X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שאלה ................
    שירי
    14:51 14/09/22 14/09
    14:51
  • שלום דוקטור יש לי שתי שאלות, יש לי צריבה בנרתיק הרופא ראה הפרשות ורשם לי משחה והשאלה שלי איך הרופא ראה הפרשות ואני לא רואה הפרשות ? ושאלה שניה , היו לי אבנים בכליות שהוציאו אותם בניתוח ומאז אני שותה הרבה ובבת אחת שותה כמות גדולה , השאלה אם צריך לשתות קצת בכל פעם , או הרבה בבת אחת ?

• הגב ל: שאלה ................

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה ................
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:08 21/09/22 21/09
    10:08
  • שלום שירי
    בבדיקה גופנית גניטלית משתמשים לעיתים במכשיר מפסק (ספקולום) דרכו ניתן להעריך את כלל הנרתיק כולל הפרשות
    שתיה עדיף בכמויות קטנות בצורה תכופה בכמות שתביא לכדי כ -2 ליטר שתן ביממה

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: שאלה ................

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה ............
    לילך
    00:24 13/09/22 13/09
    00:24
  • היה לי כאב במתן שתן וגילו לי חיידק , היום זה היום שסייימתי בו את האנטיביויטיקה ונעלמו הכאבים במתן שתן אך יש צריבה באיבר המין לאחר מתן שתן וכאב במותן שמאל , השאלה אם זה מעיד שיש עדיין דלקת ואם כן איך
    מאבחנים זאת כי אי אפשר לעשות תרבית כי אני כרגע סיימתי אנטיביוטיקה , או שזה מעיד על אבן בכליה ?

• הגב ל: שאלה ............

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה ............
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:42 14/09/22 14/09
    07:42
  • שלום לילך
    כאבים שאריתיים בתום טיפול עלולים להימשך לפרק זמן עד למספר שבועות. אם אין עליה בחום או החמרה, יש צורך בטיפול שמרני בלבד כולל הגברת שתיה. ניתן לשלב טיפול לצריבה בשתן דוגמת סדורל ללא טיפול אנטיביוטי. בהחמרה בתסמינים יש צורך בבדיקה רפואית חוזרת אך באם קיימת הטבה ולו הדרגתית, ניתן להמשיך במעקב וטיפול שמרני. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: שאלה ............

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פרוביוטיקה
    רונה
    05:04 09/09/22 09/09
    05:04
  • שלום רב
    התגלה אצלי בשתן זיהום חיידק איקולי (10E6CFU
    האם חייבים להתחיל טיפול אנטיביוטי? אין לי תסמינים קליניים וזו פעם ראשונה שלי. בת 53. איזה פרוביוטיקה מומלץ לטיפול ומניעה של דלקת בדרכי השתן?

• הגב ל: פרוביוטיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פרוביוטיקה
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:25 10/09/22 10/09
    06:25
  • שלום רונה
    בהיעדר תסמינים של כאבים, צריבה או תכיפות, אין חובה בנטילת אנטיביוטיקה גם בהמצאות צמיחה בשתן
    בהופעת תסמינים ניתן להיעזר בתכשיר צמחי דוגמת יוטי פרו שניתן לרכוש ללא מרשם עם נטילתו פעמיים ביום למשך 5 ימים ורק בהיעדר הטבה - יש צורך בטיפול אנטיביוטי בתיאום עם רופא מטפל
    ניתן להיעזר בהמשך בטיפול מונע דוגמת די-מאנוז. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: פרוביוטיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אצירת שתן
    רינה
    11:20 30/08/22 30/08
    11:20
  • ד"ר שלום וברכה!

אני מאובחנת בשלפוחית כאובה עם טיפול תרופתי של אלמירון כמעט חודש עם הפסקה של שבוע ימים עקב הופעת הבזקי אור בעין שמאלן.

לאחר התייעצות עם רופא אורולוג מטפל בטענה אין קשר בין לקיחת הכדור להופעת ההבזקי האור בעין.

יש לציין שכבר שבוע ימים שהתסמינים של השלפוחית הכאובה הוגברו כאבים וצריבה הן במתן שתן ולא במתן שתן סביב השעון כאבים בבטן תחתונה ואי נעימות הדבר מקשה עליי בישיבה.

