X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • סובלת מצריבה קשה במתן שתן וגם לאחר מכן
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:20 19/01/22 19/01
    06:20
  • שלום שירה
    מזל טוב על ההריון
    מומלץ הגברת שתיה עם טיפול מקומי בסדורל עד 3 פעמים ביום להפגת הצריבה ובהיעדר הטבה כדרי להיבדק ולהתייעץ עם אורולוג/ית באיזור מגורייך דוגמת ד"ר שירה חתומי. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: סובלת מצריבה קשה במתן שתן וגם לאחר מכן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בהמשך לתשובתך על סדורל
    שירה
    15:37 19/01/22 19/01
    15:37
  • תודה לך על המענה ????????
    1. האם אפשר להשתמש בסדורל בהריון?
    2. קבעתי תור לשירה חתומי לעוד שבועיים (הכי קרוב שהיה)

• הגב ל: בהמשך לתשובתך על סדורל

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בהמשך לתשובתך על סדורל
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:16 23/01/22 23/01
    08:16
  • אנא רכזי את שאלותייך ותקבלי מענה בפגישה. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: בהמשך לתשובתך על סדורל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חטיבת הנח"ל 15/3 חדרה
    ילנה קרול
    07:28 18/01/22 18/01
    07:28
  • אני צריכה לעבור בדיקת אורודינמיקה. איך מבמינים תור? מה מספר הפקס שיש לשלוח הפניות?

• הגב ל: חטיבת הנח"ל 15/3 חדרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חטיבת הנח"ל 15/3 חדרה
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:22 19/01/22 19/01
    06:22
  • שלום גברת ילנה,
    הבדיקה מבוצעת במסגרת קופת החולים שלך. תתקשרי בבקשה לטלפון המקוצר של קופת החולים ותוכלי להתעדכן לגבי המקומות האפשריים. אפשרות נוספת היא לשאול את הרופא המפנה היכן ואיך מתאמים את הבדיקה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: חטיבת הנח"ל 15/3 חדרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקה אורודינמית
    שולה
    20:19 16/01/22 16/01
    20:19
  • שלום רב
    אני אמורה לעבור בדיקה אורודינמית מורכבת. כמה ימים לפני הבדיקה עלי להפסיק לקחת טוביאז 8?
    בתודה מראש
    שולה

• הגב ל: בדיקה אורודינמית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקה אורודינמית
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:53 17/01/22 17/01
    13:53
  • שלום,
    5 ימים לפני הבדיקה ותוכלי לחדש מיד אחריה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקה אורודינמית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בדרכי השתן
    רז
    12:12 15/01/22 15/01
    12:12
  • שלום רב,
    מזו תקופה שאני סובלת מדלקות בדרכי השתן ( החיידק אי קולי מופיע בתרביות). קיבלתי אנטיביוטיקות שונות ,לא הצליחו לסיעע. בהתייעצות עם זיהומולוג הומלץ לי להפסיק עם האנטיוביויקה ולעבור להיפרקס. ההיפרקס אכן סייע לדלקת אך גרם לכאבי שרירים ותחושת נימול וכמובן נפסקתי אותו.
    האם יש טיפול מקביל להיפרקס שיוכל לסייע לי?
    אודה מאד לתשובתכם

