X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שבוע עם ציפרודקס והתופעות לא עוזבות
    גילה
    03:03 02/07/21 02/07
    03:03
  • אבהיר שאת בדיקת השתן ביצעתי לפני כחודש אך לא חזרתי לרופא כי הסמפטומים עברו. אחרי חודש כשהם ( לפני שבוע) חזרו הרופאה אמרה שהבדיקה לפני חודש מראה שיש לי דלקת וכנראה זו אותה דלקת שלא עברה וכל הזמן חוזרת ולכן נתנה ציפרודקס 500 פעמיים ביום לשבוע

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאייפון.
  • הגב ל: שבוע עם ציפרודקס והתופעות לא עוזבות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:33 04/07/21 04/07
    08:33
  • שלום גילה,
    אנטיביוטיקה נועדה להשמיד חיידקים ולא בהכרח לטפל בתסמינים דוגמת תכיפות ודחיפות שעלולים להימשך אפילו כחודשיים לאחר העלמות החיידקים. מומלצת הפחתת מאכלים ומשקאות קפאיניים שמחמירים תסמינים אלו וניתן להתייעץ עם אורולוג לגבי טיפול תרופתי להפחתת הדחיפות ולשיפור איכות השינה. כמו-כן כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי טיפול מונע להפחתת הישנות זיהומים הכולל הגברת שתיה בכמויות קטנות בצורה תכופה עד השעה 1900 והפחתה לאחר מכן, תכשירי חמוציות, טיפול מקומי אסטרוגני באובסטין/ואג'יפם, איזון יציאות להמנעות מעצירות ושלשולים, התרוקנות לאחר יחסי מין אם יש והמנעות משטיפה דטרגנטית מקומית ושימוש במגבונים לחים - אכן כולם מומלצים. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:34 04/07/21 04/07
    08:34
  • בנסוף לכל הנאמר לעיל, תשלימי 5 ימי טיפול בציפרודקס ובאם לאחר כשבועיים יש החמרה - יהיה צורך לחזור שוב על תרבית שתן. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    גילה
    22:50 04/07/21 04/07
    22:50
  • תודה רבה מאד מעריכה את תשובתך. השלמתי 7 ימים . זה באמת מוזר כי הלילה שבו כתבתי את ההודעה היה ממש קשה ואחכ זה השתפר . אבל פה ושם מרגישה צורך לעשות פיפי. ואני שהייתי מושכת 6 שעות בלי . פשוט קשה לי להתרגל לזה?. מה הסיבה שהתכיפות ממשיכה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:19 08/07/21 08/07
    07:19
  • שלום גילה
    תכיפות עלולה להימשך גם כחודשיים מתום הדלקת. דלקות נגרמות בין השאר עקב התאפקות ממושכת ולכן מומלץ בשגרה להתרוקן באופן יזום ולא להתאפק יותר מ- 2-3 שעות במהלך היום. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    גילה
    17:34 10/07/21 10/07
    17:34
  • תודה על התשובה התכיפות חלפה אחרי יום . שבוע אחרי סיום של שבוע ציפרודקס יש לי כנראה פטריה על הלשון ? יש לציין שעכשיו יש לי גם חום ושיעולים( נחשפתי לחולה קורונה אבל יצאתי שלילית) . נראה לי שזה איכשהו קשור לציפרודקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איחור של מחזור
    פריאל
    14:36 04/07/21 04/07
    14:36
  • שלום דוקטור
    המחזור שלי הוא סדיר והוא כבר מאחר לי בארבעה ימים עשיתי בדיקת הריון ויצא שלילי האם יש סיכוי שהבדיקה לא נכונה? או משהו כזה תודה רבה

• הגב ל: איחור של מחזור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איחור של מחזור
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:17 08/07/21 08/07
    07:17
  • שלום פריאל
    עיכובי מחזור עלולים להיגרם עקב שינויים הורמונליים הקשורים גם לסטרס וגם לשינויים גופניים. כדאי להיבדק אצל רופא/ת הנשים שלך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: איחור של מחזור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שכחתי טמפון
    הילה
    22:47 07/07/21 07/07
    22:47
  • שכחתי טמפון במשך שבוע, וקיימתי יחסי מין גם השבוע הזנ, ושכחתי ממנו לגמרי ופתאום הוא יצא אחרי שבוע