ביום ראשון קרה לי מקרה שנטלתי שתן 3 פעמים בטווח של כמה שעות בטיפה אחת בלבד אני מרגישה שאני צריכה להשתין אבל אני לא מצליחה להתרוקן!!!!

ובלילה אני איני נוטלת שתן כלל, מה שהיה קודם לכן הייתי נוטלת שתן כל שעה עגולה.

יש לציין שהשתן הראשון של הבוקר היה בזרימה חלשה מאוד ובקטע קצר מאוד.

התופעות שהוזכרו התרחשו בימי ראשון, שני והיום.

יש לציין שאני מקפידה לשתות מים.

אני ממש מודאגת מהמצב!!!

אבקש חוות דעתך בנדון.

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: אצירת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אצירת שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:01 04/09/22 04/09
    04:01
  • שלום רב
    יש צורך בביצוע סונר דרכי שתן כולל שארית להעריך האם נותר שתן בתום ההתרוקנות כי אם קיימות שאריות שתן גדולות בתום התרוקנות - הדבר מצריך טיפול והתייחסות שלך עם הרופא המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אצירת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • 3 ציסטות בכליה שמאלית, 2 מתוכן גדולות
    חן
    13:57 03/09/22 03/09
    13:57
  • שלום, עשיתי בדיקת mri וגיליתי שיש לי 3 ציסטות, 2 מהן מאוד גדולות.
    "הכליות עם פרנכימה תקינה, ללא הידרונפרוזיס.
    בקוטב העליון משמאל מודגמת ציסטה בגודל 11.5*11.7*9.7 ס"מ, עם ספטציות עדינות בהיקפה, ללא נודולריות, ללא האדרה - בוסניאק 2.
    בקוטב התחתון משמאל מודגמת ציסטה בגודל 6.5*6*6.8 ס"מ, עם ספטציות עדינות באספקט המדיאלי והסופריורי, ללא נודולריות, ללא האדרה - בוסניאק 2.
    ציסטה בקוטר 6 מ"מ בקוטב עליון מימין. האדרנלים תקינים. ללא נוזל חופשי וללא לימפאדנופתיה בבטן העליונה."

האם בגל הגודל החריג של 2 מהציסטות עליי לעשות ניתוח להסרתן?
    אם כן, ניתן להסיר אותן מבלי להסיר חלקים מהכליה עצמה?
    האם יש סיכון שהסיצטות הגדולות "יתפרצו" או "יתפוצצו?
    כמו כן, מותר לי בינתיים להמשיך לעסוק בפעילות גופנית?

תודה.

• הגב ל: 3 ציסטות בכליה שמאלית, 2 מתוכן גדולות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • 3 ציסטות בכליה שמאלית, 2 מתוכן גדולות
    ד"ר בוריס פרידמן
    03:59 04/09/22 04/09
    03:59
  • שלום חן
    ציסטות מסוג בוסניאק 2 גם גדולות אינן מחייבות ניתוח שבמהלכו בכל מקרה עלולה להיפגע חלק מפרנכימת (רקמת) הכליה. לעיתים הציסטות עשויות להיספג ספונטנית אך בדרך כלל הן מתמלאות שוב מחדש. נדרש מעקב של סונר כליות תקופתי. אין מניעה מכל פעילות גופנית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: 3 ציסטות בכליה שמאלית, 2 מתוכן גדולות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוג/נפרולוג
    שולה
    20:24 28/08/22 28/08
    20:24
  • בהריון ובבדיקות ראו שיש לי דם בשתן. הגניקולוג הסתכל בהיסטוריה ואמר שזה גם מלפני ההריון ולבדוק כי זה מחמיר בהריון. ושצריך ללכת לנפרולוג. הרופא משפחה נתן לי רק הפניה לאולטראסאונד(אבל יש תור רק עוד חודשיים) ואמר שאחרי זה לאורולוג. אני כנראה אלך לפרטי. אבל לאן? אפשר הכל במקום אחד?