• הגב ל: דלקות בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:15 16/01/22 16/01
    07:15
  • שלום רז
    קיימים טיפולים צמחיים אחרים דוגמת די-מאנוז שאפשר להיעזר בהם. במקביל יש לזכור שאנטיביוטיקה לא נועדה למנוע כאבים שעלולים להימשך מספר שבועות לאחר חלוף הזיהום, אלא רק להרוג חיידקים. יש צורך בטיפול במשככי כאבים לפי הצורך ובהיעדר הטבה - לחזור על תרבית שתן לפני החלטה על חזרה על טיפול אנטיביוטי. באם עדיין תחזור צמיחה של E COLI, ניתן לשקול טיפול מונע של אנטיביוטיקה במינון קטן רק סביב יחסי מין ובהיעדר יחסי מין - מינון קטן יומי. טיפול אנטיביוטי ללא בירור חיוני רק באם קיימים חום או צמרמורת. במקביל מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. באם אין החמרה בכאבים - ניתן להמשיך לעקוב ובהיעדר הטבה יש צורך בפניה חוזרת לאורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציפרודקס 500 ויוטיפרו פלוס
    רותם
    20:55 12/01/22 12/01
    20:55
  • שבוע שעבר התחילה לי דחיפות בשתן .הרוקחת נתנה לי יוטיפרו פלוס(למשך שבוע 2 כדורים ביום ואחרי זה למשך שבועיים כדור אחד) ובמקביל פרפבויוטיקה:פמינה,קרנמיקס מאקס,ויטמין סי,וויטמין d, לאחר שבוע לא חל שיפור אך גם לא נהיה גרוע יותר. אחרי שבוע נוסף של דחיפות שתן ואולטרסאונד של השלפוחית הבטן והאגן תקינים. ובדיקת תרבית שלילית . הרופאה החליטה-האורולוגית לתת לי אנטיביוטיקה ציפרוקדס למשך חמישה ימים (פעמיים ביום) ואמרה גם להפסיק לגמרי עם הפרובויוטיקות וגם עם יוטיפרו פלוס. ובמקביל הרוקחת אמרה לא להפסיק כלום ולקחת את היוטיפרו פלוס שעתיים הפרש מהאנטיביוטיקה ציפרודקס ושעתיים הפרש מהפרובויוטיקה .האם מותר לקחת אותם ביחד פרובויוטיקה+ יוטיפרו פלוס וציפרודקס (בהבדלי שעות של שעתיים) או מומלץ שלא ולקחת לחמישה ימים רק את האנטיביוטיקה? ?

• הגב ל: ציפרודקס 500 ויוטיפרו פלוס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציפרודקס 500 ויוטיפרו פלוס
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:50 13/01/22 13/01
    08:50
  • שלום רותם
    לפי מחקר (איטלקי) השילוב של ציפרודקס עם יוטי פרו עדיף על ציפרודקס בלבד למטופלות שלהן היה חיידק בתרבית שתן. בהיעדר צמיחה איני בטוח שהאנטיביוטיקה תועיל מאחר ונועדה להשמיד חיידקים ולא להקל על תסמינים אך אין מניעה לנסות אמפירית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ציפרודקס 500 ויוטיפרו פלוס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם יש לי דלקת בשתן לפי הצבע בתמונה?
    גיטל גריו
    21:56 26/12/21 26/12
    21:56
  • האם יש לי דלקת בשתן עפי התמונה המצורפת?

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: האם יש לי דלקת בשתן לפי הצבע בתמונה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם יש לי דלקת בשתן לפי הצבע בתמונה?
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:05 06/01/22 06/01
    08:05
  • שלום גיטל
    על סמך צבע לא ניתן לאפיין דלקת. השתן מרוכז ומצריך הגברת שתיה. באם קיימים תסמיני צריבה , חום או קשיי הטלת שתן - יש צורך בביצוע תרבית שתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: האם יש לי דלקת בשתן לפי הצבע בתמונה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בדרכי השתן
    נטע
    18:29 03/01/22 03/01
    18:29
  • שלום רב,
    בת 33, בריאה בד"כ, לפני 3 שבועות פניתי לבי"ח בשל כאבי בטן עזים, צמרמורת וכאבי מותניים. בדיקת שתן הצביעה על נוכחות דלקת וטופלתי בציפרודקס 500 מ"ג פעמיים ביום. עכשיו, לאחר כשבועיים מסיום הטיפול, אני עדיין חווה מדי פעם צריבה בעת הטלת שתן.
    האם זה מעיד שהדלקת עדיין לא טופלה עד הסוף? מה הבדיקות המומלצות?

