X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • עזרה דחופה
    קארין
    19:48 11/10/21 11/10
    19:48
  • הכל התחיל לפני חודש כשהתחילו לי תסמינים של דלקת בשתן, שתן סטיק הראה שאכן כל הממצאים מעידים על דלקת , תרביות לא יצאו חד משמעיות שאכן הייתה דלקת. טופלתי פעמיים באנטיביוטיקה, במקביל התפתחה גם פטריה, לקחתי את זה נפשית קשה מאוד. עד היום משהו מציק לי באזור ההוא ואני לא יודעת להצביע בדיוק מה. אני מיואשת ממש.

• הגב ל: עזרה דחופה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עזרה דחופה
    ד"ר בוריס פרידמן
    21:50 12/10/21 12/10
    21:50
  • שלום קארין
    תסמיני דלקת עלולים להימשך למשך חודשיים לאחר סיום טיפול אנטיביוטי עקב ריאקציה מקומית שגורמת לתסמינים להיחלש הדרגתית. הטיפול האנטיביוטי עצמו אינו חף מתופעות לוואי כולל כאבי בטן ופגיעה בחיידקים המגינים שגורמים בין השאר להופעת פטרת בנרתיק.
    אם צריך ניתן ליטול משככי כאבים וכן להמשיך בטיפול מונע כולל שתיה מוגברת לכדי כ- 1.5 -2 ליטר שתן ביממה, המנעות מעצירות ושלשולים לכדי יציאה יומית, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים של שתן ולא להתאפק יותר, המנעות משטיפה אינטימית עם דטרגנטים או משימוש במגבונים לחים והתרוקנות שתן לאחר יחסי מין באם יש. ניתן להיעזר בתכשירים צמחיים מניעתיים דוגמת די-מאנוז. טיפול אנטיביוטי חוזר רק באם חום גבוה או החמרה בתסמינים יחד עם תרבית שתן חוזרת עם צמיחה מוכחת בתשובת תרבית השתן. כמו-כן כדאי להיות במעקב אורולוגי לשקול טיפול מקומי באובסטין/ואג'יפם לאחר גיל המעבר כטיפול מונע לדלקות עתידיות. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: עזרה דחופה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק Klebsiella pneumoniae
    מאיה
    09:03 21/08/21 21/08
    09:03
  • שלום ד"ר,
    ביצעתי בדיקת שתן ותרבית, ונמצא החיידק Klebsiella pneumoniae בערך שגדול מ- 100,000 CFU/ml.
    אני בת 70. לפני כחודש עברתי עקירה כירורגית בשן ולקחתי מוקסיפן לפני העקירה מספר ימים וגם שבוע לאחר העקירה בשילוב משככי כאבים (לא יודעת האם קשור).
    הרגשתי דחיפות במתן שתן וביקשתי לבצע בדיקה וזה מה שיצא.מעולם לא היה לי זיהום עם החיידק הנוראי הזה.

רופא המשפחה מיד רצה לרשום אנטיביוטיקה אבל ביקשתי לבצע בדיקה חוזרת (טרם ביצעתי) בשביל לוודא שזה אכן המצב. כרגע אני לוקחת דימאנוז ושותה הרבה. בגלל שיש לי רפלוקס ומעי רגיז אני לא יכולה לצרוך חמוציות.

אם בבדיקה החוזרת שוב יתגלה החיידק, מה הטיפול שהיית ממליץ? במידה וזה אנטיביוטיקה, האם יש סוג מסוים שהוא הכי מועיל עם מינימום תופעות לוואי? אני לא סובלת כרגע מחום או צמרמורות, אך אני פוחדת שזה יתפשט לזיהום בכליות ושלפוחית השתן. ביצעתי לפני 15 שנים עקירת רחם בגלל צניחה.