• הגב ל: אורולוג/נפרולוג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אורולוג/נפרולוג
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:34 29/08/22 29/08
    07:34
  • שלום שולה
    דם בשתן מצריך בירור שניתן לדחות אותו גם לאחר הניתוח עם מעקב הריון תקופתי אצל רופא מטפל
    באם בנוסף לדם בשתן קיים חלבון (פרוטאין) בשתן - מקור הדמם הוא בכליות ומצריך בירור נפרולוגי
    אם הדם בשתן ללא המצאות חלבון בשתן יש צורך בבירור אורולוגי לאחר בדיקת שתן לכללית ותרבית חוזרות לאחר הלידה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אורולוג/נפרולוג

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת שתן תמידית
    ציפי
    21:19 27/08/22 27/08
    21:19
  • שלום רב, אולי זה לא המקום אך מנסה כי אני לא יודעת מה לעשות. בתי בת 8 מרבה להתלונן עת תחושה שיוצא לה טיפות שתן תמיד, ומתקשה לקום מהשירותים אחאי שמסיימת כי מרגישה שיש עוד עשינו את כל הצילומים בבטן ובכליות שהרופאה הפנתה ולא נראה משהו. הילדה סובלת ואין לי דרך לעזור. אשמח לשמוע חוות דעת. תודה מראש

• הגב ל: תחושת שתן תמידית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת שתן תמידית
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:51 28/08/22 28/08
    04:51
  • שלום ציפי
    חשוב להבין את משך התופעה, מתי החלה, האם זו תופעה קבועה או קורה לסירוגין, האם קיימות הפרעות אחרות, מה משטר יציאות צואה ומחלות רקע. כמו-כן כדאי לדעת תוצאות בדיקות שתן ואחריהן כדאי לפנות לבדיקה והערכה של אורולוג ילדים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תחושת שתן תמידית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה בנוגע לדלקת אפשרית
    זקוקה לעזרה
    07:49 16/08/22 16/08
    07:49
  • שלום רב, , לפני כשלושה שבועות התחילו לי תסמינים של דלקת בשתן (תכיפות ואי נעימות) לאחר התרוקנות חד פעמית בבריכה, בדיקת שתן סטיק הראתה מעט דם ויתר הממדים תקינים. תרבית יצאה שלילית. בחלוף הזמן נהיה כאב באזור ותחושת צריבה לאורך כל היום, לא מיד אחרי השתן אלא כמה דק אחרי. יש לציין כי בכל התרוקנות יש הרבה פיפי.
    בדיקת רופא נשים תקינה.
    לאיזה כיוון עליי לפנות? מה עליי לעשות?

• הגב ל: שאלה בנוגע לדלקת אפשרית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:07 17/08/22 17/08
    04:07
  • שלום רב
    היעדר צמיחה של חיידק בשתן היא מעודדת. באם קיימת צריבה תוכלי לבקש מהרופא המטפל שירשום כדורי סדורל שניתן לקחת 1-2 בבת אחת עד 3 פעמים ביום רק באם קיימת צריבה. התכיפות בשתן תדעך בהדרגה. במקביל חשיבות לטיפול מניעתי כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. יש צורך בבדיקת אורולוג ובהתאם לגילך לשקול טיפול מקומי במשחת אובסטין/כדורי ואג'יפם. בהצלחה ביישום כל הטיפול השמרני.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    זקוקה לעזרה
    06:00 17/08/22 17/08
    06:00
  • האם עשיתי לעצמי נזק במערכת השתן בעת התרוקנות חד פעמית בבריכה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:58 18/08/22 18/08
    04:58
  • שלום
    ראוי מן הנימוס להודות קודם על הסבר מפורט קודם.
    לא עשית לעצמך נזק ומומלץ להמשיך בפעילות גופנית כולל שחיה בבריכה. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תופעות לוואי לתרופה ALMIRON
    רינה
    17:00 17/08/22 17/08
    17:00
  • ד"ר שלום וברכה!

אני מאובחנת בשלפוחית כאובה והומלץ לי ע"י רופא אורולוג מטפל על טיפול תרופתי של אלמירון.

בתאריך 05.08.22 התחלתי את הטיפול נטלתי מינון 1 וכעבור שעתיים התחילו לי הבזקי אור בעין שמאל ובכל זאת המשכתי את הטיפול עד ליום שבת בתאריך 13.08.22.

יש לציין שלמרות הפסקת הטיפול אני עדיין רואה הבזקי אור בעין שמאל.

היום הייתה לי ביקורת אצל רופא עיניים ואמר לי שהכל תקין אין סימני הפרדות רשתית ודימום בעין שמאל.

