X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • מניעת אבנים בכליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:11 08/03/23 08/03
    05:11
  • שלום לי
    באם הוכחה פליטה של אבן אין צורך ברווטינקס ומומלץ טיפול מניעתי אחר להישנות אבנים שתוכלי לברר בפורום אבנים שקיים באתר זה. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: מניעת אבנים בכליות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן לאחר יחסי מין
    מילי
    18:36 07/03/23 07/03
    18:36
  • היי בת 46 בשנים האחרונות סובלת מדלקת בשתן לאחר קיום יחסי מין לא עוזר השתנה או שטיפה וכו תמיד מופיע דלקת רופאת המשפחה נתנה לינטיפול מניעתי לאחר יחסים בשם מיקרדונטין מה הסיבה שזה קורה והאם זה נפוץ?

• הגב ל: דלקת בשתן לאחר יחסי מין

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן לאחר יחסי מין
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:09 08/03/23 08/03
    05:09
  • שלום מילי
    זה נפוץ ולעיתים קורה בגלל עצם שטיפה של חומרים דטרגנטיים בנרתיק שפוגעים בפלורה. מומלץ לשטוף בפנים עם מים בלבד ובהיעדר הטבה ליטול מאקרודנטין כשעה לפני יחסים או באם ספונטני - לאחריהם. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: דלקת בשתן לאחר יחסי מין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן פתאומי
    תוויאור
    09:18 05/03/23 05/03
    09:18
  • אני בת 77. בלי תרופות. בריאה. הבוקר, כך סתם, היו מיחושי צורך בהטלת שתן. בפעל השלישית במרווחי חצי שעה, ראיתי שהשתן אדום.כאילו יצאה 'טיפה' כ 'גוש' קטן מאד. כשעה אחרי עדיין מיחוש צורך במתן שתן. לא היה דימום על הפד אך השתן היה וורוד. מרגישה טוב.
    אני גרה בגליל. חיפאית לשעבר. מה לעשות?

• הגב ל: דם בשתן פתאומי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן פתאומי
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:35 05/03/23 05/03
    09:35
  • שלום רב
    דם בשתן מצריך בירור הכולל שתן לציטולוגיה, בדיקת CT UROGRAPHY וציסטוסקופיה להסתכלות קצרה בתוך כיס השתן. יש צורך בפניה לאורולוג לבירור ובמקביל לשקול טיפול מקומי במשחת אובסטין שיכולה לחזק את הרירית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דם בשתן פתאומי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שימוש בצעצועי מין עם אנשים אחרים
    מרים
    09:46 19/02/23 19/02
    09:46
  • יש לי צעצוע מין מגומי אלסטי שהייתי משתמשת בו עם האקסית שלי- אני רוצה להשתמש בו עם נשים אחרות, האם יש סכנה להדבקה במחלות מין? אם כן, איך ניתן למנוע?

• הגב ל: שימוש בצעצועי מין עם אנשים אחרים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שימוש בצעצועי מין עם אנשים אחרים
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:01 20/02/23 20/02
    06:01
  • שלום מרים
    יש צורך בחיטוי קפדני שלו לאחר שימוש. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שימוש בצעצועי מין עם אנשים אחרים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטוצלה
    רחל
    12:30 13/02/23 13/02
    12:30
  • אני אשה כבת 65. לפני מספר חודשים נפגעתי בתאונת דרכים, ולאחריה התחלתי לסבול מכאבים בגב (ללא ממצא מיוחד) ומבעיות של דחיפות בהטלת שתן, לפעמים לא יוצא ולפעמים בורח ועוד. הרופא אמר שיש לי "ציסטוצלה" שזה צניחת שלפוחית השתן. האם זה יכול להיות קשור לתאונה או שזה קשור לגיל?

