X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • חיידק אי קולי בת 17
    אלי
    18:05 07/03/22 07/03
    18:05
  • אחרי שבעה חודשים שהאי קולי לא עזב, קיבלנו מקרודנטין אחת ליום למניעה ולפני חודש וחצי עשינו תרבית והוא נעלם. אבל התסמינים של דחיפות וץכיפות נעלמו. לא באותה רמה אבל המצב לא יציב ומפריע למהך החיים מאוד. למה זה קורה? מה הפתרון המעשי? הרי לא יתכן להמשיך ככה. תודה

• הגב ל: חיידק אי קולי בת 17

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק אי קולי בת 17
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:59 09/03/22 09/03
    07:59
  • שלום אלי
    בהיעדר חיידק ובהמשכות של תכיפות ודחיפות ניתן לשפר זאת על ידי שינוי באורחות חיים עם המנעות מקפאין (קפה, תה , שוקולד, קוקה קולה ועוד) ובהיעדר הטבה - ניתן להתייעץ עם אורולוג לגבי אפשרות לטיפול תרופתי לפרק זמן מסויים להקל עוד יותר על התכיפות והדחיפות שמתגברת יותר בחורף או כשקר. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: חיידק אי קולי בת 17

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשתן
    רחל
    17:09 06/03/22 06/03
    17:09
  • כבר פעם שניה התגלה אצלי חידק סטרפטוקוק בשתן . מה הטיפול שאתה ממליץ . זה מתבטא בתכיפות במתן שתן בת 48 בגיל המעבר

• הגב ל: דלקות חוזרות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:26 07/03/22 07/03
    10:26
  • שלום רחל
    סטרפטוקוקוס הינו חיידק של העור ומומלץ בתרביות שתן עתידיות להתחיל להתרוקן באסלה ורק מאמצע זרם לתוך התרבית.
    במקביל מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: דלקות חוזרות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • monurol 3 g - תופעות לוואי
    מרים
    09:53 01/03/22 01/03
    09:53
  • אובחנה אצלי דלקת בדרכי השתן. אני בת 75 פעם קודמת היתה לי דלקת בדרכי השתן לפני כשנתיים. תחילה קיבלתי אנטיביוטיקה ציפרודקס. לאחר שלושה ימים התקבלו תוצאות התרבית ואז התברר שהתרופה איננה מתאימה
    כי החידק הוא "קולי" וקיבלתי לשתות שקית מונורול מהולה במים. לאחר כיום יצאה לי פריחה אדומה בעיקר בשד וקצת בצוואר ובבטן. לא הצלחתי לקבוע תור אצל הרופא אך אמר לי שאמרח גל פניסטיל וכך עשיתי. האם אכן זו תופעת לוואי רגילה?

• הגב ל: monurol 3 g - תופעות לוואי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • monurol 3 g - תופעות לוואי
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:30 06/03/22 06/03
    11:30
  • שלום מרים
    תופעות לוואי עלולות להיות לכל תרופה ואם הפריחה חלפה, אין צורך בטיפול נוסף ובאם עדיין יש פריחה - יש צורך ביעות רופא עור.
    טיפול אנטיביוטי נוסף רק באם קיימים חום או צמרמורת או בהמשכות תסמינים יחד עם צמיחה בתרבית שתן. במקביל מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: monurol 3 g - תופעות לוואי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת דרכי שתן
    אג
    15:14 02/03/22 02/03
    15:14
  • שלום. אני סובלת בתכיפות של כמה פעמים בשנה מדלקןת בדרכי השתן , בברור- לא נמצאה סיבה מיוחדת . הפעם ניסיתי לקחת יוטיפרו במקום אנטיביוטיקה , היתה הטבה ליום אחד ואחכ חזר בגדול עם כאבים וצריבה קשה מאוד. אז לקחתי אנטיביוטיקה . האם יוטיפרו לא יכול לעזור??? כמה ימים לקחת אותו? תודה רבה !!!

