X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • תרבית שתן
    רחלי
    16:29 23/11/22 23/11
    16:29
  • היה לי צריבה בשתן, בצעתי בדיקת שתן והתוצאה שלילית, רוצה לציין שלא נתתי שתן ראשון. האם זה יכול לגרום לטעות בבדיקה? עד כמה חשוב או קריטי שתן ראשון בתרבית שתן?

• הגב ל: תרבית שתן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תרבית שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:15 27/11/22 27/11
    09:15
  • שלום רחלי
    לא חובה על ביצוע שתן ראשון אבל חיוני לחטא את האיזור ובעדיפות להתחיל להתרוקן בשירותים ונטילת הבדיקה רק מאמצע זרם השתן ולא מייד להתרוקן לכוסית הבדיקה. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: תרבית שתן

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בשתן.
    מירי
    19:12 23/11/22 23/11
    19:12
  • אני בת 55. היו לי שתי דלקות בשתן במשך חודשיים. בשניהם תרבית חיובית אי קולי. לא סבלתי בעבר מדלקות בשתן. פעם ראשונה קיבלתי ציפרודקס 500 מ"ג 2 כדורים ליום למשך 7 ימים, ואינטיביוטיקה השנייה זינט 500 מ"ג 2 כדורים למשך 5 ימים. עכשו אני נמצאת שבועיים אחרי האינטיביוטיקה השנייה מרגישה צריבה בקצה השופכה , תרבית כרגע שלילית . שאלתי: האם יש סיכוי שיש לי עכשו פטרייה בשתן ?(בגלל השימוש הרב באינטיביוטיקה) איך בודקים פטרייה בשתן?

• הגב ל: דלקות בשתן.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בשתן.
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:14 27/11/22 27/11
    09:14
  • שלום מירי
    פטריה עלולה להופיע לאחר אנטיביוטיקה בעיקר בנרתיק ומתבטרת בכאב, הפרשות ורגישות מקומית. ניתן להיבדק ע"י רופא נשים לקביעת עם קיימת פטרת במקביל מומלץ על טיפול מונע חיוני כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. שימוש מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם באופן כרוני פעמיים בשבוע רצויים אך ורק בתיאום עם אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: דלקות בשתן.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת פאפ- תוצאות לא תקינות HSIL
    יוליה
    18:51 14/11/22 14/11
    18:51
  • קיבלתי תוצאות בדיקת פאפ-
    חיובית ל16
    HSIL CIN 2 and CIN 3
    לפי מה שאני קוראת ברשת- תוצאות לא תקינות וזה שלב לפני הסרטן. קבעתי תור לקולפוסקופיה.
    מה עוד ניתן לעשות ? האם ייתכן ומדובר בfaulse positiv

• הגב ל: בדיקת פאפ- תוצאות לא תקינות HSIL

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת פאפ- תוצאות לא תקינות HSIL
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:18 16/11/22 16/11
    07:18
  • שלום יוליה
    בתיאום עם הרופא המטפל שלך ביופסיות חיוניות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת פאפ- תוצאות לא תקינות HSIL

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה .........
    לילך
    16:50 11/11/22 11/11
    16:50
  • לפני מספר שנים היו לי אבנים בכליות שהוציאו אותם דרך היסטרוקופיה ניתוחית , ורציתי לשאול אם בתור אחת שהיה לה כבר אבנים בכליות האם מותר לי לקחת תוסף תזונה "הר בוטס"?? זה גלטין שמופק מקולגן והבנתי שקולגן יוצר אוקסלט בשתן מה שיכול ליצור אבנים

• הגב ל: שאלה .........

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה .........
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:01 13/11/22 13/11
    06:01
  • שלום לילך
    מאחר ואחוז ניכר מהאבנים הנוצרות מכיל אוקסאלאט, מומלץ להפחית את צריכתו בתזונה. תוכלי להתייעץ עם תזונאית או בפורומים למחלת אבנים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שאלה .........

