X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • האלון 25 עלי
    יוסף
    18:42 22/01/22 22/01
    18:42
  • שלום,
    מקווה שאני בפורום הנכון
    לפני כשלושה שבועות החלמתי משפעת שכללה חום ושיעול.
    מאז, החלו כאבים באזור הצלעות, בימים הראשונים בכל הצלעות, ובשבועיים האחרונים הכאב נמצא בצד ימין בתחתית הצלעות.
    איני מרגיש את הכאב בזמן ישיבה או עמידה סתם - אך כל הפעלה של שרירי הבטן גורמת כאב חד בצלעות. במיוחד במעבר משכיבה לישיבה, וכן בסיבוב ההגה של האוטו עם היד, בכל התכופפות, ובכל הרמה של דבר קצת כבד.
    הכאב מורגש הכי חזק בבוקר (אחרי שכיבה במשך הלילה), ובמהלך היום מורגש כאמור רק בהפעלה של שרירי הבטן.
    צילום רנטגן של הריאות לפני שבועיים לא מצא ממצאים חריגים.
    מה אפשר לעשות?
    תודה רבה.

• הגב ל: האלון 25 עלי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • MRI -לב פענוח תוצאות
    דן
    23:04 21/01/22 21/01
    23:04
  • בן 45 בריא ומנהל אורח חיים ספורטיבי כולל אימוני כושר יום יומיים ברמה אינטנסיבית גבוהה.לחץ דם תקין ביותר. בגיל 18 אובחנתי עם פרפור פרוזדורים בודד ושירתתי בצבא ללא מגבלות. בהמשך השנים היו מספר ארועי פרפור (מרווחים של מספר שנים ביניהם), ללא טיפול תרופתי קבוע, ללא מגבלות. טופלו נקודתית ע''י תרופות או היפוך חשמלי. ארוע אחרון לפני כשנתיים כלל היפוך תרופתי. בוצע לאחרונה MRI והתקבלו התוצאות הבאות --חלק שמאלי תחתון של הלב, Ejection Factor 55% , כאשר ערכים נורמליים הם בין 56%-78% . חלק ימני תחתון של הלב, Ejection Factor 45% כאשר ערכים נורמליים הם 47%-74% בנוסף, חלק ימני של הלב מראה mild dialation, הרחבה מינימאלית (אקו לב שבוצע בגיל 20 הראה גודל מורחב של הלב גם כן). בזמנו נאמר לי שפרפורים משנים את המבנה של הלב ושאלתי אם יש צורך לעקוב אחרי זה בהסתמך על הנתונים הנ''ל ומה זה אומר לגבי העתיד האם אני מועד לבעיות ? אודה על פענוח הבדיקה והתייחסות לנ''ל. תודה.

• הגב ל: MRI -לב פענוח תוצאות

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • MRI לב -- תוצאות בדיקה
    דן
    22:58 21/01/22 21/01
    22:58
  • בן 45 בריא ומנהל אורח חיים ספורטיבי כולל אימוני כושר יום יומיים ברמה אינטנסיבית גבוהה.לחץ דם תקין ביותר. בגיל 18 אובחנתי עם פרפור פרוזדורים בודד ושירתתי בצבא ללא מגבלות. בהמשך השנים היו מספר ארועי פרפור (מרווחים של מספר שנים ביניהם), ללא טיפול תרופתי קבוע, ללא מגבלות. טופלו נקודתית ע''י תרופות או היפוך חשמלי. ארוע אחרון לפני כשנתיים כלל היפוך תרופתי. בוצע לאחרונה MRI והתקבלו התוצאות הבאות --חלק שמאלי תחתון של הלב, Ejection Factor 55% , כאשר ערכים נורמליים הם בין 56%-78% . חלק ימני תחתון של הלב, Ejection Factor 45% כאשר ערכים נורמליים הם 47%-74% בנוסף, חלק ימני של הלב מראה mild dialation, הרחבה מינימאלית (אקו לב שבוצע בגיל 20 הראה גודל מורחב של הלב גם כן). בזמנו נאמר לי שפרפורים משנים את המבנה של הלב ושאלתי אם יש צורך לעקוב אחרי זה בהסתמך על הנתונים הנ''ל ומה זה אומר לגבי העתיד האם אני מועד לבעיות ? אודה על פענוח הבדיקה והתייחסות לנ''ל. תודה.

