X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • חיידק שלא עובר
    אק
    10:40 27/06/22 27/06
    10:40
  • שלום,
    בת 32, סובלת מדלקות שתן כרוניות מגיל 16. טופלתי במקרודנטין מניעתי, היפרקס וכו. נעשו בעבר בדיקות מיפוי כליות וציסטוסקופיה-תקינים. אחרי הלידה לפני שלוש שנים הייתה הטבה. לפני כחודשיים התחיל שוב כאב עמום בבטן תחתונה עם לחץ לפיפי תכוף. ללא צריבה או כאב בזמן הטלת שתן. לקחתי סדורל ומונרול שהיה לי בבית ללא הטבה. עשיתי תרבית יצא אי קולי. נתנו לי מקרודנטין -ללא הטבה. עדיין תכיפות. לאחר מכן-זינט- ללא הטבה. לאחר מכן ציפרודקס-ללא הטבה. לאחר ייעוץ אורולוג בקופ"ח אמר שזה כנראה פסיכולוגי ואמר להפסיק אנטיביוטיקה ולהתחיל אלטרולט.לא נטלתי.
    לאחר כחודש ללא הטבה כמעט בכלל חזרתי על תרבית שתן-כללית תקינה. תרבית חיידק קלבסיאלה 40,000. קיבלתי אוגמנטין. הייתה טיפה הטבה בתכיפות. לאחר התייעצות עם אורולוג פרטי אמר לנסות בטמיגה והיפרקס.
    לא נטלתי בטמיגה. נוטלת היפרקס פעם ביום.
    אתמול שבוע לאחר סיום אוגמנטין עשיתי שוב תרבית. הבדיקה לכללית תקינה והתרבית עוד לא חזרה אז אני מניחה ששוב יש חיידק. עדיין יש תכיפות לסירוגין. יוצא פיפי רגיל לא מעט. א.ס בטן תחתונה וכליות מחודש 02/2022 תקין. שלפוחית לאל שארית. אני לא יודעת מה לעשות כבר...זה ממש מציק. האנטיביוטיקה האחרונה שעוד מראה שיש רגישות זה אנטיביוטיקות לוריד.
    אודה לעזרה מה לעשות?

• הגב ל: חיידק שלא עובר

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:06 29/06/22 29/06
    04:06
  • שלום רב
    טיפול אנטיביוטי לא נועד להקל על כאבים, תכיפות או צריבה שנגרמים לרוב בגלל התגובה של הגוף ללויקוציטים שנלחמים בחיידק ולכן צריבה חולפת רק לאחר כחודשיים מחלוף הזיהום. כדאי לשמור את האנטיביוטיקה רק באם הופעת חום או צמרמורת. כדאי לטפל בצריבה לפי הצורך עם סדורל ובתכיפות לפי הצורך בבטמיגה או טוביאז. טיפול צמחי מונע בהיפרקס פעמיים ביום אינו מזיק וניתן ליטול אותו אף למשך שנה. טיפול התנהגותי מכוון כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. באם קיימת התלקחות ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים. באם עדיין ממשיך ניתן לשקול כדור אנטיביוטי מונע רק סביב יחסי מין ולהמשיך במעקב אורולוגי בקהילה. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: חיידק שלא עובר

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטוסקופיה ניתוחית הידרודיסטנשן
    רינה
    11:29 28/06/22 28/06
    11:29
  • ד"ר שלום וברכה!

אני מאובחנת בשלפוחית כאובה.

לפני 22 יום עברתי ציסטוסקופיה ניתוחית הידרודיסטנשן ועד היום אני עדיין חווה כאבים וצריבה במתן שתן 24/7.

כמו כן יש לי היסטוריה אורולוגית של הישנות של אבנים בכליה ימנית.

יש לי אבן במערכת המאספת בגודל של 1 ס"מ בכליה הימנית.

אני כבר שלושה חודשים סובלת מכאבים במותן ימין, כאב בטן, כאב בטן תחתונה,כאב גב תחתון המקרין לירך ימין.ולעיתים מלווה בבחילות.

