X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • כיס השתן בתמט
    גל
    21:08 10/11/21 10/11
    21:08
  • לאחר פענוח בדיקת פט סיטי, נרשם: כיס השתן בתמט. למה הכוונה?

• הגב ל: כיס השתן בתמט

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כיס השתן בתמט
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:19 14/11/21 14/11
    11:19
  • שלום גל
    הכוונה שכיס השתן היה ריק מתוכן ולכן לא ניתן לדון לגבי ממצאים אפשריים בו. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: כיס השתן בתמט

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשלפוחית השתן
    אורנה
    10:30 10/11/21 10/11
    10:30
  • שלום,
    בת 56 ובשנה האחרונה ובעיקר בחודשים האחרונים חווה דלקות חוזרות ונישנות בדרכי השתן. כאבים בכל האזור של השלפוחית, כמו גם כאבי כליות.
    לפני שבוע סיימתי טיפול אנטיביוטי שכלל פעמיים ביום אנטיביוטיקה לבעייה, והנה אתמול שוב כאבים שוב לוקחת מונורול. זו הפעם הרביעית בזמן קצר.
    אשמח לתשובה/הכוונה למי ניתן לפנות ואלו בדיקות צריך לעשות
    תודה

• הגב ל: דלקות חוזרות בשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשלפוחית השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:13 10/11/21 10/11
    11:13
  • שלום אורנה
    אנטיביוטיקה לא נועדה למנוע כאבים שעלולים להימשך מספר שבועות לאחר חלוף הזיהום, אלא רק להרוג חיידקים. יש צורך בטיפול במשככי כאבים לפי הצורך ובהיעדר הטבה - לחזור על תרבית שתן לפני החלטה על חזרה על טיפול אנטיביוטי. טיפול אנטיביוטי ללא בירור חיוני רק באם קיימים חום או צמרמורת. תוכלי בטיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. באם אין החמרה בכאבים - ניתן להמשיך לעקוב ובהיעדר הטבה יש צורך בפניה לאורולוג. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: דלקות חוזרות בשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • Klebsiella pneumoniae
    פלונית
    01:53 07/11/21 07/11
    01:53
  • שלום וברכה, כחודש וחצי אחרי לידה, בתרבית שתן נמצא החידק Klebsiella pneumoniae, נמצא בתרבית כבר כחודש לפני הלידה, לא טופל, וכעת עדיין ישנו. רופאת המשפחה אומרת כי אם אינו מציק לי פיזית (כאבים, צריבה וכד') אין צורך לטפל בו.
    האם זה נכון?
    האם חיידק זה עלול לדבק גם את בני הבית שלי?
    תודה רבה

• הגב ל: Klebsiella pneumoniae

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • Klebsiella pneumoniae
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:10 07/11/21 07/11
    08:10
  • שלום רב
    מזל טוב
    טיפול בצמיחה בהיעדר תסמינים בתרבית שתן אכן אינה מצריכה בהכרח טיפול אנטיביוטי. הסיכוי להדבקת אדם אחר עם מערכת חיסונית תקינה נמוך ביותר. ממליץ לך על טיפול מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה בעיקר אם את מיניקה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: Klebsiella pneumoniae

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפת שתן פתאומית
    גילי
    23:38 04/11/21 04/11
    23:38
  • שלום רב, אני בת 51, בעברי 3 לידות נרתיקיות. מזה כמה שנים בריחת שתן קלה מאד במאמץ - לא פגם באיכות החיים. ביומיים האחרונים דליפת שתן בכל כמה דקות (ביום ובלילה). האם תיתן כזו הדרדרות פתאומית? האם יכול להיות הפיך? ומה הטיפול?