• הגב ל: ציסטוצלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטוצלה
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:57 20/02/23 20/02
    05:57
  • שלום רחל
    ציסטוצלה הינה תופעה נפוצה אצל נשים של שינוי הדרגתי במיקום כיס השתן ואינה בהכרח תסמינית או מצריכה טיפול אלא אם את מרגישה צניחה דרך פתח הנרתיק. הציסטוצלה אינה קשורה לרוב לתאונות דרכים. שבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: ציסטוצלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בטמיגה- יעילות בשימוש חוזר?
    אורנה
    09:35 16/02/23 16/02
    09:35
  • הנני בת 68 וסובלת מזה 4.5 שנים משלפוחית רגיזה ללא דליפת שתן- מדחיפות ותכיפות במתן שתן. טופלתי במשך 4.5 שנים בבטמיגה וויסיקר בהצלחה רבה אך לפני כחודשיים וחצי התרופות הפסיקו להשפיע עלי וחזרה בעיית השלפוחית הרגיזה. האורולוג ניסה להחליף לי את הוויסיקר בספזמקס ליטול יחד עם הבטמיגה אך זה גרם לעלייה בלחץ הדם וגם לאחר שהפסקתי מיידית לקחת את הספזמקס- לחץ הדם לא ירד ונדרשה תקופה לאזן את לחץ הדם והועלה לי מינון תרופת הדופלקס מ5/80 ל5/160.
    הפסקתי מזה חודש וחצי לקחת את הבטמיגה כי לא השפיעה וגם כל עוד לחץ הדם לא היה מאוזן היה חשש כי הבטמיגה תחמיר את המצב. לדברי אחד האורולוגים שהייתי אצלם- הבטמיגה והוויסיקר הפסיקו להשפיע עלי כי הגוף התרגל אליהם ולא נותרו לי אופציות תרופתיות(נסיון לקחת טוביאז גם הוא ניכשל- גרם לאצירת שתן) ונותרו בפני רק האופציות הפולשניות של זריקת בוטוקס או ניתוח השתלת קוצב סקראלי לשלפוחית- דברים שמאד מפחידים אותי.
    שאלתי היא האם מנסיונכם יש סיכוי שלאחר הפסקה של חודשיים בנטילת בטמיגה( שהשפיעה עלי הכי טוב בעבר) יש סיכוי שהיא תחזור להשפיע את הדפעתה הטובה על הגוף והשלפוחית הרגיזה? והאם אין סיכון לקחת את הבטמיגה ללחץ הדם- במצב שכיום הוא מאוזן ותקין?

• הגב ל: בטמיגה- יעילות בשימוש חוזר?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בטמיגה- יעילות בשימוש חוזר?
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:17 19/02/23 19/02
    07:17
  • שלום אורנה
    יעילות הטיפול בתרופות אלו מושפעת מגורמים סביבתיים כולל מזג האויר - המצב מחמיר כשקר ולכן להתלבש ולהתכסות היטב חיוני. כמו-כן באם את סובלת גם מהטלות שתן ליליות, כמות שתיה בערב משפיעה ויש להפחיתה לאחר 1900 כולל פירות, ירקות, מוצרי חלב וכד'. גם למשקאות קפאיניים יש השפעה לאורך כל שעות היממה והפחתת יעילות הטיפול שאת נוטלת. לרוב התרופה שמעלה לחץ דם היא הבטמיגה עצמה ולא ספזצקס או ווסיקר ומצד שני - כל התרופות לייתר לחץ דם הינם משתנות ולכן עליה במינון שלהם תגרום לתכיפות. לכן כל שינוי שתעשי בכדי לייצב את לחץ הדם ללא תרופות נוגדות לחץ דם, באם בעזרת פעילות גופנית אירובית קבועה כ- 45 דקות 3-4 פעמים בשבוע או ירידה במשקל לאנשים שזקוקים לכך - תוכלי לשפר את מצבך בעזרת הפחתת תרופות נוגדות לחץ דם. שבוע טוב ובהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בטמיגה- יעילות בשימוש חוזר?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בבדיקת שתן
    מיכלי
    15:35 09/01/23 09/01
    15:35
  • לפני 10 חודשים עברתי ניתוח tvt. אחרי הניתוח היתה לי דלקת בשלפוחית השתן.
    עברתי ציסטוסקופיה שהיתה תקינה