• הגב ל: דלקת דרכי שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת דרכי שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:28 06/03/22 06/03
    11:28
  • שלום,
    יש צורך בנטילת יוטי פרו 5 ימים פעמיים ביום וניתן לשלב אופטלגין לכאבים וסדורל באם צריבה בשתן עד 3 פעמים ביום. טיפול אנטיביוטי נוסף רק באם קיימים חום או צמרמורת או באם בתום היוטי פרו תימצא צמיחה בתרבית שתן. במקביל מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת דרכי שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן
    אור
    19:00 02/03/22 02/03
    19:00
  • שלום
    אמא שלי בת 90 עשתה בדיקת שתן ורשום צמיחה מעורבת מה זה אומר?
    תודה

• הגב ל: בדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:27 06/03/22 06/03
    11:27
  • שלום אור
    צמיחה מעורבת נפוצה אצל נשים מבוגרות ואינה מצריכה טיפול אנטיביוטי, אלא באם קיימים חום או צמרמורת. במקביל מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדוריות דם אדומות בשתן
    ליטל
    05:15 03/03/22 03/03
    05:15
  • שלום ד"ר. עשיתי בדיקת שתן בגלל כאבי גב בצדדים וכן אולטרסאונד דרכי השתן והכליות. האולטרסאונד יצא תקין, התרבית שלילית, ותפקודי הכלייה תקינים
    אך יצא שיש לי ערך של 50 כדוריות דם אדומות בשתן כשהמקסימום הוא 10.
    ביצעתי את הבדיקה שוב כעבור שבוע, ושוב יצא אותו דבר.
    בת 35, עדיין לא קיבלתי מחזור מהלידה (חצי שנה אחרי)
    יש לי מידי פעם כאבי בטן תחתונה ואי נוחות מקומית.
    האם יש ממה לחשוש? ומה עושים מעכשיו?

• הגב ל: כדוריות דם אדומות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדוריות דם אדומות בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:24 06/03/22 06/03
    11:24
  • שלום ליטל
    דם בשתן בכמות מיקרוסקופית עלולה להיות לאחר לידה. עצם זה שהסונר ותרבית השתן תקינים מעודדת.
    מומלץ להגביר בשתיה לכדי 2 ליטר שתן ביממה ולחזור על שתן לכללית שנה מהלידה ובאם עדיין מיקרוהמטוריה - כדאי יהיה להתייעץ אז עם אורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כדוריות דם אדומות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מודאגת מאוד
    קרן
    14:04 03/03/22 03/03
    14:04
  • שלום רב ,
    אתמול היה לי כאב בטן מהבטן העליונה עד התחתונה דבר שגרם לי להתאבן ללא יכולת לזוז (קרה אחרי הטלת שתן) לא הצלחתי ללכת ולא עמוד כתוצאה מהכאב כרגע יש כאב עמום בבטן תחתונה לכיוון השופכה .
    הלכתי לרופא משפחה ששלח אותי לעשות בדיקת שטן בסטיק ויצא כי יש לי חלבון בשתן 5010
    לויקוציטים 25
    הממצא של החלבן בשתן מאוד מלחיץ אותי ברקע יש לי בעיה של לחץ דם .
    כן בימים האחרונים אני חווה סטרס גדול שמאוד משפיע עלי
    אני מאוד חוששת האם זה מעיד בוודאות על בעיה בכליות ?לחוצה מאוד מאוד