שאלותיי הם:

1. האם יש קשר בין נטילת התרופה לבין הבזקי האור בעין שמאל????.

2. האם למרות המשך קיום של ההבזקי האור אני המשיך בטיפול התקופתי????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: תופעות לוואי לתרופה ALMIRON

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:56 18/08/22 18/08
    04:56
  • שלום רינה
    אלמירון לרוב גורם לתופעות לוואי של מערכת העיכול אך לעיתים קיימות תופעות לוואי פחות שכיחות. מאחר ולפי הבדיקה אין הפרעה לעיין, ההחלטה לגבי המשך טיפול תלויה בך בהתאם לדרגת חומרת תסמיני השלפוחית הכאובה והרצון לנסיון לפחות לחודש ימים להעריך סימני שיפור עם הטיפול הנוכחי. כדאי מאד שגם תתייעצי עם הרופא המטפל שלך שנתן לך את המרשם לתרופה. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    רינה
    18:46 18/08/22 18/08
    18:46
  • ד"ר שלום וברכה! תודה רבה על תגובתך המהירה. בברכה מרובה, רינה

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאנדרואיד.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תרבית שתן שיצאה חיובית
    רבקה
    17:26 11/08/22 11/08
    17:26
  • שלום,
    בת 72, בימים האחרונים מדי פעם צריבה במתן שתן, אין חום או משהו נוסף.
    רופאת משפחה נתנה הפנייה לתרבית שתן שיצאה חיובי:

URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/ML

ENTEROBACTER AEROGENES
    (בהמשך רשימת הרגישויות של האנטיביוטיקה)
    רופאת המשפחה שלחה מרשם לציפרודקס 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 5 ימים.

מה זה הנתון הראשון שמופיע עם המספרים?
    והדבר השני אני מבינה שזה שם החיידק, זה חיידק שמצוי בדלקות בדרכי שתן? ממה זה נובע?
    האם ציפרודקס זה הטיפול הנכון ומספיק 5 ימים?
    ניתן לדעת מתוצאות התרבית האם מדובר בדלקת בדרכי שתן תחתונות או עליונות?
    ברקע יש אבנים בכליות (שטופלו), לחץ דם, סכרת, קצת ירידה בתפקוד כלייתי, האם יש צורך לעשות בדיקות כלשהן לאחר הדלקת? (בדיקות דם, שתן, US)?

תודה

• הגב ל: תרבית שתן שיצאה חיובית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תרבית שתן שיצאה חיובית
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:49 14/08/22 14/08
    08:49
  • שלום רבקה
    שאלותייך רבות וחשובות וחשוב שתירשמי ותיבדקי אצל אורולוג
    החיידק הינו מהנפוצים בדלקות דרכי השתן עם עדיפות לחיידק זה לטיפול של אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילינים דוגמת מוקסיפן שרצוי ומומלץ רק באם קיימים החמרה בתסמיני הצריבה, ובהיעדרם אין צורך כלל בטיפול אנטיביוטי. דלקות מערכות עליונות מלווה בכאבי מותן וחום כך שאצלך ככל הנראה מדובר בדלקת של מערכת תחתונה. דלקת כזו מצריכה שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. באם עדיין ממשיך ניתן לשקול כדור אנטיביוטי מונע רק סביב יחסי מין ולהמשיך במעקב אורולוגי בקהילה. שימוש מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם באופן כרוני פעמיים בשבוע רצויים אך ורק בתיאום עם אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תרבית שתן שיצאה חיובית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה על BUN גבוה ועל רמת הסוכר
    נועה
    19:23 04/08/22 04/08
    19:23
  • שלום. בת 71, ברקע יתר לח"ד וסכרת, מטופלת בכמה סוגי תרופות ללחץ דם, ולסכרת מקבלת רק מטפורמין במינון של 3 כדורים ליום.
    BUN - 41 (כמעט פי 2 מהערך העליון של הנורמה)
    כבר שנים שהוא מעל הנורמה אבל לא ברמת עליה כזו.
    גלוקוז בצום באזור 158
    סוכר תלת חודשי באזור 6 (פלוס מינוס)
    GFR באזור 46
    קריאטנין בגבול העליון של הנורמה 1.20
    המוגלובין והמטוקריט קצת מתחת לגבול התחתון של הנורמה (כבר שנים שזה כך).

