X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • בדיקת mri חוזרת לאחר דלקת שרירהלב מחיסון
    נתי
    20:29 21/07/21 21/07
    20:29
  • ממצאי הבדיקה:
    =============
    החדר שמאלי:
    בגודל ומבנה תקין תקינים .הדופן בעובי תקין .תפקוד סיסטולי סגמנטלי וגלובל
    תקין .בצקת קלה והאדרה תת אפיקרדיאלית בחלק אפיקלי בסגמנט לטרלי תחתון. אין
    עדות לתרומבוס בחדר.

• הגב ל: בדיקת mri חוזרת לאחר דלקת שרירהלב מחיסון

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאת קלציום סקור במיפוי לב
    רפיק
    13:23 19/07/21 19/07
    13:23
  • שלום לד"ר הנכבד
    ביצעתי מיפוי לב -מבחן מאמץ פרמקולוגי עם אדנוזין שהיה תקין .
    בדו"ח הבדיקה שקיבלתי נרשם גם CCS=14 )קלציום סקור.
    שאלתי -מה המשמעות של תוצאה זו בחיזוי אירוע קרדיווסקולרי לשנים הבאות במיוחד בהתחשב בכך שקראתי שהיו אירועי לב לאנשים שהיה להם CCS=0??
    תודה מראש

• הגב ל: תוצאת קלציום סקור במיפוי לב

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאת קלציום סקור במיפוי לב
    פרופ' אבינעם שירן
    21:51 19/07/21 19/07
    21:51
  • calcium score הוא מנבא טוב של אירועים כליליים ואוטמים בשריר הלב, אך כמו כל מנבא הוא לא ודאי.
    את התוצאה יש להשוות לצפוי לגיל הנבדק. התוצאה עולה עם הגיל. בנוסף יש להתחשב במנבאים נוספים כגון עישון, כולסטרול וסכרת.
    CS=0 מנבא שיעור נמוך של אירועים כליליים - אך לא אפס.

בברכה,
    פרופ' אבינעם שירן מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה, ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל.
    טלפון: 04-8245979
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: תוצאת קלציום סקור במיפוי לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צניחה חופשית
    ניצן
    15:23 18/07/21 18/07
    15:23
  • רציתי לדעת האם ניתן לקבל התקף לב באמצע צניחה חופשית, ובמידה וכן איך?

• הגב ל: צניחה חופשית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק מהיר בשעת התרגשות
    דינה
    14:41 25/02/21 25/02
    14:41
  • שלום רב
    בוטל לי ניתוח לפני כשבועיים עקב דופק לב מהיר ולחץ דם גבוה (מבחינת
    לחץ דם מאוזנת)בדיקות לב ואקו תקינות מאד. באם אטול קרדילוק זה ישפיע
    על הדופק המהיר ויאיט אותו לפני הניתוח הבא? כלומר שאגיע למצב זה שוב?
    האם הקרדילוק מתגבר על הדופק המהיר בזמן כזה?

תודה
    דינה

• הגב ל: דופק מהיר בשעת התרגשות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סיכוני החיסון ביחס לאי ספיקה קלה-בינונית
    אריאל
    19:13 27/02/21 27/02
    19:13
  • שלום רב,
    אני בן 30, מאובחן כבעל מום מולד ולסירוגין מבצע ביקורות אקו לב. עוסק בספורט מפעם לפעם, לא מעשן. בעבר היה חשש ליתר לחץ דם ריאתי, שבינתיים נשלל.
    האקו האחרון (כולל וושט) מלפני כשנה מצביע על אי ספיקה קלה-בינונית במסתם הטריקוספידלי (מבנה תקין) ודלף קל עד בינוני במסתם הפולמונרי. שאר האזורים נמצאו תקינים.
    הודגם PFO עם מעבר בועיות, ללא עדות לASD.

השאלה נוגעת לחיסון הקורונה- האם לאחר מיליוני החיסונים שכבר ניתנו בארץ, ישנן תופעות לוואי ייחודיות שמשפיעות בצורה שלילית\חמורה יותר, על מטופלים במצבי?
    האם העדויות לדלקות בשריר הלב לאחר חיסון, יכולות להוות סיכון משמעותי יותר במצבי?
    האם המצב הרפואי שתיארתי לגבי, נחשב בכלל ככזה שמהווה סיכון גבוה יותר מהסיכון הרגיל לתופעות הלוואי בעקבות החיסון?

אשמח מאוד למענה שלכם. תודה על המענה על שאר השאלות בפורום זה- זה עוזר מאוד.

בברכה

• הגב ל: סיכוני החיסון ביחס לאי ספיקה קלה-בינונית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אקג
    ענת
    09:52 01/03/21 01/03
    09:52
  • שלום.
    בת 33 סובלת מהשמנת יתר bmi38 ומעשנת. אבא וסבא סבלו ממחלת לב .
    שלחו אותי לאקג לפני ניתוח,אשמח לדעת אם הוא תקין ומה אומרת ההערה שגלי r נמוכים מ0.2
    מצרפת את האקג.