• הגב ל: מודאגת מאוד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מודאגת מאוד
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:22 06/03/22 06/03
    11:22
  • שלום קרן
    הפרעות בכליות אינן גורמות לכאבי בטן מקיפים כפי שתיארת
    עקב ממצאים בשתן מומלץ על ביצוע תרבית שתן ורק באם צמיחה חיידק ניתן לשקול טיפול אנטיביוטי
    פעילות להפחתת סטרס כמו יוגה או פילאטיס מומלצת בכל מקרה לגוף ולנפש.
    שתיה מוגברת לכדי מתן 2 ליטר שתן ביממה מומלצת יחד עם הוספת חמוציות קפואות או יבשות פעמיים ביום כטיפול מונע.
    כדאי לחזור על בדיקת שתן עוד כ- 3 חודשים ואם עדיין יימצא חלבון - יש צורך להתייעץ עם נפרולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מודאגת מאוד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי תופת כבר מעל חודשיים
    שירה
    18:18 26/02/22 26/02
    18:18
  • אני בהריון וסובלת מכאבי תופת בנרתיק/שופכה (לא בטוחה בדיוק איפה מרוב שזה כואב הכל כואב כבר) זה ככה כבר מעל חודשיים
    רופאים לא מוצאים פיתרון
    אין דלקת אין זיהום אין מחלת מין אין פטריה כבר שללו הכל כמה וכמה פעמים
    ועדיין אני סובלת מאד
    גם במיון הייתי כמה פעמים ללא פיתרון
    הלכתי לגניקולוגית שירה חתומי ללא פיתרון
    עשיתי רנטגן כליות ודרכי שתן ללא ממצאים
    הלכתי אלף פעם לגניקולוגים ללא פיתרון
    אופטלגין או משכחים אחרים לא מועילים
    אובדת עצות והכאבים בלתי נסבלים עד רמת בכי
    האם אפשר לעשות ציסטוסקופיה בהריון? האם יש פיתרון או משהו שלא בדקתי עדיין?

• הגב ל: כאבי תופת כבר מעל חודשיים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי תופת כבר מעל חודשיים
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:27 27/02/22 27/02
    08:27
  • שלום שירה
    ציסטוסקופיה לא נועדו להקל על כאבים אלא לאפיין ממצאים חשודים לגידול בשופכה ובכיס השתן, שהסיכוי שקיים אצלך נמוך מאד נוכח סונר תקין
    באם הכאבים בנרתיק/שופכה והגניקולוגים לא מצאו ממצאים חריגים - כדאי לשקול לנסות משככי כאבים כולל משחה מקומית דוגמת לידוקאין/אזרקאין. תוכלי למצוא באינטרנט גניקולוגים שעוסקים בתחום הוולוודיניה והם אולי יוכלו לייעץ לך בצורה מיטבית יותר. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבי תופת כבר מעל חודשיים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בת 32 בריחת שתן והרטבת לילה אחרי לידות
    יפעת
    04:40 15/11/17 15/11
    04:40
  • חייבת ייעוץ בדחיפות אני בת 32 סובלת מהרטבת לילה מגיל קטן אף פעם לא ממש נגמלתי לגמרי מהרטבת לילה היו הפסקות של תקופות ארוכות מגיל 20 בערך אבל עדיין היו פיספוסים מדי פעם מאז ההריון הראשון לפני כ 5 שנים המצב החמיר גם במהלך ההריון וגם לאחר הלידה לפני כחצי שנה ילדתי את ביתי השניה ובתקופת ההריון השני המצב היה קשה מבחינת השליטה על הסוגרים הרטבתי ועדיין כל לילה בכמויות גדולות בלי להרגיש פשוט קמתי בבוקר כל יום עם טיטול ספוג במהלך היום במהלך כמעט כל ההריון היו לי המון פיספוסים מאוד קשה להתאפק באיזשהו שלב בעלי החליט בעיקר אחרי שלולית על הספה ועל המושב באוטו שלו לשים לי טיטול גם בשעות היום אני כבר חצי שנה אחרי הלידה השניה אני עדיין מרטיבה בלילה כל לילה בחודש האחרון עם התקררות מזג האוויר בכמות גדולה יותר קמתי כמה פעמים בימים האחרונים בבוקר וגילתי שהכמות הייתה כ"כ גדולה והמכנס רטוב גם כלומר שברח לי מהטיטול במשך היום המצב קצת יותר טוב יש קצת שליטה כשאני בבית אבל מחוץ לבית קשה לי להתאפק לרוב עד שאני מספיקה למצוא שירותים כבר בורח הכל כמעט ולא יוצאת מהבית וגם כשחייבת עדיין בעלי לא מרשה לי לצאת בלי טיטול אפילו לסופר הייתי במרפאות הרטבה וניסתי טיפול תרופתי ללא הקלה משמעותית בתי הגדולה כבר גמולה יותר משנה יום ולילה ומיותר לציין את סבל והבושה מהמצב המביך שהיא רואה את אמא שלה עדיין עם טיטול סליחה על האורך חייבת ייעוץ