תודה רבה רבה על העזרה

• הגב ל: חיידק Klebsiella pneumoniae

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:33 23/08/21 23/08
    08:33
  • שלום מאיה
    קלבסיאלה הינו חיידק של מערכת העיכול והוא נפוץ מאד בדלקות בשתן. אם התסמינים יחלפו אין צורך בטיפול אנטיביוטי גם אם החיידק עדיין נוכח בשתן כי הסיכוי שיגיע לכליות הוא אפסי ונדרשת שתיה מוגברת לכדי כ- 1.5 -2 ליטר שתן ביממה, המנעות מעצירות ושלשולים לכדי יציאה יומית, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים של שתן ולא להתאפק יותר, המנעות משטיפה אינטימית עם דטרגנטים או משימוש במגבונים לחים והתרוקנות שתן לאחר יחסי מין באם יש. ניתן להיעזר בתכשירים צמחיים מניעתיים דוגמת די-מאנוז. באם ימשיכו התסמינים כדאי לטפל לא בהתאם לסוג החיידק אלא בהתאם לרגישויות האנטיביוטיקה בתשובת תרבית השתן. כמו-כן כדאי להיות במעקב אורולוגי לשקול טיפול מקומי באובסטין/ואג'יפם כטיפול מונע לדלקות עתידיות. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    מאיה
    05:43 24/08/21 24/08
    05:43
  • שלום ד"ר, תודה רבה על התשובה המפורטת והמאוד מועילה. אם אפשר בבקשה לשאול, ביצעתי בדיקת שתן+תרבית בשנית, והפעם כמו בפעם הקודמת בדיקת השתן היתה מצויינת ואפילו התרבית עצמה יצאה שלילית. הקפדתי בימים שלפני הבדיקה החוזרת לשתות הרבה, להטיל שתן, ליטול די מאנוז. אני מאוד רוצה להאמין שזה נכון. פשוט נותרתי בחשש שזו טעות במדידה. האם אני יכולה לבטוח בתוצאות של הבדיקה? זה הגיוני מנסיונך שבהפרש של פחות משבוע זיהום כזה יכול להיעלם? אני ממשיכה עם די מאנוז. תודה רבה על כל העזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:57 24/08/21 24/08
    08:57
  • שלום מאיה
    הזיהום חולף כי המערכת החיסונית עם הכדוריות הלבנות מטפלת בו. תמשיכי בטיפול המונע וגם התסמינים ישתפרו בהדרגה. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    רונית
    11:38 09/10/21 09/10
    11:38
  • שלום רב, נתקפתי פעם שניה מחיידק הקלבסיאלה פעם ראשונה התגלה יומיים אחרי החיסון השלישי עם תגובות קשות .הדלקת הייתה בשלפוחית השתן שהוא הנושא היותר חלש אצלי עקב סכרת גבוהה מאוד ולא מאוזנת.הדלקת השביתה אותי כמעט חודש ימים טופלתי בזינט שבוע לא עבר ועוד שבוע בציפרדקס והחיידק מוגר.
    כעת חודש אחרי שוב חזר החיידק כמו כן עם כאבים באיזור הטחול ובצלעות באזור בצד שמאל.
    שאלתי היא האם ידוע סוג של אנטיביוטיקה שכן עוזרת.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:03 10/10/21 10/10
    09:03
  • שלום רונית
    נשיחם שסובלות מסכרת ובעיקר אלו שנוטלות טיפול שמפריש עודפי סוכר בשתן חשופות להישנות זיהומים כי חיידקים אוהבים סוכר לא משנה איזו אנטיביוטיקה נלקחה קודם.אם אין תסמינים אין צורך בטיפול אנטיביוטי גם אם החיידק עדיין נוכח בשתן. יש צורך בטיפול מונע הכולל שתיה מוגברת לכדי כ- 1.5 -2 ליטר שתן ביממה, המנעות מעצירות ושלשולים לכדי יציאה יומית, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים של שתן ולא להתאפק יותר, המנעות משטיפה אינטימית עם דטרגנטים או משימוש במגבונים לחים והתרוקנות שתן לאחר יחסי מין באם יש. ניתן להיעזר בתכשירים צמחיים מניעתיים דוגמת די-מאנוז. רק באם יתחדשו חום, צמרמורת או צריבה ניכרת - כדאי יהיה לטפל לא בהתאם לסוג החיידק אלא בהתאם לרגישויות האנטיביוטיקה בתשובת תרבית השתן. כמו-כן כדאי להיות במעקב אורולוגי לשקול טיפול מקומי באובסטין/ואג'יפם כטיפול מונע לדלקות עתידיות. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צמיחה מעורבת בתרבית שתן
    חל
    21:32 05/10/21 05/10
    21:32
  • שלום,
    אני בהריון בשבוע 11. במסגרת הבדיקות השגרתיות נלקחה תרבית שתן ויצא צמייה מעורבת של חיידקים. חזרתי על הבדיקה כעבור שבוע והתוצאה הייתה זהה, ללא תסמינים של דלקת בדרכי השתן, ורופאת הנשים רשמה לי מונורול. כיומיים לאחר הטיפול התחילו לי תסמינים של גרד באיבר המין וצריבה (לא בזמן מתן שתן) וכאבים קלים במותן ימין ובגב התחתון. תרבית חוזרת יצאה חיובית לקלבסיאלה פחות מ-10,000. רופאת הנשים רשמה לי שוב מונורול. למחרת הטיפול הגעתי למוקד נשים בגלל כאבים מציקים בבטן התחתונה. הרופא במוקד אמר שזה מהדלקת ושמונורול הוא לא טיפול תואם לחיידק, ורשם לי זינט 500 לחמישה ימים. יומיים לאחר סיום הטיפול (שזה שבוע לאחר הטיפול במונורול) חזרתי על התרבית ושוב יש צמיחה מעורבת של חיידקים. אני כבר ממש חוששת שאצטרך לחזור שוב ושוב על הטיפול האנטיביוטי (עשיתי כבר שלושה בפחות מחודש). במקביל אני לוקחת פרוביוטיקה וויטמין סי, שותה לפחות 2 ליטר מים ביום וכוס מיץ חמוציות טבעי (רכז 100% חמוציות) כל יום. מה עוד אפשר לעשות? אני ממש מתוסכלת.