• הגב ל: שכחתי טמפון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שכחתי טמפון
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:16 08/07/21 08/07
    07:16
  • שלום הילה
    אם הוא יצא בשלמותו אין מה לדאוג
    יום טוב

בברכה,
  • הגב ל: שכחתי טמפון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אולטרה סאונד
    מירי
    11:05 30/06/21 30/06
    11:05
  • כליה ימנית באורך _______ 11 ___ ס"מ. משני מוקדים אקוגניים בתוך הפרנכימה 0.8 ו 0.4 ס"מ קרוב לוודאי מדובר ב -AML
    כליה שמאלית באורך ______ 10.5 ______ ס"מ.הפנרכימה בעובי,מבנה והדיות שמורים.
    אין הידרונפרוזיס.
    אין עדות לאבנים.
    אין נוזל חופשי
    האם הבדיקה תקינה ומה הכוונה בכליה הימנית שכתוב aml
    תודה מראש

• הגב ל: אולטרה סאונד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אולטרה סאונד
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:35 04/07/21 04/07
    08:35
  • שלום מירי
    הבדיקה אינה מצריכה המשך טיפול אלא רק מעקב פעם בשנה אחר הנגעים של האנגיומיוליפומה שהם נגעים שפירים אך עלולים לגדול בעיקר סביב שינויים הורמונליים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אולטרה סאונד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן- כליות
    בחורה בת 23
    11:21 28/06/21 28/06
    11:21
  • שלום, אני בת 23 ובשנה האחרונה התחלתי לסבול מדלקות חוזרות בדרכי השתן המתבטאות בדם בשתן (שניתן לראות בבירור, אף דומה לדימום נרתיקי- וזה לא.) וכאבים עזים במותן וגב תחתון. לפעמים אני סובלת גם מחום או גלי חום וכאבים בבטן התחתונה. אין סימפטומים נוספים (לא תכיפות, לא צריבה וכו במתן שתן). עשיתי אולטרהסאונד והממצאים היחידים שהתגלו זה כיס מרה מכווץ ושתן עכור. בכל פעם מטופלת בזינט. התכיפות עולה ככל שעובר זמן והרופא המטפל טוען שזה נורמטיבי לבחורות צעירות בגילי, על אף שבכל פעם אני מושבתת לשבוע ולא מתפקדת. בנוסף, אני ובן זוגי מקפידים מאוד מאוד על הגיינה ומקלחת לפני קיום יחסי מין.מטופלת כבר חצי שנה ברווטניקס ללא שיפור. אובדת עצות מכיוון שהרופא אינו שש לעשות בדיקות נוספות ולדעתו אני אמורה לחיות עם ההשבתה והכאבים פעם בחודש-חודשיים. מה יכולה להיות הבעיה? מה לבקש מהרופא לבדוק?

• הגב ל: דלקת חוזרת בדרכי השתן- כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן- כליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:31 30/06/21 30/06
    07:31
  • שלום רב
    מומלץ מאד לפני טיפול אנטיביוטי הבא לבצע תרבית שתן להעריך המצאות חיידק ואת רגישותו. כמו-כן מומלץ טיפול מניעתי של שתיה מוגברת לכדי 2 ליטר שתן ביממה (כדאי למדוד ביממה שאת בבית לוודא שאת שותה מספיק, טיפול בחמוציות פעמיים ביום, המנעות מעצירות ושלשולים והמנעות משטיפות וגינליות ושימוש במגבונים לחים למנוע פגיעה בפלורה. באם לא תהיה הטבה ניתן טיפול מניעתי של כדור מאקרודנטין שעה לפני יחסים. טיפול ברווטינקס יעיל יותר במחלת אבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת חוזרת בדרכי השתן- כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושות מוזרות
    ספיר
    15:34 28/06/21 28/06
    15:34
  • שלום אני בת 27 אחרי 4 לידות משתמשת בהתקן תוך רחמי של "מונה ליזה" כבר שנה ושלושה חודשים וכיום יש לי תחושות מוזרות של כמו בועות באיזור איבר המין שלי במצבי הריון אני מכירה את ההרגשה בתחילת ההריון כתחילת ההרגשה של תזוזות אך כרגע אני לא אמורה להיות בהריון וגם התחושות הם בחלק העליון של הפות ולא בבטן