• הגב ל: דלקת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:04 06/01/22 06/01
    08:04
  • שלום נטע
    האנטיביוטיקה בה טופלת לא נועדה למנוע כאבים וצריבה מדי פעם עלולה להימשך גם מספר שבועות לאחר חלוף הזיהום. לפי צורך ניתן להיעזר בטיפול במשככי כאבים לפי הצורך ורק אם תופיע החמרה משמעותית - יש לחזור על תרבית שתן לפני החלטה על חזרה על טיפול אנטיביוטי. טיפול אנטיביוטי ללא בירור ניתן רק באם קיימים חום או צמרמורת. במקביל מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. באם אין החמרה בכאבים - ניתן להמשיך לעקוב ובהיעדר הטבה יש צורך בפניה חוזרת לאורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סילוני שתן דו צדדי
    שרה בולגריוביץ
    17:45 15/12/21 15/12
    17:45
  • שלום רופא אורולוג, רציתי לדעת מה הכוונה ניצפו
    סילוני שתן דו צדדי, מה הכוונה ומה הטיפול בכך, והאם זה מסוכן להמשך החיים,

• הגב ל: סילוני שתן דו צדדי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סילוני שתן דו צדדי
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:23 19/12/21 19/12
    11:23
  • שלום שרה
    סילוני שתן בסונר מעידים שאין חסימה בשופכנים - צינורות השתן מהכליות לכיס השתן וזה ממצא נורמלי וטוב. המשיכי להיות במעקב הרופא שהיפנה אותך להדמיה להמשך הבירור שהוא החל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: סילוני שתן דו צדדי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת פיפי ולחץ בשלפוחית השתן כל היום
    מאיה
    17:04 17/12/21 17/12
    17:04
  • בימים האחרונים פתאום חשה תחושה כמעט קבועה של לחץ בשלפוחית השתן, בעיקר במצב של שכיבה /שינה אני לא מסוגלת לישון, כל רגע קמה לשירותים, לא יכולה לשכב בלי להרגיש לחץ וזה בא פתאום. תמיד היה לי כמה פעמים בלילה לקום לשירותים אבל לעולם לא לחץ קבוע ככה שלא יכולה לישון. עשיתי בדיקות שתן הכל יצא תקין, מה זה יכול להיות איך אפשר להקל על זה . מיואשתת

• הגב ל: תחושת פיפי ולחץ בשלפוחית השתן כל היום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת פיפי ולחץ בשלפוחית השתן כל היום
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:22 19/12/21 19/12
    11:22
  • שלום מאיה
    ארועי תכיפות עלולים להיגרם מלה\בד מדלקת שנשללה גם משלפוחית רגיזה שעלולה להיגרם ממשקאות ומאכלים קפאיניים במהלך היום וכן ממזג האויר - כשקר - יש צורך יותר להתרוקן
    לכן תנסי להימנע מקפאין למשך כ- 3 שבועות יחד עם הפחתת נוזלים אחרי 1900 בערב וכן להתלבש טוב ולהתכסות היטב. בהיעדר הטבה - ניתן לשקול טיפול תרופתי שיסייע לך ולכן יש צורך לפנות לרופא המטפל או לאורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תחושת פיפי ולחץ בשלפוחית השתן כל היום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סטנט לאחר ריסוק אבנים
    דננ
    23:46 10/12/21 10/12
    23:46
  • האם תהליך הוצאת הסטנט עצמאית
    בבית הינו כרוך בכאבים כלשהם?