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המלצה על MSM האם שמעתם כיצד עובד?
    חיה לאה
    16:57 11/11/22 11/11
    16:57
  • שלום, מזה זמן מה סובלת מכאב בטן תחתונה ואגן בשילוב עם תכיפות שתן מוגברת. עשיתי בדיקות שתן ולא נמצא חיידק. עשיתי אולטראסאונד ונמצא שארית שתן גדולה 200.
    עדיין בבירור מדוע הכאב.
    בינתיים לקחתי מספר פעמים MSM ונרשמה הטבה בתכיפות השתן שיורדת כאשר לוקחת. האם שמעת משהו על זה וכיצד הדבר עובד? אולי יועיל לשלפוחית רגיזה?

• הגב ל: המלצה על MSM האם שמעתם כיצד עובד?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוספת: לדעתי גם מפחית מעט את הכאב בבטן תחתונה
    חיה לאה
    17:00 11/11/22 11/11
    17:00
  • הגב ל: תוספת: לדעתי גם מפחית מעט את הכאב בבטן תחתונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המלצה על MSM האם שמעתם כיצד עובד?
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:59 13/11/22 13/11
    05:59
  • שלום חיה לאה
    MSM הינו תכשיר טבעי המקל על כאבים ובכך מאפשר אולי להימנע מהגעה תכופה לשירותים. מידת השארית שציינת הינה מוגברת ומצריכה התרוקנות כפולה, כלומר נסיון חוזר לאחר נטילת ידיים לאחר כ- 2 דקות להתרוקן כל פעם בשנית. באם לא יוצא לאחר כשבוע, אין טעם להמשיך. הייתי ממליץ לחזור על סונר שארית שתן עם הגעה ריקה לגמרי הפעם להעריך מידת שארית אמיתית. בכל מקרה נדרש המשך מעקב רופא מטפל בקהילה. שבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: המלצה על MSM האם שמעתם כיצד עובד?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוספת: לדעתי גם מפחית מעט את הכאב בבטן תחתונה
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:00 13/11/22 13/11
    06:00
  • בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: תוספת: לדעתי גם מפחית מעט את הכאב בבטן תחתונה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן לפי בדיקת מעבדה
    כרמל
    09:52 08/11/22 08/11
    09:52
  • שלום ד"ר,
    בבדיקת דם שיגרתית תוצאה של בדיקת שתן נמצא כי יש דם נמצא ערך של 50 כאשר מקסימום הוא 10. בדיקה חוזרת הראתה אותה תוצאה של ערך 50.
    בבדיקות קודמות היו לי 10 וגם 25 ללא תחושה של כאבים.
    בעקבות כך הפנה אותי הרופא לבדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן.
    אין במשפחה רקע של סרטן שלפוחית השתן ובכלל סרטן.
    תרבית שתן שלילית
    לויקוציטים 500 כאשר מקסימום 10 (מאפריל 2013 תמיד תוצאה של 500.)
    - 5.3RBC RED BLOOD CELLS
    פרוטאין 15 מ"ג לפני חודש. בבדיקת האחרונה נגטיב
    46.50 Lymphocytes -
    כל התוצאות נמצאות בטווח הנכון.
    האם יש לי ממה לחשוש?
    קראתי שיתכן ובמידה ואין כאבים יכול להיות שזה סרטן שלפוחית השתן.
    אודה מראש על עזרתך.
    תודה רבה

• הגב ל: דם בשתן לפי בדיקת מעבדה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן לפי בדיקת מעבדה
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:22 09/11/22 09/11
    05:22
  • שלום כרמל
    כתלות בגורמי סיכון הכוללים גיל ועישון ברקע יש צורך לשקול בירור שכולל CT בטן פרוטוקול דם בשתן וציסטוסקופיה. במקביל יש צורך בטיפול מניעתי כתלות בגיל דוגמת תכשיר סטרואידלי מקומי להפחית את 500 הלויקוציטים ובהתאם לראות במקביל את התגובה וכמות RBC. יש צורך בפניה לאורולוג לבדיקה והתייעצות ממוקדת. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דם בשתן לפי בדיקת מעבדה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גלולות זואלי
    נטלי
    09:35 08/11/22 08/11
    09:35
  • שלום רב ,
    התחלתי לקחת גלולות יאז ונאלצתי להחליף אותם . התחלתי לקחת גלולות זואלי כבר חודש שני והמחזור שלי לא מגיע. חשוב לציין שהמחזור שלי מגיע באופן סדיר כבר כמה שנים. אני ממש סובלת מכאבים .אשמח להתייחסותך בנושא.
    תודה מראש