שבועיים אחרונים הכאבים התגברו.

ביום חמישי בערב נטלתי שתן ובניגוב על הנייר הופיעו 3 כתמי דם עם קרישים.

יום שישי כשנטלתי שתן באסלה הופיעה דם ובניגוב על הנייר הופיע דם ורדרד.

יום שבת - על דופן האסלה מופיעות טיפות דם, ובניגוב על גבי הנייר מופיע דם ורדרד.

יום ראשון - כנ"ל כמו יום שישי.

יום שני - כנ"ל כמו יום שישי.

יום שלישי - כנ"ל כמו יום שישי.

הופעת הדם מופיע בכל הטלת שתן

שאלתי היא:

האם הדימום הוא כתוצאה מהפעולה הפולשנתי שעברתי או עקב המצאות של אבן במערכת המאספת של הכליה הימנית????

מה אתה מציע לי לעשות????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: ציסטוסקופיה ניתוחית הידרודיסטנשן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    03:57 29/06/22 29/06
    03:57
  • שלום רינה
    דם בשתן עלול להיות מהפעולה ולהימשך אף כחודשיים לאחר הפעולה וכן עלול להיות כפי שידוע לך היטב גם ממחלת אבנים, אך במצב זה לרוב מלווה בכאבי מותן. אין צורך להתרגש ממספר טיפות דם כי ברוב רובם של המקרים הדבר לא משפיע על רמת הדם בגוף. שתיה מוגברת מומלצת וניתן לשלב במשככי כאבים. ההידרודיסטנשן לא תמיד עוזר ולעיתים ההטבה היא רק לאחר מספר שבועות. כמובן שיש צורך בעדכון ומעקב הרופא המבצע. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    רינה
    05:34 29/06/22 29/06
    05:34
  • ד"ר שלום וברכה! ראשית , תודה רבה על תגובתך המהירה. שנית , בחודש האחרון אני חווה כאבים חזקים במותן ימין, כאבי בטן, כאבי בטן תחתונה, גב תחתון המקרין לירך ימין. המלווים גם בבחילות. כמו כן אני נתקפת בכאבים חזקים בשלפוחית הן בישיבה, הן בעמידה הן השכיבה והן בהליכה, מקשי עליי הישיבה . בעקבות זאת לפני 16 ימים הופנתי למיון אך לצערי לא קבלתי טיפול הולם בנוסף דרשתי לשוחח עם רופא אורולוג אך לצערי נענתי בשלילה. בברכה מרובה, רינה

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאנדרואיד.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיעוט שתן
    מיכל
    22:45 21/06/22 21/06
    22:45
  • בשנתיים האחרונות התחילה תופעה של מתן שתן בכמות קטנה מאוד,ללא תחושה של תכיפות במתן שתן.
    בדיקה של אולטרסאונד בטן אחרי שתייה מרובה לא העלתה שום ממצא חריג,גם לא בדיקות דם ועדיין אני מוציאה מעט מאוד שתן בזרם חלש,כמעט מטפטף,גם בבוקר בקושי חצי כוס חד פעמית קטנה.
    יש לציין שלאחר קיום יחסי מין זה מעט משתפר,במקום טיפטוף יש זרימה יותר מוגברת של שתן.מה עליי לעשות שעוד לא נבדק?