האם העליה בBUN נחשבת משמעותית?
    האם ניתן לדעת אם זה בגלל חוסר שתיה (היא שותה די הרבה) או מסיבות אחרות כמו פגיעה בכליות?
    ואם זה קשור לכליות האם יכול להיות שזה מתבטא רק בזה? כי הקריאטנין בטווח הנורמה.
    האם יש קשר בין ה-BUN לרמות הנמוכות של המטוקריט והמוגלובין?
    האם רמות הסוכר בצום סבירות או שנדרש לחשוב על טיפול אחר (עד היום הטיפול רק אצל רופאת המשפחה)?

תודה

• הגב ל: שאלה על BUN גבוה ועל רמת הסוכר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:53 06/08/22 06/08
    05:53
  • שלום נועה
    תפקודי כליות מושפעים מגורמים שונים כולל לחץ דם, שתיה מופחתת וכן רמת סוכר מוגברת. רמת קריאטינין 1.2 הינה חריגה לאישה בגילה. יש צורך לשתות כך שיהיה בין 1.7-2.3 ליטר שתן ביממה. ניתן להתייעץ עם הנפרולוג (רופא כליות) לגבי מרכיבים נוספים למנוע החמרה של תפקודי הכליות. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    נועה
    19:51 06/08/22 06/08
    19:51
  • רמת קריאטנין 1.2 הינה חריגה לאישה בגילה אף שזה בטווח הנורמה (בגבול העליון אך עדיין בטווח)?
    כמה צריך להיות לאישה בת 71?
    יש נתון נוסף בבדיקות הדם ה(התוצאה של זה הגיעה מאוחר יותר מהזמן ששלחתי את ההודעה).
    יחס אלבומין קריאטנין - 60 (בערך פי 2 מהגבול העליון של הנורמה).
    אך בבדיקת שתן כתוב פרוטאין - נורמל.
    האם יחס אלבומין קריאטנין גבוה זה עוד משהו שמעיד על פגיעה כלייתית או שלא בהכרח ויכול להיות שזה מסיבה אחרת ומשהו זמני וחולף?

מה הסיבה לצורך בשתיה של כמות גדולה כזו שיהיה מתן שתן 1.7-2.3 ליטר?
    זה עוזר לכליות?
    ובגדול כמה ליטר זה אומר לשתות?

תודה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:19 10/08/22 10/08
    04:19
  • שלום נועה
    שאלותייך רבות וחשובות ורובן עוסקות בפיזיולוגיה של הכליות האמונה על ידי נפרולוגים.
    כדאי שהגברת תפנה לנפרולוג להערכה ולמענה על מכלול השאלות. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן
    מורן
    21:52 09/08/22 09/08
    21:52
  • ד"ר פרידמן שלום רב,
    לפני מספר ימים פניתי לרופא משפחה אונליין (בזמן סופש) בגלל כאבים חזקים בבטן התחתונה צריבה ודם בשתן. הוא נתן לי אנטיביוטיקה מסוג ציפרודקס וסדורל. לקחתי רק אנטיביוטיקה כי לא היה סדורל בבית מרקחת. בתחילה הרגשתי הטבה עם האנטיביוטיקה אבל לאחר כיומיים חזרו הצריבה והכאבים אז קניתי סדורל ולקחתי כדור אחד שאכן עזר. אני מוטרדת מכך שלאחר 4 ימים של אנטיביוטיקה (כל הטיפול הוא 5 ימים) לא נראה שהדלקת הולכת להיעלם.
    אציין כי לפני כחודשיים הייתה לי דלקת פחות קשה וניסיתי לטפל בה באמצעים טבעיים (חמוציות פטרוזיליה וכו') אך לאחר השבועיים נשברתי ולקחתי את האבקה מונורול.
    בשתי הפעמים האלה כלל לא ביצעתי בדיקת שתן כי זה קרה בסופש.
    אני חוששת שאולי מדובר בבעיה אחרת שאינני מודעת לה היות וההשפעה של האנטיביוטיקה לא ניכרת.
    אשמח לשמוע עמדתך ועצותייך בעניין...