• הגב ל: סטנט לאחר ריסוק אבנים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סטנט לאחר ריסוק אבנים
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:27 12/12/21 12/12
    09:27
  • שלום רב
    אמנם זה לא פורום אבנים אבל הוצאת הסטנט היא קצרה מאד ותלויה באם הסטנט עם חוט או ללא חוט שמחובר אליו. תוכלי לקבל מידע מהרופא שטיפל באבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: סטנט לאחר ריסוק אבנים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב מותני וחשד לאבנים בכליות
    אור
    06:48 09/12/21 09/12
    06:48
  • שלום
    אני סובלת בכאבי גב ובמותן צד ימין כמעט כול שנה , עם שתייה מרובה של מים וזה עובר . השבוע התחילו כאבים חזקים במותן ימיני לכיוון המפשעה והגב , הכאבים פחתו ולא הורגשו במהלך היום ,אך שמגיע הערב והלילה חוזרים הכאבים שאי אפשר לקום .
    אין צריבה במתן שתן
    האם זה אבנים בכליות ? או אופציה אחרת מאבן בכליה?

• הגב ל: כאב מותני וחשד לאבנים בכליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב מותני וחשד לאבנים בכליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:25 12/12/21 12/12
    09:25
  • שלום אור
    אמנם זה לא פורום אבנים אבל בהחלט יש צורך לפנות לרופא לקבל הפניה לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן יחד עם שתן לכללית ותרבית להערכת הסבירות כי מדובר אכן באבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאב מותני וחשד לאבנים בכליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשתן
    רז
    13:50 03/12/21 03/12
    13:50
  • שלום רב
    כבר כמה חודשים שאני סובלת מדלקת בשתן ,לא הגעבה לאנטיביוטיקות רבות. בתרבית מופיע חיידק האיקולי. התסמינים הם כאבים באיזור הבטן התחתונה ועייפות קיצונית. בהתייעצות עם זיהומולוג נאמר לי שהחיידק כנראה כרוני ( אם כי לא תמיד החיידק מופיע בתרבית. רק כשאני מרגישה תסמינים). הוא המליץ לא לקחת אנטיביוטיקות אלא היפרקס. אכן לקחתי היפרקס והיתה תחושה של הטבה מסויימת והנה שוב, תחת טיפול בהיפרקס תסמיני הדלקת חזרו.
    מה עלי לעשות? אודה לך מאד לאןר בקצה המנהרה.

• הגב ל: דלקות חוזרות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:24 12/12/21 12/12
    09:24
  • שלום רז
    האנטיביוטיקה לא נועדה למנוע כאבים שעלולים להימשך מספר שבועות לאחר חלוף הזיהום, אלא רק להרוג חיידקים. יש צורך בטיפול במשככי כאבים לפי הצורך ובהיעדר הטבה - לחזור על תרבית שתן לפני החלטה על חזרה על טיפול אנטיביוטי. באם עדיין תחזור צמיחה של E COLI, ניתן לשקול טיפול מונע של אנטיביוטיקה במינון קטן רק סביב יחסי מין ובהיעדר יחסי מין - מינון קטן יומי. טיפול אנטיביוטי ללא בירור חיוני רק באם קיימים חום או צמרמורת. במקביל מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. באם אין החמרה בכאבים - ניתן להמשיך לעקוב ובהיעדר הטבה יש צורך בפניה חוזרת לאורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות חוזרות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם סמויי בשתן
    יעלי
    08:48 28/11/21 28/11
    08:48
  • שלום לך אני בת 62 יש לי בעיה מזה 28 שנה מדם סמוי בשתן 5/10 כל פעם זה בטווח הזה אבל לא עולה10 ולא יורד מ 5 .אני בן אדם מאוד חרדתי לא סובלת בדיקות פולשניות ולכן ביקשו ממני לעשות בדיקה פולשנית וסרבתי האם זה מסוכן להשאר עם דם סמויי בשתן ואם זה יכול להיות גידול או איבוד כליה זה כבר 28 שנה רציתי לציין שאין לי דלקות וגם לא צריבות אך מתגברים על הפחד מהבדיקה רופאים לא יודעים להרגיע את הפציינט וזה בעיה ולאחרונה זה מציק לי בעיקרון אני אישה בריאה.שאלתי היא מה זה יכול להיות הדם הסמויי הזה ואך ניתן לעשות את הבדיקה שלא הרגיש.תודה רבה ואשמח לתשובה