• הגב ל: תוצאות אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקת אקג
    דודי
    10:18 01/03/21 01/03
    10:18
  • באקג נמצא חוסר התפתחות של גליR v2-v6 זה נמצא כמה פעמים בעבר ועשיתי הולטר אקג שנמצא תקין
    האם צריך לעשות משהו מרגישה בסדר עשיתי את האקג לקראת ניתוח קטרקט

• הגב ל: תוצאות בדיקת אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקג בהיריון
    דנה
    10:25 01/03/21 01/03
    10:25
  • שלום, עברתי אבלציה לפני שנה, ואני בשבוע 35 להיריון, יש סיכוי שבגלל ההיריון נראו צניחות כאלה? מה עושים במקרה כזה? חשוב לציין שהאבלציה עברה בהצלחה.

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.
  • הגב ל: אקג בהיריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חסימה בהולכה חשמלית בלב
    אדי
    11:56 15/03/21 15/03
    11:56
  • שלום פרופ' נכבד,
    לאחרונה בעקבות כאבים בחזה, לסירוגין מבוקר עד ערב, נעשה א.ק.ג. ובו אובחן RBBB. ראוי לציין כי לא היתה בעבר חסימה חלקית או פגם לבבי אחר, פרט לסינוס ברדיקרדיה שאובחנה לפני שנים אחדות בתקופה בה נטלתי כבר טיפות טיפות עיניים עם טימולול. [אזרגה וקסלטאן פעם ביום כל אחד] לטיפול בגלאוקומה.
    בשנה וחצי האחרונות הוגדל הטיפול ל- 3 פעמים: פעמיים ביום אזרגה [5 מ"ג טימולול ו-10 מ"ג ברינזולאמיד] בתוספת טרבאטאן לפני השינה [טרבופרוסט 0.004%].
    אני סובלת מירידה בדופק, הפרעות קצב מדי פעם, יד אחת קרה באופן קיצוני, והפרעות שינה תמידיות.
    לפני חודשים ספורים נעשה טיפול לייזר ב-2 העיניים ליצירת נקבים קטנטנים להורדת הלחץ בעין. המשכתי בטיפות כנ"ל 3 פעמים ביום.

רקע: בת 71, רזה, לא מעשנת, פעילות גופנית קבועה. עם דלקת קלה בפרקי אצבעות היד.

1. האם סביר שה RBBB קשור לטיפול הנ"ל או לספיגה בכמות גבוהה יותר של הטיפות לגוף כתוצאה מטיפול הלייזר?
    2. האם סביר שה RBBB קשור לקבלת חיסון נגד קורונה 8 ימים לפני הכאבים בחזה? רב תודות מראש על מענה

• הגב ל: חסימה בהולכה חשמלית בלב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקות אקו לב
    יפה
    16:41 18/03/21 18/03
    16:41
  • היי, האם התוצאות תקינות?
    clusion
    NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
    NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
    MILD DIASTOLIC DYSFUNCTION
    NORMAL MITRAL VALVE, TRACE REGURGITATION, NO STENOSIS
    NORMAL AORTIC VALVE, NO REGURGITATION, NO STENOSIS
    MINIMAL TRICUSPID REGURGITATION, TIG = 23mmHg
    NORMAL IVC SIZE AND NORMAL RESPIRATORY COLLAPSE
    תודה מראש.

• הגב ל: תוצאות בדיקות אקו לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • PRO-BNP בדיקת דם
    סימה
    13:49 23/03/21 23/03
    13:49
  • שלום רב,
    אימי הייתה במעקב אצל קרדיולוגים ורופאי ריאות בדבר נוזל פלוראלי בריאות מסוג טרנסודט, בבדיקות אקו+ אק"ג לא נקראתה אי ספיקה, לכן בוצעה בדיקת דם PRO-BNP, ויצאה תוצאה 2,038. מה אומרת התוצאה?

• הגב ל: PRO-BNP בדיקת דם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בחזה ולחץ בצד שמאל
    בן
    20:23 01/04/21 01/04
    20:23
  • שלום, שואל בשביל חברה טובה שלי.

''כשאני נושמת דוקר לי בחזה (בצד שמאל) איפה שהלב. גם כשאני בתנועה מסויימת אז דוקר לי ואני לא מצליחה לזוז עד שאני שותה מים ואז זה בסדר..
    בעבר היה חי דלקת בסחוס של הצלעות אבל זה לא אותו כאב..
    מה זה יכול להיות? גם זה לא כאב של לחץ כי בעבר היה לי בלחץ וזה לא דומה לזה''

יש לי את זה המון זמן יחסית.. ורציתי לשאול ממה זה יכול לנבוע כי זה לא מלחץ לדעתי

• הגב ל: כאבים בחזה ולחץ בצד שמאל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מדדים מוזרים
    אלי
    12:04 04/04/21 04/04
    12:04
  • שלום לכולם, אני בן 18, בריא לחלוטין, מבצע פעילות ספורטיבית שלוש פעמים ביום כבר במשך ארבע שנים.
    בזמן האחרון גיליתי תופעה מוזרה, לחץ הדם הממוצע שלי הוא 140/40, והדופק הממוצע הוא 55 פעימות לדקה.
    נראה לי קצת מוזר שההבדל בין הסיסטולי לדיאסטולי הוא 100 יחידות, ושהדיאסטולי נמוך.
    יכול להיות שזה בגלל שאני מבצע פעילות ספורטיבית בתדירות גבוהה?
    תודה מראש לכל העונים!