• הגב ל: בת 32 בריחת שתן והרטבת לילה אחרי לידות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:47 15/11/17 15/11
    07:47
  • שלום רב
    עקב הפגיעה הניכרת באיכות החיים יש מקום לבדוק לעומק. יש צורך בבירור שכולל מילוי יומן הטלת שתן למשך 3 ימים, בדיקות דם ושתן יעודיות, בדיקת סונר של מערכת השתן ולפי הצורך בירור מעמיק יותר בצורת הסתכלות לכיס השתן - ציסטוסקופיה
    ישנם מרכזים לתפקוד מערכת השתן בחיפה ולפי קופת החולים שלך - אוכל לעדכן אותך לאן לפנות. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    שלום
    12:59 20/02/22 20/02
    12:59
  • אני בן 30 ולובש טיטול כי אני אוהב אשמח ליצירת קשר ב www468שטרודלwalla.co.il

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • היפרקס וכאבי שרירים
    רז
    22:14 15/02/22 15/02
    22:14
  • שלום רב
    לאחר תקופה ארוכה של דלקות בשתן שלא הגיבו לאנטיביוטיקה קיבלתי היפרקס פעמיים ביום. לאחר תקופה מה חל שיפור בכאבים אך ההיפרקס גרם לתופעה של כאבי שרירים. בחודשיים האחרונים שוב עם דלקת שלא עוברת,ללא חום אך עם כאבים. מכייון שאנטיביוטיקות אחרות לא סייעו חשבתי לחזור להיפרקס למרות כאבי השרירים דאז.
    האם מותר לי להתעלם מתופעות הלוואי הללו של כאבי השרירים ולהתחיל שוב בהיפרקס?
    תודה רבה

• הגב ל: היפרקס וכאבי שרירים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • היפרקס וכאבי שרירים
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:55 17/02/22 17/02
    11:55
  • שלום רז
    ההיפרקס הינו טיפול צמחי הניתן כטיפול מונע לעכב התפתחות דלקת עתידית חוזרת ופחות יעיל בעת דלקת פעילה. ניתן לחדש אותו כטיפול מונע ולשקול עם הרופא/אורולוג המטפל אפשרות לטיפול אנטיביוטי מקדים בנוסף לטיפולים התנהגותיים נוספים כטיפול מונע שתוכלי למצוא בתגובות קודמות בפורום זה. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • היפרקס וכאבי שרירים
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:09 17/02/22 17/02
    12:09
  • שלום רז
    היפרקס הינו טיפול מונע להפחית תדירות דלקות ואינו יעיל בעת ארוע חריף. ניתן לחדש אותו כי פרופיל תופעות הלוואי נמוך ויש לשקול עם הרופא/האורולוג המטפל טיפול אנטיביוטי מקדים בהתאם להמצאות צמיחה חיובית בתרבית השתן. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיסון נגד דלקות
    לין
    18:08 11/02/22 11/02
    18:08
  • האם ידוע על חיסון נגד דלקות וחיידקים בדרכי השתן. שמעתי שקיים בברלין. האם יש משהו בפיתוח?

• הגב ל: חיסון נגד דלקות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיסון נגד דלקות
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:52 12/02/22 12/02
    09:52
  • שלום לין
    מאחר ומדובר בחיידקים רבים עם עמידויות שונות לחיידקים, קיימים נסיונות לפיתוח אך אין מוצר מוגמר שניתן לציבור בשלב זה. יום טוב.

בברכה,
  • הגב ל: חיסון נגד דלקות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גלולות זואלי
    רונה
    20:17 08/02/22 08/02
    20:17
  • היי אם אני לוקחת גלולה בשם זואלי לא לקחתי ביום של המחזור או משהו כזה לקחתי אחרי המחזור, אני מוגנת מהריון?