מאז הכל מצוין

לאחרונה
    יש לי דחיפות במתן שתן (לא היה בעבר אף פעם)
    לעיתים לא מספיקה להגיע לשירותים
    כאבים בקיום יחסי מין
    ומדי פעם דימומים מהנרתיק (בלי קשר לוסת)

עשיתי בדיקת שתן
    Erythrocytes - שדות מלאים
    Epithelial - moderate
    Rbc - 150
    Mucus - few

כל שאר הערכים תקינים

יש לי תור לרופא עוד כחודש וחצי
    מעט מוטרדת

• הגב ל: דם בבדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בבדיקת שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:08 05/02/23 05/02
    11:08
  • שלום מיכל
    באשר לתסמינים הנרתיקיים יש צורך ביעוץ רופא מנתח או גניקולוגי להערכה מקיפה.
    יש צורך לאחר הניתוח בביצוע סונר דרכי שתן כולל מידת שארית שתן בתום התרוקנות לשלול שלא נותרת שארית שתן גדולה שעלולה להיות תוצאת הניתוח. אם השארית מעל 150 סמ"ק, יש צורך בהערכה דחופה של המנתח. אם השארית קטנה, הדחיפות עלולה להיגרם בין השאר ממספר גורמים:
    1. שילוב של מזג אויר קר שמצריך להתלבש ולהתכסות היטב
    2. ריבוי שתיה אחרי 19:00 ולכן יש לשתות יותר בחלק הראשון של היום ולהפחית לאחר 19:00
    3. שימוש במאכלים ומשקאות קפאיניים במהלך היום שמשפיעים ליממה ולכן מומלץ לנסות לשתות חליטות צמחים ולא תה ירוק או שחור, קפה נטול קפאין ולא קפה אחר וסודה ולא קולה או רד בול למשך 3 שבועות עד להטבה.
    בהיעדר הטבה ניתן לנסות טיפול תרופתי שאינו יעיל עם צריכת קפאין ולכן יש להימנע מכך בכל מקרה. יעוץ אורולוגי חוזר מומלץ בהיעדר הטבה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דם בבדיקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שלפוחית שתן חוזרת
    אורית
    06:43 18/01/23 18/01
    06:43
  • אני בת 64 סובלת מדלקות חוזרות ונשנות , מדובר על דלקות שחוזרות באופן חדשי , קיבלתי מיקרודנטין קבוע לא עזר , ואז שינו לזינת של 125 מילגרם כטיפול מונע וגם אחרי חדש חזר , מה עוד אפשר לעשות

• הגב ל: דלקת שלפוחית שתן חוזרת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שלפוחית שתן חוזרת
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:02 05/02/23 05/02
    11:02
  • שלום אורית
    ישנן נשים שרגישות יותר לזיהומים ולמעשה אין צורך לטפל אנטיביוטית בצמיחה חיובית בשתן בהיעדר תסמינים מלווים שפוגעים באיכות חיים. מומלץ במקביל שינוי התנהגותי כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית את כמות השתן ליממה) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים בשתן, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ובניגוד למה שנשים חושבות - לעיתים התסמינים נגרמים בגלל שטיפה מוגברת ולכן להימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להמשיך ביוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. בתיאום עם אורולוג/אורוגניקולוג מטפל - מומלץ על שימוש מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם באופן כרוני פעמיים בשבוע. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת שלפוחית שתן חוזרת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה לגבי Erythrocytes בשתן
    עדי
    09:54 30/01/23 30/01
    09:54
  • שלום רב,
    בחודש האחרון התמודדתי עם דלקת בדרכי השתן- חיידק אי קולי.
    בבדיקות השתן באותו זמן נצפו Erythrocytes בשתן. החיידק חלף רק בימים האחרונים לאחר נטילת שני סבבי אנטיביוטיקה מסוגים שונים (היות והראשונה לא עזרה) בשילוב יוטיפרו בהנחיית האורולוג. עדיין נוטלת יוטיפרו.
    לציין כי מאז ומתמיד מדד Erythrocytes בבדיקות השתן שלי היה תמיד שלילי.
    כעת אין עדות בתרבית לחיידק. אך בבדיקת השתן שביצעתי אתמול לצורך ביקורת הופיעו Erythrocytes 10 (הגבול הוא 0-10 cell /ul ).
    רציתי לשאול אם מצב זה נחשב תקין או שהמדד אמור להיות תמיד שלילי.
    בנוסף, הבדיקה בוצעה שבוע לאחר שחלף המחזור החודשי.
    אני מעט מודאגת Erythrocytes.
    אשמח מאד לחוות דעתך.
    תודה רבה.