• הגב ל: מיעוט שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיעוט שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    03:30 22/06/22 22/06
    03:30
  • שלום מיכל
    עלייך למלא למשך 2-3 ימים יומן הטלת שתן. עלייך להשיג כוס או מיכל עם שנתות ולמדוד את כמות השתן והשעה שיצא במהלך היום. כמות השתן הרצויה ליממה היא בין 1.7-2.5 ליטר שתן ביממה. אם יוצאת כמות פחותה מכך עלייך להגביר בשתיה או במזון נוזלי (פירות , ירקות, מוצרי חלב, מרק) כך שתהיה לך הכמות הדרושה כי אנו מאבדים נוזלים לא רק בשתן אלא גם בזיעה, הבל הפה ובצואה בעיקר בתקופה החמה ובעיקר בקרב תושבי איזורים חמים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מיעוט שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • klebsiella pneumonia
    רונית
    21:17 15/06/22 15/06
    21:17
  • בדיקת תרבית שתן הופיע חיידק זה, למעלה מ 100אלף.לאחר טיפול אנטיביוטי של ציפרודקס עדיין יש כמות של כ 10 אלפים.האם אפשר לבצע בדיקת ציסטוסקופיה עם כמות זו של החיידק? מציינת שתופעת הזיהום בשתן חוזר זמן רב כולל חיידק e-coli בשתן. האם יש טיפול אחר?

• הגב ל: klebsiella pneumonia

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • klebsiella pneumonia
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:44 17/06/22 17/06
    04:44
  • שלום רונית
    כדאי שתתיעצי עם הרופא המבצע לגבי ביצוע ותזמון הציסטוסקופיה. ניתן לשקול טיפול חד-פעמי עם מונורול סביב הפעולה עם שתיה מוגברת. טיפול להפחתת הישנות הזיהום מומלץ גם כן וכולל: שתיה לכדי 2 ליטר שתן ביממה, תכשירי חמוציות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות מעצירות, התרוקנות שתן לאחר יחסי מין באם יש, המנעות מדטרגנטים אינטימיים ומגבונים לחים. יש צורך גם לשקול טיפול מונע בתכשירים טבעיים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: klebsiella pneumonia

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות אחרי קיום יחסי מין
    ססיליה
    10:22 10/06/22 10/06
    10:22
  • אחרי דלקות רבות בדרכי השתן הומלץ לי לקחת אנטיביוטיקה מייד אחרי קיום יחסים.זה מונע את הדלקות החוזרות אבל האנטיביוטיקה לא עושה לי טוב.האם יש אפשרויות אחרות?
    אני בת 62.

• הגב ל: דלקות אחרי קיום יחסי מין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות אחרי קיום יחסי מין
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:20 12/06/22 12/06
    05:20
  • שלום ססיליה
    תוכלי להתייעץ עם הרופא המטפל לשקול טיפול בתכשיר אנטיביוטי אחר. לחילופין, ניתן לשקול שימוש בתכשירים טבעיים או במסגרת טיפול מונע קבוע דוגמת משחת אובסטין פעמיים בשבוע, תכשירי חמוציות או כדורי היפרקס או נסיון לטיפול רק סביב הופעת תסמינים דוגמת יוטי-פרו. כמובן טיפול התנהגותי יומי לשתיה מוגברת לכדי 2 ליטר שתן ביממה, התרוקנויות מתוזמנות כל שעתיים, המנעות מעצירות ושולים, המנעות משטיפות אינטימיות ושימוש במגבונים לחים - יכולים גם כן להפחית את תדירות הדלקות. תודה

בברכה,
  • הגב ל: דלקות אחרי קיום יחסי מין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מקרודנטין והיפריקס
    רז
    09:22 08/06/22 08/06
    09:22
  • שלום רב
    מזה שנה שאני עם דלקת בשתן שלא ממש חולפת. רופאה המומחית במחלות זיהומיות הציעה לאחר טיפול ברוצפין לקחת יחד כדור מקרודנטין ו2 כדורי היפריקס למניעה במשך חצי שנה. האם השילוב הזה מוכר ואפשרי?
    מעבר לכך, האם קיימת אנטיביוטיקה למניעה מעבר למקרודנטין?
    תודה רבה