• הגב ל: מדדים מוזרים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ.במחזור ריאתי
    רותי
    15:33 05/04/21 05/04
    15:33
  • שלום,
    אני בת 36 ובריאה בדרך כלל.
    לפני כחודש, לאחר שלא עישנתי תקופה ארוכה חזרתי לעשן ובאחד הימים הגעתי ל3 קופסאות של סיגריות דקות ביום. הרגשתי שאין לי אויר והפסקתי לגמרי אך תחושת החוסר אוויר לא נעלמה וזה מופיע מפעם לפעם ברמה כמעט יומיומית.
    עקב כך עשיתי את הבדיקות:
    א.ק.ג, צילום חזה, תפקודי ריאות, טרופונין, בדיקת מאמץ והכל יצא תקין.
    עשיתי גם אקו והוסבר לי שהכל תקין ובדו"ח צויין: לא נמצא מקור קרדיאלי לתלונות.
    כיוון שקוצר הנשימה עדיין לא נעלם אני מודאגת מהלחץ במחזור הריאתי.
    בדו" ח הבדיקה צויין: לחץ במחזור ריאתי כ 35 ממ"כ, תקין.
    אך קראתי שהערכים צריכים להיות נמוכים יותר.
    להלן הערכים שיצאו:
    SPAP (TV) - 25 mmHg
    Est.RAP - 10 mmHg
    ESPAP - 35 mmHg
    האם אכן הכל תקין?
    מהם הערכים הרצויים?
    תודה מראש.

• הגב ל: לחץ.במחזור ריאתי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • היפוך גלי t
    טליה
    07:40 10/04/21 10/04
    07:40
  • שלום,
    הייתי במיון בגלל תחושות של כאבים בחזה וקושי לנשום,צילום חזה היה תקין מדדים תקינים ובדיקה גופנית תקינה,לעומת זאת באקג היה ממצא שמטריד אותי ואף אחד מהרופאים לא הסביר לי על זה ורק בבית ראיתי שרשמו במכתב שחרור לבצע אקו לב בהקדם האפשרי. אני לחוצה מאוד.
    ראו באקג קצב סינוס היפוך גלי T ב- ||| וגלי T ביפאזיים בv1-v3
    מה זה אומר?
    אודה לתשובתך

• הגב ל: היפוך גלי t

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דופק מנחר ביום ובשינה לכ מאובחן
    חנה
    00:32 11/04/21 11/04
    00:32
  • שלום מזה כ 6שנים סובלת מהתעוררויות בשינה מלוות בדופק מהיר.אף רופאמשפחה לא איתר מה יש לי לאחרונה אובחנתי עם הפסקות נשיצה בשינה 25)ומשתמשת בסיפאפ אבל זה לא עוזר לדופק שנע סביב 90100 במנוחה.
    באקו לבהיה בעבר דלקת שריר הלב שהרןפא משפחה לא אמר לי ולכ בדקתי לבד את התוצאות אז זה לא טופל. הארו ל האחרון היה בסדר.
    הבעיה שיש גם חוץ מהדןפק המהיר תחושה של נימול או זרימות דםאו משהו אחר בסבבים של כל התעוררות מהשינה. זה אורך כ 90 דקות להתאושש כל פעם. כאילו הגוף מפריש משהו חוץ מעניין הדופק.
    זה סבל מתמשך. במיוןלע רוצים לאשפז כי כביכול אין ממצאים באקג.
    נתנו לי עכשיו במיון שע"צ ירופא פנימאי קרדיולק 1.25 לשבועיים.ללא שראה אותי קרדיולוג בכלל.
    מה דעתכם? חפרתי את האינטרנט במטרה למצוא ממה אני ככ סובלת.
    האבחון קשה למדי עבורי.

• הגב ל: דופק מנחר ביום ובשינה לכ מאובחן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רעלת הריון גיל 30 לידה טבעית.
    שירה
    14:45 11/04/21 11/04
    14:45
  • שלום. אני בת 30 , בריאה בדר"כ.

ילדתי בשבוע 39.5 לידה רגילה והריון תקין. בשעת הלידה אובחנתי עם לחץ דם גבוה וחלבון בשתן ותפקודי כבד גבוהים.

לאחר הלידה נשארתי באשפוז עם לחץ דם בטווח 130/90 - 160/105 ללא שום טיפול. ויומיים לאחר מכן התחלנו לשלב אוסמואדלט 30 מ"ג פעמיים ביום.

לאחר כיומיים לחץ הדם התייצב סביב ה 120/80 ושוחררתי.

כששוחררתי קניתי ניפידינול (נאמר לי שאין יותר אוסמו אדלט וזה תחליף מתאים).

בימים הראשונים בבית לחץ הדם היה סביב ה 110/75-120/85.