• הגב ל: תחושות מוזרות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושות מוזרות
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:25 30/06/21 30/06
    07:25
  • שלום ספיר
    נראה שכדאי שתיבדקי אצל רופא/ת הנשים שלך לבדיקה גופנית יסודית להעריך סיבות וגורמים. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: תחושות מוזרות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב בצד ימין של הפות והנרתיק
    מיול
    13:04 26/06/21 26/06
    13:04
  • כשלושה חודשים סובלת מכאב רק בצד ימין של הפות והנרתיק זה מקרין לגב תחתון צד ימין ולאגן. עשיתי סיטי ואולטרסאונד וכן בדיקות דם הכל תקין
    בבדיקה גניקולוגית וכן בבדיקה אורולוגית הכל תקין ועדיין הכאב ממשיך.
    לא מסוגלת לקיים יחסי מין.
    מה יכולה להיות הבעיה ולאן עליי לפנות??

• הגב ל: כאב בצד ימין של הפות והנרתיק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב בצד ימין של הפות והנרתיק
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:08 27/06/21 27/06
    08:08
  • שלום רב
    כאבים באיזור המתואר עלולים להיות כאב ממקור עצבי עם ספזם של שרירים מקומיים. הייתי ממליץ לך לתאם מפגש עם פיזיותרפיסטית של רצפת האגן שיכולה לנסות להקל לך על התסמינים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאב בצד ימין של הפות והנרתיק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח בדיקת שתן
    אבישג
    20:34 20/06/21 20/06
    20:34
  • שלום רב,
    מה תוצאות בדיקת השתן שלי אומרות? הם לתרבית שתן לוקח זמן עד שמגיעה תוצאה?

מצ"ב תוצאות הבדיקה.

שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
    שם הבדיקהLEUCOCYTES-SED
    תוצאהשדות מלאים
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    שם הבדיקהERYTHROCYTES-SED
    תוצאה72 /HPF
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    שם הבדיקהEPITHELIAL-SED
    תוצאהMODERATE
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    שם הבדיקהBACTERIA-SED
    תוצאהMANY
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    שם הבדיקהMUCUS-SED
    תוצאהMANY
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    שם הבדיקהWHITE BL.CELL CLUMPS
    תוצאהFEW
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    שם הבדיקהGLUCOSE - U STRIP
    תוצאהNORMAL
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר
    שם הבדיקהBILIRUBIN- U STRIP
    תוצאהNEG
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר
    שם הבדיקהKETONES- U STRIP
    תוצאהNEG
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר
    שם הבדיקהSPECIFIC GRAV-U STRI
    תוצאה>1.030
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר
    שם הבדיקהPH- U STRIP
    תוצאה6.5
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    4.8
    סמן - ערך תקין
    6.5
    7.4
    הערות והסבר
    שם הבדיקהPROTEIN- U STRIP
    תוצאה100 mg/dL
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר
    שם הבדיקהUROBILINOGEN-U STRIP
    תוצאהNORMAL
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר
    שם הבדיקהRBC calc. - U STRIP
    תוצאה60 /µl
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר
    שם הבדיקהNITRITE- U STRIP
    תוצאהPOS
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר
    שם הבדיקהLEUCOCYTES - U STRIP
    תוצאה500 /µl
    תוצאה לעומת טווח הנורמה
    הערות והסבר