• הגב ל: מקרודנטין והיפריקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מקרודנטין והיפריקס
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:24 08/06/22 08/06
    10:24
  • שלום רז
    חשוב להבין האם בתרביות שתן אכן צמחו חיידקים, סוגם וולאיזה אנטיביוטיקה רגישה. מאקרודנטין הוא טיפול אנטיביוטי שניתן להיעזר בו כטיפול מונע והיפרקס הינו תוסף מזון שניתן לשלב כטיפול צמחי. קיימות אנטיביוטיקות אחרות שהרופא המטפל יכול לשקול טיפול מונע באם ממשיכה צמיחה בשתן דוגמת זינאט במינון קטן אך טיפולים אנטיביוטיים נועדו להשמיד חיידקים ולא להפחית תסמיני תכיפות וצריבה שעלולים להימשך גם בהיעדר צמיחה בשתן. טיפול מונע של שתיה מוגברת לכדי 2 ליטר שתן ביממה, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, שילוב תכשירי חמוציות והמנעות מעצירות, המנעות משימוש במגבונים לחים והמנעות משימוש בשטיפות אינטימיות - עשויים למנוע דלקות. ניתן לשלב טיפול מונע באם קיימים תסמינים: סדורל עד 3 פעמים ביום להפחית צריבה ואופטלגין נוזלי להפחית מיחושים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מקרודנטין והיפריקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גושים לבנים בשתן בקטטר
    אלינה
    05:34 03/06/22 03/06
    05:34
  • שלום, אני עם קטטר שבועיים לאחר ניתוח קרע בשלפוחית (בעקבות ניתוח קיסרי). בצינור של הקטטר כל הזמן נראית אבקה לבנה במרקם חולי שיוצאת מהשלפוחית. בדיקת תרבית שתן לפני 4 ימים תקינה. האם האבקה הזו מסוכנת ומחייבת נסיעה למיון?

• הגב ל: גושים לבנים בשתן בקטטר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גושים לבנים בשתן בקטטר
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:19 08/06/22 08/06
    04:19
  • שלום אלינה
    מזל טוב לאחר הלידה
    הממצאים המתוארים הם משקעים המצריכים הגברה בשתיה לכדי 2 ליטר שתן ביממה שקל עכשיו למדוד. אם הקטטר לא נסתם ומנקז היטב, אין צורך בפניה למיון. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: גושים לבנים בשתן בקטטר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המצאות אבן באגן הכליה הימנית
    רינה
    17:39 31/05/22 31/05
    17:39
  • ד"ר שלום וברכה!

חצי שני אני מאובחנת בדלקת כרונית בשלפוחית השתן, שלפוחית כאובה.

לפני חודש ימים החלו לי כאבים במותן ימין עם הקרנה לגב התחתון ובחילות.וכאבים וצריבה במתן שתן 24/7 שהתחזקו.

יש לציין שיש לי היסטוריה אורולוגית מורכבת 4.4 שנים עקב הישנות של אבנים בכליה הימנית.

בוצעו פעולות: pcnl, אורותוסקופיה, נפרוסתום, rirs, ציסטוסקופיה,נפרוסקופיה אבחנתית ולקחית ביופסיה.

הרופא האורולוג בקהילה הפנה אותי לבדיקת CT פרוטוקול אבנים.

להלן התוצאות:
    הכליה הימנית הודגמה בגודל ובמנח תקין.
    נצפתה אבן במערכת המאספת של הכליה הימנית המימדים כ 0.3*1 ס"מ.
    השופכן הימני ללא אבנים בתוכו .

יש לציין שבתאריך 11.07.21 עברתי פעולת rirs לריסוק אבן בגודל 0.30*1 ס"מ.

שאלותיי הם:

1. האם האבן נמצאת באגן הכליה בגביע האמצעי???
    2. האם המציאות של אבן בגודל כ 0.3*1 ס"מ דורש התערבות כירורגית או מעקב בלבד????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: המצאות אבן באגן הכליה הימנית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המצאות אבן באגן הכליה הימנית
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:34 02/06/22 02/06
    04:34
  • שלום רינה
    שאלותייך חשובות אך פורום זה אינן המקום להם. חובה להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך או בפורום אבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: המצאות אבן באגן הכליה הימנית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסית
    רינה
    14:01 01/06/22 01/06
    14:01
  • ד"ר שלום וברכה!