• הגב ל: דליפת שתן פתאומית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפת שתן פתאומית
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:08 07/11/21 07/11
    08:08
  • שלום גילי
    הדרדרות פתאומית עלולה להיגרם מסיבות דלקתיות או מהפרעה דוגמת שלפוחית רגיזה שעלולה להחריף בין השאר עקב מאכלים ומשקאות קפאיניים וכן בשינויי מזג אויר בעת קור. לכן ניתן להימנע במשך שבועיים מקפאין ולהתלבש ולהתכסות היטב בימים ובלילות קרים ובאם עדיין ממשיכים התסמינים, מומלץ יעוץ אורולוגי עם בדיקת שתן לכללית ותרבית וכן סונר דרכי שתן לפני כן כדי לשקול טיפול כולל פיזיותרפיה של רצפת האגן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דליפת שתן פתאומית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי בטן תחתונה
    אושרת
    15:24 04/11/21 04/11
    15:24
  • לפני כחודש ,יום למחרת בדיקה אורוגניקולוגית חוויתי כאבי בטן תחתונה קשים. בדיקת שתן הראתה אפשרות לדלקת..נטלתי אנטיביוטיקה. לאחר כחודש, הגעתי לבדיקה אורוגניקולוגית נוספת-הפעם אצל פיזיותרפיסטית לשיקום רצפת האגן. בבדיקה תרגלתי לחיצות..שוב,יום למחרת הבדיקה-כאבים. כאבים שמתגברים אחרי הטלת שתן ואחרי ביצוע תרגילים לחיזוק רצפת האגן. אני מוטרדת וכואבת מאוד. אשמח לדעתך

• הגב ל: כאבי בטן תחתונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי בטן תחתונה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:05 07/11/21 07/11
    08:05
  • שלום אושרת
    הכאבים עלולים להיות לאחר בירור וטיפול באיזור רצפת האגן ולא בהכרח מצביעים על דלקת. ניתן ליטול משככי כאבים לפי הצורך דוגמת אופטלגין נוזלי ובאם בנוסף יופיעו תכיפות, צריבה וקושי בהתרוקנות, כדאי לבצע תרבית שתן לפני החלטה על טיפול אנטיביוטי. תוכלי גם לפני הפגישות הבאות אצל הפיזיותרפיסטית ליטול טיפול מונע של אופטלגין נוזלי כחצי שעה לפני הפגישה על מנת להפחית מיחושים לאחריה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבי בטן תחתונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם דלקת בשתן?
    איילה
    21:47 03/11/21 03/11
    21:47
  • לפני כשבוע החלה לי צריבה חזקה באזור הנרתיק לאחר שהחדרתי טמפון בזמן מחזור,כמו כן הופיע מעט לחץ בשלפוחית והטלת שתן דחופה ,גם בכמות קטנה,ותחושה שאין התרוקנות מלאה,יש תחושה מציקה כל הזמן.אין לי כרגע כאבים של ממש,סבלתי בעבר מדלקת שתן קשה מאוד ולכן חוששת שזה יחזור..רופאת נשים שבדקה אמרה שנראה לה שמדובר בפטרת של קנדידה.חוץ מזה אני מקוררת ועם כאבי אוזניים,האם יש קשר ?האם יכול להיות שזה שוב דלקת שתן? ואם כן האם מחייב אנטיביוטיקה? מאוד מפחדת כי המערכת חיסון שלי ירודה,והבטן שלי גם ככה חלשה מאוד ..האם יש טיפול ללא אנטיביוטיקה במצב זה? ואיזה בדיקות עלי לבקש מהרופא?

• הגב ל: האם דלקת בשתן?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם דלקת בשתן?
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:03 07/11/21 07/11
    08:03
  • שלום איילה
    על פניו לא מדובר בהכרח בדלקת. מאחר ואנטיביוטיקה עצמה עלולה לגרום לפגיעה בפלורה ולפטרת בנרתיק, הייתי ממליץ כי באם לא תהיה הטבה בשבוע הקרוב, לבצע תרבית שתן ורק באם צמיחה חיובית והמשך הסימפטומים - לקבל טיפול אנטיביוטי.במקביל מומלץ על טיפול מניעתי של שתיה מוגברת, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. כמו-כן ניתן לשקול טיפול צמחי מניעתי להפחתת תסמינים ללא מרשם דוגמת יוטי-פרו. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: האם דלקת בשתן?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן כללית
    אנה
    19:26 03/11/21 03/11
    19:26
  • אני בתחילת הריון שני, בדיקת שתן כללית יצאה לא טובה - 500 לויקוציטים ו10 כדוריות דם אדומות. באפריל 2020 אחרי לידה ראשונה היו לי תוצאות זהות והתרבית יצאה שלילית לפטוגנים. מה זה אומר? אם זאת לא דלקת, ממה זה יכול לנבוע?