• הגב ל: צמיחה מעורבת בתרבית שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צמיחה מעורבת בתרבית שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:55 08/10/21 08/10
    10:55
  • שלום,
    טיפול בצמיחה מעורבת אינה בהכרח דורשת טיפול אנטיביוטי חוזר. מומלץ להגביר בנוזלים כך שיהיה לפחות 1.5 -2 ליטר שתן ביממה (תוכלי למדוד עם כלי קיבול יממה אחת כי אנו מאבדים נוזלים לא רק בשתן ולכן נדרשת הגברת שתיה), להוסיף חמוציות יבשות או קפואות 4-5 בבוקר ובערב במקום תוסף המזון, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים במהלך היום ולא להתאפק, להתרוקן פעם חוזרת אחרי 2 דקות אחרי שאת בשירותים, להימנע מעצירות או שלשולים ולהימנע משטיפה אינטימית עם דטרגנטים או שימוש במגבונים לחים. ניתן להיעזר בתכשירים טבעיים דוגמת די-מאנוז פעמיים ביום כטיפול מונע. מומלץ להמשיך לעקוב עם תרביות ורק באם תהיה צמיחה מעל 100,00 יהיה צורך בטיפול. באם מופיעי תסמיני חום או כאבים, כדאי להיבדק אצל אורולוג לאחר ביצוע סונר דרכי שתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: צמיחה מעורבת בתרבית שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי בטן לאחר ניתוח
    ליאת
    22:52 07/10/21 07/10
    22:52
  • עברתי ניתוח לפני ארבעה שבועות של כריתת רחם בשיטה הביטנית בעקבות שרירן גדול.
    במהלך הניתוח שהיה מורכב מאוד
    אורולוג שם לי סטנט.
    אני סובלת כבר שבוע מכאבי בטן חזקים
    ונאמר לי במיון שיש קשר בין הסטנט לכאבים. האמנם?

• הגב ל: כאבי בטן לאחר ניתוח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי בטן לאחר ניתוח
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:52 08/10/21 08/10
    10:52
  • שלום ליאת
    סטנט גורם למיחושים וחוסר נעימות שיחלפו בהדרגה לאחר הוצאת הסטנט. ניתן ליטול משככי כאבים לפי הצורך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבי בטן לאחר ניתוח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כמות שתן לא גדולה וזרם חלש
    yafit
    19:43 30/09/21 30/09
    19:43
  • במהלך ספטמבר 09/09/2021 היתה לי דלקת בדרכי השתן שטופלה ע"י אנטיביוטיקה
    בבדיקת שתן ותרבית לאחר הטיפול האנטיביוטי לא נמצאה דלקת אך זרם השתן חלש ומידי פעם כמות השתן קטנה אני משתמשת בתוסף מזון חמוציות ציס קונטרול אבקה לשתיה מינון פעמיים ביום ומרבה לשתות ליטר וחצי ליום
    יש הקלה אך עדיין המצב לא לגמרי כפי שהיה קודם מה עלי לעשות?
    להמשיך עם תוסף שתיה חמוציות ועם השתייה המרובה?

• הגב ל: כמות שתן לא גדולה וזרם חלש

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כמות שתן לא גדולה וזרם חלש
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:21 03/10/21 03/10
    09:21
  • שלום יפית. במהלך זיהום יש צריכת נוזלים מוגברת של הגוף. לכן מומלץ להגביר בנוזלים כך שיהיה לפחות 1.5 -2 ליטר שתן ביממה (תוכלי למדוד עם כלי קיבול יממה אחת כי אנו מאבדים נוזלים לא רק בשתן ולכן נדרשת הגברת שתיה), להוסיף חמוציות יבשות או קפואות 4-5 בבוקר ובערב במקום תוסף המזון, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים במהלך היום ולא להתאפק, להתרוקן פעם חוזרת אחרי 2 דקות אחרי שאת בשירותים, להימנע מעצירות או שלשולים ולהימנע משטיפה אינטימית עם דטרגנטים או שימוש במגבונים לחים. ניתן להיעזר בתכשירים טבעיים דוגמת די-מאנוז פעמיים ביום כטיפול מונע. בהחמרה - כדאי להיבדק אצל אורולוג לאחר ביצוע סונר דרכי שתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כמות שתן לא גדולה וזרם חלש