• הגב ל: MRI לב -- תוצאות בדיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חוסר הבנה מתשובה בבדיקה
    דוד
    19:49 20/01/22 20/01
    19:49
  • .ועברתי3 צינטורים לפני כ 3 שנים .
    כבר יותר מכמה חודשים אני מרגיש לחץ בחזה עברתי סידרת בדיקות מקיפות שההבחנה .
    בדיקה במאמץ תקינה + סיטי של בית החזה השבוע.
    בשורת אבחנה שנרשמה בבדיקת ה CT שינויי טרשתיים גסים ב LAD.קיימת אצלי אי הבנה והאם יש מקום לדאגה ? לכן אני פונה אלייך .
    האם שינויים אלו בעקבות הצינטורים שעברתי או שנוצרה בעיה חדשה אצלי שדורשת טיפול ?
    אשמח לתשובה?
    בכבוד רב דוד

• הגב ל: חוסר הבנה מתשובה בבדיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם האקג שלי טוב
    דוד
    14:01 20/01/22 20/01
    14:01
  • שלום לחברי הפורום ברצוני לדעת האם אקג שלי תקין

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: האם האקג שלי טוב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקת פרופיל שומנים
    רפאל kkk
    15:44 12/01/22 12/01
    15:44
  • אודה לחוות דעתך לגבי תוצאות בדיקת פרופיל שומנים שעשיתי לאחרונה .האם החריגות במדדים מצריכות טיפול תרופתי. אודה לתשובתך.

שם הבדיקהCHOLESTEROL
    תוצאה194.6 mg/dL

שם הבדיקהTRIGLYCERIDES
    תוצאה88 mg/dL

שם הבדיקהCHOLESTEROL- HDL
    תוצאה42 mg/dL

הערות והסבר
    שם הבדיקהCHOLESTEROL-LDL calc
    תוצאה135.0 mg/dL

שם הבדיקהNON-HDL_CHOLESTEROL
    תוצאה153 mg/dL

• הגב ל: תוצאות בדיקת פרופיל שומנים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פרפור פרוזדורים בגיל 42
    lin
    11:03 10/01/22 10/01
    11:03
  • שלום אשמח לדעתכם בבקשה... בת 42, ללא הסטוריה משפחתית של מחלות לב למעט הפרעת קצב כתוצאה מסטרס לאמא שלי שנים, בדיקות דם תקינות, אקו לב תקין, הולטר לב תקין למעט פעימות מוקדמות מדי יום, מחוברת ללופ רקורדר כבר עשרים ימים, לפני כמה ימים היה לי פרפור פרוזדורים התקפי למשך כמה דקות וחזר לסינוס רגיל, המכשיר זיהה פרפור פרוזדורים התקפי לכמה דקות, זה לא מצריך על הפעם ראשונה לקבל מדללי דם? נלחצתי מזה האמת כי קראתי שפרפור פרוזדורים יכול לגרום לשבץ או משהו בסגנון :( הפרפור נמשך לכמה דקות וזה פעם ראשונה שזה קורה לי, אציין שאני לא בקבוצת הסיכון לזה בכלל לכן זה הפתיע והלחיץ, מה שכן אני נמצאת כבר ארבעה חודשים בסטרס ולחץ מתמשכים ברמות גבוהות מאוד, יש מצבים שזה יכול להיות קשור? אשמח לדעתכם תודה רבה מקרב לב