משום מה לאחרונה לחץ הדם מטפס לי שוב
    הסיסטולי בטווח 120-140
    הדיאסטולי חוגג באזור ה 77-95. (5% מדידות מעל 90 , 5% מתחת ל 80. שאר המדידות באזור ה 83 )

הדופק שלי בטווח 80-99.

כל המדידות נעשות במנוחה ומספר פעמים.

אני בהנקה מלאה ומשתוקקת להפסיק עם הכדורים (אני יודעת שאין עמם בעיה אבל במצטבר ... אין לדעת).

האם הכדורים מאבדים את ייעילותם?
    האם ככה מתנגת עקומה של לחץ דם ?
    הדופק תקין ?

שמעתי על טרנדייט שגם מותר בהנקה וגם עובד על דופק גבוה. האם הוא מומלץ יותר?

האם המדדים שלי תקינים להורדת מינון או הפסקת טיפול ? (התחלתי לשלב תזונה ומנוחה מרובה)
    מה ההשלכות אם אני מפסיקה טיפול (למעט עליית לחץ דם? ) .... אם אני מפסיקה טיפול מה עליי לשים לב? (כמובן שאעשה הרבה מדידות ובטוח חלקן יהיו גבוהות משהורגלתי בשבוע האחרון , השאלה למה לשים לב?)

• הגב ל: רעלת הריון גיל 30 לידה טבעית.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • MRI של הלב בבי"ח
    טרי
    22:45 14/04/21 14/04
    22:45
  • מה אומרות תוצאות בדיקת MRI לב שלהלן:
    התהליך מתאים ל-pericardial recess , ממצא אנטומי שפיר, יכול לגדול ביחד עם הגדלת נוזל בתוך הפריקרד " ומה הכוונה ל"יכול לגדול ביחד עם הגדלת נוזל בתוך הפריקרד" ?

בתודה רבה מראש

• הגב ל: MRI של הלב בבי"ח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גילוי pfo עכב אישפוז
    שגיא
    01:30 17/04/21 17/04
    01:30
  • שלום,
    אני בן 34
    עשיתי בדיקת אקו לב לאחר שאני מאושפז בגלל טישטוש ראייה וכאבים בראש ואמרו לי שיש לי pfo לא יודע אם קטן או גדול.
    רציתי לדעת האם מבחינה בריאותית אני צריך לנתח או להשאיר את זה ככה לא אכפת לי גם אם אני ייצטרך בפרטי אני רוצה לדעת מבחינה בריאות נטו

תודה לעונים

• הגב ל: גילוי pfo עכב אישפוז

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הסרת שיער מהפנים
    מיכל
    20:06 17/04/21 17/04
    20:06
  • שלום,
    חמתי עברה השתלה של קוצב לב לני כ- 4 חודשים.
    בהתייעצות עם הקרדיאולוג שלה, לא המליץ על הסרת שיער בלייזר מאזור הפנים.
    האם יש שיטה להסרת שיער מוכרת ובטוחה למושתלי קוצב לב?
    לתשובתכם אודה ????

• הגב ל: הסרת שיער מהפנים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ,,פעימה מוקדמת
    בתיה
    12:44 26/04/21 26/04
    12:44
  • שלום.כבר הרבה מאוד שנים שסובלת מדופק מהיר ולעיתים די קרובות פעימה מוקדמת.עשיתו הולטר והכל בסדר.לוקחת טריטרס בבוקר ובערב נומרולול.בשלושה שבועות האחרונים יש לי הרבה מאוד פעמים ביום פעימה
    מוקדמת.חשבתי שיעבור כמו בשאר הפעמים.אבל יש לי כל יום ובמשך היום.יש מה לדאוג.כמובן שקבעתי לרופא ביום חמישי.תודה והרבה בריאות

• הגב ל: ,,פעימה מוקדמת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות הולטר לב 24 שעות
    תמרה
    10:48 30/04/21 30/04
    10:48
  • הפרעות קצב חדריות pvc's בודדים 445 בפיזור הומוגני. הפרעות קצב על חדריות pac's בודדים 45 בפיזור הומוגני . הפרעות הולכה-אין שינוי st -לא קצב בסיסי- סינוס קצב לב מינימלי 58 קצב לב מקסימלי 121 ממוצע 83 יש מקום לדאגה?

• הגב ל: תוצאות הולטר לב 24 שעות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קושי בנשימות עמוקות וצילום חזה
    אורחת
    11:43 23/05/21 23/05
    11:43
  • שלום
    לפני שמונה חודשים החלמתי מקורונה בזמן הקורונה סבלתי מגודש באף וקשיי נדימה לרוב נשמתי דרך הפה והיה לי שיעול שבא והלך אחרי הבידוד הייתי אצל רופא אף אוזן גרון איבחן אצלי פוליפ באף וקונכיות מוגדלות נתן תרסיס סטרואידי הייתי בשימוש במשך חודש אחרי זה חזרתי לבדיקה אמר לי שאין כבר פוליפ אולם יש סטייה קלה במחיצת האף והקונכיות נפוחות ואיבחן אותי כסובלת מנזלת אלרגית המליץ להמשיך עם התרסיס מאז הקורונה יש לי קושי בלהביא נשימות עמוקות דרך עפה זה בא לי ככה באופן ספונטני שאני צריכה להביא נשימה עמוקה דרך הפה ומפהקת הרבה ויש לי גם נחירות מהפה האף כבר לא סתום כמו שהיה יש שיפור מיד כדיצאתי מהבידוד הייתי אצל רופאת המשפחה עשתה לי אק"ג יצא תקין האזינה לריאות אמרה שתקין בדקה כמות חמצן בדם דרך אצבע אמרה שתקין לחץ דם גם תקין האזינה לחזה אמרה שלא שומעת ציפצופים מידי פעם יש לי שיעול ליחתי לואין לי כלל עייפות וחולשה במאמץ לפני חודש שאלתי אותה אם אני יכולה להתחסן לקורונה אמרה לי עדיף שתעשי צילום חזה קודם האם במצב שתיארתי מומלץ צילום חזה לפני החיסון? המצב קשור יותר לריאות לחזה או לאף?
    האם לגחות את החיסון?