• הגב ל: גלולות זואלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גלולות זואלי
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:16 09/02/22 09/02
    07:16
  • שלום רונה
    כדאי שתבדקי מול רופא/ת הנשים שלך או בפורומים של מניעת הריון/רפואת נשים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: גלולות זואלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים באזור הטבור
    אופירה
    19:07 06/02/22 06/02
    19:07
  • שלום,
    לאחר בדיקת שתן התרבית יצאה חיובית כלומר נמצאו בקטריות.
    התחילו לי כאבים באזור הטבור כשאני משתעלת ומתמתחת.
    האם יש קשר בין 2 הדברים?
    תודה מראש

• הגב ל: כאבים באזור הטבור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים באזור הטבור
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:51 07/02/22 07/02
    07:51
  • שלום אופירה,
    לעיתים סביב דלקת בשתן וכן כתוצאת לוואי מטיפול אנטיביוטי עלולים להופיע כאבי בטן. אם הכאבים מתגברים או מלווים בהחמרת עצירות או שלשולים - יש צורך בבדיקת הרופא המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבים באזור הטבור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פצע שחור ממש על הדגדגן
    שילת
    01:52 02/02/22 02/02
    01:52
  • פתאום הרגשתי משהו מציק הסתכלתי וראיתי בליטה קטנה כמו פצע בצבע שחור ממש על הדגדגן בצג שמאל שלו וכשנוגעים זה כואב/שורף
    יש לציין שאני בהריון

• הגב ל: פצע שחור ממש על הדגדגן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פצע שחור ממש על הדגדגן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:35 02/02/22 02/02
    07:35
  • שלום שילת
    מזל טוב על ההריון
    יש צורך בבדיקת רופא נשים להעריך את מהות הממצא. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: פצע שחור ממש על הדגדגן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה לגבי כריתת רחם וניתוחtvt o, סובלת מכאבים
    יהודית
    22:47 26/01/22 26/01
    22:47
  • שלום,
    באמצע נובמבר עברתי כריתת רחם בשיטה ואגינלית כולל הוצאה של צוואר הרחם (השחלות הושארו), בגלל אדנומיוזיס ובנוסף ניתוח tvt o
    למעשה עברו כבר חודשיים וחצי מאז הניתוח.
    נכון לעכשיו אני עדיין מרגישה רגישות בנרתיק, כמעט ולא יכולה לקיים יחסי מין, בפעם היחידה שקיימתי ממש לאחרונה, הרגשתי רגישות וכאב בנרתיק, ובכלל זה הרגיש שונה (לרעה...).
    העניין השני היותר מטריד הוא שנשארתי עם כאב שלא מרפה ממני בירכיים שמקרין לטוסיק ולרגל ימין.
    לא מרגיש כמו בעיה אורתופדית אלא משהו יותר עיצבי.
    אני ממש סובלת ועדיין לא חזרת לעבוד, ממש כאובה.
    האם זו תופעה מוכרת? האם פיזיותרפיה יכולה לעזור או שזו יחלוף מעצמו עם הזמן ואם כן עוד כמה זמן, אולי בכלל צריך להוציא את הסרט?באמת שלא יכולה להמשיך עם הכאב הזה.
    המליצו לי לקחת כדורי אלטרולט, התחלתי לפני מס ימים.
    אשמח מאוד לכל עיצה שאקבל.
    תודה רבה

• הגב ל: שאלה לגבי כריתת רחם וניתוחtvt o, סובלת מכאבים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:50 30/01/22 30/01
    14:50
  • שלום רב
    התחושות שציינת עלולות להיגרם לאחר הניתוחים שתיארת. המיחושים בירכיים ובטוסיק עלולות להימשך זמן ממושך ובהחלט מומלץ לשקול פיזיותרפיה אורתופדית עם רצפת האגן. לגבי התחושה השונה לאחר יחסי מין - יש מקום להתייעץ עם הגניקולוג/ית טיפול מקומי במשחת אובסטין/כדורי ואג'יפם בהתאם לבדיקה הגופנית. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    יהודית
    09:28 01/02/22 01/02
    09:28
  • תודה רבה על תשובתך.
    קיבלתי המלצה מרופא שאולי צריך לעבור ניתוח נוסף על מנת לשנות את מיקום הסרט או אולי אפילו להוציאו.
    האם הוצאה או שינוי מיקום זה תהליך מורכב?
    האם מדובר ממש בניתוח ?
    האם בכלל אפשר להוציא את הסרט?