• הגב ל: דם סמויי בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם סמויי בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:03 29/11/21 29/11
    08:03
  • שלום יעלי
    דם סמוי יכול להיגרם מסיבות שונות שברובן הינן שפירות דוגמת שינויים הורמונליים של הגיל וסיבות דלקתיות. אך במיעוט המקרים הדבר עלול להיות קשור לסיבות גידוליות שהסיכוי אצלך הינו נמוך מאד מאחר והדבר נמשך זמן רב וללא החמרה. בספרות רשום כי במצבים אלו מומלץ לבצע הדמיה שנקראת CT פרוטוקול דם בשתן (CT UROGRAPHY) להעריך מערכות עליונות, קרי כליות ושופכנים והסתכלות ישירה לכיס השתן שנקראת ציסטוסקופיה, שאמנם הינה בדיקה פולשנית, אך היא אורכת כ- 2 דקות, מבוצעת בהרדמה מקומית, אינה כואבת באופן מהותי ולאחריה את משתחררת לביתך מיידית. אני חושב שהשלמת כלל הבדיקות ירגיעו גם אותך וגם את מטפלייך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דם סמויי בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפות שתן ביום ילד בן 8
    אנונימי
    14:30 28/11/21 28/11
    14:30
  • ילד בן 8 שישלו דליפות שתן ביום והאיבר מין שלו רפוי ולא מכווץ כמו שאמור להיות האם יש קשר בין הדברים? סוג של רפיון שרירים?

• הגב ל: דליפות שתן ביום ילד בן 8

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפות שתן ביום ילד בן 8
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:55 29/11/21 29/11
    07:55
  • שלום רב
    דליפות שתן בילד בן 8 מצריכות בדיקה ובירור אצל אורולוג ילדים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דליפות שתן ביום ילד בן 8

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זכרון יעקב
    שירלי
    16:02 21/11/21 21/11
    16:02
  • שלום, אני סובלת כבר כמה חודשים מדלקות נרתיק חוזרות, מלוות הפיטריה, וליסרוגין - דלקת בדרכי השתן. סטיק שתן יוצא עם ליקוציטים וסימנים לדלקת, אך תרביות יוצאות תקינות. עברתי טיפול בכמה סוגי אנטיביוטיקה שונים, לטיפול בדלקות בנרתיק ולדלקות בדרכי השתן כולל מונרול, זינט, זידובל, דוקסילין, אגיסטן בנרות והידרו אגיסטן במישחה לטיפול בפטריה, אולטראסאונד כליות תקין, ולא מצליחה לצאת מהמעגל הזה... מה לעשות?

• הגב ל: זכרון יעקב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זכרון יעקב
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:58 28/11/21 28/11
    06:58
  • שלום שירלי
    יש צורך בטיפול במשככי כאבים לפי הצורך ובהיעדר הטבה - לחזור על תרבית שתן לפני החלטה על חזרה על טיפול אנטיביוטי. טיפול אנטיביוטי ללא בירור חיוני רק באם קיימים חום או צמרמורת. מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. באם אין החמרה בכאבים - ניתן להמשיך לעקוב ובהיעדר הטבה יש צורך בפניה לאורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: זכרון יעקב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זמן נטילת טוביאז 4 מ"ל
    שולה
    10:25 23/11/21 23/11
    10:25
  • אני נוהגת לקחת טוביאז 4 מ"ל בערב וברצוני להתחיל לקחת בבוקר. האם לוותר על יום או לקחת כדור בצהריים ולמחרת בבוקר?
    תודה