• הגב ל: שאלה לגבי Erythrocytes בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה לגבי Erythrocytes בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:58 05/02/23 05/02
    10:58
  • שלום עדי
    ערכי אריתרוציטים של 10 הינם בגדר התקין. כדי להקטין את ערכם, טיפול צמחי אנטי-דלקתי חיוני. לנשים בגיל לאחר תום מחזורים, ניתן לשלב טיפול מקומי במשחה לשיפור ערכים אלו. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שאלה לגבי Erythrocytes בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • השתנה לילית
    חוף
    09:12 04/02/23 04/02
    09:12
  • שלום, אני נואשת לעזרה שכן איכות חיי נפגעת כל כך מהבעיה ואשמח להכוונה לאחר שגם רופאת המשפחה וגם האורולוג סיפקו תשובות מאוד לא מקצועיות. אני בת 33 ולא ילדתי מעולם, בדיקות סטיק שתן לא מעט פעמים עם ליקוציטים אבל תרבית תמיד שלילית( אבל גם תמיד נלקחת באמצע היום כשאני באה להיבדק.. לא שתן ראשון על הבוקר), שחלות פוליציסטיות ללא נטילת גלולות ווסתות מאוד מאוד לא סדירות ברמה של מחזור פעם בכמה חודשים אם בכלל, תת פעילות בלוטת התריס (T3 ו- T4 תמיד תקינים אבל TSH יוצא ונכנס מאיזון...כרגע על ערך של 9). כמו כן, יש לי פריצת דיסק כבר ב-L4-L5 כבר 10 שנים בערך. BMI 29. סובלת מחרדה ומטופלת בווייפקס כבר 3 שנים ועתידה להחליף לסרטרלין. לאחר נטילת אנטיביוטיקה איבחנו לי קנדידה עכב צריבות בנרתיק וגרד.. נטלתי טיפול אינטנסיבי בנרות לבקשת רופאת הנשים אבל מרגיש שזה עדיין לא לגמרי עבר. מזה 3-4 שנים סובלת מקימה בלילה לשתן כאשר בחצי שנה האחרונה זה הפך ל-3 או 4 פעמים בלילה ותמיד ההרגשה שהשלפוחית מתפוצצת ואכן יש המון המון שתן. במהלך היום במיוחד עד הצהריים אני מסוגלת בגלל לא להרגיש תורך לעשות פיפי.. אבל לקראת הערב קשה לי נורא להתאפק ויש דחיפות. כמו כן משטר השתיה שלי לא טוב ואני לא שותה כמעט. הסוכר שלי תקין וגם ה- A1C, אך לא ביצעתי העמסת סוכר וגם לא התבקשתי לעשות. סיטי פרוטוקול אבנים תקין, אולטרסאונד מערכת שתן וכליות תקין. מה אני צריכה לעשות?? אני לא יכולה לחיות ככה יותר. החוסר שינה הזה גומר אותי.. תודה רבה

