% עם טריגמיניות וזוג הפרעות קצב על חדריות 11, הפרעות הולכה לא
    שינויst לא.

• הגב ל: פיענוח הולטר לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אי ספיקה מיטרלית
    א א
    01:18 04/08/22 04/08
    01:18
  • שלום.
    אני בת 47. מאובחנת מזה שנים רבות (מאז הצבא) כבעלת תסמונת wpw ויתל"ד מאוזן תרופתית. כל שנה אני בביקורת אצל קרדיולוג לרוב רק עם אק"ג ומעקב שנתי אחר התסמונת הפעילה לעיתים רחוקות מאוד אודות לחוסם בטא. לפני כשנה החליט הקרדיולוג על עריכת אקו לאחר שבדיקה זו נערכה לי לאחרונה בעת גילוי הפרעת הקצב לפני יותר מ 25 שנה. בבדיקה אובחנה אי ספיקה מיטרלית קלה בינונית והגדלה של הפרוסדור השמאלי. בבדיקת הרופא הכל תקין פרט לאיוושה סיסטולית קצרה 2/6 על כל נקודות האזינה. אודה על מידע בקשר לממצאים ומה ניתן לעשות לטיפול. בנוסף, האם לחץ נפשי מהווה גם גורם בעייתי במקרה זה? תודה רבה.

• הגב ל: אי ספיקה מיטרלית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קצב לב לא סדיר
    תומר
    19:49 02/08/22 02/08
    19:49
  • שלום ,

מזה מספר חודשים שאני מרגיש מידי פעם דופק חזק ולא סדיר , היום ביצעתי אקג, הרופאת משפחה הפנתה אותי לקרדיולוג , לדבריה לא דחוף .
    האם אכן לא דחוף? התור לקרדיולוג לעוד חודש

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.
  • הגב ל: קצב לב לא סדיר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות של בדיקת הולטר לב ופעינוח
    שני
    07:55 31/07/22 31/07
    07:55
  • שלום,
    עשיתי הולטר לב למשך 24 שעות עקב זה שלפניי 4 חודשים חליתי בקורונה ומאז יש לי דפיקות לב חזקות ומן פעימת לב מוקדמת שלא היה לי לפניי כן ,להלן התוצאות אשמח למענה לגביהם אם הכל ניראה תקין..
    תודה ,

קצב בסיסי - סינוס
    קצב לב מינימלי 48 קצב לב מקסימלי 120 ממוצע 77
    הפרעות קצב חדריות - S'PVC - 380 בפזור שוה
    הפרעות קצב על- חדריות - S'PAC- לא
    הפרעות הולכה - לא
    שינויי ST - לא
    הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה.

• הגב ל: תוצאות של בדיקת הולטר לב ופעינוח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות של בדיקת הולטר לב ופעינוח
    ד"ר קרן זיסמן
    14:27 02/08/22 02/08
    14:27
  • יש לראות את ההולטר עצמו ולא את הפענוח.
    עקרונית ריבוי פעימות חדריות מוקדמות אינו מהווה התוויה לטיפול אך ניתן להוסיף תרופה ממשפחת חסמי בטא .
    ממליץ לפנות לקרדיולוג לפגישה
    בברכת רפואה שלמה,

בברכה,
    טלפון:
    04-8250801
    במייל:
    [email protected]
  • הגב ל: תוצאות של בדיקת הולטר לב ופעינוח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת קרדיו ר
    Shirley
    17:48 31/07/22 31/07
    17:48
  • שלום רב , אשמח לדעת אם תוצאות הבדיקה תקינות

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: בדיקת קרדיו ר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חציה של קרדילוק
    חנה
    18:03 19/07/22 19/07
    18:03
  • חיפשתי בפורום לגבי חציה של כדור קרדילוק ולהפתעתי נתקלתי במישהי ששאלה מישהי אחרת אם הטיפול עזר לה כי היא 6 שנים סובלת מבעיות דופק מהיר ובעיות שינה ונסף נימול. היתה בשע"צ. בפורום זה מקוטע. חשוב לי כי יש מישהי עם אותה בעיה 7 שנים ולא מצליחים לאבחן.גרם לשינוי משמעותי בתפקוד ואיכות החיים. לכ נתקלתי קודם למרות חיפושים רבים מקרה כזה. אשמח אם תנסו לאתר את השאלהבפורום. נושא הי חציית כדור קרדילוק לשניים.
    תודה רבה