• הגב ל: בדיקת שתן כללית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן כללית
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:00 07/11/21 07/11
    08:00
  • שלום אנה, מזל טוב
    הלויקוציטים הינם החיילים של הגוף המטפלים בדלקות קלות ובהיעדר צמיחה חיובית בתרבית שתן אין צורך באנטיביוטיקה אלא רק בטיפול מניעתי של שתיה מוגברת, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. כמובן נדרש המשך מעקב תרביות שתן תקופתי וטיפול באם צמיחה חיובית בתרבית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת שתן כללית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן חוזרת
    לימור
    07:17 02/11/21 02/11
    07:17
  • שלום,
    כבר חצי שנה שסובלות מדלקות בשתן חוזרות. ביצעתי תרבית שתן והיא שלילית אבל בדיקת שתן רגילה מראה שיש דלקת.
    הדלקת חוזרת כשאני מקבלת מחזור או בסיומה, בחודש יוצא לי לקחת פעמיים אפילו 3 אנטיביוטיקה.
    אולטרסאונד כליות תקין, בדיקה אצל אורולוג תקינה, בדיקה אצל אורוגניקולוג תקינה.
    התחלתי לקחת טיפול מניעתי היפרקס ואחרי שבוע התחילו לי כאבים בשרירים, הרופאה דרשה ממני להפסיק את הכדור.
    אני מרגישהששום כדור כבר לא עוזר, סדורל, מונורול, זינט...
    אשמח לדעת לאן עלי לפנות, ואיך לטפל בבעיה אחת ולתמיד.

• הגב ל: דלקת בשתן חוזרת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן חוזרת
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:24 03/11/21 03/11
    09:24
  • שלום לימור
    תלונות דמויות דלקת ללא צמיחה של חיידק בעיקר סביב מחזורים, מצריכות בבדיקת גניקולוג המיומן באבחון ושלילת ממצאי אנדומטריוזיס. תוכלי לברר מי מהגניקולוגים במקום מגורייך עוסק בתחום זה.ב אם ממצא זה יישלל, יש צורך ביעוץ אורולוגי לטיפול התנהגותי מניעתי וצמחי אחר מהיפרקס לנסיון להקל על התסמינים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בשתן חוזרת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטה קורטיקלית שהפכה מפשוטה למורכבת
    ניצן
    15:56 02/11/21 02/11
    15:56
  • אני מאוד מודאגת. לפני 3 שנים גילו לי ציסטה קורטיקלית בכליה שמאל. עכשיו, 3 שנים אחרי, הציסטה גדלה מעט ונוצרה בתוכה מחיצה.
    אני מפחדת שזה סרטן.
    מה הסיכוי? זה נשמע מדאיג? מה עליי לעשות?

• הגב ל: ציסטה קורטיקלית שהפכה מפשוטה למורכבת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטה קורטיקלית שהפכה מפשוטה למורכבת
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:21 03/11/21 03/11
    09:21
  • שלום ניצן
    הסיכוי לסרטן במחיצה בציסטה הוא נמוך מאד, אך כדי לשלול יש צורך בביצוע CT או MRI פרוטוקול כליות. אם עדיין לא ביצעת בדיקה זו, אנא פני לאורולוג המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ציסטה קורטיקלית שהפכה מפשוטה למורכבת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפת שתן אחרי ניתוח TVT-O
    שולה
    19:57 02/11/21 02/11
    19:57
  • בת 72.לפני שבועיים עברתי ניתוח TVT-O בלקרוסקופיה. מאז אין לי שליטה על שלפוחית השתן, דבר שלא קרה לפני הניתוח. האם זו בעיה מוכרת? מה ניתן לעשות?