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק בתרבית השתן
    בלה
    08:52 01/10/21 01/10
    08:52
  • שלום רב
    לפני כשבועיים עשיתי בדיקת שתן כללית ותרבות שתן והתוצאות היו בשתן כללי הכל תקין חוץ protein11-50
    ובתרבות השתן נמצא חיידק Streptococcus pasteurianus. קבלתי מהרופא לשבוע אנטיביוטיקה בשם amoxicillin care forte 500 למשך שבוע.הרגשתי פחות צריבה.עברו אחרי זה יומיים ושוב הרגשתי אי נוחות בזמן מתן שתן..רופא המשפחה נתן לי אנטיביוטיקה אחרת בשם ציפרודקס לחמישה ימים ולפני זה שלח אותי שוב לבדיקת שתן כללית ותרבית .הפעם התשובה הייתה שבשתן הכל תקין ובתרבית נמצא חיידק אחר בשם klebsiella pneumonia's.שאלתי 1:איך ייתכן שבבדיקה השנייה נמצא חיידק אחר אחרי שלקחתי שבוע אנטיביוטיקה.2: האם לקחת את האנטיביוטיקה ציפרודקס שהרופא נתן לי .עדיין מרגישה מידי פעם אי נוחות בהטלת שתן אבל מדגישה לא צריבה.3מזה החיידק הזה והאם הוא מסוכן.תודה רבה

• הגב ל: חיידק בתרבית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק בתרבית השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:19 03/10/21 03/10
    09:19
  • שלום בלה
    טיפול אנטיביוטי מכוון לחיידקים מסויימים ומאפשר צמיחה של חיידקים אחרים שלא רגישים לאותה אנטיביוטיקה. חיידק הקלבסיאלה נמצא אצלנו במערכת העיכול. יש צורך ליטול אנטיביוטיקה חוזרת רק אם יופיעו חום, צמרמורות או החמרה בתלונות. מומלץ להגביר בנוזלים כך שיהיה לפחות 1.5 -2 ליטר שתן ביממה, להוסיף חמוציות יבשות או קפואות 4-5 בבוקר ובערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים במהלך היום ולא להתאפק, להתרוקן פעם חוזרת אחרי 2 דקות אחרי שאת בשירותים, להימנע מעצירות או שלשולים ולהימנע משטיפה אינטימית עם דטרגנטים או שימוש במגבונים לחים. ניתן להיעזר בתכשירים טבעיים דוגמת די-מאנוז פעמיים ביום כטיפול מונע. בהחמרה - כדאי להיבדק אצל אורולוג לאחר ביצוע סונר דרכי שתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: חיידק בתרבית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לציטולוגיה
    רינה
    12:10 27/09/21 27/09
    12:10
  • ד"ר שלום וברכה!

לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח RIRS לריסוק אבן בגודל 1 ס"מ בכליה ימנית, יומיים לאחר מכן הופיעו כאבים במותן ימין וצריבה במתן שתן, הופנתי למיון ושם נאמר לי ע"י רופא אורולוג שזה כתוצאה מהניתוח ושוחררתי הביתה. למחרת בבוקג התקשר אליי המנתח ואמר דתוצאות בדיקת תרבית דם חיובית ויש לי חיידקת בדם ובשתן ואושפסתי במהלך 5 ימים עם טיפול אנטיביוטי.

נדרשתי לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה עקב כאבים וצריבה במתן שתן.

היום התחלתי את הבדיקה ונשפך לי בטעות שתן מעבר לפס האדום במיכל עם החומר .

שאלתי היא: האם זה כריתי לבדיקה??? האם זנ ישלול את הבדיקה??? האם חס וחלילה בעקבות זה,זה יפסול לי את הבדיקה???

בברכת חג שמח,
    רינה

• הגב ל: בדיקת שתן לציטולוגיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לציטולוגיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:30 28/09/21 28/09
    08:30
  • שלום רינה
    זה לא קריטי וניתן לשלוח את הבדיקה. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לציטולוגיה
    רינה
    19:37 28/09/21 28/09
    19:37
  • ד"ר שלום וברכה! ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. שנית, היום בשעת הדביקה שילבתי את השתן השני + שתן השלישי. האם זה קריטי??? האם זה יפסל לי את הבדיקה??? או חס וחלילה יפסלו את הבדיקה??? בברכה מרובה, רינה

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאנדרואיד.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לציטולוגיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:37 29/09/21 29/09
    08:37
  • שלום רינה
    הבדיקה לא תיפסל והיא גיבוי לבדיקות הקודמות. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן נמצא streptococcus pasteurianus
    בלה
    11:41 28/09/21 28/09
    11:41
  • עשיתי בדיקת תרבית עקב אי נוחות בהטלת השתן.מעט צריבה נמצא חיידק סטרפטוקוקוס pasteurianus.אשמח לקבל הסר מזה החיידק.בבדיקת שתן כללית הכל היה נורמלי

