X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • צריבה בשופכה
    מאיה
    07:12 10/09/21 10/09
    07:12
  • העניין הוא שכל הצריבות והאי נוחות מופיעה בדרך כלל כחודש אחרי שאני מתחילה לקיים יחסים עם מישהו.. וזה לא משנה איזה סוג של יחסים, כל לחץ על האיזור גורם לצריבות של כמה ימים אחרי..
    לא חושבת שזה דלקת אלא איזה שינוי מבני בשופכה מאחר וזה עובר מעצמו תוך כמה ימים אם נותנים למקום לנוח.. האם בדיקת mri יכולה לשפוך אור על הבעיה?
    לעניין השתנה הלילית, אני לא צורכת קפאין בכלל..
    שאלה נוספת, האם הכדורים שהמלצת מותרים לנשים שחלו ב dcis?
    תודה

• הגב ל: צריבה בשופכה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה בשופכה
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:59 12/09/21 12/09
    06:59
  • שלום רב
    שינויים אנטומיים הניצפים ב- MRI מתאפיינים בהמשכות תסמינים רציפה ללא קשר ליחסי מין
    טיפול צמחי מותר ללא קשר למחלות רקע. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: צריבה בשופכה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מתן שתן מרובה אצל אישה בת 76
    ענת
    12:50 04/09/21 04/09
    12:50
  • שלום אימי מרבה לאחרונה ללכת לשירותים למתן שתן דבר שלא היה בעבר, נשללה דלקת בשתן ועשתה אולטראסאונד בטן ואגן וגם ct. מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה הטיפול? תודה

• הגב ל: מתן שתן מרובה אצל אישה בת 76

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מתן שתן מרובה אצל אישה בת 76
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:03 08/09/21 08/09
    09:03
  • שלום ענת
    תכיפות בשתן יכולה להיגרם עקב דלקות, תסמיני שלפוחית רגיזה או באם שאריות שתן גדולות שגורמות לריבוי בהטלת השתן ולכן מומלצת בדיקה אורולוגית של הגברת יחד עם הערכת הממצאים בהדמיות השונות. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: מתן שתן מרובה אצל אישה בת 76

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בשתן כל כמה חודשים
    יוכבד
    22:17 04/09/21 04/09
    22:17
  • שבוע טוב
    אני בת 45 ( עודף משקל כבד אם יש צורך)
    כל כמה חודשים יש לי דלקת בשתן מתחיל בצריכה שממש לא נעימה
    והרופא נותן לי אנטיביוטיקה, יש לציין שאני לא נוטלת כדורים גניקולוגיים
    הייתי אצל רופאת נשים אבל היא אמרה שאני צריכה אורולוג
    בקשר דלקות...
    רופא משפחה בדק בדיקות שתן ותרבית ב"ה תקין
    מה רופא אורולוג יכול לעשות? יש טיפול שלא יחזור לי
    כל כמה חודשים דלקת בשתן?
    איזה בדיקות עושים?
    תודה שבוע טוב ושנה טובה

• הגב ל: דלקות בשתן כל כמה חודשים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בשתן כל כמה חודשים
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:01 08/09/21 08/09
    09:01
  • שלום יוכבד
    עקב היעדר צמיחה בשתן, יש צורך בביצוע הדמיה דוגמת סונר דרכי השתן ויעוץ אורולוגי לשקול הסתכלות ישירה לכיס השתן - ציסטוסקופיה. יש צורך בטיפול מניעתי הכולל הגברת שתיה, הוספת תכשירי חמוציות פעמיים ביום, המנעות מעצירות או שלשולים, התרוקנות מתוזמנת כל שעה וחצי, התרוקנות כפולה לאחר כ- 1.5 - 2 דקות כדי למנוע שאריות שתן וטיפול צמחי מניעתי דוגמת די-מאנוז. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות בשתן כל כמה חודשים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טיפול תרופתי שלא עוזר
    אביב
    17:08 02/09/21 02/09
    17:08
  • שלום רב
    אובחנתי עם שלפוחית רגיזה והייתי אצל אורוגניקולוגית שנתנה לי כדורים בטמיגה אשר לא שיפרו את המצב ואז החליפה לי הרופאה לטוביאז שגם הם לא שיפרו את תכיפות מתן השתן. שאלתי היא מה הטיפול הנוסף שניתן לעשות. תודה