• הגב ל: דליפת שתן אחרי ניתוח TVT-O

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפת שתן אחרי ניתוח TVT-O
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:18 03/11/21 03/11
    09:18
  • שלום שולה
    קיימות מספר דליפות שעלולות להתפתח לאחר הניתוח כולל דליפה עקב היעדר התרוקנות או אי נקיטת שתן בדחיפות. חשוב לפנות לרופא המטפל לשלול היעדר שאריות שתן גדולות בתום ההתרוקנות ובהתאם לתוצאה - הוספת טיפול תרופתי להקלת התסמינים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דליפת שתן אחרי ניתוח TVT-O

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית שתן
    תהילה
    10:42 28/10/21 28/10
    10:42
  • הי, אני בת 27 עם אסטמה יציבה לוקחת משאף פריצת דיסק/בלט דיסק ( כל רופא אומר משהו אחר ) - אובחן לאחר MRI הפריצה הייתה לפני 6 שנים וחזרה לפני 5 חודש מאד פעילה בספורט יש לי דחיפות ותכיפות שתן ונוקטוריה - שמאד מציקה הפנו אותי לאורולוג והוא שלח אותי לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן ובדיקות דם ושתן בדיקות דם ושתן יצאו טובות למעט חלבון בשתן 50 כדוריות לבנות 75 ואדומות 10 - בדיקות אלו נעשו יום אחרי סיום במחזור אולטרסאונד כליות ודרכי שתן יצא כליות תקין שלפוחית שתן בקיבולת מועטה עד בינונית נמדדה כשארית שתן בנפח 102.15 סמ"ק אין לדון על הדפנות (יש לציין שהנבדקת אינה מרגישה צורך להתרוקן)- שאלה אותי אם אני צריכה באותו רגע התשובה הייתה שלילית אבל אחרי 5 דקות כשיצאתי מהמכון כי הייתי צריכה פניתי לשירותים ואחרי עוד 10 שוב שירותים.. ממצא לוואי: הודגמה הסננה שומנית בכבד מה זה אומרת כל העניינים האלו ? - תודה

• הגב ל: שלפוחית שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:37 28/10/21 28/10
    13:37
  • שלום תהילה
    דחיפות בהטלת תשן עלולה להיגרם עקב מספר גורמים כולל דלקת שמאובחנת בבדיקת תרבית שתן שכדאי שתשלימי. כמו-כן עלולה להיגרם עקב חומרים המגרים את כיס השתן לכדי שלפוחית רגיזה דוגמת מאכלים ומשקאות קפאיניים. הייתי מציע לך למעו הסקרנות להימנע מקפאין למשך 3 שבועות בכלל ובהמשך להוסיף בהדרגה ולמצוא את האיזון בין השקיקה לקפאין להפרעות שהוא גורם. כדאי יהיה גם לחזור על שתן לכללית שלא בסמוך למחזור ואם עדיין יש חלבון - פרוטאינוריה - כדאי להתייעץ עם רופא כליות - נפרולוג.
    לגבי ממצאי האולטרסאונד -הרי שככל הנראה השאריות הן עקב התאפקות לאחר ריבוי שתיה. לכן ככלל לחיים, כדאי להתרוקן באופן יזום במהלך היום כל כשעתיים ואולי לנסות התרוקנות כפולה - לקום, לשטוף ידיים ולנסות שוב לאחר כשתי דקות כדי לרוקן את כיס השתן. אם לא יצא כלום במשך שבועיים, אין טעם להמשיך בהתרוקנות הכפולה. בהיעדר הטבה בתסמיני הדחיפות חרך הימנעות מקפאין, ניתן לשקול טיפול תרופתי בהתייעצות עם אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית שתן
    תהילה
    13:52 28/10/21 28/10
    13:52
  • תודה על התשובה
    עשיתי תרבית שתן יצאה בסדר למעט 3 שציינתי להיל.
    אני לא צורכת קופאינים כמה שנים.
    בעבר עשיתי בדיקת שתן והחלבון וכדוריות לבנות היה באותו מצב.
    אני שותה ליטר ליטר וחצי מים ביום - תלוי לפי הפעילות שלי והולכת לשירותים פעם בשעה לפעמיים יותר..
    יש דרך אחרת לטפל ללא טיפול תרופתי ?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:45 31/10/21 31/10
    07:45
  • שלום תהילה
    קיימות מספר דרכים ולכן כדאי שתפני לבדיקה והתייעצות אצל אורולוג שעוסק בנוירו-אורולוגיה/הפרעות ודליפות שתן ורצפת אגן בקרב נשים שיתאים את האפשרות המיטבית עבורך. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפת שתן ותוצאות אורודינמיקה
    דני
    23:58 28/10/21 28/10
    23:58
  • שלום רב
    בתי סובלת מדליפת שתן .היא עשתה אורופלומטריה והודגם עקומת סטקטו עם שארית שתן 0 סמק ,Q MAX של 23.5 .נפח 255 מל /שניה . אורודינמיקה יש נפח ירוד של שלפוחית התכווצויות ספונטניות עד 70 סנטימטר מים .בציסטוסקופיה השלפוחית טרבקולרית .החא עברה טיפול בבוטוקס שגרם לכאבים
    השאלה שלי מה זה עקומת סקטטו ?
    האם InterStim יכול לעזור או פיתרון אחר
    תודה רבה