• הגב ל: השתנה לילית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • השתנה לילית
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:55 05/02/23 05/02
    10:55
  • שלום חוף
    הצריבות בנרתיק והגרד נגרמו עקב טיפול אנטיביוטי שפגע בפלורה (שכבת החיידקים הטבעית) ולוקח זמן עד שתשתקם מחדש. יש צורך להימנע מטיפול עתידי באנטיביוטיקה אלא אם יש חום גבוה או תסמינים יחד עם צמיחה אמיתית בתרבית שתן.
    הקימות הליליות נגרמות לרוב משילוב של מזג אויר קר שמצריך להתלבש ולהתכסות היטב, ריבוי שתיה אחרי 19:00 ולכן יש לשתות יותר בחלק הראשון של היום ולהפחית לאחר 19:00 וכן שימוש במאכלים ומשקאות קפאיניים במהלך היום שמשפיעים ליממה ולכן מומלץ לנסות לשתות חליטות צמחים ולא תה ירוק או שחור, קפה נטול קפאין ולא קפה אחר וסודה ולא קולה או רד בול למשך 3 שבועות עד להטבה. בהיעדר הטבה ניתן לנסות טיפול תרופתי שאינו יעיל עם צריכת קפאין ולכן יש להימנע מכך בכל מקרה. יעוץ אורולוגי חוזר מומלץ בהיעדר הטבה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: השתנה לילית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שלפוחית השתן
    ורד
    15:35 26/12/22 26/12
    15:35
  • לאחרונה מקבלת דלקת לאחר קיום יחסי מין.
    איך למנוע?? אציין שאנחנו מאוד אסטתטיים לפני ואחרי. לא השתנה שום דבר ובשנה האחרונה בכל פעם מקבלת דלקת. למה?

• הגב ל: דלקת שלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שלפוחית השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:34 01/01/23 01/01
    08:34
  • שלום ורד
    תסמיני תכיפות וצריבה שכיחים ועלולים לקרות לאחר יחסי מין. ניתן לבצע תרבית שתן בעת תסמינים לוודא שאכן מדובר בדלקת חיידקית ולאפיין את סוג הזיהום.
    מומלץ במקביל שינוי התנהגותי כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית את כמות השתן ליממה) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ובניגוד למה שנשים חושבות - לעיתים התסמינים נגרמים בגלל שטיפה מוגברת ולכן להימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. בתיאום עם אורולוג/אורוגניקולוג מטפל ובהתאם לגילך - שימוש מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם באופן כרוני פעמיים בשבוע. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת שלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • התכווציות בעת מתן שתן המשך
    מורן
    10:38 26/12/22 26/12
    10:38
  • שלום, תודה רבה לך על התשובה.
    לגבי מה שאמרת- אני לא צורכת משקאות עם קפאין כלל וכלל.
    לא תה ולא קפה.
    בנוסף, בתקופה שזה היה יותר גרוע עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי שתן ולא נמצא דבר.

• הגב ל: התכווציות בעת מתן שתן המשך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • התכווציות בעת מתן שתן המשך
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:47 26/12/22 26/12
    10:47
  • שלום מורן תוכלי לנסות טיפול תרופתי בספזמלגין עד 3 פעמים ביום ובהיעדר הטבה - ניתן לנסות טיפול אחר לאחר בדיקה ויעוץ אורולוגי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: התכווציות בעת מתן שתן המשך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • התכווצות בעת מתן שתן
    מורן
    14:23 23/12/22 23/12
    14:23
  • שלום אני בת 27 ובחודש האחרון בערך יש לי נטייה להתפנות הרבה, אני מרגישה שגם לאחר מתן שתן יש לי עוד וכאילו אני לא מתרוקנת במאה אחוז.
    דבר נוסף, אם אני צריכה להתאפק קצת או גם אם לא, אני מרגישה תוך כדי לפעמים כמו תחושת דקירה או התכווצות, זה בעיקר מורגש לאחר התאפקות, אני לא יכולה לעשות הכול בבת אחת עקב התכווצויות שיש לי תוך כדי ואני צריכה לשכב ולהתיישר לחכות שההתכווצויות ירגעו ואז אני לחזור ולסיים...
    מה יכולה להיות הסיבה?
    בקרוב אני אמורה לעשות אולטרסאונד (לא וגינלי) אצל רופאת הנשים שלי, האם לידע אותה? האם אפשר לראות משהו באולטרסאונד או שצריך בדיקה אחרת מיוחדת?
    תודה.