• הגב ל: טיפול תרופתי שלא עוזר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טיפול תרופתי שלא עוזר
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:55 08/09/21 08/09
    08:55
  • שלום אביב
    ראשית יש לדעת שהתרופה משפרת תסמינים רק לאחר כ - 3 שבועות ולכן נדרשת סבלנות. ניתן לשלב את שתי התרופות גם יחד, לנסות טיפול חלופי בתרופות אחרות דוגמת וסיקייר או ספזמקס ובהיעדר הטבה לאחר פרק זמן, קיימות אפשריות אחרות דוגמת נוירוסטימולציה או הזרקת בוטוקס לכיס השתן ולכן נדרש המשך מעקב אורוגניקולוג/אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: טיפול תרופתי שלא עוזר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה ממושכת בנרתיק בהמשך לתשובותך
    שירה
    10:09 02/09/21 02/09
    10:09
  • ד''ר שלום רב,

תודה רבה על תשובתיך המפורטות.

אך רציתי לדעת האם יתכן כדוריות דם לבנות בשתן ברמה גבוהה (500) עקב יובש בנרתיק וph לא תקין?

לא הבנתי אם יתכן מצב שבגלל יובש וחומציות יתן תמונה של כדוריות דם לבנות והאדומות עקב כך?

אודה לתשובתך

בברכת חג שמח

• הגב ל: צריבה ממושכת בנרתיק בהמשך לתשובותך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה ממושכת בנרתיק בהמשך לתשובותך
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:53 08/09/21 08/09
    08:53
  • שלום שירה
    יובש בנרתיק אינו גורם ישיר לממצאים בשתן אך שיפור ביובש בנרתיק עשוי להפחית דלקות שתן עתידיות ולכן בדיקה גניקולוגית נחוצה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: צריבה ממושכת בנרתיק בהמשך לתשובותך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה ממושכת בנרתיק
    שירה
    17:00 01/09/21 01/09
    17:00
  • ד''ר שלום רב,
    בת 63 בריאה כלל
    במנםאוזה כבר 15 שנה. ידוע על יובש בנרתיק.
    לא לוקחת כדורים.

מידי פעם סובלת מצריבה בנרתיק, עושה בדיקות שתן לכללי ותמיד יוצא לי בין 250-500 כדוריות דם לבנות.
    בין 10-30 כדוריות דם אדומות.
    פעמים יצא לי חלבון במהלך השנים 10.
    ללא ניטריטים.
    בדיקת שתן לתרבית תמיד שלילי.
    נלקחו לי על ידי רופא נשים אין ספור פעמים תרבית וגינלית תקין.
    בדיקות שתן לstd תקין.
    בעבר סבלתי מהםרשה צהובה לאחר גיל המעבר ולא נמצאה סיבה.
    כבר שנתיים שאני לא סובלת מהפרשה זו.

כעת, כבר חודשיים שאני סובלת מצריבה בנרתיק לאורך כל היום ומרגישה אותה גם בלילה לעיתים מתוך שינה.

שוב בדיקות שתן לכללי הראו 500 כדוריות דם לבנות.
    20 כדוריות דם אדומות.
    חלבון 10.

הפעם פניתי לבירור אצל אורולוג לבירור שעסק בעיקר בבירור של לליקוציטוריה.

בוצע:

Us דרכי השתן והכליות - תקין.
    תרביות שתן לי TB- שליליות.
    בדיקות שתן ל-STD- שליליות.
    בדיקות שתן לציטולוגיה- תקינות.

נרשם בפענוח:
    inflammatory smears.
    Negative for high grade urothelial carcinoma.

האורולוג אמר שסביר להניח שהצריבה אינה ממקור אורולוגי והפנה אותי להמשך מעקב רופא נשים.

הייתי אצל רופאת נשים,ואמרה שאינה מתרשמת ממשהו.

שאלתי אותה האם יתכן כדוריות דם לבנות בשתן כתוצאה מיובש בנרתיק ואמרה שלא ולא שמעה שיש קשר לתחום גניקולוגיה ולכדוריות דם לבנות או אדומות בשתן.

פניתי לרופא נשים נוסף שאמר שהוא רואה יובש בנרתיק ועשה לי בדיקה עם מקלון ואמר ש- ph בנרתיק אצלי לא טוב וכנראה זו הסיבה לצריבה.

נתן לי לקחת ווגיפם.