היום ביצעתי מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסית לצורך מעקב אצל רופא אורולוג מטפל.

יש לציין שיש לי תור רק בעוד חודש וחצי ואני בלחץ טוטאלי.

להלן הממצאים:
    במיפוי הודגמו שתי הכליות במהלך למיקום רגילים

כליה ימנית: קטנה מהשמאלית, ריכוז החומר יחסית שמור, בשלב הפינוי הודגמה רטנציה של החומר במערכת נאספת ובאגן הכלייתי עם פינוי לאחר מתן פוסית לשארית חומר מינימלית בתמונה המאוחרת כשעה לאחר סיום הבדיקה.

כליה שמאלית: ריכוז החומר תקין, פינוי מלא בתום הבדיקה.

תיפקוד הכלייתי היחסית:
    מימין. 39%
    משמאל 61%

סיכום:
    כליה ימנית קטנה מהשמאלית, רכוז שמור, פינוי לאחר מתן פוסיד,ללא הפרעה אורומכנית משמעותית.
    כליה שמאלית עם תיפקוד מלא.

שאלותיי הם:
    1. מה המשמעות "בשלב הפינוי הודגמה רטנציה של החומר במערכת המאספת ובאגן הכלייתי"???

2. האם קיימת חסימה במערכת המאספת ובאגן הכלייתי?????

3. האם החסימה היא כתוצאה מהמצאות של אבן בגודל 1 באגן הכליה בגביע האמצעי בכליה הימנית???

4. האם הכאבים שאני חווה במותן ימין המקרין לגב התחתון המלווים בחבילות וכן אני סובלת נורא משחפוחית כאובה????

5. איך ניתן לדעת שיש לי הצטברות של שתן באגן הכליה???

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסית
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:33 02/06/22 02/06
    04:33
  • שלום רינה
    שאלותייך חשובות אך פורום זה אינן המקום להם. חובה להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך או בפורום אבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לא תקינה
    ענת
    15:21 29/05/22 29/05
    15:21
  • בעקבות צריבה וכאבים והרגשת מחלה עשיתי בדיקת שתן ותרבית
    תשובת תרבית עוד לא הגיעה, אבל אני מודאגת מהתשובות של בדיקת השתן:
    הערה: שתן דלקתי
    לויקוציטים 37 hpf
    אריטרוציטים 52 hpf
    אפיתל הרבה
    מוקוס הרבה
    קטונים 5
    פרוטאין 50 mg/dl
    Rbc 150
    לויקוציטים (u strip) 250

שאר הערכים תקינים.
    האם מדובר בדלקת? האם הבדיקה לא בוצעה תקין (הקפדתי לנקות ועל דגימה מאמצע הזרם)

• הגב ל: בדיקת שתן לא תקינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לא תקינה
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:31 02/06/22 02/06
    04:31
  • שלום ענת
    אם עדיין קיימים התסמינים וכדי להעריך דלקת יש צורך בתרבית שתן שרק באם צמיחה יש לקול טיפול אנטיביוטי.
    ניתן להתמיד בטיפול מניעתי התנהגותי והגברת שתיה. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת שתן לא תקינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חום אחרי ציסטוסקופיה
    מיכל
    05:04 25/05/22 25/05
    05:04
  • אני מספר ימים אחרי ציסטוסקופיה בהרדמה
    במהלך הציסטוסקופיה קיבלתי אנטיביוטיקה
    עלה לי החום בין 37.8 ל 38.1. תרבית שתן שלילית
    למעט חום וכאב באזור השלפוחית (שהיה קיים גם לפני הבדיקה) הכל תקין.
    האם צריך לעשית משהו נוסף או לחכות שהחום יעבור