• הגב ל: דליפת שתן ותוצאות אורודינמיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דליפת שתן ותוצאות אורודינמיקה
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:42 31/10/21 31/10
    07:42
  • שלום דני
    עקומת סטקטו מצביעה לרוב על שימוש בשרירי בטן לצורך התרוקנות. אינטרסטים נועד לשמש לעיתים במקרים של תסמיני שלפוחית רגיזה. יש צורך לקבל תמונה יותר שלמה ומקיפה לגבי פרופיל הטלת השתן אצל ביתך ולגבי תוצאות מדוייקות של הבדיקות שעברה. לכן מומלצת פניה לאורולוג שעוסק בתחום נוירו-אורולוגיה/הפרעות בדליפת שתן לקבלת תמונה מקיפה. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: דליפת שתן ותוצאות אורודינמיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק חוזר בת 16
    לין
    15:11 22/10/21 22/10
    15:11
  • בתי בת ה 16 סובלת מחיידק בשתן או שניים ביחד כל שבועיים בערך, זאת פעם שלישית כבר. לא מקיימת יחסים. נוטלת אנטיביוטיקה פעם שלישית, הפעם הוספנו היפרקס וצמחי מרפא ופרוביוטיקה. לאורך כל התקופה הארוכה דחיפות ותכיפות שמשבשים את החיים לחלוטין. אמורים לבצע תרבית נוספת השבוע. השאלה אם אפשר לקחת אנטיביוטיקה במידה ויחזור חיידק בשילוב היפרקס ובטמיגה לשיפור התסמינים? תודה

• הגב ל: חיידק חוזר בת 16

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק חוזר בת 16
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:17 25/10/21 25/10
    07:17
  • שלום
    ניתן ליטול אנטיביוטיקה באם יתקיימו שני התנאים גם יחד: צמיחה אמיתית חוזרת בשתן מלווה עם תסמינים משמעותיים. באם תהיה צמיחה ניתן גם להמשיך מייד עם תום הטיפול החוזר באנטיביוטיקה במינון מלא - גם טיפול אנטיביוטי מניעתי יומי במינון קטן בתיאום האורולוג המטפל, בנוסף לטיפול הצמחי. כמו-כן מומלץ על ביצוע סונר דקרכי שתן אם לא בוצע עד כה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: חיידק חוזר בת 16