מכיוון שאני לאורך כל השנים מאז במנםאוזה נמנעת ולא מעוניינת לקחת הורמונים בגלל סיכון במשפחה, לא לקחתי הווגיפם.

שאלותיי:

האם לדעתך נעשה לי בירור מספק אצל רופא אורולוג?

האם יתכן יובש בנרתיק ו רמת ph לא טובה יגרום לי לכדוריות דם לבנות בשתן ברמה כל כל גבוה?

בבדיקת שתן לציטולוגיה כתוב שיש לי אלמנט דלקתי מה זה אומר?

מהי תשובת השתן לציטולוגיה, ואיך אני יכולה לדעת אם כך ממה הצריבה הממושכת הזו ומה לדעתך עוד עלי לברר?

האם שתן למיקרוסקופ שלא עשו לי יכול להעלות עוד נתונים?
    האם זה שעשיתי שתן לציטולוגיה מייתר בדיקת שתן למיקרוסקופ?

אנא תשובותיך ועזרתך האדיבה
    תודה מראש על סבלנותך.

בברכה

• הגב ל: צריבה ממושכת בנרתיק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה ממושכת בנרתיק
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:49 02/09/21 02/09
    08:49
  • שלום שירה
    תודה על הפירוט הנרחב והשאלות המקיפות
    הבירור שבוצע הינו מקיף למעט הסתכלות ישירה לכיס השתן - ציסטוסקופיה שמבוצעת בהרדמה מקומית לשלול ממצאים בתוך כיס השתן.
    כדויריות לבנות כחיילים של הגוף נמצאים במקומות "מועדים לפורענות" ומונעים התלקחות והחמרה
    שתן לציטולוגיה הינה בדיקה שהרגישות שלה אינה גבוהה אך טוב שיצאה תקינה
    איני חושב שבדיקת שתן למיקרוסקופ תקדם
    חרף חששך הייתי בהחלט ממלית שימוש במשחת אובסטין מקומית פעם ביום בשבוע הראשון ובהמשך פעמיים בשבוע. המשחה אסטרוגנית אך סיכון הכרוך בה עקב היותה מקומית הינו אפסי ובהדרגה היא יכולה לשפר את התסמנינים. ניתן להימנע מהמטוש ולהיעזר בכמות קטנה על קצה האצבע ומריחה באיזור מוצא השתן. כמו-כן יש להשתמש בשטיפות במים בלבד ולהימנע משטיפות אינטימיות ושימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה הטבעית של הגוף באיזור זה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: צריבה ממושכת בנרתיק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ווסת , נשים
    זהבה
    10:26 31/08/21 31/08
    10:26
  • היי מקיימת יחסי מין ללא אמצעי מניעה אבל משתמשת בגלולות
    קיבלתי מחזור בתאריך 14.08 ושוב קיבלתי אחרי 16 יום מחזור 30.08
    רציתי לדעת אם זה תקין ?
    חייבת לציין שהיה לי הפסקה מגלולות חודש וחזרתי עכשיו שוב לקחת אבל מאז שלקחתי הייתי מקבלת ווסת כול 26 יום .
    משום מה .. החודש קיבלתי פעמים

• הגב ל: ווסת , נשים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ווסת , נשים
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:25 01/09/21 01/09
    11:25
  • שלום זהבה
    אם המחזורים לא סדירים בתדירותם ובמשכם, מומלץ על בדיקה והתייעצות עם רופא/ת נשים. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: ווסת , נשים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שתן- שאלה דחופה
    חנה
    12:05 29/08/21 29/08
    12:05
  • אני בת 29 לא בהריון
    לפני כחודש וחצי היה לי חיידק קלבסיאלה בשתן, פעם ראשונה בחיים, טופלתי באוגמנטין שגרם לי לתופעות לוואי רבות וקשות! כרגע מרגישה שוב תחושה של דלקת שתן, תכיפות בשתן וכאב בסוף ההטלה, יש לי צניחה קלה של השלפוחית.
    ביצעתי היום תרבית, אך אני רוצה להימנע מאנטיביוטיקה ככל האפשר כי אני סובלת גם מפטריה בנרתיק, וכרגע גם במחזור.
    לוקחת כבר יומיים חמוציות ללא שיפור
    כל שעה-שעתיים נותנת שתן עם כאב.
    האם יש דרך להימנע מאנטיביוטיקה?
    תודה