• הגב ל: זמן נטילת טוביאז 4 מ"ל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זמן נטילת טוביאז 4 מ"ל
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:56 28/11/21 28/11
    06:56
  • שלום שולה
    תוכלי להתחיל לקחת ישר בבוקר למחרת הנטילה בערב. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: זמן נטילת טוביאז 4 מ"ל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפת שטן
    יפה
    09:45 24/11/21 24/11
    09:45
  • אני בת 50 מאז הלידה הראשנה לפני 27 שניה יש לי בעיה בדליפת שטן
    נכון להיום ב 4 שנים האחרונות זה היתגבר עד כדי כך שבכול מצב דולף, בהליכה וסתם ככה שלא לדבר על פעילות ספורט שאני לא עושה כי בקפיצה בורח וריצה בורח לכן בהליכה אני שמה פד
    מה אני צריכה לעשות האם ניתוח יפתור את הבעיה.אני יודעת שהמצב החמיר מאוד
    תודה

• הגב ל: דליפת שטן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפת שטן
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:55 28/11/21 28/11
    06:55
  • שלום יפה
    ניתן לנסות לחזק את שרירי רצפת האגן עם תרגילי קיגל שתוכלי להכיר בגוגל או בפניה לפיזיותרפיה של רצפת האגן ובאם לא יעזור כדאי לפנות לאורולוג לבדיקה ולהחלטה לגבי סוג טיפול אפשרי רצוי אחר. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דליפת שטן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תאי קשקש חייבת לדעת
    נטלי
    17:45 11/11/21 11/11
    17:45
  • היי עשיתי את בדיקת השתן יצא לי תאי קשקש מה זה אומר?

• הגב ל: תאי קשקש חייבת לדעת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תאי קשקש חייבת לדעת
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:18 14/11/21 14/11
    11:18
  • שלום נטלי
    צריך להבין איזו בדיקת שתן עשית ומה היתה הסיבה לביצוע הבדיקה.
    כדאי שתפני לרופא ששלח את הבדיקה שיסביר על סיבתה ועל התשובה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תאי קשקש חייבת לדעת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן לציטולוגיה
    נטלי
    22:01 17/11/21 17/11
    22:01
  • תודה רבה לך על תשובתך ניגשתי לעשות את הבדיקה שתן לציטולוגיה מאחר ויש לי דם קבוע בשתן כאבים חזקים באגן וריח מהשתן רקוב

• הגב ל: שתן לציטולוגיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן לציטולוגיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:07 18/11/21 18/11
    08:07
  • שלום נטלי
    תוצאות הבדיקה אורכות זמן.
    ריח בשתן הוא תוצאה לרוב או של שתן מרוכז המצריך הגברת שתיה או של דלקת ולכו גם לתרבית שתן יש משמעות במצב זה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שתן לציטולוגיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שארית שתן
    דינה
    18:42 18/03/21 18/03
    18:42
  • שלום!אני בת 58.אחרי הלידה(לפני 25 שנה)בובלת מדליפת שתן.
    בחודשים האחרונים התווספה תכיפות במתן שתן וגם לוקח זמן לרוקן את השלפוחית.
    בבדיקה גינקולוגית-רחם גדול ושרירני(ידוע המון שנים).אין צניחה של הרחם.באוחטראסאונד וגינלי נצפתה שארית שתן(התרוקנתי את השלפחות כחצי שעה לפמי הכניסה לבדיקה).
    לפני כחודש בדיקת שתן כללית ותרבית תקינות.
    מהן הסיבות לשארית שתן בשלפוחית?עד כמה זה מסוכן?
    תודה