• הגב ל: חום אחרי ציסטוסקופיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חום אחרי ציסטוסקופיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:20 28/05/22 28/05
    06:20
  • שלום מיכל
    מומלץ על שתיה מוגברת וטיפול נוגד חום דוגמת אקאמול ואופטלגין ובאם החום ממשיך, יש להתייעץ עם רופא המשפחה לבירור סיבת חום ממקור אחר באם תרבית השתן ללא צמיחה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: חום אחרי ציסטוסקופיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת תפקודי כליות
    Lin
    12:37 25/05/22 25/05
    12:37
  • שלום וברכה אשמח למענה, האם מומלץ ממש לעשות בדיקת דם תפקוד כליות לפני תחילת טיפול עם קרדילוק 1.25 מג להפרעות קצב קלות ? קראתי אזהרות שימוש בתרופה פשוט ולא הבנתי ממש

• הגב ל: בדיקת תפקודי כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת תפקודי כליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:18 28/05/22 28/05
    06:18
  • שלום לין
    ניתן אך לא חובה לבצעבדיקות דם כולל תפקודי כליות להערכת מצב בסיס לפני תחילת טיפול. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת תפקודי כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אולטראסאונד בטן תחתונה
    רינה
    14:29 26/05/22 26/05
    14:29
  • ד"ר שלום וברכה!

הרופאה משפחה של רשמה בהפניה אולטראסאונד בטן תחתונה ובהערות רשמה אולטראסאונד דרכי שתן כולל סילוני שתן מהפרעות ובדיקת שארית שתן.

שאלתי היא: האם הפניה זו כוללת גם בדיקת כליות ושופכנים לגילוי אבנים????

בברכה מרובה,
    רינה בן גיגי

• הגב ל: אולטראסאונד בטן תחתונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אולטראסאונד בטן תחתונה
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:16 28/05/22 28/05
    06:16
  • שלום רינה
    סונר בטן תחתונה לא כוללות את הכליות ובסונר ממילא מודגמים רק החלק התחתון ביותר של השופכנים ולא שאר השופכנים. בהצלחה בבדיקה.

בברכה,
  • הגב ל: אולטראסאונד בטן תחתונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיפוי כליות דינמי MAG3
    רינה
    14:39 26/05/22 26/05
    14:39
  • ד"ר שלום וברכה!

הרופא אורולוג המליץ לי לבצע מיפוי כליות דינמי MAG3 עם בדיקת T1/2 לניקוז בכל כליה.

הרופא. משפחה הנפיקה לי הפניה עפ"י הנחיית הרופא האורולוג.

שאלותיי הם:

1. האם בדיקה זו נעשית עם התערבות תרופתית עם מתן פוסית????

2. אם אני מנפיקה טופס התחייבות ל "מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסית" יבצעו לי את המיפוי עם מתן פוסית למרות של מצויין בהפניה?????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: מיפוי כליות דינמי MAG3

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיפוי כליות דינמי MAG3
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:14 28/05/22 28/05
    06:14
  • שלום רינה
    שאלותייך חשובות אך אינן מתאימות לפורום זה. כדאי שתתייעצי עם הרופא המפנה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מיפוי כליות דינמי MAG3

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ליקוציטים 25 באופן קבוע
    לימור
    07:43 23/05/22 23/05
    07:43
  • היי
    מזה חצי שנה אחרי דלקת בשתן מופיעים ליקוציטים בשתן 25
    תרבית שלילית
    קיימת תחושה של אי התרוקנות מוחלטת והליכה לשירותים 3 פעמים בשעה או לסירוגין פעם בשעתיים
    האם מדד כזה תקין לאורך זמן
    האם זה מה שמשפיע לה על תחושת השתן שלא מניחה...