• הגב ל: דלקת שתן- שאלה דחופה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שתן- שאלה דחופה
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:02 30/08/21 30/08
    14:02
  • שלום חנה,
    ניתן לנסות שינויים התנהגותיים כולל שתיה מוגברת לכדי 2 ליטר שתן ביום, חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל פעם, פעמיים ביום, להימנע מעצירות ושלשולים, להתרוקן שתן באופן יזום כל שעה וחצי עם התרוקנות כפולה (לנסות שוב לאחר 2 דקות מרחית הידיים). כמו-כן ניתן ליטול תכשיר צמחי בלי מרשם בסופרפארם בשם יוטי-פרו למשך 5 ימים פעמיים ביום. רק באם הופעת חום או צמרמורת או החמרה בתסמינים עם צמיחה חוזרת בתרבית שתן - יהיה צורך לחזור על אנטיביוטיקה עם מעקב אורולוגי בקופ"ח. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת שתן- שאלה דחופה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גלולות-כן או לא
    בדוי
    12:37 25/08/21 25/08
    12:37
  • בת כמעט 17, קיבלתי מחזור פעם ראשונה לפני שלושה חודשים, מאז היו עוד פעמיים שהיה דימום קל של יום יומיים אך לא בטוחה שזה היה מחזור. המחזור הוא לא הבעיה, אני ספורטאית ולכן הוא לא סדיר. שכבתי עם חבר שלי פעם ראשונה ולקחתי גלולת היום שאחרי ליתר ביטחון, למרות שהשתמשנו בקונדום והוא לא גמר. האם הגלולה באמת הייתה הכרחית? יש צורך ללכת לקנות גלולות בכזה מצב שאין לי בכלל מחזור? לא יודעת אם כדאי להכניס את החומרים האלו אם אין סיכוי להכנס להריון ככה

• הגב ל: גלולות-כן או לא

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גלולות-כן או לא
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:29 28/08/21 28/08
    08:29
  • שלום רב
    שימוש בקונדום מונע הריון בעיקר אם לא היתה שפיכה. באם יופיעו שאלות נוספות, תוכלי להיעזר בפורומים גניקולוגיים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: גלולות-כן או לא

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צמיחה מעורבת תרבית שתן בהריון
    הדס
    13:01 25/08/21 25/08
    13:01
  • שלום רב,
    בשבוע 33 להריון, כבר בדיקה שנייה ברצף שיוצאות לי תוצאות של צמיחה דלה מעורבת והיום צמיחה מעורבת. הבדיקה נעשית בסטריליות וע"פ ההוראות.
    אין לי עם מי להתייעץ, רופא הנשים והמשפחה בחופש.
    האם זה מצריך טיפול אנטיביוטי?
    חוששת להזניח, כבר כשבוע וחצי סביב הבדיקות וכל פעם אין תוצאה חד משמעית.
    תודה
    הדס

• הגב ל: צמיחה מעורבת תרבית שתן בהריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צמיחה מעורבת תרבית שתן בהריון
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:25 28/08/21 28/08
    08:25
  • שלום הדס
    אם את חשה בטוב ללא כאבים או חום, צמיחה מעורבת לא מצריכה טיפול אנטיביוטי. הייתי ממליץ על הגברת שתיה לכדי 2 ליטר שתן ביממה, הוספת חמוציות 4-5 צימוקים פעמיים ביום וחוזר על תרבית שתן בעוד כ- 1-2 שבועות ומטפל אנטיביוטית רק באם יהיו תסמינים או תהיה צמיחה אמיתית בשתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: צמיחה מעורבת תרבית שתן בהריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטה בכניסה לשופכה
    מירב
    11:53 23/08/21 23/08
    11:53
  • דר שלום
    ב שנת 2018 התגלתה אצלי במקריות ציסטה פראאורטלית בכניסה לשופכה
    מאז אני במעקב כל חצי שנה
    הציסטה בגודל 3 ס"מ ללא הפרעות
    אני מתחתנת בחודש הבא וכמובן ארצה להיכנס להריון
    שאלתי האם יש לזה קשר
    והאם היית ממליץ לנתח
    תודה