• הגב ל: גלולות זואלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גלולות זואלי
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:19 09/11/22 09/11
    05:19
  • שלום נטלי
    באם תופעות לוואי בכל טיפול חדש, קל וחומר גלולות, יש לפנות לרופא שסיפק את הטיפול להתייעצות לגבי המשך הטיפול. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: גלולות זואלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הכרויות
    דנה
    16:02 08/11/22 08/11
    16:02
  • היוש ! אנחנו מחכות לך בייב אנחנו עושות שיחות ומוכרות סרטונים, אנחנו זמינות מאמי בוואטספ, דורין 050-7534732 או ליטל 054-8818353

• הגב ל: הכרויות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בבטן התחתונה לפני מתן שתן
    תהילה
    00:02 25/10/22 25/10
    00:02
  • שלום וברכה,
    אני בת 22 ומתמודדת עם אנדומטריוזיס ופיברומיאלגיה
    כבר המון זמן יש לי כאבים חזקים בבטן התחתונה לפני שיש לי פיפי, והרגשת דקירה עמוקה, זה מלווה בדחיפות רבה ללא אפשרות להתאפק ואפילו לא לרגע, עד מצב שממש צריכה לרוץ לשירותים
    אשמח לדעת מה זה יכול להיות? והאם מצריך בדיקה רופא? ואם כן האם משפחה מספיק?
    תודה רבה!!!

• הגב ל: כאבים בבטן התחתונה לפני מתן שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בבטן התחתונה לפני מתן שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:01 30/10/22 30/10
    08:01
  • שלום תהילה
    יש צורך בבירור כולל בדיקות שתן לכללית ותרבית וכן סונר דרכי שתן, שניתן לקבל עבורם הפניות מרופא המשפחה ויחד עם תוצאות הבדיקות, הייתי ממליץ על בדיקה אצל אורולוג להעריך את הממצאים ובהתאם להם, את הצורך בהמשך בירור וטיפול. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבים בבטן התחתונה לפני מתן שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן
    רחלי
    19:19 29/10/22 29/10
    19:19
  • דר שלום
    קראתי בפורום שלך שאתה ממליץ על יוטיפרו. יש לי חיידק אי קולי וקיבלתי זינט בגלל שזה פעם שניה שיש לי דלקת בשתן כדי שבטוח ישמיד את החיידק אפשר לשלב אנטיביוטיקה זינט עם יוטיפרו?
    האם יוטיפרו זו תרופה או מוצר טיבעי?
    האם היא לא עלולה להעלות את הסוכר ?

• הגב ל: דלקת בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:59 30/10/22 30/10
    07:59
  • שלום רחלי, יוטיפרו הינו מוצר ממקור צמחי של אמור להעלות סוכר וניתן לטיפול או במהלך ארוע חריף כשלב ראשון במינון של פעמיים ביום ל- 5 ימים לפני אנטיביוטיקה כדי למנוע את סיבוכי ותופעות הלוואי של האנטיביוטיקה או כטיפול מונע לאחר תום טיפול אנטיביוטי במינון של פעם ביום ל- 15 יום ולאחר מכן 15 יום הפסקה עם 3-6 מחזורים כאלה. טיפול אנטיביוטי עתידי מומלץ רק באם יוטי פרו לא עזר לתסמינים ובתרבית שתן אכן צמח חיידק. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן שלא עוברת
    דלקת
    09:01 24/10/22 24/10
    09:01
  • כבר חודש וקצת שיש לי דלקת בשתן שחוזרת אחרי טיפול אנטיביוטי. קיבלתי כבר 4 טיפולים אנטיביוטים ותמיד יום יומיים לאחר שאני מסיימת את הטיפול זה חוזר. לא עשיתי שום דבר שונה בתקופה הזאת. לא שיניתי את הרגליי ההיגיינה ולא שיניתי פרטנר וזה פשוט הופיע ומסרב לעבור. מה אני עושה? זה יכול להגרם מסיבה רפואית אחרת? השתמשתי ב3 סוגים שונים של אנטיביוטיקה והם עזרו רק בזמן שלקחתי אותם וחזר ישר אחרי שהפסקתי. קבעתי תור לאורולוג אך יש עוד זמן ואני כבר עובדת עיצות.