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוגיה נשים
    גולי
    15:55 17/10/21 17/10
    15:55
  • שלום רבנ
    אני בת 59 ללא מחלות רקע. לפני כחודש ביצעתי בדיקת אולטראסאונד עקב תלונה על צריבה בשתן. בבדיקה התגלה נגע בגודל 12 מ"מ בדופן השמאלית של כיס השתן.
    בשבוע שעבר (10/10/21) עברתי ניתוח להוצאת הנגע בגודל 12 מ"מ ( TURBT) הרופא אמר כי ביצע גם הרחבת שופכה על מנת להוציא את הגידול.
    יצאתי מהניתוח עם קטטר ושוחררתי הביתה למחרת ללא הקטטר.
    הממצא נשלח לביופסיה ועדיין אין תשובה. הרופא התרשם שמדובר בממצא שטחי ואין מקום לדאגה.
    מאז הניתוח סובלת מכמה תופעות : צריבה קשה במתן שתן, זרימה חלשה ולפעמים מקוטעת, תכיפות במתן שתן וכאבי גב תחתון.
    התייעצתי עם הרופא ואמר לי להגיע לעשות בדיקת שארית באולטראסאונד. היום ביצעתי את הבדיקה ויצאה שארית של 118 סמ"ק.
    לדברי הרופא זה טבעי שתהיה שארית כזו לאחר ההתערבות הפולשנית, היות והגידול היה בצוואר השלפוחית וסביר להניח שיש בצקת באיזור וזה ישתפר עם הזמן. כמו"כ, אמר ליטול פרומינקס 0.4 למשך חודש + משככי כאבים.

אשמח לדעתך? האם תופעות הלוואי שאני חווה אכן קשורים לבצקת?
    מה הזמן המשוער לריפוי הבצקת?
    יוצאים מזה? אני ממש מודאגת.
    אציין שאני מקפידה על שתייה מרובה של 2 ליטר ליום לא יודעת האם כדאי להתאפק קצת בשל התכיפות והזרימה החלשה?
    בתודה מראש על המענה.

• הגב ל: אורולוגיה נשים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוגיה נשים
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:26 18/10/21 18/10
    12:26
  • שלום גולי
    מאחר ועברת את הניתוח רק לפני כשבוע התסמינים עלולים להימשך מספר שבועות אך לרוב פוחתים בהדרגה מדי שבוע ואמורים לחלוף בחודשיים הקרובים. כמובן חשוב לברר תשובת ביופסיה ולטפל לפי הצורך. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוגיה נשים
    גולי
    15:44 18/10/21 18/10
    15:44
  • ראשית, תודה רבה על המענה המהיר ????
    מודאגת בעיקר מזרימת השתן החלשה ומחוסר ההתרוקנות המלאה האם זה אכן קשור לבצקת שנוצרה בעקבות הניתוח?
    בתודה מראש

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוגיה נשים
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:24 19/10/21 19/10
    14:24
  • עלול להיות ובאם קשור, אמור לחלוף בחודשיים הקרובים. באם החמרה - יש צורך לפנות לאורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוגיה נשים
    גולי
    07:04 20/10/21 20/10
    07:04
  • שוב תודה רבה על המענה.
    בעקבות הניתוח, הזרימה החלשה ושארית השתן 118 סמק , הרופא אמר לי לקחת פרומניקס 0.4 למדך חודש.
    האם נכון לי השימוש בפרומניקס על אף שהתרופה מיועדת לגברים בלבד? במה התרופה אמורה להועיל לי?
    בתודה ובהערכה רבה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוגיה נשים
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:54 21/10/21 21/10
    08:54
  • שלום
    הפרומניקס, מרפה את שרירי איזור צואר כיס השתן ואולי יאפשר זרם יעיל ובכך שאריות קטנות יותר. בכל מקרה מומלצת התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים להימנע ממילוי מוגבר של הכיס וכן התרוקנות כפולה - לחזור על ההתרוקנות לאחר 2 דקות להקטין שאריות. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוגיה נשים
    גולי
    11:53 22/10/21 22/10
    11:53
  • רוב תודות לך על המענה הענייני והמהיר. תבורך.
    מקווה שהבצקת תחלוף לה במהרה ואחזור סוף סוף לשיגרה.
    שבת שלום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח MRI של להערמונית
    מישהו
    20:13 19/10/21 19/10
    20:13
  • שלום ד"ר,
    ידוע לי שהפורום מיועד לאורולוגיית נשים, אך זה פחות או יותר הפורום האורולוגי היחיד שפעיל ובוודאי הכי יעיל. אשמח אם תוכל להתייחס לשאלתי:

אני בן 36,
    נבדקתי ע"י אורולוג בשל כאבים במפשעה.
    במהלך הבדיקה עלה ספק להימצאות קשרית בDRE.
    נשלחתי לבירור שכלל PSA=0.57 וMRP.
    ה - MRP נשמע בסה"כ תקין וסוכם ב - "ללא נגעים בעלי מאפיינים של PIRDAS 3 ומעלה".
    אך היה משפט שקצת הדאיג אותי בגוף הפענוח: "אזור פריפריאלי: מרקם מעט הטרוגני, ללא נגעים מוקדיים חשודים המקבלים דירוג PIRDAS 3 ומעלה".