• הגב ל: פרפור פרוזדורים בגיל 42

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות מיפוי לב
    למא
    14:53 05/01/22 05/01
    14:53
  • שלום רב
    ביצעתי מיפוי לב וקיבלתי את התשובה כלהלן : הודגמה פרפוזיה תקינה בכל הדפנות למעט בגם מילוי הפיל חלקית בדופן הקדמית, הנראה כארטפקט שד.
    מה זאת אומרת
    שאר הבדיקה בגדר הנורמה
    יש לציין שאני מקבל תרופת קרדילוק 5 מ"ג בשל טכיקרדיה ותרופת ספירונולקטון 25 מ"ג בשל אי ספיקה דיאסטולית דרגה 2 ויש לי בעיה במסתם המיטרלי Mitral Valva Disorders

• הגב ל: תוצאות מיפוי לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיסון ילדים ו vsd
    מורן
    19:55 31/12/21 31/12
    19:55
  • שלום
    האם יש סכנה בקבלת חיסון קורונה לילדה בת 7 עם vsd זעיר בלב?

• הגב ל: חיסון ילדים ו vsd

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עם החלפת לוסרדקס
    רענן
    13:46 30/12/21 30/12
    13:46
  • מה עדיף אוקסר + קנדור8

• הגב ל: עם החלפת לוסרדקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נוגד דיכאון כשברקע היה רפרוף פרוזדורים
    אריה
    01:56 30/12/21 30/12
    01:56
  • שלום, אני בן 64 לפני שש שנים חוויתי רפרוף פרוזדורים על רקע מיטו אשלגן כיום מטופל טובקור 50 קרדילוג 1.25 וכן בליפיטור 20 טרטייס 5 אומפרדקס 20 ומיקרופירין 75 פעמיים היתה לי היפונטרמיה עקב שילשולים,
    אני שרוי בדיכאון מעוניין לקחת תרופה נוגדת עברתי על עלוני רוב התרופות ומסתבר שכנראה הן משפיעות על יעילות הטמבוקור והליפיטור כמו גם קונטרא מסוימת עם אספירין
    אינני יודע איזו מהם לבקש אני לא מעוניין שיעילות הליפיטור תיפגע או שתיהיה התנגשות עם הטומבקור
    מה מומלץ לי לקחת? במיוחד מבחינת הלב? שלא ישפיע על הטמבוקור?
    תודה רבה

• הגב ל: נוגד דיכאון כשברקע היה רפרוף פרוזדורים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ביצוע פעילות גופנית עם הפרעות קצב
    דניאל
    13:46 29/12/21 29/12
    13:46
  • שלום,

אני בן 27, ספורטאי (בעיקר טניס תחרותי, טיפוס, נינג'ה וחדר כושר), בריא מאוד ללא רקע גם לא במשפחה. לפני חודשיים התחלתי להרגיש הפרעות קצב בלב עם כאב חד בחזה פעם ב2-3 לילות (אמנם את הכאב האחרון חוויתי לפני כחודש). הרופא שלח אותי דחוף למיון ומאז לא עשיתי ספורט כבר כחודשיים. במיון הבדיקת דם הראתה CRP גבוה פי 3 מהנורמה. לא מרגיש כלום במהלך היום, אלא רק בלילה כשאני נשכב לישון אני מרגיש כאילו כל החזה והגב פועמים ביחד בפעימה ענקית, פעימות מוקדמות בתדירות של 20 אחוז על פי הולטר שעשיתי. אקו-לב ראשון הראה מסתם מיטרלי צנוח עם דליפה קלה-בינונית, ואקו-לב שני יצא תקין כשאת הצניחת המסתם ראו רק לאחר פענוח וגם זה היה ללא דליפה כלל. במהלך התקופה האחרונה אני מאוד מנוזל עם שיעולים מאוד קלים ויבשים לעיתים רחוקות, מה שלא קרה לי במהלך השנים האחרונות. 2 המומחים שבדקו אותי אומרים דברים סותרים, האחד אומר שאני חייב לבצע CMRI בדחיפות, והשני אומר שהכל בסדר וזה פעימות מוקדמות שחולפות ואני יכול להתעלם מזה ולהמשיך בספורט ובשגרה. לכן אני פונה לעוד חוות דעת, בנוסף קבעתי גם ארגומטריה. עוד פרט הוא שאם הדופק שלי עולה (ממאמץ כלשהו של שגרה כמו עלייה במדרגות או ריצה קלה לרכבת/אוטובוס) אז הקצב מסתדר ונהיה קבוע. אשמח לדעה בנושא אם חסר עוד פרטים אפרט מה שנדרש. השאלה העיקרית האם ניתן לבצע פעילות גופנית עם פעימות מוקדמות כאלה.. מדגיש שהפעילות גופנית שלי עצימה ומגוונת. תודה