• הגב ל: בדיקת שתן נמצא streptococcus pasteurianus

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן נמצא streptococcus pasteurianus
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:36 29/09/21 29/09
    08:36
  • שלום בלה
    זה חיידק שלרוב חי באופן טבעי על העור ולכן בהיעדר תסמינים משמעותיים לא חובה לטפל בו. באם תופיע החמרה בתסמינים מומלץ לחזור על תרבית שתן לפני החלטה על טיפול אנטיביוטי. במקביל מומלץ טיפול מניעתי עם שתיה מוגברת, חמוציות יבשות או קפואות 4-5 פימיים ביום, המנעות מעצירות ושלשולים, התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משימוש במגבונים לחים ושטיפות דטרגנטיות. ניתן לשקול טיפול מניעתי בתכשירים צמחיים דוגמת די מאנוז ובהיעדר הטבה - מומלצת בדיקת אורולוג. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת שתן נמצא streptococcus pasteurianus

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חייבת עזרה
    קארין
    15:28 28/09/21 28/09
    15:28
  • שלום, לפני כשבועיים החלו לי תסמינים של דלקת בשתן, ללא צריבה. בדיקת שתן סטיק הראתה שיש דם, חלבון ולויקוצוטים.
    תרבית יצאה צמיחה מעורבת, קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה ניטרופוראנטואין , לאחר סיום הטיפול חזרתי לרופא משפחה כי התסמינים לא עברו, ביצעתי תרבית שיייה שיצאה שוב צמיחה מעורבת, הרופא נתן לי זינט.
    הייתה הטבה חלקית, לאחר ההטבה שוב פעם חזרה תחושת האי נוחות ותכיפות לשירותים. בבדיקה של רופא נשים נאמר כי יש לי פטריה, נתן טיפול.
    סיימתי את הטיפול האנטיביוטי ולצערי תחושת האי נוחות עדיין מלווה אותי.
    יש לציין כי לפני שהופיעו התסמינים של הדלקת התחלתי לסבול מכאבי גב בעקבות פעילות ספורטיבית (כך נראה לי).
    מה עליי לעשות? זה מפריע לי בחיי היום יום.
    תודה רבה.

• הגב ל: חייבת עזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חייבת עזרה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:35 29/09/21 29/09
    08:35
  • שלום קארין
    התסמינים לאחר חלוף הזיהום עלול להימשך מספר שבועות וכדאי להימנע מאנטיביוטיקה נוספת ולטפל בתסמינים (סדורל אם צריבה, טיפול במשככי כאבים לפי הצורך). במקביל מומלץ טיפול מניעתי עם שתיה מוגברת, חמוציות יבשות או קפואות 4-5 פימיים ביום, המנעות מעצירות ושלשולים, התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משימוש במגבונים לחים ושטיפות דטרגנטיות. ניתן לשקול טיפול מניעתי בתכשירים צמחיים דוגמת די מאנוז ובהיעדר הטבה - מומלצת בדיקת אורולוג. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: חייבת עזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לציטולוגיה
    גל
    16:22 28/09/21 28/09
    16:22
  • האם ניתן לקחת בדיקת שתן לציטולוגיה בזמן מחזור?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לציטולוגיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:14 29/09/21 29/09
    08:14
  • שלום גל
    אין מניעה ליטול שתן לציטולוגיה בזמן מחזור. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פלורה מעורבת
    ליאור
    12:31 20/09/21 20/09
    12:31
  • שלום. בת 74, באולטרהסאונד שארית שתן 55, שתן לכללית תקין, בתרבית פלורה מעורבת. האם יש להמשיך בירור רפואי? תרבית חוזרת? רופא משפחה? אורולוג? גניקולוג? תודה רבה.

• הגב ל: פלורה מעורבת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פלורה מעורבת
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:56 27/09/21 27/09
    08:56
  • שלום רב
    אין צורך בטיפול אנטיביוטי אך נדרש טיפול מונע כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, נטילת חמוצמיות יבשות או קפואות 4-5 בבוקר ובערב, המנעות מעצירות ושלשולים, התרוקנות מתוזמנת כל כשעתיים, התרוקנות כפולה נוספת לאחר שתי דקות לאחר התרוקנות להקטין שאריות, להימנע משטיפות דטרגנטיות אינטימיות או שימוש במגבונים לחים ולשקול עם גניקולוג/אורולוג טיפול מקומי באובסטין/ואג'יפם. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: פלורה מעורבת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גלולות יאז
    חנהי
    11:20 22/09/21 22/09
    11:20
  • הי אני שתה גלולות יאז
    נסעתי היום לחופש של שבוע ימים ושחכתי לקחת את הגלולות מה עלי לעשות אני קצת מודאגת
    יש לציין שאני נמצאת בגלולה הראשונה בשבוע השני
    אני חוזרת מחופשה רק ביום שני הקרוב

• הגב ל: גלולות יאז

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גלולות יאז
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:54 27/09/21 27/09
    08:54
  • שלום חנה
    מומלץ בתקופה זו שבאם יהיו יחסים, אז לקיים רק עם קונדום ובחזרתך מהחופשה להתייעץ עם הגניקולוג המטפל לגבי המשך אופן נטילת הטיפול. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: גלולות יאז