• הגב ל: התכווצות בעת מתן שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • התכווצות בעת מתן שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:04 26/12/22 26/12
    09:04
  • שלום מורן
    התסמינים שתיארת עלולים להתרחש עם התקררות במזג האויר ולכן להתלבש ולהתכסות טוב. הם מחמירים בנשים שצורכות הרבה משקאות קפאיניים ולכן הייתי ממליך לך חלון ממשקאות קפאיניים למשך 2-3 שבועות כדאי להעריך את מצב הבסיס. קיימות תרופות שיכולות לעזור אך הן אינן יעילות עם קפאין בגוף. בהיעדר הטבה עם שינויים התנהגותיים אלו, כדאי לבצע סונר דרכי שתן ובמקביל תתייעצי עם רופאת הנשים ולפי הצורך כדאי להתייעץ גם עם אורולוג/ית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: התכווצות בעת מתן שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות שתן חוזרות
    נונה
    04:04 24/12/22 24/12
    04:04
  • שלום
    בת 63,סובלת כבר כמה שנים מדלקות שתן חוזרות. לאחרונה עלייה בתדירות,בערך פעם בחודש וחצי. האם יש בדיקה כלשהיא לבירור הגורם לכך? אולטרא סאונד תקין. אין יובש נרתיקי - משתמשת באובסטין שאכן עובד.מקפידה על היגיינה. מה ניתן לעשות לבירור?

• הגב ל: דלקות שתן חוזרות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות שתן חוזרות
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:59 26/12/22 26/12
    08:59
  • שלום נונה
    ניתן לבצע תרבית שתן במהלך ארוע חריף כדי להעריך שאכן יש נוכחות חיידקים. כדאי לפנות לרופא אורולוג להערכה מדויקת ובמקביל מומלץ על המשך טיפול מונע חיוני כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית את כמות השתן ליממה) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. שימוש מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם באופן כרוני פעמיים בשבוע. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות שתן חוזרות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בשתן חוזרות
    ענבל
    13:22 24/12/22 24/12
    13:22
  • בת 36, לא בהריון. סובלת מאינספור דלקות בשתן הולכות וחוזרות. מקבלת גם מיקרודנטין למניעה אך לא תמיד עוזר. דלקת בשתן האחרונה קיבלתי טיפול באבקה שככל הנראה לא עשתה את עבודתה ואז גם אנטיביוטיקה. הופנתי גם לביצוע אולטראסונד כליות ושלפחוית השתן כי ציינתי כי ישנים כאבים לסירוגין בגב התחתון. התקבל כי ישנו גודש קל במערכת מאספת ( בשני הכליות ) וכן ציסטה בשחלה בגודל 6 סמ. ובשתן נראה שתן עכור. האם מלבד הציסטה הכול נובע מדלקות השתן שככל הנראה גם עדין קיימת? האם בכליות הבעיה נמצאת?. ברוב התרביות שתן שביצעתי בחיי התקבל כי כדורי דם אדומים ולבנים במינון גבוה קיימים בשתן.? הרופא הפנה אותי לבצע רק תרבית שתן נוספת והפגין די אדישות אולי כי אינו הרופא משפחה שלי. מה ההמלצה? לאן ממשיכים מכאן?

• הגב ל: דלקות בשתן חוזרות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בשתן חוזרות
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:58 26/12/22 26/12
    08:58
  • שלום ענבל
    דלקות חוזרות בדרכי השתן אצל נשים הינה תופעה נפוצה. כדאי לפנות לרופא אורולוג להערכה מדויקת ובמקביל מומלץ על טיפול מונע חיוני כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית את כמות השתן ליממה) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין באם מתרחשים ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. שימוש מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם באופן כרוני פעמיים בשבוע רצויים אך ורק בתיאום עם אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות בשתן חוזרות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קריאטנין
    מיכל
    16:27 21/12/22 21/12
    16:27
  • שלום

GFR זו פונקציה של רק של רמת הקריאטנין בדם או שיש עוד דברים שמשפיעים על זה?