האם נשמע מדאיג?
    האם ממצא שבדר"כ מצריך המשך מעקב מיוחד או טיפול?

תודה

• הגב ל: פענוח MRI של להערמונית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח MRI של להערמונית
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:52 21/10/21 21/10
    08:52
  • שלום רב
    בגילך הסיכוי לסרטן ערמונית נמוך מאד ותשובת הפענוח לא מדאיגה אך מן הראוי שתתעדכן גם מהרופא המפנה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: פענוח MRI של להערמונית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שופכה צרה מאד - שאלה
    עינת
    00:16 21/10/21 21/10
    00:16
  • שלום,
    לפני מספר שנים בעקבות בירור כאבי בטן תחתונה הופניתי לביצוע ציסטוסקופיה. הבדיקה לא צלחה. הרופא לא הצליח להחדיר קטטר לשלפוחית בטענה שיש לי שופכה מאד מאד צרה. הופניתי לביצוע הבדיקה פעם נוספת תחת טשטוש בביה"ח וגם במקרה השני הבדיקה לא צלחה- שוב מאותה סיבה של שופכה צרה ביותר. (ממה שהבנתי זה מולד.. ייתכן גם ואני טועה..)
    אדגיש כי כיום (ום לא בעבר) אין לי בעיות במתן שתן, דחיפות, כאבים או דימום חלילה. כיום אני בהריון ועתידה ללדת בעוד חודשים ספורים. בקורס הכנה ללידה הסבירו לנו כי כחלק ממתן אלחוש אפידורלי בעת הלידה יש צורך בהחדרת קטטר ליולדת על מנת לרוקן את השלפוחית (אין תחושה של הסוגרים לאחר האפידורל) ועל מנת שחלילה לא יווצר מצב שהשלפוחית תהיה מלאה והעובר לא יוכל לעבור בתעלת הלידה.
    אני חוששת מאד מהחדרת הקטטר, נגרם לי נזק רב בעקבות 2 הבדיקות בעבר שכשלו, זה כאב מאד גם תחת הרדמה. ה
    שאלה היא מהן האפשרויות שלי במקרה כזה בעת הלידה ומתן האפידורל (שאז לא ארגיש בצורך להתפנות)? מה עליי לבקש מהצוות? האם יש קטטר מיוחד למצבים כאלה? או שאולי עדיף להימנע בכלל?
    תודה רבה!

• הגב ל: שופכה צרה מאד - שאלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שופכה צרה מאד - שאלה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:51 21/10/21 21/10
    08:51
  • שלום עינת
    מזל טוב על ההריון
    לא בהכרח יש צורך בקטטר סביב תהליך לידה כולל באפידורל. בהחלט יש מקום להסב את תשומת לב המחלקה המיילדת לגבי הרקע שלך שייערכו מבעוד מועד ורק לפי הצורך ניתן להיעזר בצוות האורולוגי כדי למקם קטטר דק וגמיש לכמה שפחות זמן. בהצלחה בלידה.