• הגב ל: דלקת בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:16 10/08/22 10/08
    04:16
  • שלום מורן
    מיחושים וצריבה נלווים לדלקת עלולים להימשך זמן לאחר תום טיפול אנטיביוטי ועד כחודש ימים.
    הייתי בהחלט ממליץ להבא ליטול טיפול צמחי דוגמת יוטיפרו שנמכר ללא מרשם בשילוב טיפול תסמיני לצריבה דוגמת סדורל ולשמור אנטיביוטיקה רק לאחר ביצוע תרבית שתן ואפיון של המצאות חיידק. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טיפול תרופתי לשלפוחית כאובה ELMIRON
    רינה
    19:54 18/07/22 18/07
    19:54
  • ד"ר שלום וברכה!

7 חודשים כבר שאני מאובחנת בדלקת כרונית בשלפוחית השתן, שלפוחית כאובה.

ראשית, בוצעו קורס של 8 שטיפות ב DMSO אשר לא צלח, מאחר והחומר לא אוחזר בשלפחוית השתן זמן קצוב.

שנית, בוצה פעולה פולשנית ציסטוסקופיה ניתוחית הידרודיסטנשן, אך לצערי גם לא צלח.

שלישית, במקביל לטיפול של השאיפות של ה DMSO הוצע טיפול תרופתי של אלטרולטט, אך היו לי תופעות לוואי של כאבי ראש ועיניים ובעקבות זאת הופסק הטיפול התקופתי.

רביעית, הוצע לי טיפול תרופתי נוסף ELMIRON אך לצערי הוא לא בסל הבריאות ויש צורך באישור מיוחד.
    לבקש. יש צורך למלאות טופס 29 ג ומשום מה הרופא המטפל. לא מלאה עד היום.

לאחר בדיקה אצל שור טבצניק עלות של 100 כדורים הינו 2760 ?.

שאלותיי הם:

1. היכן ניתן לרכוש תרופה זו?
    2. האם רופא אורולוג בקהילה שמכיר את כל ההיסטוריה האורולוגית שלי יכול למלאות טופס 29 ג????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: טיפול תרופתי לשלפוחית כאובה ELMIRON

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:06 20/07/22 20/07
    04:06
  • שלום רינה
    כל רופא המטפל בך במסגרת קופת החולים שלך יכול למלא טופס 29ג
    מלבד בתי מרקחת פרטיים שמייבאים את התרופה, תוכלי לפנות לבית המרקחת של הקופה שלך לברר אם ניתן להשיג את התרופה עם הטופס המלא. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    רינה
    07:34 31/07/22 31/07
    07:34
  • ד"ר שלום וברכה! הרופאה שלי עצמאית ומלאת טופס 29 ג ידנית וקבלתי אישור מהמחוז לתרופה. באתי להזמין את התרופה דרך בית המרקחת של הקופה , הרוקח טען שמלבד החותמת של הרופאה אני אמורה להחתים עוד שלושה חתימות של המחוז. הרופאה שלי טוענת מאחר והיא עצמאית אין באפשרותנו לבצע טופס 29 ג מקוון ממוחשב. שאלתי היא: מה עליי לעשות???? בברכה מרובה, רינה

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאנדרואיד.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:07 03/08/22 03/08
    09:07
  • שלום רינה
    שאלתך חשובה אך כדאי להתייעץ עם הרוקח את מי צריך להחתים בקופת החולים שלך ולהחתים כדי שתוכלי לנסות את התרופה. לציין כי יעילות התרופה אינה מיטבית בלשון המעטה ולכן ממליץ לך להמעיט בציפיות אך לנסות בכל זאת. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בדרכי השתן
    נועם
    09:54 26/07/22 26/07
    09:54
  • היי
    בחצי שנה האחרונה היו לי 3 דלקות בדרכי השתן. סיימתי טיפול אנטיביוטי לפני שבוע וחצי ועכשיו שוב חזרה הצריבה בשתן. רציתי לדעת כיצד אפשר למנוע את הדלקות האלה והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לפתור את המצב הקיים
    תודה על העזרה