• הגב ל: דלקת בשתן שלא עוברת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן שלא עוברת
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:57 30/10/22 30/10
    07:57
  • שלום
    טיפול אנטיביוטי נועד להשמיד חיידק שהוכח בתרבית שתן ואצלך לא ברור אם היה חיידק בבדיקת תרבית שתן או לא. המשעות תסמינים נמשכת לחודש ימים גם לאחר חלוף החיידק. מומלץ על שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. באם עדיין ממשיך ניתן לשקול כדור אנטיביוטי מונע רק סביב יחסי מין ולהמשיך במעקב אורולוגי בקהילה. באם את בגיל שכבר תמו המחזורים החודשיים, שימוש מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם באופן כרוני פעמיים בשבוע רצויים אך ורק בתיאום עם אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בשתן שלא עוברת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קודי בהוצאת שתן לאחר דלקת
    Ravit
    12:47 21/10/22 21/10
    12:47
  • הי
    סיימתי דלקת בדרכי השתן עם דימום לראשונה בחיי. קיבלתי אנטיביוטיקה שבוע. בבדיקה החוזרת השתן תקין.
    עם זאת, כבר חמישה ימים לסיום האנטיביוטיקה ועדיין השתן יוצא רק שאני בכריעה באויר, לא בישיבה , ורק בעזרת דחיפה.
    יוצא הרבה אך רק עם דוחפת. במצב ישיבה לא יוצא כלל גם אם מרגישה צורך.
    האם סביר או הגיוני? קבעו לי אולטרסאונד כליות אך זה עוד שבועיים. רציתי לדעת האם כדאי להמתין כך.
    נ"ב - יש גם פטריה בנרתיק עקב האנטיביוטיקה. נמצאת בטיפול כדורי.
    תודה!

• הגב ל: קודי בהוצאת שתן לאחר דלקת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קודי בהוצאת שתן לאחר דלקת
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:36 23/10/22 23/10
    08:36
  • שלום רוית
    תסמיני קושי בהטלת שתן עלולים להיגרם ב- 6 השבועות מתום הטיפול האנטיביוטי.
    כדאי לשלב בסונר גם סונר כיס השתן כולל מידת שארית שתן בתום התרוקנות. מומלץ להימנע מעצירות צואה שעלולה להחמיר תסמינים אלו. כמו-כן כדאי להיבדק אצל רופא נשים לשלול תסמיני צניחה של איברי רצפת האגן ובהיעדר הטבה - בדיקה ויעוץ אורולוגי להעריך גורמים חסימתיים להטלת השתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: קודי בהוצאת שתן לאחר דלקת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות חריגות באיסוף שתן
    יעל
    21:24 22/10/22 22/10
    21:24
  • שלום

בת 70, עם רקע של יתר לח"ד וסכרת.
    באיסוף שתן לצורך בירור לסיבה לאבנים בכליות (בשנה האחרונה היו), היו כמה ערכים חריגים.

ציטראט - 0.13 (טווח הערכים הוא 1.50-4.70)
    אוקסלאט - 0.11 (קרוב לגבול התחתון של הנורמה)
    קלציום נמוך - 36 (הטווח 50-300)
    זרחן נמוך - 306 (טווח 400-1300)
    מגנזיום גם מתחת לנורמה

משום מה לא נבדק חומצה אורית, אך אבן שהוציאו בניתוח נשלחה בזמנו לבדיקה והיא היתה של חומצה אורית, אולי בגלל זה לא בדקו זאת גם באיסוף שתן?

מה המשמעות של החריגה בערכים של הציטראט, קלציום, זרחן, ומגנזיום?
    מה קשור לאבנים ומה קשור לדברים אחרים, והאם זה מצביע על בעיה?

תודה

• הגב ל: תוצאות חריגות באיסוף שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות חריגות באיסוף שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:33 23/10/22 23/10
    08:33
  • שלום יעל
    תוכלי להתייעץ בפורום אבנים או בפורום נפרולוגי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תוצאות חריגות באיסוף שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים במותן ימין לאחר ניתוח RIRS
    רינה
    07:43 20/10/22 20/10
    07:43
  • ד"ר שלום וברכה!