• הגב ל: קושי בנשימות עמוקות וצילום חזה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אקג לא מובן
    נתן
    11:38 24/05/21 24/05
    11:38
  • שלום רב,

ביצעתי בדיקת ארגומטריה פרטית, רופא נתן אישור רפואי ולא אמר שום דבר.
    גל ב I נראה מוזר וגם PR נראה קצר... אשמח לדעת אם אקג תקין או דורש בירור ?

תודה מראש,
    נתן

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: אקג לא מובן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מקרה קרסטיאן אריקסן
    חיים
    19:50 13/06/21 13/06
    19:50
  • שלום דוקטור,
    בן 38 , עם כולסטרול, רע 145 , טוב 50, טרגליצרידים 200 , הפסקתי לעשן לפני 4 שנים, דיי פעיל בספורט, חדר כושר 2-3 פעמים בשבוע, ופעם בשבוע כדורגל
    מבצע בדיקות מאמץ כמעט כל שנה, לפני 4 שנים היו קצת כאבים באזור החזה , אקו רגיל תקין עם דליפה קלה במסתם הטריקוספידלי נכשלתי בבדיקה מאמץ עקב צניחות ST אופקיות 1.9, אז נשלחתי לאקו מאמץ שיצא תקין , נאמר לי ממצא חיובי שגוי, שנה לאחר מכן בדיקה תקינה, אחרי עוד שנה שוב פעם צניחות, הפעם התעקשתי על בדיקה יותר מעמיקה, ונשלחתי לסיטי לב, הבדיקה יצא תקינה לחלוטין , הקרדיולוג אמר לי שאין לי למה לבוא להיבדק לפחות בחמש שנים הבאות בגלל שסיטי לב תקין לחלוטין
    מאז האירוע של אתמול (שחקן כדורגל שהתמוטט) אני בחרדה אם להמשיך לשחק,

מה יכול לגרום לספורטאי צעיר להגיע להפרעות קצב
    והאם יש בדיקות שיכולות להתריאה על בעיה כזאת ?
    האם בבדיקה שעברתי כמו סיטי לב אני יכול להיות רגוע, סיטי לב מראה אם יש בעיה עם קוצב לב?
    ממה שהבנתי מכל מיני כתבות שחקני כדורגל עוברים בעיקר בדיקות ארגומטריה בלבד, האם זה נכון? אם היה מבצע סיטי לב , האירוע הזה היה נמנע ?
    אודה לך אם תתייחס לכל השאלות שלי , אומנם הם קצת מבולגנות אבל זה מהחרדה, ואני לא יודע האם להמשיך לשחק

• הגב ל: מקרה קרסטיאן אריקסן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח אקג,טרום עילפון
    פלוני אלמוני
    00:22 15/06/21 15/06
    00:22
  • שלום רב
    בן 46 ,אם הרגשת חולשה טרום עילפון,ללא כאב בחזה,היה אירוע של דופק 140 פתאומי.
    מצורף אקג.
    מטופל 12.5 מג נורמלול
    75 מג פיקרופירין
    7.5 מג נורווסק.
    תודה

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: פיענוח אקג,טרום עילפון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • השוואה בין אקו לב במאמץ למיפוי לב בטליום
    איתן
    09:26 19/06/21 19/06
    09:26
  • שלום,
    האם בדיקת אקו לב במאמץ משתווה לבדיקת מיפוי לב בטליום במשמעות של אפשרות לגילוי סתימות בעורקי הלב.
    תודה

• הגב ל: השוואה בין אקו לב במאמץ למיפוי לב בטליום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פינוח בדיקת אקג
    שרית בן עזרא
    20:29 19/06/21 19/06
    20:29
  • עשיתי בדיקת אקג והיא לא תקינה. אשמח לפענוח הבדיקה דחוף תודה .

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: פינוח בדיקת אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פאנוח בדיקה אקג
    שרית
    20:32 19/06/21 19/06
    20:32
  • אם אפשר בבקשה פאנוח דחוף תודה .