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן
    שרון
    13:32 22/09/21 22/09
    13:32
  • האם יכול להיות שאם שתיתי יום לפני בדיקת שתן שייק מפירות יער אדומים ועשיתי יום אחרי בדיקת שתן כללית בקופ"ח יצא לי שיש לי תוצאה דם בשתן? האם זה יכול לבלבל? ביצעתי את הבדיקה פעם שניה כי לפני חודש היו לי כאבים ושריפה שנתגלה כפטריה בנרתיק ועשיתי בדיקה שיצא גם דם בשתן (כמות 30) והרופאה טענה כי יכולה להיות מהסיבה שיומיים אחרי הבדיקה הראשונה קיבלתי מחזור. לבקשתי ביצעתי שוב בדיקה ושוב יצא דם.

• הגב ל: דם בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:51 27/09/21 27/09
    08:51
  • שלום שרון
    אם בשתי בדיקות עוקבות יש סימני דם בשתן נדרשת פניה לאורולוג כדי לשקול השלמת הבירור בעניין זה. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן
    שרון
    13:32 22/09/21 22/09
    13:32
  • האם יכול להיות שאם שתיתי יום לפני בדיקת שתן שייק מפירות יער אדומים ועשיתי יום אחרי בדיקת שתן כללית בקופ"ח יצא לי שיש לי תוצאה דם בשתן? האם זה יכול לבלבל? ביצעתי את הבדיקה פעם שניה כי לפני חודש היו לי כאבים ושריפה שנתגלה כפטריה בנרתיק ועשיתי בדיקה שיצא גם דם בשתן (כמות 30) והרופאה טענה כי יכולה להיות מהסיבה שיומיים אחרי הבדיקה הראשונה קיבלתי מחזור. לבקשתי ביצעתי שוב בדיקה ושוב יצא דם.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:51 27/09/21 27/09
    08:51
  • שלום שרון
    אם בשתי בדיקות עוקבות יש סימני דם בשתן נדרשת פניה לאורולוג כדי לשקול השלמת הבירור בעניין זה. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן פעם שלישית בתוך חודשיים
    מירי
    03:32 14/09/21 14/09
    03:32
  • אני בת עשרים, נשואה, לא בהריון. לפני חודשיים הרגשתי פתאום בחילות קשות וכאבי אגן איומים, הרופא שלח אותי לערוך בדיקת שתן לבדוק האם ישנה דלקת ובתוצאות היה לויקוציטים- 500 בהמשך השבוע- תרבית שלילית, כשהכאבים המשיכו פניתי למוקד נשים בקופה ושם אמרו שהתפוצצה לי ציסטה בשחלה, ולא נתנו לי כלום וגם לא אמרו המשך הנחיות, כשהכאבים לא פסקו ולא הראו סימני ירידה רופא המשפחה הפנה אותי למיון ושם עשו לי בדיקת שתן נוספת, שוחררתי לאחר שלא מצאו כל ממצא מדאיג, לאחר שבוע התקשרו אלי מבה"ח לומר שהיה לי חיידק בשתן ואם אני מרגישה טוב כעת אני לא צריכה לקחת אנטיביוטיקה, כבר הרגשתי טוב אז לא לקחתי, לאחר חודש בדיוק פתאום שוב הרגשתי אותו דבר, בחילות, כאבי אגן איומים(בטן וגב) ושוב עשיתי בדיקת שתן מיד ושוב התוצאות לויקוציטים-500 והתרבית שלילית. פנינו למוקד נשים ושם הפעם לא מצאו כלום והפנו אותנו בהמשך למיון שוב. במיון ערכתי שוב בדיקת שתן וכמו בפעם הקודמת שחררו בלא כל ממצא מדאיג ולאחר שבוע התקשרו שיש חיידק בתרבית, אותו חיידק כמו הפעם הקודמת.(סטרפטוקוק) הם הציעו שאקח מוקסיפן חמישה ימים שלוש פעמים ביום על מנת לראות האם זה באמת הגורם לכאבים. סיימתי אנטיביוטיקה לפני שבוע וחצי ופתאום התחלתי להרגיש רע מאד, יותר מהפעמים הקודמות, כאבי אגן, בחילות, כאבי ראש, וקצת סחרחורות, הכאבים קצת מקרינים לי לרגליים ולגב למעלה, לדעתי גם היה לי חום(לא מדדתי אבל הרגשה כללית של חום) הרופא משפחה הפנה אותי לעשות בדיקת שתן נוספת לראות שהכל תקין, ויצא הפעם לויקוציטים 75 וחיידק אי קולי בשתן.
    אני רוצה להבין מה קורה איתי, מה זה החידקים האלו? הם מסוכנים? איך קורה שבבדיקת שתן בקופה לא רואים חידק ורק בבי"ח(פעמיים!) רואים? ולמה בכלל נהיתה לי דלקת אם לפני שבוע ויומיים סיימתי אנטיביוטיקה? יכול להיות שהסטרפטוקוק באמת הוא הגורם לכאבי האגן? מה ההמלצה הלאה? לא יודעת מה אני אמורה לעשות...
    תודה מראש,
    אשמח לתשובה:)