בתאריך 18.09.22 עברתי ניתוח rirs לריסוק של אבן בגודל כ 7 מ"מ הגביע האמצעי באגן הכליה הימנית .

במהלך הניתוח נלקחת דגימת שתן לבדיקת תרבית שתן וכעבור 3 ימים התקבלה תשובה חיובית פטריית CANDIDA GALBRATA וקבלתי טיפול של פלוקונאזול 800 מ"ג דרך הוריד.

יש לציין שאושפזתי בבי"ח במהלך 7 ימים.

כמו כן יש לציין שמאז הניתוח אני התקפת בכאבים במותן ימין.

אתמול הופנתי למיון עקב כאבים במותן ימין ובו ע CT פרוטוקול אבנים להלן הממצאים:

כליה ימין : במנח וגודל תקינים.
    הידרונפרוזיס קל, ללא שינוי מהותי לעומת בדיקה קודמת.
    בגביע האמצעי אבן קטנה.
    שופכים לא מורחב עם הזמנת שומן מסביבו בחלקו הפרוקסימלי.

שאלתיי הם:

1. מה משמעות המושג " הזמנת שומן"???

2 האם קיימת דלקת בכליה?????

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: כאבים במותן ימין לאחר ניתוח RIRS

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים במותן ימין לאחר ניתוח RIRS
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:59 20/10/22 20/10
    07:59
  • שלום רינה
    הממצאים ב- CT הינם תגובתיים לניתוח שעברת. בהיעדר חום אין צורך בטיפול אנטיביוטי אלא בטיפול מניעתי כידוע לך עם דגש לשתיה מוגברת להפחית סיכון ליצירת אבנים חוזרת. את שאלותייך הבאות בתחום מחלת האבנים תוכלי להפנות לפורומים מתאימים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבים במותן ימין לאחר ניתוח RIRS

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • D מאנוז וKlebsella
    עינת
    08:35 09/10/22 09/10
    08:35
  • קראתי על כך ש D מאנוז מטפל ביעילות בזיהומים בדרכי השתן שחיידקי אי-קולי גורמים בשל התאמת הרצפטורים. אני סובלת כרגע בפעם השנייה בתווך של חודשיים מזיהום שגורם חיידק Klebsiella. האם Dמאנוז מתאים לטיפול גם כנגד חיידק זה? אציין שאני בת 51 עם תנגודת לאינסולין.לפני חודש נטלתי אנטיביוטיקה שאכן פתרה את הזיהום, אך אני חוששת מלקיחה נוספת של אנטיביוטיקה ומחפשת דרכים הן לטיפול והן למניעה שאינן כוללות אנטיביוטיקה. אשמח לקבל תשובה. תודה.

• הגב ל: D מאנוז וKlebsella

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • D מאנוז וKlebsella
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:16 15/10/22 15/10
    06:16
  • שלום עינת
    טיפול בדי-מאנוז הינו טיפול מונע ואינו יעיל כמניעה לזיהום פעיל.
    בהיעדר תסמינים אין כלל צורך בטיפול. באם קיימים תסמינים של צריבה או קושי בהטלת שתן ניתן להיעזר בתכשיר יוטי-פרו הנרכש ללא מרשם למשך 5 ימים פעמיים ביום ורק באם החמרה בתסמינים או הופעת חום - יש צורך בטיפול אנטיביוטי חוזר. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: D מאנוז וKlebsella

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה נוספת
    רינת
    12:03 10/10/22 10/10
    12:03
  • שלום ד'ר פרידמן,
    בהמשך לשאלתי על חיידק ציקובקטר קושרי שהתגלה בתרבית שתן פעמיים למרות שבבדיקת השתן הפרממטרים היו תקינים, אני מבקשת לשאול אני מסיימת סבב שני של ציפרודקס 10 ימים, בפעם קודמת טיפול במשך 5 ימים. עדיין לפעמים מרגישה כאבי מפשעה, אגן ומותן ימין או שמאל כעין דקירות או מתיחות כאלה. האם ייתכן לנוכח אי העלמות התסמינים כי החיידק פיתח עמידות לאנטיביוטיקה זו? תודה