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: פאנוח בדיקה אקג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת מאמץ חיובית - ST
    זהבי
    20:37 19/06/21 19/06
    20:37
  • בן 53 עם סכרת וקולסטרול, הסטוריה משפחתית של מחלות קרדיאליות, לא מעשן ולא שותה.
    בגלל עייפות לעיתים רחוקות במאמץ ובשבועות האחרונים מידי פעם כאבים בכתפיים שיורדים עד מפרקי גפות הידיים (מעין צריבה/התכווצות או תחושה כמו אחרי מאמץ) ולפעמים כאב דומה בחזה בחלק העליון במרכז בגובה פטמות ומעלה
    ביצעתי אקו לב שיצא תקין לפי הרופא אך לאחר שבועיים ביצעתי מבחן מאמץ כאשר לאחר כ-5 דקות הרגשתי את הכאבים בזרועות ואח"כ מעט בחזה העליון, הבדיקה הופסקה והרופא אמר כי נראים שינויים איסכמיים באק"ג כמפורט:
    צנחית ST אופקי>2 מ"מ ב- V3-V6
    השינויים הופיעו בדופק 153 אחר 5 דקות וחלפו בדופק 131 אחרי דקה
    ללא הפרעות הולכה וקצב ואק"ג בהתאוששות ירידת ST ב-V3-V4 שהתמשכה 7 דקות בהתאוששות
    נשלחתי לצינתור אבחנתי בבי"ח כרמל - ממתין לתור שיכול לקחת עד 3 שבועות ובינתיים לקחת מיקרופירין 100
    שאלותי:
    1. האם המימצאים מסוכנים ו/או גרועים ?
    2. האם מעכשיו אני נחשב לחולה לב על כל המשתמע מכך ?
    3. באם יבוצע גם צנתור טיפולי, האם זה אומר כי אני יכול להמשיך רגיל או שחיי משתנים כעת ?
    4. מהי הפרוגנוזה במקרה כזה עם תוצאות כאלה ?
    5. האם יכול להיות שלא יימצאו היצרויות או מאחר ונראתה צניחה משמעותה בהכרח כי יש היצרות כלשהיא ?
    6. מהי מידת הבעיתיות והחומרה של המימצאים בבדיקת המאמץ.
    אני מבין שקשה לתת מענה מדוייק עד למעבר הצנתור האבחנתי שבו ניתן יהיה לראות האם יש היצרויות, איפה ובאיזו מידה.
    אודה לכל יעוץ והכוונה ככל האפשר.
    תודה רבה מראש

• הגב ל: בדיקת מאמץ חיובית - ST

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הומוציסטאין גבוה
    יובל
    02:34 25/06/21 25/06
    02:34
  • שלום

בן 40, בריא בדר"כ

בעקבות התקף לב של אימי בסביבות גיל 50 ביצעתי בדיקת הומוציסטאין והתוצאה היא 17.2
    הבנתי שהרבה פעמים זה מגיע עם תוצאות נמוכות של ויטמינים מקבוצת B
    אך B12 = 281
      10.5 = folic acid 
    (B6 לא בוצע)
    אומנם בטווחים הנמוכים אבל עדיין בתקינים

מה ההמלצה במצבי? 

תודה מראש!

• הגב ל: הומוציסטאין גבוה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אקו לב
    שפרה
    08:27 25/06/21 25/06
    08:27
  • האם תוצאות אקו לב עם עיבוי קל ואי ספיקה קלה מהווים בעיה?
    תודה

• הגב ל: תוצאות אקו לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת עלפון
    רונית
    09:55 01/07/21 01/07
    09:55
  • סובלת מפעימות מוקדמות בעיקר בימים חמים מלווה בהזעה וירידת לחץ דם . אקו לב תקים הולטר מראה טכיקארדיה קלה . אלו בדיקות עליי להשלים? ההרגשה מפחידה .

• הגב ל: תחושת עלפון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מצב בריאותי מורכב, השפעה על הלב
    אייל מקרית טבעון
    19:12 02/07/21 02/07
    19:12
  • שלום.
    אני בן 53. עקב בעיה נוירולוגית יש לי הפרעות משמעותיות במערכת העיכול ועדיין לא נמצא פתרון.
    ירדתי במשקל בבכמה שנים ל 43 ק"ג על 1.76 מ'
    ואני כבר די חלש. הולך 2-3 דקות לאט ומתעייף.
    מרגיש הרבה פעמים דיזינס וכו'.
    טיפול תרופתי טרם הצליח וכנראה לא יהיה מנוס מלהזין אותי דרך הוריד כמה חודשים שאתחזק.

אקו לב לפני שנתיים תקין בוצע אחרי שכבר ירדתי ל 50 ק"ג.
    הומלץ לבצע אקו לב עדכני להיות שקטים שאין פגיעה בלב כתוצאה מהמשקל הירוד והתזונה הדלה מאוד. יש לי תור בקרוב.

אק"ג עדכני אתמול ללא שינויים לעומת העבר. והיו 2 פעימות מוקדמות שמכיר גם מהעבר.

באחרונה יש לי יותר ויותר תחושות של הפרעות בקצב שמגיעות לכמה שניות עד כ 20 שניות, במיוחד אחרי "מאמץ" אפילו קל יחסית כמו עמידה של כרבע שעה או שפיכה ועוד.
    חלק מההפרעות מהירות כ 130 בבת אחת וחלק איטי אבל מרגיש שלא סדיר או תחושת קדם עלפון.
    הפנו אותי לקחת לופ ריקורדר.