• הגב ל: ליקוציטים 25 באופן קבוע

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ליקוציטים 25 באופן קבוע
    ד"ר בוריס פרידמן
    03:17 25/05/22 25/05
    03:17
  • שלום לימור
    כדוריות לבנות הינן מערכת ההגנה החיסונית של הגוף כך שהן לכשעצמן אינן גורמות נזק. כתלות בגילך ניתן לשקול טיפול מקומי בנרתיק להפחתת התסמינים. לעיתים יש לשקול הרחבת הבירור של חיידקים גם לבדיקת STD שהינם חיידקים שעוברים ביחסי מין ואינם מופיעים בתרבית השתן הרגילה. במקביל טיפול מניעתי בשתיה מוגברת לכדי 2 ליטר ליממה, תכשירי חמוציות פעמיים ביום, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות, התרוקנות לאחר יחסי מין, המנעות מעצירות ושלשולים והמנעות משטיפות דטרגנטים ושימוש במגבונים לחים - הינם חיוניים להפחתת מספר הדלקות בשתן. באם התסמינים נמשכים - יש צורך בבדיקת אורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ליקוציטים 25 באופן קבוע

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קשר בין דלקות חוזרות למפרקים
    דנה
    10:41 23/05/22 23/05
    10:41
  • שלום ד"ר, בת 42 מזה 3 שנים סובלת מדלקות חוזרות וגם מזה 3 שנים מכאבי מפרקים נודדים, יובש בעיניים וקצת פריחות עדינות שבאות והולכות. עברתי ברור ראומטולוגי מקיף מאוד ולמעט ana titer 1:160 speckled כל שאר הבדיקות תקינות לחלוטין גם רגילות וגם מיוחדות כולל במעקבים חוזרים. האם יכול להיות קשר בין הדלקות לכאבי מפרקים? לעתים יש חודשים ארוכים שאני עדיין ממשיכה לסבול מתסמינים לאחר סיום טיפול באנטיביוטיקה, על אף תרביות שליליות. אז אולי המצב הזה של דלקת לא חריפה משפיע על המפרקים?

• הגב ל: קשר בין דלקות חוזרות למפרקים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קשר בין דלקות חוזרות למפרקים
    ד"ר בוריס פרידמן
    03:14 25/05/22 25/05
    03:14
  • שלום
    מחלות ראומטולוגיות לרוב לא גורמות לדלקות בשתן. התסמינים בשתן עלולים להיות קשורים ישירות לטיפול האנטיביוטי התכוף שאת נוטלת. מומלץ להבא להימנע מאנטיביוטיקה אלא אם יש חום גבוה או צמרמורת או שקיימים תסמינים מלווים בצמיחה של חיידק בשתן אחרת פגיעת האנטיביוטיקה בפלורה שהינה שכבת הציפוי המגינה היא זו שגורמת לתסמינים. טיפול מניעתי בשתיה מוגברת לכדי 2 ליטר ליממה, תכשירי חמוציות פעמיים ביום, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות, התרוקנות לאחר יחסי מין, המנעות מעצירות ושלשולים והמנעות משטיפות דטרגנטים ושימוש במגבונים לחים - הינם חיוניים להפחתת מספר הדלקות בשתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: קשר בין דלקות חוזרות למפרקים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן
    קרן
    11:38 24/05/22 24/05
    11:38
  • שלום רב ,
    היום ביצעתי בדיקת שתן לאחר שבשבוע
    האחרון היו לי 3 מקרים של שתן מאוד כהה
    שקרה חד פעמי ולאחר שתיה מרובה הסתדר
    הרופא שלח אותי לבדיקת שתן
    עדיין אין תוצאה של Urine analysis, Culture

אך יש כבר תוצאות שקצת מלחיצות אותי
    Automated Urine Microscopy
    שם
    בדיקה תוצאה תוצאה ביחס לטווח הנורמה הערות גרף טבלה
    Red Blood Cell
    20 /HPF הצגת גרף הצגת טבלה
    Squamous Epith.
    FEW /LPF הצגת טבלה
    CaOxalate Crys.
    MANY /HPF
    Blood
    0.15 mg/dL
    האם ע"פ התוצאות הנ"ל יש בעיה בכליה או באיבר אחר בגוף ?
    אודה לתשובתך

• הגב ל: בדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    03:10 25/05/22 25/05
    03:10
  • שלום קרן
    הממצאים המתוארים עלולים להיות קשורים למעבר חול או פירורי אבנים בכליות. יש צורך בביצוע סונר דרכי שתן ויחד עם תוצאותיו ותוצאות בדיקות השתן הנותרות לגשת לבדיקת אורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ריפלוקס
    יעל
    08:36 16/05/22 16/05
    08:36
  • ד"ר שלום
    האם יכול להיות ריפלוקס בדרכי השתן אצל נשים ולא רק אצל ילדים? סובלת מדלקות בשתן. מה מחשיד לכיוון הזה? אולטרסאונד תקין.
    דבר נוסף ברשותך, האם שארית שתן 18 סמק זה תקין?