• הגב ל: ביצוע פעילות גופנית עם הפרעות קצב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ברגסון אנרי 19
    רררר
    00:41 28/12/21 28/12
    00:41
  • שאלה שלטעמי חשובה והרופאים שלי לא לוקחים את הנושא מספיק ברצינות.
    בחודש חודשיים האחרונים שמתי לב שהדופק שלי עולה ל130 ואז יורד אחרי כמה שניות ל40-50 פעימות ולאחר מכן קופץ ל100+ אני מתארת לעצמי שזה יכול להיות מצב מסוכן השאלה היא כמה והאם ללחוץ על הרופאי משפחה שלי לגבי הטיפול.
    חשוב לי להדגיש שיש לי גם לחץ דם בנוסף לכל.
    אני צעירה בת 24 שברקע המשפחתי קיים עבר משפחתי של מחלות לב למיניהן וכו?

• הגב ל: ברגסון אנרי 19

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק גבוה
    שייקה
    14:35 15/12/21 15/12
    14:35
  • עברתי לפני 5 שבועות ניתוח לב פתוח להשתלת מסתם לב אאורטלי וגילוח שריר הלב -באופן כללי הדופק תקין אחרי הניתוח -מידי פעם בפרט בלילה דופק הלב ניהיה לא סדיר ועולה עד סביבות 145 שמלוווה בהזעה חמה והורדת רמת החמצן ל92 -הסימטום הנל עובראחרי כשלוש שעות -העם זה ניגרם בגלל הניתוח או שזה פירפור פרוזדורים

• הגב ל: דופק גבוה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אשמח לדעתך לגבי הולטר לב שעשיתי
    לין
    11:45 03/12/21 03/12
    11:45
  • שלום וברכה לך אשמח מאוד לדעתך בדיקת הולטר לב שלי, קצב בסיסי סינוס, קצב לב מקסימלי 134, קצב לב מינימלי 54, ממוצע 75, הפרעות קצב חדריות: pvc's-מעטים בודדים, צמד אחד, שלישיה אחת, הפרעות קצב על חדריות: pac's-68 בודדים בפיזור הומוגני, 3 צמדים, אציין שבדיקת אקו לב רנטגן דופלר שעשיתי בנוסף תקין

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.
  • הגב ל: אשמח לדעתך לגבי הולטר לב שעשיתי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקג - בסמוך לאחר התקף לעומת כשנתיים אחרי.
    אביהו
    16:15 01/12/21 01/12
    16:15
  • מצו"ב שני אקג (3 שבועות אחרי התקף הלב ב- 16.01.2020, ו- 22 חודש אחרי ההתקף). מבקש לדעת אם רואים שיפור. ממש תודה.

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: אקג - בסמוך לאחר התקף לעומת כשנתיים אחרי.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הדיקה אקג שגרתית לפני ניתוח ביד
    הדס
    08:48 30/11/21 30/11
    08:48
  • שלום וברכה הפענוח repolarization abnormality v1-4 non specificnon specific
    אני מרגישה טוב הכל רגיל אצלי ,אין לי גם בדיקה להשוואה
    פשוט נתבקשתי לפני הניתוח להביא אקג
    תודה מראש

• הגב ל: הדיקה אקג שגרתית לפני ניתוח ביד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקה טכנית קשה
    אביאור
    11:06 29/11/21 29/11
    11:06
  • שלום,
    ביצעתי אקו לב עקב ירידות שמיעה, כאבי פרקים וכו'
    בתוצאות היה כתוב "בדיקה טכנית קשה, תפקוד גלובלי מופחת במידה קלה" מעבר לזה הכל תקין
    האם זה מסוכן? מה עלי לעשות?