• הגב ל: פענוח בדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פענוח בדיקת שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:54 22/06/21 22/06
    12:54
  • שלום אבישג
    הממצאים בבדיקה מחשידים לדלקת אבל יש להמתין לתרבית השתן שמגיע כ- 48 שעות לאחר מכן לאפיון סוג החיידק והאנטיביוטיקה המתאימה. באם אין חום או צמרמורת, תוכלי עד אז ליטול לפי הצורך משככי כאבים או מפחיתי צריבה אם יש, דוגמת סדורל. כטיפול מונע עתידי להפחתת הישנות דלקות, מומלצים שינויים התנהגותיים כולל שתיה מוגברת לכדי כ- 2 ליטר שתן ביממה, המנעות מעצירות ושלשולים הגורמים לדלקות, שימוש הורמונלי מקומי במשחת אובסטין פעמיים בשבוע, התרוקנות מתוזמנת כל כשעתיים וכפולה עם נסיון נוסף כל פעם לאחר כ- 2 דקות, המנעות מתכשירים דטרגנטיים אינטימיים או מגבונים לחים הפוגעים בפלורה. ניתן לנסות טיפול מניעתי במאקרודנטין יומי להעריך שיפור ובאם לא - קיימים תכשירים נוספים חלקם צמחיים וחלקם תרופתיים שניתן להתייעץ עם אורולוג נשים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: פענוח בדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות שתן חוזרות
    שרוני
    08:42 21/06/21 21/06
    08:42
  • שלום, בת 67 סובלת מזה 8 שנים מדלקות שתן חוזרות. אולטרסאונד תקין כל הזמן ללא שארית. ברקע קיימת מחלה אוטואימונית בכבד pbc. מטופלת באורסוליט. טופלתי הרבה שנים באנטיביוטיקה למניעה ניסיתי די מאנוס וכעת היפרקס אחרי דלקת.גיקולוגית הכל תקין. האם יש עצה ? האם ניתן להמשיך עם אנטיביוטיקה למניעה הרבה זמן? נראה דהיפרקס לא עוזר. תודה

• הגב ל: דלקות שתן חוזרות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות שתן חוזרות
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:50 22/06/21 22/06
    12:50
  • שלום שרוני
    ישנן נשים שסובלות יותר מדלקות ואחד השיאים הינו לאחר שינויים הורמונליים לאחר הפסקת מחזורים. מומלצים שינויים התנהגותיים כולל שתיה מוגברת לכדי כ- 2 ליטר שתן ביממה, המנעות מעצירות ושלשולים הגורמים לדלקות, שימוש הורמונלי מקומי במשחת אובסטין פעמיים בשבוע, התרוקנות מתוזמנת כל כשעתיים וכפולה עם נסיון נוסף כל פעם לאחר כ- 2 דקות, המנעות מתכשירים דטרגנטיים אינטימיים או מגבונים לחים הפוגעים בפלורה. ניתן לנסות טיפול מניעתי במאקרודנטין יומי להעריך שיפור ובאם לא - קיימים תכשירים נוספים חלקם צמחיים וחלקם תרופתיים שניתן להתייעץ עם אורולוג נשים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות שתן חוזרות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הידרו לאחר סטנט ואבן כעבור שנה בלבד
    עדי
    10:42 20/06/21 20/06
    10:42
  • היי , לפני כשנה עברתי תהליך רפאוי הכנסת טנט בכליה בעקבות הידרו שהיה , זיהומים שלא פסקו לרגע , הייתי עם הסטנט 3 חודשים כשהוצאתי אותו הוציאו עוד אבן קטנהטונת שהייתה שם , בחודשים האחרונים הזיהומים בדרכי השתן חזרו ואיתם הכאבים העזים , פניתע לסי.טי בסי.טי ראו שוב הידרו והרחבה של השלפוחית לכיוון כלי הדם, שוב בגלל אסן רציתי לדעת מה הפתרון שיכןל להיות עכשיו , עם הכאבים הגיעו הזיהומים הלא ךוסקעם , העייפות , הנפיחות בכל הגוף , בקושי יציאןת של שתן , מיואשת ממשש ,
    אשמח לתשובה מה היית מייעץ לעשות