הכאב העיצבי הוא באמת בלת נסבל, אני לא יכולה כמעט ללכת, לנהוג, יש לי ממש מוגבלות בירכיים.
    תודה רבה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:34 02/02/22 02/02
    07:34
  • הוצאת הסרט הוא תהליך ניתוחי לכל דבר ועניין ולא ניתן תמיד להוציאו בשלמותו. הכאבים עשויים בהחלט לפחות לאחריו אך אין ביטחון לכך. גם דליפת השתן עלולה להישנות לאחר הוצאת הסרט. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת כרונית בשלפוחית השתן
    רינה
    22:00 24/01/22 24/01
    22:00
  • ד"ר שלום וברכה!

לפני חצי שנה עברתי ניתוח rirs לריסוק אבן בגודל 1 ס"מ בכליה הימנית הושאר סטנט עם חוט למשך 5 ימים.

כעבור 4 ימים אושפזתי עקב המצאות של חיידק בשם קלאבסיה הן בדם והן בשתן וטופלתי באנטיביוטיקה דרך הורד
    וביום השחרור הוצאו הסטנט והקטטר ומרגע זה אני סובלת מכאבים חזקים וצריבה במתן שתן.

חודש ימים בדיוק אושפזתי שוב עקב דלקת במערכת השתן.

יש לציין שלעיתים היו לי דימומים בשעת הניגוב.

בתאריך 29.09.21. בוצע בדיקת שתן לציטולוגיה וכתוצאה הייתה המצאות תאים אטיפיים עקב תגובה דלקתית.

בתאריך 17.10.21 עברתי בדיקת ציסטוסקופיה בהדמה מקומית וכתוצאה הייתה תקינה.

בתאריך 01.12.21 ביצעתי שוב בדיקת שתן לציטולוגיה וכתוצאה הייתה תקינה.

יש לציין שאני עדיין חווה כאבים וצריבה במתן שתן במשך היום 24/7.

בתאריך 21.12.21 עברתי ניתוח נפרוסקופיה אבחנתית, ציסטוסקופיה ולקיחת ביופסיה מכיס השתן.

בתאריך 17.01.21 הייתה לי ביקורת לאחר הניתוח, להלן תוצאות בדיקת הביופסיה.:

הפתולוגיה סימני דלקת כרונית עם מרכיב עקרי של תאי פלסמהותאי MASD למתים ל IC הומלץ על שטיפות. DMSO.

פניתי לרופאת משפחה לא ידעה לתת לי מענה על הטיפול.הפנתה אותי לרופא אורולוג מנתח.
    פניתי לרופא אורולוג מנתח הפנה אותי לרופא נשים, פניתי למרפאת נשים בבי"ח בו נותחתי אך לצערי לא היה מענה טלפוני כבר מיום חמישי.