• הגב ל: ריפלוקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ריפלוקס
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:22 23/05/22 23/05
    05:22
  • שלום יעל
    רפלוקס הינו פגם מולד במערכת השתן. לעיתים הוא לא מאובחן בילדות ולהעריך קיימות נדרשת בדיקה פולשנית בשם ציסטוגרפיה. אולם, אן האולטרסאונד תקין, אין בוודאות בעית רפלוקס בדרגה גבוהה.
    שארית 18 סמ"ק היא קטנה אך ניתן לנסות התרוקנות כפולה עם התרוקנות חוזרת לאחר 2 דקות מתום מתן השתן כדי למנוע שאריות כי חיידקים עלולים להימצא בשאריות השתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ריפלוקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תפקודי כליות
    רינה
    07:12 17/05/22 17/05
    07:12
  • ד"ר שלום וברכה!

האם אבחנה. של דלקת כרונית בשלפוחית השתן שלפוחית כאובה משפיעה על תפקודי הכליות?????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: תפקודי כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תפקודי כליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:20 23/05/22 23/05
    05:20
  • שלום רינה
    שלפוחית כאובה אינה גורמת לפגיעה בתפקודי כליות, אך מעקב תפקודי כליות נדרש בכל מקרה כדי לשלול הפרעה ראשונית בתפקוד הכליות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תפקודי כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיסון נגד דלקות בשתן
    דנה
    10:03 17/05/22 17/05
    10:03
  • שלום דר'
    האם ידועים לך פרטים על חיסון נגד דלקות בשתן? הבנתי שקיים בגרמניה

• הגב ל: חיסון נגד דלקות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיסון נגד דלקות בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:19 23/05/22 23/05
    05:19
  • שלום רב
    מאחר ודלקות נגרמות מחיידקים שונים ומאחר ורוב החיידקים חיים אצלנו בגוף באופן טבעי במערכת העיכול ועל העור, לא קיים חיסון לכלל דלקות השתן ולכן טיפול מונע חשוב ונדרש. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: חיסון נגד דלקות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פוליפ בדרכי השתן
    אני
    18:11 17/05/22 17/05
    18:11
  • שלום ד"ר פרידמן היקר. לפני חודש בערך עשית לי ציסטוסקופיה עם ביופסיה היה לי פוליפ בדרכי השתן שהתברר כפפילומה שפירה. האם זה אומר שנדבקתי בנגיף הפפילומה האנושי ובגלל זה הפוליפ ?? תודה

• הגב ל: פוליפ בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פוליפ בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:17 23/05/22 23/05
    05:17
  • שלום
    הממצא השפיר אינו קשור לנגיף הפפילומה. יש צורך במעקב רופא נשים שגרתי יחד עם מעקב אורולוגי שגרתי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: פוליפ בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טבעת פסרי
    לאה
    15:51 18/05/22 18/05
    15:51
  • שלום,האם השימוש בטבעת פסרי עשויה לגרום לכאבים באיזור המותנית? האם ממומלץ להוציא את הטבעת?
    בברכה לאה.

• הגב ל: טבעת פסרי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טבעת פסרי
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:16 23/05/22 23/05
    05:16
  • שלום לאה
    פסארי לא אמור להכאיב אם הוא ממוקם היטב והגודל מתאים. תוכלי לנסות לא להשתמש בו לפרק זמן ולהעריך האם יש שיפור בכאבים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: טבעת פסרי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026