קראתי שבחצי מהאנשים שסובלים מדום לב פתאומי יש תסמינים בחודש לפני כן כמו אי נוחות בחזה, תשישות, קוצר נשימה וכו'. ואם היו נבדקים בתקופה הזאת אולי אפשר היה להציל.
    מזה כשבוע לאחר מאמץ גדול מהרגיל אני תשוש מהרגיל ומתעייף ומרגיש קוצר נשימה אפילו מלשוחח בטלפון.

אבקש להבין. אם יש תחושות שחלילה מקדימות לדום לב
    האם בדיקת אק"ג בימים לפני הדום לב היתה עוזרת במשהו? היו רואים בחצי מהאנשים שינוי באקג בשבוע שבועיים לפני דום לב?
    האם אקו לב שבוע שבועיים לפני דום לב היה עוזר במשהו?
    או שאין דרך למנוע את דום הלב?
    והאם אני בסיכון לדום לב?

תודה רבה

• הגב ל: מצב בריאותי מורכב, השפעה על הלב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דקירות בחזה שמאל
    שאלה
    11:57 03/07/21 03/07
    11:57

• שלום,אני סובלת מדקירות בחזה שמאל ובגלל שזה בצד שמאל אני מאוד לחוצה ודואגת וכול פעם חושבת שיש לי התקף לב.לפני שנה עברתי אקו לב במאמץ משום שגם היו לי דקירות בחזה ובגלל שאני סובלת מאי ספיקה מיטרלית קלה עד בינונית.וזאת האבחנה של הקרדיולוג :אקו לב במאמץ ללא איסכמיה וללא קרדיומיופתיה .מבחינת המסתם המיטרלי -דלף מיטרלי קל עד בינוני ,ללא עדות לצניחה בעלים ולא למעורבות ארומטית.סגירה אפי קלעת של העלים עם קואפטציה לא מלאה למרות התכווצות תקינה של חדר שמאל דרגת הדלף המיטרלי לאחר המאמץ גברה לבינוני והלחץ הריאתי לא עלה באופן משמעותי.שאלותי:
    האם מדובר הדקירות בחזה מעידות על בעיה לבבית?
    האם בגלל שאני סובלת מהמסתם המיטרלי יש לי דקירות בחזה?
    אני מציינת שהדקירות כול יום בהמשך החודש האחרון ונמשכות שעות רבות .
    האם אני לפני התקף לב בגלל הדקירות ?אני מאוד מאוד לחוצה ודואגת
    תודה רבה

• הגב ל: דקירות בחזה שמאל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בעיות אחרי קורונה
    דור
    21:48 03/07/21 03/07
    21:48
  • שלום וברכה
    אני בן 37.עד לפני הקורונה היתי בלי בעיות בריאות למעט השמנה קלה ואסטמה מאוזנת על ידי תרופות .לפני כמעט שנה חליתי בקורונה ואושפזתי , טופלתי על ידי HFNC ולא נזקקתי להנשמה פולשנית ושוחררתי .מאז יש לי קוצר נשימה במאמץ קל עם ירידת סיטורציה במאמצים .בתפקודי ריאות יש הפרעה רסטריקטיבית בנונית והפרעה קלה בדיפוזיה .במבחן מאמץ לב ריאה סוכם שהסף האנאירובי ו VO2/HR התקינים תומכים במסקנה שהתפקוד הקרדיוווסקולרי שמור אבל יש ST depression II III AVF .הלכתי לקרדיולוג שרצה לשלוח אותי לצינתור.אני מאוד לא רוצה צינתור .השאלה אם יש סיכוי שקרדיולוג אחר יוותר על צינתור אבחנתי וישלח אותי במקום זה למיפוי לב כדי לשלול איסכמיה .האם בקשר למצב אחרי קוביד יש עדיפות דווקא לצינתור
    תודה רבה

• הגב ל: בעיות אחרי קורונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אבחון קרדיומיופתיה ואי ספיקת לב
    דני
    12:10 04/07/21 04/07
    12:10
  • שלום
    גיל 54
    האם יש איזה שהיא בדיקת דם שיכולה לרמוז על כך שמתפתח קרדיומיופתיה או אי ספיקת לב?
    לא שואל לגבי אקו לב
    אלא האם סביר שיהיו רמזים באיזה שהיא בדיקת כימיה או אחרת?
    אם כן אשמח לעצה איזה שינוי בכימיה ואיזה בדיקה אולי יותר מיוחדת גם אם אפשר לבצע אותה רק באופן פרטי.