שאלתי היא: מי אמור לתת לי טיפול זה האם זה רופא אורולוג? או רופא אורוגניקולוגיה????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: דלקת כרונית בשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת כרונית בשלפוחית השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:55 30/01/22 30/01
    14:55
  • שלום רינה
    לא כל אורולוג/ית או גניקולוג/ית בקיאים בטיפול ב- IC
    קיים אתר ישראלי של נשים שסובלות מתסמונת שלפוחית כאובה שבה ניתן לקבל עצות פרקטיות כולל תזונה שלולה להשפיע, טיפולים שונים ורופאים שעוסקים בתחום
    www.shalpuchit.co.il
    בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: דלקת כרונית בשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אוראופלסמה אוראליטקום מה עושים?
    שירז
    08:04 29/01/22 29/01
    08:04
  • שלום לכולם
    לפני שנה התחיל לי אוראופלסמה אוראליטקום שעשיתי בדיקה std למחלות מין ויצאתי חיובית
    בן זוג שלי עשה גם את הבדיקה וברוך השם יצא שלילי ואין לו תסמינים.
    אני לא יודעת מה לעשות באמת
    יוצא לי כמויות מטורפות של הפרשות בריח לא נעים ובצבע מטורף של צהוב ירוק
    גירודים וממש שורף לי.
    דיברתי עם רופאה אחת והיא אמרה לי שלא צריך טיפול לבן זוג וזה עובר למרות שלקחתי טיפול שוב
    ורופאה אחת אמרה שצריך טיפול לבן זוג
    אני לא יודעת מה לעשןת הבן זוג שלי אומר שכל עוד הוא יצא שלילי בהכל ואין לו תסמינים הוא לא רוצה לקחת שום כדור כל עוד הוא שלילי.
    זאת כבר פעם רביעית שזה קורה לי שאני חיובית לזה .
    אני בצבא עכשין גם ואני מפחדת שיהיה לי בעיות ברחם כי הבנתי שזה יכול לעשות בעיות גם להיכנס להריון ועוד ..
    כני ממש אשמח לעזרה אני באמת שלא יודעת מה לעשןת

• הגב ל: אוראופלסמה אוראליטקום מה עושים?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אוראופלסמה אוראליטקום מה עושים?
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:47 30/01/22 30/01
    14:47
  • שלום שירז
    אם קיימת צמיחה אצל אחד מבני הזוג, ובאם מתקיימים יחסי מין שלא מוגנים עם קונדום, ההמלצה ששני בני הזוג ייקחו יחד טיפול חד פעמי באזניל 1 גרם (כל אחד מכם 4 כדורים של 250 מ"ג). ההפרשות הינן תוצאה של פטרת נרתיקית כתוצאה מטיפול אנטיביוטי חוזר ולכן בדיקת גניקולוג/ית עם טיפול אנטי-פטרייתי חיוני לשיפור ההפרשות ללא קשר לצמיחה ב- STD. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אוראופלסמה אוראליטקום מה עושים?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים אחרי דלקת בשלפוחית
    מיכל
    16:34 29/01/22 29/01
    16:34
  • בת 47.
    לפני מספר שבועות עברתי ניתוח אורוגניקולוגי. לאחר מכן היתה לי דלקת בדרכי השתן עם תרבית חיובית. קיבלתי אנטיביוטיקה. מאז הדלקת יש לי כאבים בשלפוחית 24/7. אני קמה לשירותים מספר פעמים בלילה. מתעוררת מכאב. ואני הולכת לשירותים המון פעמים במהלך היום כי כשאני לא מתרוקנת כואב לי מאוד בשלפוחית השתן. כל פעם יש מעט שתן. יכולה להתאפק אבל זה מחמיר את הכאב. כשאני מתרוקנת הכאב גובר ולאחר מכן נרגע עד ששוב השלפוחית מתמלאת קצת.
    עשיתי מספר בדיקות שתן. בכולן התרבית שלילית. זה לא משתפר, ולתחושתי מחמיר.
    בדיקה שלאחר הניתוח היתה תקינה למעט הכאב
    האם יתכן שהכאב הוא מהדלקת שהיתה אחרי הניתוח? כמה זמן הגיוני שזה ימשך? יש דרך להקל?
    אם לא, למי עלי לפנות?