תודה!

• הגב ל: בדיקה טכנית קשה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת הולטר 24 שעות
    יעל
    21:04 26/11/21 26/11
    21:04
  • בת 49 ביצעתי בדיקת הולטר בשל סחרחרות דפיקות לב מהירות פעימות מוקדמות חולשות
    ירידה במשקל נמצאת בבירור של כמה רופאים
    להלן הפענוח הולטר
    התור לקרדיולוג רק בעוד חודש
    קצוב סינוס ממוצע 74 מקסימלי 121
    פעימות מוקדמות על חדריות.
    לא נצפו הפרעות הולכה או פאוזות.
    להלן סיכום
    l S: 465
    Single: 342 SVE
    Total S Pair: 27
    Total: 54 SVE
    Bigeminy: 4
    Total: 12 SVE
    Trigeminy: 2
    Total: 6 SVE
    Total S Run: 13
    Total: 51 SVE
    S Permillage: 4
    Max S in a Min: 14
    Total V: 794
    Single: 597VE
    Total V Pair: 45
    Total: 90 VE
    Bigeminy: 5
    Total: 15 VE
    Trigeminy: 1
    Total: 3 VE
    Total V Run: 23
    Total: 89 VE
    V Permillage: 7
    Max V in a Min: 16
    SDNN (ms) : 137.5
    SDANN (ms) : 132.6
    rMSSD (ms) : 73.9
    PNN50 (%) : 7.4
    CV : 0.10
    Power: 9382.2
    ULF : 4856.0
    VLF : 3223.7
    LF : 716.9
    HF : 585.7ק

• הגב ל: בדיקת הולטר 24 שעות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • LP(a) עולה
    אליעזר
    11:46 24/11/21 24/11
    11:46
  • בן 75 במצב וכושר טוב, שומנים ויתר מדדי דם מצויינים, LP(a) עליה לאחר ההתקף (טווח מכבי 1-30), האם זו אינדיקציה להחמרה?
    * שנה לפני ההתקף: 3.6
    * 7 חודשים אחרי ההתקף: 4.2
    * 22 חודשים אחרי ההתקף: 4.8

• הגב ל: LP(a) עולה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • LP(a) עולה
    פרופ' אבינעם שירן
    21:32 24/11/21 24/11
    21:32
  • LPa תקין ואין כל צורך לעקוב אחריו.
    בהנחה שעברת אוטם שריר הלב, יש לשמור LDL Ch מתחת ל-55.

בברכה,
    פרופ' אבינעם שירן מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה, ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל.
    טלפון: 04-8245979
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: LP(a) עולה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיסון לקורונה לילדה
    אינסה
    20:24 24/11/21 24/11
    20:24
  • האם אתה/ את ממליצה לעשות חיסון קורונה לילדה בת11 ו 9 חודשים ? ובאיזה מינון ? האם לחכות למימון גבוה יותר כשתהיה בת 12 ? או דווקא לעשות מינון נמוך - זה שלפני גיל 12 ?
    שאלה שנייה- אם לבצ שלי היה vsd קטן בלב כשהיתה עוברית ועשינו ביקורת אחרי הלידה פעם בשנה בתל השומר ועד גיל 3 החור הקטן נסגר. האם כדאי לי לבדוק משהו אצל קרדיאולוג או לשאול לגבי חיסון קורונה או אם הור הסגר אז זה לא רלוונטי והכל בסדר ?

• הגב ל: חיסון לקורונה לילדה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הולטר -תוצאות
    שני
    16:42 19/11/21 19/11
    16:42
  • שלום רב
    תוצאות הולטר :
    הפרעות הולכה לא
    שינויי st kt
    הפרעות קצב על חדריות pac's 7
    קצב לב מינימלי 53 , מקסימלי 121 , ממוצע 77.