• הגב ל: דלקת בשתן פעם שלישית בתוך חודשיים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:05 15/09/21 15/09
    07:05
  • שלום מירי
    הכאבים שלך לא קשורים ככל הנראה לדלקת בשתן והם תוצאת לוואי של התהליך בשחלה.
    טיפול אנטיביוטי מומלץ רק באם יש חום גבוה מ- 38.5 או צמרמורות, או אם יש גם צריבה בשתן וגם בתרבית שתן צומח חיידק.
    בקהילה לרוב עושים בדיקת סטיק לשתן לכללית שאינה מספקת להחלטה ויש צורך בתרבית שתן ושוב הטיפול רק אם קיימת צמיחה אמיתית בתרבית שתן יחד עם צריבה. שתיה מוגברת לכדי 2 ליטר שתן ביממה , התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים, המנעות מעצירות ושלשולים ושימוש בתכשירי חמוציות מומלצים כטיפול מונע. בהחמרה בכאבים נדרשת בדיקה יסודית של רופא/ת נשים איכותי/ת. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    מירי
    11:27 17/09/21 17/09
    11:27
  • תודה על המענה,
    הציסטה הייתה רק בפעם הראשונה,
    ואחר כך היו עוד פעמיים של כאבים כאלו ובדקתי את השחלות ולא היתה סיבה לכאב.
    אז כנראה שהכאב כן בגלל הדלקת, לא?
    בכל הפעמים עשיתי תרבית והיא יצאה חיובית- פעמיים עם סטרפטוקוק ועוד פעם אחת(עכשיו) עם אי-קולי. והדבר המענין שהתרבית יוצאת חיובית ואין לי בכלל שום תסמין של דלקת בשתן,(לא צריבה ולא תכיפות) רק הכאבים האיומים האלו שמתחילים ולפי זה אני בודקת אם יש דלקת. אחר כך כבר מצטרפת בחילה וחולשה וכאבי ראש. אבל העיקר זה כאבי האגן החזקים.
    בפעם השניה היה לי סטרפטוקוק ולקחתי אנטיביוטיקה והרופא רצה שאני אעשה שוב בדיקה אחרי חמישה ימים מסיום האנטיביוטיקה כדי לראות שהחיידק באמת מוגר, אז עשיתי בדיקה בערך שבוע ויומיים אחרי סיום האנטיביוטיקה (כשעשיתי את הבדיקה הרגשתי מצוין!! לא היה לא כאבים ולא שום דבר אחר.) ואז התרבית יצאה עם אי-קולי. יומיים אחרי שעשיתי את הבדיקה רק התחלתי להרגיש שוב את הכאבים האיומים האלו וחולשה בחילות וכאבי ראש...
    ואז פתאום הגיעה התוצאה של התרבית- חיובית וזה ממש הפתיע אותי כי כשעשיתי את התרבית הרגשתי מצוין.
    יכול להיות שאני מרגישה את הדלקת רק כשהיא מתקדמת או מחריפה?
    משהו פה לא מובן לי במה שקורה,
    מה אני אמורה לעשות?
    למי לפנות?
    אתה באמת חושב שזה קשור לגיניקולוג?
    אשמח לתשובה,
    תודה רבה:)

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:09 20/09/21 20/09
    09:09
  • שלום,
    תוכלי להתייעץ עם אורו-גניקולוג שעוסק בשני התחומים. בהצלחה וחג שמח.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    מירי
    11:28 20/09/21 20/09
    11:28
  • תודה רבה וחג שמח:)

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אנטיביוטיקה כמניעה לדלקת בדרכי השתן
    אישה
    10:27 12/09/21 12/09
    10:27
  • היי רציתי לשאול
    בעקבות דלקות חוזרות בדרכי השתן, הונחתי על ידי הרופא לקחת אנטיביוקה לדרכי השתן כמניעה לדלקת לאחר קיום יחסי מין.
    השאלה שלי: לדוגמא אם קיימתי יחסים ולקחתי אנטיביוטיקה, ולאחר 10 שעות למשל קיימתי יחסים שוב - עלי לקחת עוד אנטיביוטיקה או שהקודמת עדיין משפיעה?
    כמו כן אם חלפו כמה ימים בין קיומי יחסים יש לקחת את האנטיביוטיקה למניעה גם בזמן שלא קיימתי יחסים?
    מקווה שהסברתי ברור
    תודה רבה מראש!!!