בברכה,
  • הגב ל: שופכה צרה מאד - שאלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ריבוי שתן בדיקות תקינות
    עינב
    19:11 13/10/21 13/10
    19:11
  • שלום רב. בת 30. לא בהריון. .מנסה את מזלי פה אולי תהיה לי תשובה. אני כבר שבוע סובלת מריבוי שתן, כלומר כל חצי שעה-שעה פיפי. בהתחלה התלווה לזה כאב עז מאוד במותניים, ופעם אחת יצא שתן בצבע חום כהה. מאז אין כאבים עזים אבל יש כאב עמום במותן שמאל. ריבוי השתן ממשיך ויש לי מין תחושה מציקה מאוד מאוד של כמו בועה שתקועה בפות . עשיתי בדיקות דם, שתן, תרבית , אולטראסאונד כליות-שתן , בדיקת רופא נשים- כל הכיוונים האלה יצאו תקינים, אז אני לא מקבלת מענה . מה זה עוד יכול להיות??מה צריך לבדוק? תודה מראש

• הגב ל: ריבוי שתן בדיקות תקינות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ריבוי שתן בדיקות תקינות
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:49 17/10/21 17/10
    10:49
  • שלום עינב
    דחיפות פתאומית בשתן נגרמת לרוב או ממרכיב דלקתי שלא בהכרח מופיע בבדיקות או ממחלת אבנים עם מעבר פירור אבן שהאולטרסאונד לא תמיד רגיש לאפיין. סיבות נוספות זה לדחיפות הוא בשינויי מזג האויר כשקר הגוף מייצר יותר שתן וכן צריכה של משקאות קפאיניים שמביאה לשלפוחית הרגיזה. ניתן לעדות חלון ממאכלים ומשקאות קפאיניים למשך 3 שבועות (רשימת מרכיבים עם קפאין ניתן למצוא בגוגל). בהיעדר הטבה יש לפנות לאורולוג לביצוע CT בטן פרוטוקול אבנים ובהיעדר הטבה - ניתן לנסות טיפול תרופתי להפחתת הדחיפות דרך הרופא המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ריבוי שתן בדיקות תקינות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדורי היפרקס
    כרמית
    14:26 14/10/21 14/10
    14:26
  • נוטלת כדורי היפרקס לאחר דלקת בדרכי השתן. האורולוגית מסרה לקחת 3 חודשים. פניתי לגסטרואנטרולוג עקב שינוי ביציאות. הופניתי לבדיקת קולונוסקופיה. האם ייתכן, בבקשה, שכדורי ההיפרקס גורמים לשינוי ביציאות? טרם נטילתם היציאות היו תקינות. תודה רבה

• הגב ל: כדורי היפרקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדורי היפרקס
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:45 17/10/21 17/10
    10:45
  • שלום כרמית
    ההיפרקס הינו טיפול צמחי עם פרופיל תופעות לוואי קטן אך עלול להשפיע על משטר היציאות. כמובן יש צורך לשלול סיבות אחרות ולכן יש מקום לקולונוסקופיה. בהיעדר סיבות אחרות ובאם יימשכו התסמינים, ניתן יהיה להתייעץ עם הרופאה המטפלת להפחית את המינון או ליטול כל יומיים או לעשות הפסקה לפרק זמן לראות אם תשתפרנה היציאות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כדורי היפרקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקת שתן לציטולוגיה
    רינה
    18:35 14/10/21 14/10
    18:35
  • ד"ר שלום לברכה!

נדרשתי לבצע בדיקת שתן לציטולגיה מאחר ואני 3 חודשים לאחר ניתוח rirs הכליה ימנית.

אני חווה כאבים וצריבה במתן שתן, וכמה ימים של המצאות של דם ורדוד לאחר מתן דתן בניגוב על הנייר.

להן תוצאות הבדיקה :

. Atypical urothelial cells
    . Inflammatory backgroun

שאלותיי הם :
    1. מהו משמעות תוצאות הבדיקה??
    2. האם הבדיקה הינה תקינה???
    3. האם מדובר חס וחלילה בגידול סרטני???
    4. מה דרכי טיפול???

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: תוצאות בדיקת שתן לציטולוגיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות בדיקת שתן לציטולוגיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:41 17/10/21 17/10
    10:41
  • שלום רינה
    אתר זה אינו עוסק בתחום זה.
    יש צורך שתפני לרופא שהפנה אותך לבדיקה להבין מדוע היא בוצעה ובהתאם לזה לתכנן את המשך הבירור והאם נדרשת התערבות כלשהי נוספת. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תוצאות בדיקת שתן לציטולוגיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026