• הגב ל: הידרו לאחר סטנט ואבן כעבור שנה בלבד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הידרו לאחר סטנט ואבן כעבור שנה בלבד
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:49 20/06/21 20/06
    12:49
  • שלום עדי
    יש צורך לטפל באבן בשלב הראשון ולהמליץ על טיפול מונע ליצירת אבנים חוזרות כולל שתיה מוגברת לגדי 2 ליטר שתן ביממה שעוזר גם להימנעות מזיהומים, הוספת מספר טיפות לימון למים פעמיים-שלוש ביום והפחתת מרכיבים בדיאטה, מידע שתוכלי לקבל בפורום מחלות אבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: הידרו לאחר סטנט ואבן כעבור שנה בלבד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רופא אורולוג
    אור
    01:43 17/06/21 17/06
    01:43
  • שלום
    רציתי לשאול אם ידוע לכם על אורולוגים לגברים שהם להט"ב-פרנדלי שעובדים עם הכללית? תודה

• הגב ל: רופא אורולוג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רופא אורולוג
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:49 19/06/21 19/06
    09:49
  • שלום אור
    לא ידועים לי אורולוגים/ות שהם להט"ב נון-פרנדלי בכללית או בקופות אחרות. כמו בכל תחום, בהחלט תוכל לנסות לקבוע לאחד האורולוגים/ות הזמינים/ות במקום מגוריך ולראות אם תמצא איתו/ה שפה משותפת או להתייעץ עם מקורבים לך שנבדקו בעבר. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: רופא אורולוג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • היפרקס
    דנה
    09:36 17/06/21 17/06
    09:36
  • שלום ד"ר, האורולוגית שלי רשמה לי טיפול בהיפרקס פעם ביום. קראתי שבד"כ לוקחים אותה פעמיים, האם אפשרי שאקח אותה בבוקר ובערב? קיבלתי אותה עקב תסמיני דלקת מזה חודשיים וחצי, רוב התרביות שליליות למעט אחת עם אי קולי, לא היתה הטבה עם שני סבבים של אנטיביוטיקות שונות, בעבר קלבסיאלה. בנוסף, האם אפשר לשלב עם היפרקס די מאנוז וחמוציות? והאם התרופה יכולה להשפיע על תוצאת תרבית שתן? תודה רבה

• הגב ל: היפרקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • היפרקס
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:45 19/06/21 19/06
    09:45
  • שלום דנה
    מומלץ בתחילת טיפול בהיפרקס ליטול את המינון האופטימלי שהוא פעמיים ביום, כמובן בתיאום עם האורולוגית שלך ולשקול הפחתה בהמשך. אין מניעה לשלבו עם תכשירים צמחיים אחרים אך מאידך אין בהכרח צורך, אם כי הייתי ממשיך עם חמוצמיות יבשות או קפואות 4-5 צימוקים כל פעם פעמיים ביום. לציין כי תסמינים לאחר זיהום עלולים להימשך במשך מספר חודשים לאחר היעלמות החיידק ולכן טיפול סימפטומתי להקלת צריבה או תכיפות בהחלט כדאי מבלי לחזור על טיפול אנטיביוטי נוסף. שילוב של טיפול התנהגותי מומלץ כולל שתיה מוגברת לכדי כ- 2 ליטר שתן ביממה, המנעות מעצירות ושלשולים, התרוקנות שתן כל שעתיים והתרוקנות כפולה , כלומר נסיון נוסף לאחר שטיפת ידיים ולאחר 2 דקות, המנעות משטיפות אינטימיות עם דטרגנטים או שימוש במגבונים לחים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: היפרקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם אני אמורה להישלח לצילום
    ג'ולי
    12:20 15/06/21 15/06
    12:20
  • אם אני סובלת מתכיפות במתן שתן,ותחיפות במתן שתן פליטת שתן, חוסר נוחות האם אורוגנקולוג ישלח אותי לצילום, או רק בדיקה?