• הגב ל: ציסטה בכניסה לשופכה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטה בכניסה לשופכה
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:06 23/08/21 23/08
    14:06
  • שלום מירב
    לרוב הציסטות אינן גורמות להפרעות או נזק ולכן אינן מחייבות בניתוח. אם תרגישי שהציסטה מפריע לך בדרך כלשהי לשתן או ביחסי מין, ניתן לשקול להסירה. מזל טוב ובהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ציסטה בכניסה לשופכה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הפרשה חומה עם התקן מירנה
    מאיה
    11:33 23/08/21 23/08
    11:33
  • שלום, מספר שבועות אני סובלת מכאבי בטן כמעט כל יום לכמה שעות אחה"צ וזה חולף. ביצעתי היום בדיקת צואה. במקביל, בשבוע האחרון היה ריח רע מאוד במתן השתן ומסתבר שזו דלקת בדרכי השתן והתחלתי היום טיפול בדיספטיל. בנוסף, מספר ימים שאני קמה עם סחרחורות ובחילות. אני עם התקן מירנה מזה 3 שנים. הבוקר הופיעה הפרשה חומה מהנרתיק. האם זה קשור לכל הבעיות הרפואיות שציינתי קודם לכן?

• הגב ל: הפרשה חומה עם התקן מירנה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הפרשה חומה עם התקן מירנה
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:04 23/08/21 23/08
    14:04
  • שלום מאיה
    הפרשה נרתיקית דורשת בדיקה גניקולוגית בעיקר מי שנושאת התקן
    בחילות וסחרחורות יכולות להיות תוצאה של דלקת או תופעת לוואי של האנטיביוטיקה. יש להשלים את האנטיביוטיקה יחד עם שתיה מוגברת, תכשירי חמוציות פעמיים ביום, התרוקנות מתוזמנת וכפולה והשלמת בירור של כאבי הבטן אצל הרופא המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: הפרשה חומה עם התקן מירנה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן במגע עם אקונומיקה
    מורנו
    23:31 26/06/18 26/06
    23:31
  • למה השתן הופך לצבע פטל כהה במגע עם אקונומיקה?

• הגב ל: שתן במגע עם אקונומיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן במגע עם אקונומיקה
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:53 27/06/18 27/06
    07:53
  • שלום רב
    זהו פורום רפואי ולכן אני מקווה שהאקונומיקה באה במגע עם השתן מחוץ לגוף. הסיבה היא ריאקציות כימיות שמתרחשות בין תוצרי החומרים בשתן עם החומר הפעיל. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן במגע עם אקונומיקה
    משה
    10:51 21/08/21 21/08
    10:51
  • השאלה היתה למה נוצר הצבע. המגע בין השתן לאקונומיקה בחוץ. באסלה. הצבע נוצר תוך דקות. מה הסיבה? האם אינדיקציה לבעיה, או תגובה רגילה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן במגע עם אקונומיקה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:28 23/08/21 23/08
    08:28
  • שלום משה
    מאחר ששתן ואקונומיקה יוצרים ריאקציה, זו אינה הבדיקה לשלול בעיות בשתן. אם את סובל מבעיות בשתן, כדאי להיבדק ולהתייעץ עם אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איחור מחזור
    עדן
    15:16 22/08/21 22/08
    15:16
  • התחלתי לקחת גלולות מלפני 3 חודשים , החודש לקחתי את ה4 גלולות האחרונות והמחזור לא הגיע
    היה ממש קצת דימום אבל זה לא היה מחזור, מאוד חוששת מהריון
    יש לציין שתמיד לקחתי את הגלולות בשעה הנכונה..

• הגב ל: איחור מחזור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איחור מחזור
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:26 23/08/21 23/08
    08:26
  • שלום עדן
    כדי להפחית חרדה תוכלי לבצע בדיקת הריון ובכל מקרה עלייך להתייעץ עם רופא הנשים שנתן לך את הגלולות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: איחור מחזור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תרבית שתן תערובת חיידקים
    מיכל
    15:44 22/08/21 22/08
    15:44
  • שלום

אישה מבוגרת, צריכה לעבור השבוע ניתוח לריסוק אבנים בכליות ודרכי שתן (כרגע עם סטנט)
    התבקשה לעשות בדיקות דם ושתן לפני כן.
    בדיקת שתן תקין
    תרבית שתן - תערובת חיידקים
    האם זה נחשב תקין או שיכולים לעשות בעיות לפני ניתוח עם תוצאה כזו?
    לחזור על הבדיקה או שאין צורך?
    כ"כ אם הבעיה היתה בלקיחה שלא היתה סטרילית, האם זה יכול להשפיע גם על תוצאות של יחס אלבומין קריאטנין שיצא גבוה (כשלאורך השנים היה נמוך ובטווח התקין)?