• הגב ל: שארית שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שארית שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:55 21/03/21 21/03
    08:55
  • שלום דינה
    שאריות שתן עלולות לגרום לדלקות כי חיידקים חיים בשאריות השתן. אצלך לא בהכרח קיימת שארית וכדאי לחזור על סונר שארית שתן בו תבואי ריקה ותתרוקני לפני הבדיקה. מומלץ גם על שינוי אורחות חיים כולל שתיה כך שיהיה כ- 2 ליטר שתן ביממה, התרוקנות מתוזמנת כל כשעה וחצי-שעתיים במהלך היום כדי לא למלא את כיס השתן יתר על המידה וכן התרוקנות כפולה - לאחר תום התרוקנות לרחוץ ידיים ולאחר דקה וחצי לנסות להתרוקן שוב כדי להוציא את שארית השתן. אם לאחר כשבועיים לא יצא כלום בשתן השני - ניתן להפסיק. לגבי התכיפות ודליפות השתן - קיים טיפול למצב ולכן כדאי להתייעץ עם אורולוג. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: שארית שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שארית שתן 70
    ליאת
    19:49 15/11/21 15/11
    19:49
  • בת 40 סובלת מילדות בחיידק קולי בשתן.המצב בשנים אחרונות מחמיר.אני כל הזמן עם אנטיביוטיקה שבקושי עוזרת.כלייה מורחבת.וחסימה במתן שתן.האורולוג אמר שאין פיתרון.נתן לי כדורים.וביקש לעשות מיפוי עליות ופזיוטרפיה ריצפת אגן.אני מיואשת וסובלת.אין לזה פיתרון?

• הגב ל: שארית שתן 70

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שארית שתן 70
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:27 17/11/21 17/11
    06:27
  • שלום ליאת (תמיד נחמד להתחיל במילת ברכה ולסיים במילת תודה),
    כליה מורחבת אכן מצריכה בשלב ראשון בירור של היעדר חסימה שמצריכה ניקוז פנימי ולכן מיפוי הכליות חיוני לבירור היעדר חסימה. דלקות חוזרות הינן מצב נפוץ שניתן להפחית את תדירות הדלקות עם שינוי התנהגותי הכולל שתיה מוגברת לכדי 2 ליטר שתן ביממה (תוכלי למדוד באחד מסופי שבוע את כמות השתן להעריך שאת נמצאת בין 1700-2500 סמ"ק שתן ביממה), שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות לשתן וללכת באופן יזום כל כשעתיים במהלך היום, התרוקנות כפולה עם נסיון חוזר כל פעם לאחר 2 דקות כדי להקטין את שארית השתן בה חיים החיידקים, המנעות משלשולים ועצירות שגורמים לדלקות בשתן, התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית עם סבונים לתוך הנרתיק או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. כמו-כן ניתן לשקול טיפול צמחי מניעתי להפחתת תסמינים ללא מרשם דוגמת די-מאנוז כטיפול יומי קבוע פעמיים ביום או בתכשיר יוטי-פרו פעמיים ביום בעת הופעת סימני הדלקת. בהיעדר הטבה ניתן לשקול טיפול אנטיביוטי מניעתי במאקרודנטין רק שעה לפני יחסי מין או בהיעדר יחסים, פעם ביום באופן קבוע למשך 3-6 חודשים, נסיון שניתן לתאם עם האורולוג המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שארית שתן 70

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות RBC calc. - U STRIP 10 cells/µl בדיקת שתן
    דנה
    12:29 14/11/21 14/11
    12:29
  • שלום רב
    תוצאות בדיקת השתן הראו כדוריות דם בשתן , ברצוני לציין כי ביצעתי בדיקות מקיפות הן שתן והן דם וכל הבשיקות היו בטווח הנורמה ותקינות למעט בדיקה זו , אשמח לתשובה
    בברכה
    דנה

• הגב ל: תוצאות RBC calc. - U STRIP 10 cells/µl בדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות RBC calc. - U STRIP 10 cells/µl בדיקת שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:13 15/11/21 15/11
    08:13
  • שלום דנה
    כמות של 10 RBC הינה כמות זניחה בתחום הסטיה של הבדיקה ולכן באם לא היה שתן אדום (מאקרוהמטוריה), לא דורש בירור נוסף. יום טוב.

בברכה,
  • הגב ל: תוצאות RBC calc. - U STRIP 10 cells/µl בדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026