• הגב ל: דלקות חוזרות בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:12 27/07/22 27/07
    04:12
  • שלום נועם
    חיוני להבין האם היתה צמיחה של חיידק בתרבית שתן ולכן כל טיפול אנטיביוטי עתידי מומלץ רק לאחר בדיקת תרבית שתן והוכחה כי אכן קיים חיידק. בנוסף טיפול התנהגותי מכוון כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. באם קיימת התלקחות ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים. באם עדיין ממשיך ניתן לשקול כדור אנטיביוטי מונע רק סביב יחסי מין ולהמשיך במעקב אורולוגי בקהילה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות חוזרות בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן ולחץ דם
    מירב
    01:32 25/07/22 25/07
    01:32
  • שלום הרופא הביא לי אנטיביוטיקה בשם מקרודנטין לדלקת בשתן הוא הביא לי מינון של 4 פעמים ביום כל אחד 100 מ"ג לחמישה ימים האם המינון לא גבוה מדיי? והאם מותר לקחת את התרופה הזו אם תרופה שאני לוקחת קבוע ללחץ דם שנקראת קרדילוק ? נניח לוקחת כדור אחד בבוקר של קרדילוק וגם לוקחת כדור אחד של מקרודנטין ביחד? והאם חייב לקחת את האנטיביוטיקה הזאת מקרודנטין אך ורק אחרי אוכל והאם יוצא שבעצם לוקחים את האנטיביוטיקה הזאת כל שש שעות אם זה ארבע פעמים ביום?אז מה כל שש שעות צריך לאכול? בגלל האנטיביוטיקה? תודה

• הגב ל: דלקת בשתן ולחץ דם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן ולחץ דם
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:54 25/07/22 25/07
    07:54
  • שלום מירב
    יש לך הרבה שאלות חשובות ולכן ממליץ לך לתאם מפגש חוזר עם הרופא המטפל לקבל הסברים מקיפים לכל שאלותייך. הטיפול במאקרודנטין הוא אכן 4 פעמים ביום למשך 5 ימים כלומר כל כ- 6 שעות, מומלץ עם אוכל אך לא חובה. טיפול התנהגותי מכוון כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. באם קיימת התלקחות ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים. באם עדיין ממשיך ניתן לשקול כדור אנטיביוטי מונע רק סביב יחסי מין ולהמשיך במעקב אורולוגי בקהילה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בשתן ולחץ דם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • וריקוצלה דליות האשך
    דן
    12:48 10/07/22 10/07
    12:48
  • הובחתי עם וריקוצלה דרגה 3 מה אני עושה ?

• הגב ל: וריקוצלה דליות האשך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • וריקוצלה דליות האשך
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:15 11/07/22 11/07
    05:15
  • שלום דן
    אינך בפורום הנכון
    בכל מקרה לשאלתך - כתלות בגילך, במצב המשפחתי ובאם יש ילדים - יש צורך לפנות לאורולוג לשקול ביצוע ספירת זרע עם הסבר כיצד לבצע ספירה אופטימלית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: וריקוצלה דליות האשך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק קלסיאלה
    אור
    15:43 10/07/22 10/07
    15:43
  • שלום אני בת 49, ללא מחלות רקע קיבלתי את החיידק בשתן שבוע אחרי קורונה, שעברה די קל,האם זה מסוכן, יחזור על עצמו,מקבלת דרך הוריד טיפול,לפי מה שרשום באניטרנט זה מחלה שגורמת לתמותה לרוב האנשים,ומה עושים אם הטיפול לא יעזור? חוששת,למי צריך לפנות להמשך טיפול והנחיות, כי רופא משפחה לא מבין כלום

• הגב ל: חיידק קלסיאלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק קלסיאלה
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:14 11/07/22 11/07
    05:14
  • שלום אור
    חיידק הקלבסיאלה הוא אחד החיידקים הנפוצים במערכת העיכול ונפוץ שיגרום לדלקת בשתן. הוא לרוב אינו מסוכן ואפילו לא מצריך טיפול באם אין תסמינים של תכיפות או צריבה ניכרת. דלקות עלולות להישנות עקב שינויים הורמונליים של הגיל ולכן ממליץ על מפגש אורולוגי לדון לגבי אפשרויות התנהגויות להפחתת דלקות בהמשך כולל: שתיה לכדי 2 ליטר שתן ביממה, תכשירי חמוציות, התרוקנות מתוזמנת וכפולה, המנעות מעצירות, התרוקנות שתן לאחר יחסי מין באם יש, המנעות מדטרגנטים אינטימיים ומגבונים לחים. יש צורך גם לשקול טיפול מונע בתכשירים טבעיים ובטיפול הורמונלי נרתיקי מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: חיידק קלסיאלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דימום במתן שתן במשך 8 ימים
    רינה
    19:56 02/07/22 02/07
    19:56
  • ד"ר שלום וברכה!