תודה רבה

• הגב ל: אבחון קרדיומיופתיה ואי ספיקת לב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פרפור פרוזדורים
    אולג
    02:04 07/07/21 07/07
    02:04
  • שלום רב
    האם באדם שלא יכול לקבל טיפול נוגד קרישה במינון מלא עקב אירוע מוחי דימומי שעדיין לא נספג במלואו ונטייה לנפילות ומצד שני יש לו נטיה לקרישתיות בגלל פוליצטימיה ,יש יותר סיבה להעלים את הפרפור על ידי אבלציה או להשתמש דווקא באמיודרון ולא בריטמקס או טמבקור
    שאלה שניה האם סביב הטיפול בהפרין סביב האבלציה אם הנוירוכירורגים יאשרו והסיכון לדימום כתוצאה מההפרין לא מאפס את הרווח מאבלציה
    שאלה שלישית אם אפשר האם טיפול מוצלח באבלציה משמעותו הורדת הסיכון לאירוע מוחי או שאין קשר והסיכון לארוע מוחי נשר גם עם אבלציה מוצלחת
    תודה רבה

• הגב ל: פרפור פרוזדורים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אקו דופלר
    אלמוני
    14:38 08/07/21 08/07
    14:38
  • בס"ד
    שלום רב ותודה מראש על המענה!
    נשמח להיתייחסות אודות תוצאות אקו דופלר של אשה בת 63.

מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל: 55-64
    סיכום:
    חדר שמאל בגודל ותפקוד תקינים. חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים. מסתמי הלב תקינים אנטומית ותפקודית. הודגם דלף קל מאוד על לחץ ריאתי תקין של 24 ממ"כ+RAP. גל A גבוה מגל E בעקומת המילוי של החדר השמאלי כביטוי להפרעה בהרפייה דרגה עליות הלב תקינות.

• הגב ל: תוצאות אקו דופלר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עיבוי קל במסתם המיטרלי
    יוסף
    02:31 09/07/21 09/07
    02:31
  • שלום רב
    אני בן 21 בריא .כשביקרתי אצל הרופא בשביל אישור בריאות הוא שמע איוושה ולכן שלח אותי לאקו .ביצעתי אקו ובפיענוח הרופא כתב שיש עיבוי קל במסתם המיטרלי ,פתיחת המסתמים תקינה ,דליפה מיטרלית מינימלית ,פרט לכך הכל תקין .לאור זאת אני שואל מה זה העיבוי הקל במסתם המיטרלי והאם זה דורש בירור נוסף .האם זה יכול להיות וגטציה .אבי עבר ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי בגלל דליפה קשה .האם יכול להיות שאני ירשתי את המחלה ועכשיו עלי המסתם מעובים ובסוף הם יקרעו
    תודה רבה

• הגב ל: עיבוי קל במסתם המיטרלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צנתור לב לסגירת pfo ,ופעימות לב מוקדמות
    דקלה
    16:43 09/07/21 09/07
    16:43
  • שלום לדוקטור
    בת 47 לפני כ3 שבועות עברתי צנתור לסגירת pfo
    לאחר הצינתור הופיעו לי פעימות מוקדמות הרגשה שהלב עושה סלטות , דופק שקופץ פעם למעלה פעם למטה היו ימים שהיו יותר פלטיפציות היו שפחות
    להלן תוצאות בדיקת הולטר 48 recording date : 06.7
    Normal beat total beat : 10373
    Apbs 10
    Atrial tachycardia 0

Bradycardia 0
    Dropped beats 0
    Pauses 0
    Aberrant total: 70avg2/hr 0.1 %of total
    0.1% total
    /Vpbs :70avg

Maximum heart rate : 97bpm at 08:31
    Minimum heart rate 55 bpmat 04:42
    Recording date7.7
    Total beat103028
    Albert 30
    Artial tachycardia 0
    Bradycardia 0
    Aberrant total 77avg3/hr0.1%of total

Vpbs 77avg3/hr0.1% of total
    Minimum heart rate 50
    Maximum heart rate 108
    Qrs total 103130

האם תוצאות הבדיקה של 48 שעות תקינה?
    האם יכולה להסביר את מה שאני מרגישה ?
    האם נדרש טיפול תרופתי ?
    האם מסוכן ?
    תודה רבה על העזרה
    שבת שלום ומבורך

• הגב ל: צנתור לב לסגירת pfo ,ופעימות לב מוקדמות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקת הולטר
    איילה
    21:10 10/07/21 10/07
    21:10
  • שלום,תוצאות של בדיקת הולטר מגיעות לאתר או רק לרופא מטפל? תוך כמה ימים צריך לקבוע תור לרופא?אני בכללית.

• הגב ל: תוצאות בדיקת הולטר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם אקג תקין?
    ליאת
    10:19 12/07/21 12/07
    10:19
  • האם בדיקת האקג תקינה?

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: האם אקג תקין?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאת קלציום סקור
    רפיק
    15:22 16/07/21 16/07
    15:22
  • שלום לד"ר הנכבד
    בן 65 וביצעתי מיפוי לב שכלל מבחן מאמץ פרמקולוגי ,עקב מגבלות קורונה שמונעות מבחן מאמץ על הליכון.
    האם מבחן מאמץ זה שקול למבחן מאמץ של הליכה על הליכון ?
    האם מדידת כמות הסידן שנעשית בתהליך (תוצאה=14 ) שקולה באיכותה למדידת כמות הסידן שנעשית בשלב הראשון של צינתור וירטואלי?
    תודה ושבת שלום

• הגב ל: תוצאת קלציום סקור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026