• הגב ל: חציה של קרדילוק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שריר קופץ מתחת לחזה צד ימין
    עודד
    15:43 02/09/17 02/09
    15:43
  • שלום רב
    מזה כמה חודשים יש לי תחושה של שריר שקופץ מתחת לחזה קרוב יותר לצד ימין. מעין עוויתות כאלה, כל עווית/רטט נמשך לפרק זמן של שנייה עד שתי שניות ובמרווחי זמן לא קבועים בין 10 שניות לכמה דקות. זה יכול להימשך כמה שעות ולהפסיק למס' ימים. אודה להתייחסותך האם התופעה מוכרת והאם יש לדאוג ממשהו. בן 53 בריא ללא מחלות כרוניות.
    תודה !

• הגב ל: שריר קופץ מתחת לחזה צד ימין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופ' רונן יפה
    06:34 24/09/17 24/09
    06:34
  • על פניו לא נראה שמדובר בבעיה קרדיאלית אך מומלץ שתפנה לבירור ראשוני אצל רופא המשפחה.

בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    דוד
    17:30 13/07/22 13/07
    17:30
  • איך הסתדר לך בסוף? בדקת את זה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • משמעות של תוצאות הולטר ליממה
    מיכאל
    08:12 06/07/22 06/07
    08:12
  • שלםו, אני בן 36 ובריא. מדי פעם מרגיש שיש פתאום כמה פעימות מהירות למשך שנייה. ביצעתי הולטר למשך יממה. מצורפת תמונה עם הסיכום. מה התוצאות אומרות, האם יש בעיה?

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: משמעות של תוצאות הולטר ליממה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קוצב לב
    Tory
    20:43 25/06/22 25/06
    20:43
  • שלום רב,
    לאבא יש קוצב לב כבר מעל 5 שנים. אני מעוניינת לרכוש לו שעון חכם ודואגת שהשעון עלול להפריע לתיפקוד של הקוצב.
    האם בטוח עבורו שעון כזה?

• הגב ל: קוצב לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק גבוה ודפיקות לב לאחר אכילה
    יעקב
    11:09 19/05/17 19/05
    11:09
  • שלום. אני בן 19, לקראת גיוס לצה"ל, סה"כ בריא. לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש דפיקות לב לאחר אכילה. כל פעם שאכלתי ארוחה (אפילו לא כבדה כל כך), הדופק שלי עולה למשך כמה שעות, גם אני במצב של מנוחה (שוכב על המיטה וקורא ספר וכו').
    אם במצב מנוחה בדרך כלל הדופק שלי הוא בערך 72, לאחר הארוחה- הוא עולה ל-95-100 בדקה. זה מצב שנמשך לפחות שעה וחצי, לפעמים אפילו שעתיים שלוש. בדרך כלל הדפיקות מלוות בכאבי ראש קלים. (אין דקירות או כאבים בחזה).
    פניתי לרופא משפחה, עשיתי א.ק.ג והולטר לב 24 שעות, ושניהם יצאו תקינים. פניתי לרופא גסטרו- שמא אולי זה קשור לבעיית עיכול, אך הוא התעקש שזה קשור ללב ולא לקיבה.
    מה זה יכול להיות?
    המצב גורם לי לאי נוחות רבה, ויכול ליצור בעיה בגיוסי לצה"ל בעוד חודשיים. אשמח לקבל חוות דעת מקצועית.
    תודה רבה!

• הגב ל: דופק גבוה ודפיקות לב לאחר אכילה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופ' רונן יפה
    07:32 22/05/17 22/05
    07:32
  • קשה לתת חוות דעת מעמיקה מבלי לבדוק את פרטי המקרה. האם בוצע אקו לב? האם נבדקו תפקודי בלוטת התריס?

בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    גיא
    11:05 12/04/22 12/04
    11:05
  • יש לי אותם תסמינים לאחר האוכל מצאת פיתרון? בבקשה צור קשר תודה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    חלאילה
    12:03 17/06/22 17/06
    12:03
  • גם אני יש לי אותם תסמינים
    למרות שעברתי כל הבדיקות כולל אקו .הכל תקין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח בדיקת אקו
    ויס
    11:29 03/06/22 03/06
    11:29
  • אשמח לדעת מה אומר הסיכום ששלחתי
    אימי בת 83 וחשוב לה להבין מה המשמעות של תוצאות הבדיקה
    תודה וחג שמח

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: פענוח בדיקת אקו

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026