בתאריך 07.06.22 עברתי פעולה פולשנית ציסטוסקופיה ניתוחית הידרודיסטנשן.

אני כבר שמונה ימים אני נטולת שתן עם דם וכאבים וצריבה במתן שתן ובמשך 24/7 שעות.

עקב כך הופנתי למיון אך לצערי לא קבלתי לא טיפול ראוי ולא מענה לשאלות ששאלתי. התשובה היחידה שקיבלתי היא לחכות עד לתור לאחר הניתוח למנתח שהתקיים בתאריך 10.07.22.

להלן תוצאות בדיקת שתן כללית שבוצעו במיון.

Colour - ST PCC - LIGHT YELLOW
    PH-ST POC - 5.5
    Specific Gravity-ST POC. - 1.015
    Glucose-ST POC - 1000
    Ketone-ST POC. -. Neg
    Protein-ST PPC. - 30
    Nitrite-ST POC -. Ngg
    Leukocytes-ST POC - 500
    Blood-ST POC. -. 60
    Bilirubin-ST POC. -. Neg
    Urobilinogen-ST POV. -. NORMAL

בדיקת שתן תרבית נתבקשתי לבצע דרך הקופה.

שאלתי היא:

האם תוצאות הבדיקות שתן כללית מעידה על דלקת כלשהי המצריכה טיפול כלשהו?????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: דימום במתן שתן במשך 8 ימים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דימום במתן שתן במשך 8 ימים
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:04 03/07/22 03/07
    09:04
  • שלום רינה
    אם עדיין קיימים כאבים יש צורך במשככי כאבים
    טיפול אנטיביוטי מומלץ רק אם יימשכו כאבים בנוסף לתשובת תרבית שתן עם צמיחה חיובית מוכחת של חיידק
    כפי שידוע מכלל היעוצים הקודמים כי טיפול אנטיביוטי אינו נועד להקל על שלפוחית כאובה ולכן יש ליטול אותו רק באם חום מעל 38.5 מעלות או צמיחה חיובית בתרבית שתן מלווה בהחמרה בכאבים מעבר למצב הבסיסי. כדאי ביותר שאת כל שאלותייך החשובות תכתבי על דף כך שכשתפגשי את הרופא המטפל עוד שבוע - הוא יוכל לענות לך על כל שאלותיים כולל שאלות של מקרים ותגובות - מה עלייך לעשות באם כאבים? באם דימום? וכן הלאה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דימום במתן שתן במשך 8 ימים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כנראה שלפוחית כאובה
    דנה
    14:43 26/06/22 26/06
    14:43
  • נמצאת בתחילת הריון שהושג דרך ivf. במהלך הטיפולים עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית שאחריה התחילו לי בעיות קשות עם שלפוחית השתן,תכיפות, תחושת חוסר התרוקנות, כאבים בשלפוחית ועוד. היו גם שתי דלקות חיידקיות שעברו וטופלו באנטיביוטקה אך התסמינים המשיכו. הבנתי שכנראה מדובר בשלפוחית כאובה. הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן לטפל בתסמינים בהריון? אני מאוד סובלת וצריכה עזרה דחופה. תודה

• הגב ל: כנראה שלפוחית כאובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כנראה שלפוחית כאובה
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:09 29/06/22 29/06
    04:09
  • שלום דנה
    מזל טוב בהצלחת ההריון. תסמיני שלפוחית כאובה הינם תסמינים כרוניים ממושכים ולכן בשלב זה חיוני ליטול משככי כאבים לפי הצורך יחד עם מעקב תרביות שתן במהלך ההריון וטיפול רק באם קיימת צמיחה אמיתית של חיידק עם מעל 100000 מושבות. טיפול התנהגותי מכוון כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות וכיס השתן, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. בהיעדר הטבה - נדרש יעוץ אורולוגי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כנראה שלפוחית כאובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026