• הגב ל: כאבים אחרי דלקת בשלפוחית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים אחרי דלקת בשלפוחית
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:43 30/01/22 30/01
    14:43
  • שלום מיכל
    כאבים לאחר דלקת עלולים להימשך כחודשיים לאחר הדלקת. יש מקום לשלב משככי כאבים דוגצת סדורל לצריבה או אופטלדין נוזלי לכאבים באם קיימים ולפי הצורך. טיפול אנטיביוטי נוסף רק באם קיימים חום או צמרמורת. במקביל מומלץ טיפול התנהגותי מניעתי כולל שתיה מוגברת לכדי כ - 2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות במזון פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות משלשולים ועצירות , התרוקנות לאחר יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימית או משימוש במגבונים לחים שפוגעים בפלורה התקינה של הגוף. באם אין החמרה בכאבים - ניתן להמשיך לעקוב ובהיעדר הטבה יש צורך בבדיקת אורולוג כולל אפשרות לציסטוסקופיה להעריך את הדופן הפנימית של כיס השתן לאחר הניתוח שעברת. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבים אחרי דלקת בשלפוחית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • וסטיבוליטיס
    רווית
    16:26 19/01/22 19/01
    16:26
  • האם זה תקין שלאחר שבועיים מניתוח וסטיבולקטומיה יש לי נפיחות בשפתיים החיצוניות בצד ימין?

• הגב ל: וסטיבוליטיס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • וסטיבוליטיס
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:25 23/01/22 23/01
    08:25
  • שלום רוית
    בצקת בכל רקמה לאחר ניתוח עלולה להימשך סביב חודש-חודש וחצי. באם תהיה החמרה מבחינת הופעת הפרשה, התגברות כאבים או הופעת חום, יש צורך להיבדק אצל גניקולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: וסטיבוליטיס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת סמויה בשתן?
    שירה
    16:15 20/01/22 20/01
    16:15
  • סובלת מכאבים במתן שתן
    בדיקת סטיק - שלילית
    בדיקת תרבית - שלילית
    הרופא רשם לי זינט 250 מ"ג מהייאוש כי כבר שיגעתי אותו שממש כואב לי ושאני רוצה להתחיל טיפול
    ואמר לי שזה מינון נמוך מהמקובל

התחלתי לקחת ובאמת סופסוףף אחרי שבועיחפ וחצי של סבל הכאבים פוחתים יותר ויותר וממש נעלמים
    השאלה שלי היא: האם בגלל בהמינון נמוך וזה 250 מ"ג ולא 500 מ"ג זה לא ייחזק את החיידקים שאולי יש לי בדרכי השתן?

• הגב ל: דלקת סמויה בשתן?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת סמויה בשתן?
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:23 23/01/22 23/01
    08:23
  • שלום שירה
    מיחושים בשתן חולפים לאחר כשבועיים של ציסטיטיס עם וללא טיפול אנטיביוטי, רק נזקקת הסבלנות והטיפול המונע השמרני עם שתיה מוגברת לכדי 2-2.5 ליטר שתן ביממה, תכשירי חמוציות פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות שתן במהלך היום, איזון יציאות עם מניעת עצירות ושלשולים, התרוקנות שתן לאחר יחסי מין, המנעות משטיפה עם דטרגנטים אינטימיים או שימוש במגבונים לחים שמשמידים את הפלורה הטבעית והתקינה. מאחר ולא היו לך חיידקים תרבית שתן , ככל הנראה הטיפול שלקחת לא יביא לעמידות אלא אם תילקח אנטיביוטיקה עתידית חוזרת באופן תכוף. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת סמויה בשתן?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סובלת מצריבה קשה במתן שתן וגם לאחר מכן
    שלומית
    14:22 17/01/22 17/01
    14:22
  • אני בהריון שבוע 18 - סובלת מצריבה במתן שתן, ועוד יותר שורף לאחר מתן שתן. בצורה מאד קשה וכואבת
    כאילו ממש שורף בצינור של השופכה
    הרופא שלל פטריה
    עשיתי בדיקת שתן - שלילית
    עשיתי תרבית שתן - שלילית
    מה זה עוד יכול להיות ? איך להיבדק? הרופא אומר לי אם כואב קחי אקמול אבל זה לא הפיתרון כי זה מחמיר מיום ליום וממש קשה לי לתפקד
    ובנוסף דואגת שזה חלילה יפגע בהריון
    למי לפנות? כבר שבןעיים סובלת בצורה קשה מאד

• הגב ל: סובלת מצריבה קשה במתן שתן וגם לאחר מכן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026