• הגב ל: האם אני אמורה להישלח לצילום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:40 16/06/21 16/06
    07:40
  • שלום ג'ולי
    אם הסימפטומים הינם בתקופה האחרונה יש צורך בביצוע בדיקות שתן לכללית ותרבית. ייתכן ויש לשקול סונר דרכי שתן להעריך ממצאים בכיס השתן ובכליות עם דגש למידת שארית שתן. אם אין זיהום בבדיקות, תוכלי לנסות להימנע ממשקאות קפאיניים לפרק זמן שעלולים לגרום לשלפוחית רגיזה וכן לשקול עם הרופא נסיון לטיפול תרופתי. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ג'ולי
    11:39 15/06/21 15/06
    11:39
  • אם אני סובלת מתכיםות במתן שתן, פליטת שתן, חוסר נוחות האם אורוגנקולוג ישלח אותי לצילום, או רק בדיקה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת איאםגי
    שגית
    03:08 14/06/21 14/06
    03:08
  • שלום אני סובלת מאצירת שתן וביצעתי בדיקת EMG NCV סוגרים תוצאה:
    the needal emg study was abnormal in all 2 tested muscles
    abnormal interen ce psttern was found in l sphincter ani r sphincter ani
    resting tone of the sphincter ani muscle with normal motor units no motor units were recruited with volitional activity
    findings are consistent with central weakness for clinical correlatio
    האם הבדיקה מראה על כיווץ לא רצוני של השירים?
    אשמח לתשובתך.

• הגב ל: בדיקת איאםגי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת איאםגי
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:14 14/06/21 14/06
    09:14
  • שלום שגית
    הבדיקה מראה שלא היה גיוס מיטבי של כח שריר להתכווצות מיטבית. לציין כי לבדיקה יש את מגבלותיה. צריך להבין את הנסיבות לביצוע הבדיקה ולכן כדאי שתפני לרופא המפנה לבדיקה עם התוצאות להחלטה לגבי המשך בירור וטיפול עתידי לפי הצורך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת איאםגי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בנרתיק שוב
    שינל
    20:03 10/06/21 10/06
    20:03
  • שלום
    לפני כחודש היה לי דלקת בנרתיק הלכתי לרופא והוא הביא לי משחה ונרות וזה עבר לי במשך חודש שלם לא כאב לי ולא כלום ביומיים האחרונים אני חשה בכאבים במהלך קיום יחסי מין ונראלי ששוב זה חזר לי יש לי ממש מתחת לנרתיק 2 שריטות כאלו עמוקות שזה מה שהיה לי בזמן הדלקת האם יכול להיות שחזר לי הדלקת שוב והאם אני צריכה ללכת לרופא בשביל זה?

• הגב ל: דלקת בנרתיק שוב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בנרתיק שוב
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:12 13/06/21 13/06
    09:12
  • שלום שינל
    אם יש הישנות תסמינים ואת מאבחנת ממצא חריג ברירית, כדאי להיבדק בשנית אצל גניקולוג/ית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בנרתיק שוב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים במותן ימין
    רינה
    02:08 11/06/21 11/06
    02:08
  • ד"ר בוריס פרידמן
    שלום וברכה!

לפני חצי שנה ביצעתי סונר כליות ודרכי שתן והתגלה בכליה הימהית אבן בגודל 0.6 ס"מ בגביע התחתון ובאגן הכליה הידרונפרוזיס קל.

לפני שבועיים ביצעתי CT בטן ואגן עקב כאבים חזקים חוזרים ונשנים בטבור לאחר היתוח תיקון בקע טבורי שבוצע לפני שנה וחצי. ללהלן הממצא: בכליה הימנית אבן בגודל 1.1 ס"מ ובעומק 0.3 ס"מ, והידרונפרוזיס קל באגן בכליה.

כבר חודש וחצי שאני מרגישה לחץ בכליה הימנית ומלווה בכאב.