מה אומרות תוצאות אלו ? מה עליי לעשות עכשיו ?

• הגב ל: הולטר -תוצאות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דפיקות לב מהירות שבוע 13
    Nola
    13:44 17/11/21 17/11
    13:44
  • היי
    עקב תלונות של דפיקות לב מהירות בהריון הפנו אותי להולטר לב. בעת ביצוע הבדיקה קיבלתי שיחת טלפון של תוצאות מבחן שחיכיתי לו כמה חןדשים ובשל זה דפיקות הלב שלי היו מהירות מאוד באותו רגע!
    יש לציין שלא נתנו לי לנהל יומן מעקב.
    האם יכול להיות שבגלל הפעם הזו הם יחשבו שיש לי הפרעות קצב?

• הגב ל: דפיקות לב מהירות שבוע 13

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תומר בן 30
    תומר
    00:04 15/11/21 15/11
    00:04
  • יש לי כאבים באזור החזה באמצע יותר נוטה לצד שמאל כמו דקירות ועקצוצים כאב שלא בא והולך הוא קבוע בהתאמצות מרגיש טיפה יותר עשיתי אקג פעמיים הכול היה טוב לפי מה שאומרים הרופאים אבל אני עדיין מרגיש כאב כבר שבועיים

• הגב ל: תומר בן 30

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקו לב תקין?
    ניר
    20:52 11/11/21 11/11
    20:52
  • האם אקו לב תקין?

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: אקו לב תקין?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פעימות לב מואצות
    אמי
    20:38 05/11/21 05/11
    20:38
  • שלום ,אני בת 16 ובזמן ישיבה ושכבה הדופק שלי נע בין 100 ל110 ובזמן עמידה ל130 האם זה תקין?

• הגב ל: פעימות לב מואצות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פעימות לב מואצות
    פרופ' אבינעם שירן
    22:22 06/11/21 06/11
    22:22
  • כדאי לבדוק את התלונות ולהתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב,שיבדוק את קצב הלב, ל"ד ואק"ג בשכיבה ועמידה, וקרוב לודאי יפנה אותך גם לאקו לב כדי לשלול מחלת לב אורגנית.

בברכה,
    פרופ' אבינעם שירן מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה, ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל.
    טלפון: 04-8245979
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: פעימות לב מואצות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אבחון יתר לחץ דם ריאתי
    ירון
    14:29 06/11/21 06/11
    14:29
  • יש לי דום נשימה בשינה. מידי פעם יש לי קוצר נשימה בריאה השמאלית שמתגבר במנוחה ופוחת בפעילות ושרירים תפוסים בצד שמאל של החזה. לא מגיב למשאף של אסטמה.
    מהי הדרך הנכונה לאשר/לשלול יתר לחץ דם ריאתי?
    האם אקו לב מספיק כדי לאשר/לשלול יתר לחץ דם ריאתי?
    האם כדאי לנסות לקחת עד האבחון מרפי שרירים כמו מוסקול או ויאגרה?
    האם התסמינים שתארתי מצדיקים הפניה למרפאת יתר לחץ דם ריאתי?

• הגב ל: אבחון יתר לחץ דם ריאתי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם מצבי הורע או השתפר?
    אמיר
    15:59 05/11/21 05/11
    15:59
  • מצו"ב שני אקג: שלושה שבועות לאחר התקף (צינתור וסטנטים), ולאחר 22 חודשים מאותו התקף.
    בן 75. מרגיש טוב. בכושר. האם מצבי הורע או השתפר?
    תודה.

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: האם מצבי הורע או השתפר?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם מצבי הורע או השתפר?987
    אמיר
    15:55 05/11/21 05/11
    15:55
  • מצו"ב שני אקג: שלושה שבועות לאחר התקף (צינתור וסטנטים), ולאחר 22 חודשים מאותו התקף.
    תודה.