• הגב ל: שאלה נוספת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה נוספת
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:13 15/10/22 15/10
    06:13
  • מיחושים לאחר אנטיביוטיקה עלולים להימשך סביב 4-6 שבועות ואינם בהכרח מעידים על הישארות החיידק כי לרוב הם תוצאת האנטיביוטיקה. מומלצת שתיה מוגברת וטיפול במשככי כאבים לפי הצורך ורק באם החמרה בתסמינים, יש צורך בתרבית שתן חוזרת לפני החלטה טיפולית. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אולטרסאונד דרכי שתן וכליות
    רינת
    06:25 12/10/22 12/10
    06:25
  • שלום רב ד'ר פרידמן,
    בהמשך לשאלתי על תרבית בה נמצא פעמיים חיידק ציקובקטר
    קושרי נשלחתי גם לאולטרסאונד. להלן התוצאות:
    כליה ימנית בגדול תקין
    פרנכימה שמורה
    הודגם גודש קל של מערכת מאספת
    לא הודגמו אבנים
    כליה שמאלית בגודל תקין
    פרנכימה שמורה
    לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת
    לא הודגמו אבנים
    שלפוחית שתן בקיבולת רגילה דפנות חלקים
    שארית שתן לאחר התרוקנות הודגמה
    בנפח של כ21 סמ"ק
    מה המשמעות של התוצאות ושל הגודש שהודגם? האם יש קשר לחיידק? תודה,

• הגב ל: תוצאות אולטרסאונד דרכי שתן וכליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אולטרסאונד דרכי שתן וכליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:11 15/10/22 15/10
    06:11
  • שלום רינת
    גודש יכול להיות קשור לאחר זיהום נוכחי בדרכי השתן. בהיעדר מיחושים במותן ימין מומלץ לבצע אולטרסאונד חוזר בעוד כ- 2-3 חודשים בתיאום ובשיקול הרופא המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תוצאות אולטרסאונד דרכי שתן וכליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה נוספת
    רינת
    13:43 04/10/22 04/10
    13:43
  • שלום רב,
    בהמשך לשאלתי אודות חיידק הcitcobacter koseri קיבלתי שוב תרבית חיובית והמלצה ליטול 10 ימים ציפרודקס. אותה אנטיביוטיקה שנטלתי בפעם הראשונה. שמתי לב שבשתן יש מעין קליפות לבנות - כמו תאי עור לבנים. האם זו תופעה של האנטיביוטיקה או מצריך בירור נוסף? תודה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה נוספת
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:45 06/10/22 06/10
    05:45
  • שלום רינת
    בשתן מופרשים חומרי פסולת ותוצרי דלקת ולכן לפעמים ניתן לראות משקעים. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה לגבי חיידק
    רינת
    09:11 02/10/22 02/10
    09:11
  • שלום רב,
    בדיקת שתן לפני שבועיים היתה תקינה אך בתרבית התגלה חיידק בשם citrobacter koseri וקיבלתי אנטיביוטיקה מסוג ציפרודקס ל-5 ימים. כעבור שבוע עדיין יש תסמינים של כאבים במותן ובאגן וביצעתי תרבית
    חוזרת עדיין התגלה אותו חיידק בתרבית למרות ששאר הפרמטרים של בדיקת השתן שוב תקינים (ליאוקוציטים וכו'). הומלץ על ידי הרופא להתחיל שוב אנאיביוטיקה מאותו סוג הפעם ל-10 ימים ואז לחזור על התרבית.מה המשמעות של תרבית עם חיידק כאשר שאר הפרמטרים של בדיקת השתן תקינים לחלוטין ? מה זה אומר לגבי
    החיידק והאם נדרשות בדיקות נוספות לנוכח התסמינים שעדיין קיימים? תודה