ושבוע אחרון אני סובלת הן מלחץ בכליה הימנית, וכאב בגב התחתון, ובאגן שמקשה עליי הישיבה.

יש לציין שבמהלך חצי שנה האבן גדל כמעט פי 2.

שאלותיי הם:

1. האם עליי לפנות דחוף למיון או להמתין לביקורת בעוד 10 ימים???
    2. האם אבן בגודל 1.1 ס"מ ובעומק 0.3 ס"מ מצריכה התערבות ניתטחית או רק מעקב????
    3. באיזה שיטה מבצעים לריסוק אבן בגודל הנ"ל pcnl או rirs????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: כאבים במותן ימין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים במותן ימין
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:10 13/06/21 13/06
    09:10
  • שלום רינה
    כל עוד אין חום או צמרמורת, אין דחיפות לפניה למיון וניתן לטפל תרופתית
    הפורום המתאים לשאר שאלותייך הוא פורום אבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבים במותן ימין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זיהום בכליה שמאל
    נטע
    14:00 10/06/21 10/06
    14:00
  • היי, אני בת 20 לפני שלושה חודשים התאשפזתי עקב זיהום בכליה עם אבססים בכלייה שמאל. הממדים שלי היו ממש גבוהים ונתנו לי את האנטיביוטיקה הכי חזקה למשך כמעט שלושה שבועות.
    מאז שהשתחררתי חוויתי בכאבים בגב תחתון פה ושם אבל בשבוע האחרון זה ממש התגבר ויש לי התקף לפחות פעם ביום וזה כואב לי ממש בגב התחתון בצד שמאל. אני לא יודעת מה לעשות אני מפחדת שזה חוזר לי..
    עשיתי בדיקת שתן לפני כמה ימים ויצא תקין לגמרי.
    כדאי ללכת למיון? במידה ואין דלקת הכאבים וההתקפים האלה ישארו לי ככה תמיד?

• הגב ל: זיהום בכליה שמאל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זיהום בכליה שמאל
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:34 10/06/21 10/06
    14:34
  • שלום נטע
    לעיתים לאחר זיהום חריף, עלולים בשנה הראשונה להיווצר מיחושים מקומיים לסירוגין שצריכים להיבדק. זה שבדיקת השתן יצאה תקינה, זה מעודד. הייתי ממליץ על משככי כאבים וביצוע סונר כליות חוזר להעריך כי אין בעיה מבנית. עלייך להגביר בשתיה לכדי 2 ליטר שתן ביממה, להוסיף חמוציות - 4-5 גרגרים פעמיים ביום, להתרוקן באופן יזום כל כשעתיים במהלך היום ולהימנע מהתאפקות, להימנע מעצירות ושלשולים שעלולים להחמיר את הממצאים ולתת שתן לאחר יחסי מין כשיהיו. ניתן גם להתייעץ עם אורולוג לגבי תכשירים צמחיים כטיפול מונע. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: זיהום בכליה שמאל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תסמיני דלקת בשתן ותרביות שליליות
    הילה
    11:10 02/06/21 02/06
    11:10
  • מזה חודשיים תכיפות, רגישות וכאב באגן, במותניים, בבטן תחתונה ובגב תחתון. תרביות שליליות. לפני שנה וחצי קלבסיאלה esbl טופל בציפרודקס. בבדיקות דם טיפה עלייה בתאי דם לבנים (הרופאה לא התרגשה) שקיעה וcrp תקינים. CtU מלפני חודשיים תקין, בוצע בעקבות הימצאות מעט דם בשתן באופן קבוע (לפני שהתחילו התלונות הנוכחיות). לסירוגין הכאבים עולים לאיזור הכליות. קריאטנין 0.74. רוצה לעשות mri אפילו באופן פרטי שיבדוק היטב את הכליות, אני בחשש שאולי בגלל שאני שותה המון ומשתמשת באמצעים טבעיים לניקוי, המעבדה מפספסת חיידק, ואז זה עלול לטפס לכליות. איזה mri לבקש בדיוק? אפשרי גם כליות וגם אגן(בגלל הכאבים)?