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: האם מצבי הורע או השתפר?987

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם מצבי הורע או השתפר?
    אמיר
    15:44 05/11/21 05/11
    15:44
    תודה.

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: האם מצבי הורע או השתפר?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הולטר לב
    מירו
    15:01 02/11/21 02/11
    15:01
  • שלום!~
    להלן התוצאות- אם אפשר להסביר מה משמעותן.
    תודה רבה!
    קצב בסיסי - סינוס
    קצב לב מינימלי 71 קצב לב מקסימלי 139 ממוצע 92
    הפרעות קצב חדריות - S'PVC - 835% ( 7.0 מסך כל הפעימות( בפזור כמעט שוה עם זוג אחד
    הפרעות קצב על- חדריות - S'PAC- 10260% ( 8.8 מסך כל הפעימות( בפזור שוה עם 4 זוגות
    הפרעות הולכה - לא
    שינויי ST - לא

• הגב ל: הולטר לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פריקרדיטיס חוזר
    נריה
    21:50 31/10/21 31/10
    21:50
  • שלום רב ,
    לפני כשנתיים הופיעה לי לראשונה דלקת קרום הלב, כאבים עזים למשך שבוע, ואז עובר כלא היה. מאז הפעם הראשונה, זה קרה לי עוד כחמישה פעמים בהפרש של כמה חודשים כל פעם.. טופלתי בתרופה קולציסין למשך כמה חודשים , והעוצמה של זה פחתה מפעם לפעם. עכשיו חזר לי עוד פעם בפעם השישית עם עוצמה בינונית חלשה. מה לעשות??

• הגב ל: פריקרדיטיס חוזר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקת הולטר לב
    zvika
    16:30 26/10/21 26/10
    16:30
  • בן 67 בריא. קצת כולסטרול. בהולטר האחרון נרשם:
    קצב לב קצב בסיסי : קצב סינוס
    סה"כ אירועי פאוזה : 0
    מהירות ממוצעת : 73 פעימות לדקה :
    מהירות מינימלית : 56 פעימות לדקה סה"כ אירועי ברדיקרדיה : 0
    מהירות מקסימלית : 124 פעימות לדקה סה"כ אירועי טכיקרדיה : 63
    אירועים ממקור חדרי : לא נצפו.
    אירועים ממקור על חדרי נצפו סה'כ 19 s'APC במשך הבדיקה.
    הפרעות הולכה לא נצפו

סיכום והערות קצב סינוס.
    מהירות מינימלית 56 פעימות לדקה,
    מהירות מקסימלית 124 פעימות לדקה ומהירות ממוצעת 73 פעימות לדקה
    . סה'כ 19 s'APC במשך הבדיקה
    =============
    מה דעתך על תוצאות הבדיקה?
    האם בדיקה זאת מציינת מה שמוגדר "פרפור פרוזדורים"?
    תודה

• הגב ל: תוצאות בדיקת הולטר לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ניתוח מעקפים זעיר פולשני
    שני
    09:59 25/10/21 25/10
    09:59
  • שלום רב,
    אבא שלי אמור לעבור ניתוח מעקפים בימים הקרובים והוא חולה סכרת כבר הרבה שנים.
    אני מאוד חוששת מסיבוכים שעלולים להיות בניתוח עצמו ובהחלמה ממנו ולכן רציתי לשאול מספר שאלות לגבי ניתוח מעקפים זעיר פולשני.
    1. האם יש בבית חולים כרמל את המכשור והרופאים היכולים לבצע ניתוח מעקפים באופן זעיר פולשני?
    2. האם ניתן לומר שהניתוח הנ"ל מתאים למקרים "פשוטים" של חסימות בלב ואילו במקרים "מסיבכים" חייבים ניתוח מעקפים בשיטה המסורתית?
    3. האם הפרוצדורה הזו מתאימה יותר לחולים סכרתיים מאשר הניתוח המסורתי? האם זה אחד השיקולים הנלקחים בחשבון בזמן ההחלטה על סוג הניתוח?