• הגב ל: שאלה לגבי חיידק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה לגבי חיידק
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:29 02/10/22 02/10
    09:29
  • שלום רינת
    לעיתים יש צורך בפרק זמן ממושך לטיפול בכדי להשלים השמדת חיידק. אם אין תסמינים של תכיפות וצריבה בהטלת השתן אין חובה לחזור על טיפול אנטיביוטי או לבצע תרבית שתן חוזרת.
    טיפול מונע חיוני ודורש שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. באם עדיין ממשיך ניתן לשקול כדור אנטיביוטי מונע רק סביב יחסי מין ולהמשיך במעקב אורולוגי בקהילה. שימוש מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם באופן כרוני פעמיים בשבוע רצויים אך ורק בתיאום עם אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שאלה לגבי חיידק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שורף ולוהט מחום בפרנאום
    שירה
    18:30 30/09/22 30/09
    18:30
  • שלום, ברצוני לשאול מה הטיפול המומלץ לשרפה בפרנאום( הפות עד הרקטום לפעמים), בזמן השתנה ואחריה זמן רב ובזמן גלי חום ולאחריהם. וגם ללא ביבה, על בסיס יומיומי?אני סובלת מציסטיטיס כרוני, יובש נרתיקי, ובערה. הפסקתי שימוש בהורמון מקומי לפני שנה ויותר לפי עצת הנתורופתית שאולי הוא גרם לאלרגיה. היתה הקלה זמנית והשרפה חזרה. התרבית בדתן שלילית ולמאות זאת השרפה נמשכת. מה אפשר לעשות? חוץ מסידורל, משככי כאב, ואנטיביוטיקה חוזרת? נכד השרפה ?

• הגב ל: שורף ולוהט מחום בפרנאום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שורף ולוהט מחום בפרנאום
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:59 02/10/22 02/10
    05:59
  • שלום שירה
    יש צורך בבדיקה גניקולוגית להערכה וטיפול ביובש הנרתיקי. במקביל יש צורך ביעוץ אורולוגי לשלול סיבות אחרות ל- IC שגורמות להפרעה בדרכי השתן כולל בדיקות שתן יעודיות דוגמת STD וציטולוגיה ואף לשקול ציסטוסקופיה עם או ללא ביופסיות. לאחר שלילת סיבות אחרות, ניתן לשקול טיפול תרופתי כרוני או לחילופין פרוטוקול שטיפות יעודיות לכיס השתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שורף ולוהט מחום בפרנאום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • יוטיפרו לשלפוחית השתן
    שירה
    17:22 30/09/22 30/09
    17:22
  • שלום רב, האם יוטיפרו מתאים לשימוש למניעה של התלקחות דלקת בתסמונת IC?( interstitial cyctitis

• הגב ל: יוטיפרו לשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • יוטיפרו לשלפוחית השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:56 02/10/22 02/10
    05:56
  • שלום שירה
    יוטי פרו נועד להפחתה של צמיחת חיידקי פלורת מערכת העיכול בדרכי השתן. באנשים עם IC הבעיה הינה אחרת ולכן כדאי לשקול טיפול ביוטי פרו רק בקרב אלו עם בעיה משולבת כולל צמיחות חיוביות בדרכי השתן. בקרב מטופלות עם IC בלבד יש לשקול טיפול אחר. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: יוטיפרו לשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הנחיות לאיסוף שתן אצל אישה
    רות
    19:40 15/09/22 15/09
    19:40
  • שלום

אישה מבוגרת, צריכה לעשות איסוף שתן כחלק מבירור לסיבה לאבנים בכליות.
    יש כמה חומרים שצריך לבדוק, על ציטראט ואוקסלט כתוב שיש צורך בחומר משמר, על השאר לא.
    זה אומר שיש לבצע 2 איסופי שתן בימים שונים, פעם אחת עם חומר משמר ופעם אחת ללא חומר משמר?
    בקופ"ח יש כלי לאיסוף שתן שזה בעצם בקבוק גדול של 4 ליטר.
    ברמה הפרקטית איך אישה מבוגרת יכולה לעשות לתוך הבקבוק הזה? האם יש איזה כלי עזר מיוחד לאיסוף שתן לנשים?

תודה רבה

• הגב ל: הנחיות לאיסוף שתן אצל אישה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הנחיות לאיסוף שתן אצל אישה
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:09 21/09/22 21/09
    10:09
  • שלום
    ניתן להיעזר בכלי נוח יותר לאיסוף בצורת סיר ולרוקן אותו לתוך הבקבוק. לשאלות נוספות מומלץ להתייעץ עם הרופא המפנה לבדיקה לגבי חיוניות הבדיקה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: הנחיות לאיסוף שתן אצל אישה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026