• הגב ל: תסמיני דלקת בשתן ותרביות שליליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תסמיני דלקת בשתן ותרביות שליליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:20 02/06/21 02/06
    14:20
  • שלום הילה, זיהום בכליות מתאפיין בחום גבוה עם כאבי מותן כך שקיים אצלך בסבירות נמוכה. שתיה מוגברת טובה וחיונית יחד עם שינוי התנהגותי להתרוקנות מתוזמנת כל שעה וחצי, התרוקנות כפולה (נוספת לאחר 1.5-2 דקות להוצאת שאריות), המנעות מעצירות ושלשולים, התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות מדטרגנטים אינטימיים וממגבונים לחים. כדאי להיבדק אצל רופא נשים באשר לאפשרות למחלה בשם PID ויחד איתו להחליט לגבי ביצוע MRI אגן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תסמיני דלקת בשתן ותרביות שליליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן -streptococcus agalactiae
    רגינה
    12:21 26/05/21 26/05
    12:21
  • שלום רב
    אני לפני חודש עשיתי בדיקת שתן כי הרגשתי כאבי בטן תחתונה בעיקר מצד ימין וכאבי גב, כאבי מפשאות מימין, תכיפות בשתן שלא יכולה להתאפק. יצאה התשובה חיובית streptococcus agalactiae מסוג בי, טופלתי באנטיביוטיקה OFLODEX 200MG פעמיים ביום ל 10 יום, בתמשך התקופה לא הרגשתי שיפור, ביצעתי לפני יומיים שוב בדיקת שתן וזה מראה את אותו הדבר ללא שינוי. קבעתי תור לרופא מפשחה עכשיו, השאלה מה לעשות? למה זה לא עבר? האם הטיפול אנטיביוטי לא נכון? האם שוב צריך לקחת אנטיביוטיקה והאם זה בסדר בהפרש של שבועיים? איך ניתן לטפל בסוג חיידק זה והאם זה מסוכן?

• הגב ל: דלקת בשתן -streptococcus agalactiae

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן -streptococcus agalactiae
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:04 26/05/21 26/05
    13:04
  • שלום רגינה,
    טיפול אנטיביוטי הוא לא חובה אלא אם יש חום או צמרמורת. אפשר לקחת טיפול מכוון לפי רגישות אם יש סימפטומים משמעותיים של צריבה ותכיפות בשתן עם צמיחה
    כדאי גם טיפול מונע של ריבוי שתיה, התרוקנות מתוזמנת כל שעה וחצי וכפולה אחרי דקה וחצי, המנעות מעצירות, לא מומלץ להשתמש במגבונים לחים או בשטיפות דטרגנטיות. ניתן להשתמש בתכשירים צמחיים כמו די-מאנוז או יוטי פרו כטיפול מונע. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בשתן -streptococcus agalactiae

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אחרי ניתוח
    נטלי
    16:40 15/05/21 15/05
    16:40
  • שלום דוקטור ביום שני עשיתי ניתוחpcnl אחרי הניתוח התעוררתי עם כאבי תופת בכליה המצב קצת השתפר אבל עדיין כאבים מאוד חזקים אני על משככי כאבים כל היום מהכאב השאירו לי סטנט עם חוט עוד כמה ימים אמורים להוציא לי אותו השאלה שלי היא איך מוציאים אותו בהרדמה? כי אני מפחדת אני עדיין עם ממש כאבים ומלחיץ אותי לחשוב דיכאה לי עוד יותר

• הגב ל: אחרי ניתוח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אחרי ניתוח
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:07 19/05/21 19/05
    09:07
  • שלום נטלי
    הוצאת סטנט עם חוט אינה כואבת ואורכת פחות מ- 5 שניות. הכאבים לאחר ניתוח גדול כפי שעברת נמשכים זמן אך פוחתים בהדרגה כל יום. אני מעריך שפורום מחלת אבנים יוכל להשיב על שאלות נוספות בתחום מחלת האבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אחרי ניתוח

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026