תודה רבה,
    ממתינה לתשובתכם,
    שני

• הגב ל: ניתוח מעקפים זעיר פולשני

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ בלב כאשר ישן על צד שמאל וחולשה כללית
    דוד
    21:25 22/10/21 22/10
    21:25
  • שלום רב,
    כאשר אני ישן על צד שמאל אני מרגיש לחץ על הלב שלא הרגשתי בעבר. בנוסף, יש לי חולשה כללית ויציאות רכות(בעיקר אחרי הלילה)
    פעם בכמה שבועות יש לי כאב חד כשאני נושם עמוק וזה עובר לי אחרי דקה-שתיים.
    אני חושש שמדובר בדלקת קרום הלב אבל אני לא בטוח.

• הגב ל: לחץ בלב כאשר ישן על צד שמאל וחולשה כללית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח סיטי לב
    אירית
    12:41 21/10/21 21/10
    12:41
  • אשמח לפיענוח
    תודה מראש

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: פענוח סיטי לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקות אקג
    לין
    18:23 20/10/21 20/10
    18:23
  • אני קצת לחוצה ואשמח מאוד לחוות דעתכם לגבי התוצאות שיצאו לי תודה מקרב לב

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: תוצאות בדיקות אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לוקח ELIQUIS
    יהודה
    17:36 18/10/21 18/10
    17:36
  • בגלל בעיה קלה בפרוסדורים רופא הקרדיולוג נתן לי כדורי ELIQUIS פעמיים ביום .רציתי לשאול אם מותר לי לקחת VIAGRA בזמן הזה . אני בן 79 ובריא בדרך כלל ואין לי מחלות אחרות ....בתודה

• הגב ל: לוקח ELIQUIS

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בעקבות PAC's מרובים
    אברהם
    01:07 18/10/21 18/10
    01:07
  • שלום. בעקבות כמות גדולה מאוד של APB's (עשרים אלף בהולטר 24H) ביצעתי אבלציה לאחר המלצות. אני אחרי 4 שנים וכיום אני בלי הפרעות אך בבדיקת אקו לב שגרתית נאמר שיש חשד ל-PFO. האם יש מצב שהחור נוצר כשהצנתר חצה את המחיצה? האם כדאי לטפל בזה מהר ככל שניתן או שניתן להמתין? תודה

• הגב ל: בעקבות PAC's מרובים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת מיפוי לב
    לאה
    00:03 18/10/21 18/10
    00:03
  • שלום רב,
    בעלי בן 72 וצריך לעבור בדיקת מיפוי לב מחרתיים והוא התחיל היום לקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה בגלל דלקת בחניכיים ,השאלה אם מותר לעשות את הבדיקה ?
    תודה מראש

• הגב ל: בדיקת מיפוי לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח בדיקת אקג
    שמוליק
    13:44 17/10/21 17/10
    13:44
  • בן 74 במצב בריאות תקין בבדיקה אלקטיבית שנתית שאני עורך תשובת רופא מפענח sinus rhythm ;
    sporadic APC's
    נמצא שינוי מבדיקה לפני כשנה תאור השינוי NO APC
    אודה על הבהרה משמעות הפענוח

• הגב ל: פענוח בדיקת אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקג - תוצאות בדיקה
    שמוליק
    13:16 17/10/21 17/10
    13:16
  • בן 74 במצב בריאות תקין. בבדיקה אלקטיבית שנתית שאני עורך תשובת רופא מפענח -- sinus rhythm ;
    spordic APC's
    נמצא שינוי מבדיקה לפני כשנה - תאור השינוי - NO APC
    אודה על הבהרה - משמעות הפענוח
    בתודה מראש

• הגב ל: אקג - תוצאות בדיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הולטר לב.פיענוח vpbs 4300
    משה
    13:12 11/10/21 11/10
    13:12
  • vpbs 4300 מה זה אומר
    נשלחתי למיפוי לב

• הגב ל: הולטר לב.פיענוח vpbs 4300

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026