• הגב ל: אנטיביוטיקה כמניעה לדלקת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אנטיביוטיקה כמניעה לדלקת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:21 12/09/21 12/09
    13:21
  • שלום רב
    מומלצת נטילת אנטיביוטיקה שעה לפני יחסי מין כדי שהאנטיביוטיקה תספיק להיספג וניתן ליטול אותה עד 4 פעמים ביום. מקווה שהסברתי ברור. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אנטיביוטיקה כמניעה לדלקת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אשמח ליעוץ
    מודאגת
    21:41 09/09/21 09/09
    21:41
  • תחילת ניסיונות להביא ילד רביעי הפכה לסיוט חיי.בת 39+3. הריון אחרון ב 2012.
    התחלנו לנסות, עברתי שני הריונות כימיים. בניסיון השלישי (שלא צלח) התחילו כאבי בטן תחתונה, מהם סובלת מזה חודשיים.
    כאב בטן שהתחיל כאילו תקוע משהו בבטן ומעין תחושה של אי נוחות ועבר לכאב כרוני בלתי נסבל ובלתי נפסק.
    ביקרתי שלוש פעמים במיון, בוצעו לי הדמיות סיטי, אולטרסאונד בטן, אולטרסאונד וגינלי, mra דרכי השתן. למעט פענוח סיטי שהעלה ספק דלקת בשופכן ימני לא רואים דלקת או זיהום לא בדם ולא בשתן (למעט עליה בתאי דם לבנים בשתן).בתקופה זו שתיתי ברצף 3ימים זינאט, 5 ימים ציפרו, ועכשיו לאחר מיון אחרון רשמו לי דוקסילין עם פלגיל(כנגד השערה של דלקת באגן), שלמען האמת עשה שיפור קל בלבד.
    פשוט נתקעתי עם הסיפור הזה ללא כיוון. אשמח מאוד לייעוץ.
    ברקע בריחת שתן לאחר לידות ללא התמדה בפיזיאותרפיה (בריחה גם במאמץ וגם אם לא מתפנה מיד). עד לפני כשנה סבלתי המון מדלקות רגילות בדרכי השתן שהיו די אגרסיביות ומיד הפכו לדמיות. ציפרו תמיד שיפר את המצב די מהר.
    אודה על כל כיוון אפשרי, חייבת לצאת מזה. תודה רבה

• הגב ל: אשמח ליעוץ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אשמח ליעוץ
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:11 12/09/21 12/09
    07:11
  • שלום
    לאחר טיפולים לעיתים קיימת תגובה המתבטאת במיחושים וכאבי בטן שהטיפול האנטיביוטי עלול אף להחמיר. כדאי לתת לגוף שלך קצת להירגע ולהתנקות מכל הטיפולים המיותרים שעבר ולהיעזר במשככי כאבים לפי הצורך בלבד, התמדה בתרגילי קיגל, שתיה מוגברת לכדי 2 ליטר שתן ביממה, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים במהלך היום, התרוקנות כפולה לאחר 2 דקות כדי להימנע משאריות שתן ושימוש בתכשירים אנטי-דלקתיים טבעיים באופן קבוע לפרק זמן קצוב. לציין כי הכאבים לא נעלמים בבת אחת אלא בהדרגה ושינוי באורחות חיים כולל פעילות גופנית הגורמת להפרשת משככי כאבים טבעיים הנקראים אנדורפינים מומלצת גם-כן. "איזהו עשיר - השמח בחלקו". שנה טובה.

בברכה,
  • הגב ל: אשמח ליעוץ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה בשופכה
    מאיה
    10:26 09/09/21 09/09
    10:26
  • שלום רב ,
    מזה כשנתיים יש לי צריבות במתן שתן שמתגברות אחרי קיום יחסי מין, כמו כן אחרי יחסי מין כל האיזור שם צורב כמה ימים עד שזה נרגע וחוזר חלילה.. עשיתי us של דרכי השתן, ציסטוסקופיה, כמובן שבדקתי כל הבט אפשרי בתחום הגניקולוגי, דקל בשתן והכל ללא ממצאים.. במקביל התחלתי לקום לשרותים בלילה , מה שלא קרה אף פעם. כאמור כל הסיפור נמשך כבר שנתיים , אני בת 46 כיום, לא מדובר על יובש בנרתיק, אני די אובדת עצות ולא יודעת כבר מה לעשות. האם יש לך איזה רעיון?

• הגב ל: צריבה בשופכה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה בשופכה
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:01 09/09/21 09/09
    13:01
  • שלום מאיה
    צריבה בעיקר יחסי מין עלולה להיגרם עקב מרכיב דלקתי בדרגה מסוימת. ניתן ליטול טיפול אנטי- דלקתי צמחי דוגמת פרמיקסון וכן לנסות ליטול טיפול בסדורל באם צריבה או אפילו טיפול מונע באופטלדין נוזלי כחצי שעה לפני יחסים. קימה לילית קשורה בין השאר לסוג, כמות ותזמון השתיה ולכן מומלמת המנעות מקפאין למשך כ- 3 שבועות בכדי להעריך הטבה וכן הפחתת נוזלים כולל פירות וירקות לאחר 7 בערב לשיפור השינה בלילה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: צריבה בשופכה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026