תודה

• הגב ל: תרבית שתן תערובת חיידקים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תרבית שתן תערובת חיידקים
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:25 23/08/21 23/08
    08:25
  • שלום מיכל
    צמיחה מעורבת עלולה להיות עקב הסטנט כגוף זר. ניתן ליטול טיפול אנטיביוטי לפני הפעולה בהתאם למדיניות בית החולים שעומדת להינתח בו ולכן כדאי ליצור קשר עם הרופא/מחלקה המנתחים. יחס אלבומין קריאטינין מושפע מגורמים שונים לדוגמה עקב שתיה מופחתת ולכן כדאי בכל מקרה לחזור על הבדיקה כחודש לאחר הניתוח והוצאת הסטנט ובאם עדיין לא תקין - להתייעץ עם נפרולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תרבית שתן תערובת חיידקים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן כהה וקצפי
    אסי
    16:20 20/08/21 20/08
    16:20
  • שלום - כבר כמה חודשים השתן כהה מהרגיל(צהב מאוד) וקצפי - בדיקות שתן יצאו תקינות - כולל תרבית שתן תקינה, קריאטינין תקין.
    ברקע: הייתה לי אנמיה עקב טחורים, ונטלתי ברזל אשר הפסקתי לפני כחודש.
    רפלוקס - לוקח לסירוגין נקסיום (לא לוקח מזה כמה חודשים - למרות שיש צרבת מדי פעם)

• הגב ל: שתן כהה וקצפי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן כהה וקצפי
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:47 21/08/21 21/08
    08:47
  • שלום אסי
    באם בדיקות השתן היו תקינות ואתה ללא סימפטומים, ההמלצה היא להגביר בשתיה כדי שהשתן יהיה פחות מרוכז ואף לבצע יומן כמויות שתן ליממה כדי להעריך שאתה נותן בין 1770-2500 סמ"ק שתן ביממה. גם מה אתה אוכל קשור לצבע השתן ותוכל לבקש יעוץ דיאטני אם השתן לא יצטלל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שתן כהה וקצפי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית כאובה
    סובלת
    07:02 15/08/21 15/08
    07:02
  • איזה טיפולים מומלצים לשלפוחית כאובה והאם ציטוסקופיה מסוכנת?

• הגב ל: שלפוחית כאובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית כאובה
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:30 15/08/21 15/08
    10:30
  • שלום, בשלב ראשון צריך לברר גורמים לשלפוחית כאובה כולל בדיקות שתן, צילומים והסתכלות ישירה בכיס השתן (ציסטוסקופיה) שהיא פעולה קצרה עם סיכון נמוך מאד. באם לא נמצאו בעיות מיוחדות, קיימים מגוון טיפולים התנהגותיים, תזונתיים ואף הזלפות לכיס השתן.
    תוכלי לקבל מידע באתר העמותה לקידום המודעות לשלפוחית כאובה
    www.shalpuchit.co.il
    בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: שלפוחית כאובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    טלי
    12:50 12/08/21 12/08
    12:50
  • תודה רבה
    שאלה אחרונה... אני כל יום לפני שינה שוטפת עם שטיפה אינטימית. חשבתי שחשוב לשמור על הניקיון...
    אם אסור להשתמש בסבון אינטימי, אז איך נכון לנקות את האיברים האינטימיים? במיוחד בימי מחזור?
    מודה לך מראש

• הגב ל: חיידק שלא עובר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:25 12/08/21 12/08
    13:25
  • עדיף עם מים בלבד ולהימנע מדטרגנטים בנרתיק שפוגעים בפלורה התקינה. הגוף יודע להתנקות לבד. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    טלי
    12:13 12/08/21 12/08
    12:13
  • תודה רבה ד"ר
    גם הקפסולות של חמוציות גורמות לשלשולים
    רופאת משפחה רשמה לי אוגמנטין אבל אין לי כבר צריבה חריפה כמו שהייתה ואנטיביוטיקה עושה לי שלשולים חריפים.
    האם די מנוז מספיק כטיפול לקלבסיאלה 100,000 עם צריבה קלה ?
    תודה מראש

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:31 12/08/21 12/08
    12:31
  • בהחלט
    טיפול אנטיביוטי חיוני רק באם יש חום או צמרמורת. באם תסמינים קלים אין חובה בטיפול אנטיביוטי אלא רק אם יש החמרה ובהמשך מעקב אורולוגי מסודר בקופ"ח. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    טלי
    13:11 11/08/21 11/08
    13:11
  • שלום רב
    לפני שנתיים בערך הרגשתיצריבה ותסמינים של דלקת שלפוחית השתן
    מצאו לי חיידק:Kleb. pneumoniae 100, 000 טופלתי באנטיביוטיקה אבל עוד חודשיים בערך הוא חזר, שוב לקחתי אנטיביוטיקה אחרת אבל חודשיים אחרי זה חזר פעם שלישית. לקחתי שוב אנטיביוטיקה והחיידק עזב אותי לשנה וחצי בערך. לפני חודשיים שוב חשתי תסמיני דלקת ואכן אותו החיידק חזר. לקחתי אנטיביוטיקה והיה בסדר. אבל עכשיו אחרי חודשיים שוב אותו הסיפור. חזר אותו החיידק 100,000החיידק:Kleb. pneumoniae. אני אובדת עצות, כי עש לי גם בעיה של דלקת מעי ולא מעט אנטיביוטיקה עושות לי שלשולים וכאבי בטן חריפים.אני גם שוקלת 43 ק"ג ולכן מבינה שאסור לי לקחת מונורול.
    זקוקה ליעוץ דחוף
    תודה מראש

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:53 11/08/21 11/08
    13:53
  • שלום טלי
    טיפול אנטיביוטי בחיידק בשתן חיוני רק באם יש חום וצמרמרורות או שיש קליניקה סוערת עם צמיחה עדכנית בשתן. באם אין תסמינים, אין צורך בטיפול אנטיביוטי גם אם קיים חיידק בשתן (למעט בעת הריון). חיוני במקביל הטיפול המונע הכולל שתיה מוגברת לכדי 1.5-2 ליטר שתן ביממה, חמוציות יבשות או קפואות 5-6 פעמיים ביום, המנעות משלשולים ועצירות שלכשעצמם גורמים לדלקות בשתן, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים במהלך היום, התרוקנות כפולה (לשטוף ידיים ולנסות לאחר כ- 2 דקות להתרוקן בשנית לריקון השאריות), מתן שתן לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות עם דטרגנטים אינטימיים או שימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה). ניתן להשתמש בתכשירים טבעיים כטיפול מונע דוגמת די-מאנוז או אף טיפול אנטיביוטי מונע במאקרודנטין שעה לפני יחסים באם פעילה מינית או באופן יומי למספר חודשים. מומלץ גם להיבדק ולהתייעץ עם אורולוג. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    טלי
    16:26 11/08/21 11/08
    16:26
  • תודה רבה על התשובה המהירה
    לגבי חמוציות שכחתי לציין שלא יכולה לקחת אותן בשום צורה בגלל שגורמות לי לשלשולים
    האם צריכה לקחת טיפול אנטיביוטי אם אין לי חום, אבל יש צרבות שלפני כמה ימים היו יותר חזקות וצמיחה של קלבסיאלה 100,000?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:23 12/08/21 12/08
    10:23
  • שלום טלי
    אם יש הטבה בתסמינים, אין צורך באנטיביוטיקה ולשמור אותה רק באם החמרה בתסמינים.
    אם חמוציות יבשות או קפואות עושות שלשולים, ניתן לשקול קפסולות מחנויות טבע

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות מיפוי כליות DTPA דינמי עם פוסיד
    י.
    08:43 11/08/21 11/08
    08:43
  • בכליה ימין בשלב הניקוז מודגם ניקוז ספונטני מינימלי של שתן עם רטנציה של שתן מסומן באגן הכליה, המתפנה
    לחלוטין בתגובה למשתן.ללא הפרעה אורומכנית משמעותית. כליה שמאל תקין. יש לציין הרחבה מימין ידועה מזה מספר שנים ולפני 3 שנים ניתוח לתיקון היצרות פיה של שופכן ימין.מה משמעות התוצאה. תור לרופא רק בעוד 20 יום, האם לאור התוצאות ניתן להמתין עד מועד התור.

• הגב ל: תוצאות מיפוי כליות DTPA דינמי עם פוסיד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026