שלשולים כתוצאה מתרופה (אלדקטון למשל) בעצם משפיעים כמו התייבשות ורמת הקריאטנין בדם תעלה וה-GFR יירד בהתאמה?
    האם במקרה כזה מדובר על פגיעה כלייתית או שאין כל נזק לכליה אלא רק ביטוי להתייבשות בבדיקות הדם ברמת הקריאטנין?

ושאלה לסיום, בבדיקות שגרתיות במעבדה בקופ"ח, כשמחשבים רמת GFR כנראה לא מחשבים משקל גוף וכדו', ראיתי שבמחשבוני GFR יש התייחסות למשקל הגוף, וזה משנה מאוד את הערכים בתוצאות, אז מה ההתייחסות האמיתית?

תודה

• הגב ל: קריאטנין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קריאטנין
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:55 26/12/22 26/12
    08:55
  • שלום מיכל
    כדאי לדיין את שאלותייך החשובות ישירות עם רופא נפרולוג או בפורום נפרולוגי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: קריאטנין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • יוטיפרו
    שרה
    14:28 15/12/22 15/12
    14:28
  • סובלת מריבוי דלקות בשתן. רופא המשפחה המליץ על יוטיפרו כמניעה או על היפרקס.
    האם אלו מוצרים שהוכחו כיעילים במניעת דלקת? האם ניתן לשלב ביניהם?

• הגב ל: יוטיפרו

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • יוטיפרו
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:44 19/12/22 19/12
    11:44
  • שלום שרה
    2 התכשירים שציינת הינם צמחיים ואין מחקר שהישווה מי מהם יעיל יותר. אין מניעה לשלב בינים אך גם זה לא נבדק. הייתי ממליץ ליטול אחד מהם לפרק זמן מסויים של כ- 6 חודשים ולהמשיך באם הפחתה בתדירות התסמינים ולהחליף לשני בהיעדר הטבה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: יוטיפרו

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בלוטות לימפה
    לילך
    11:19 17/12/22 17/12
    11:19
  • האם בדיקת סיטי בטן ואגן )פרוטוקול לבלב) כוללת את בדיקת בלוטות הלימפה שנמצאות במפשעות?

• הגב ל: בלוטות לימפה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בלוטות לימפה
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:41 19/12/22 19/12
    11:41
  • שלום לילך
    איני חושב שזו שאלה שמתאימה לפורום זה. בדיקת ct בטן מכסה את כלל הבטן כולל את איזור האגן והמפשעות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בלוטות לימפה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אי התאמה בין תוצאות ההדמיות
    רות
    17:24 14/12/22 14/12
    17:24
  • שלום

ברקע יש מחלת אבנים שהוצאו בעבר.
    כעת ללא כאבים או תלונות בקשר לזה.
    באולטראסאונד ביקורת-
    גודש קל באגן הכליה, בשתי הכליות.
    2 אבנים קטנות בגביעים בכליה שמאלית
    גביע בכליה שמאלית מעט מורחב.
    חשד לאבן קטנה בגביע בכליה ימנית.

בעקבות ירידה בתפקודי כליה בוצע סיטי פרוטקול אבנים שיצא ללא כל ממצא חריג.

הסיטי בוצע בהפרש של שבוע בסך הכל מהאולטרסאונד.

1. אני יודע שיכול להיות שאולטראסאונד יכול לפספס אבנים ושאר ממצאים, ובסיטי כן יראו את זה, אך שזה יהיה הפוך נשמע קצת לא הגיוני, איך יכול להיות שהיו ממצאים באולטרסאונד על גודש האגן, גביע מורחב, 2 או 3 אבנים, ובסיטי שבוצע לאחר שבוע כלום לא רואים?

2. האם סיטי פרוטוקול אבנים דורש הכנה מיוחדת של שתיה? יש אפשרות שדברים מסויימים נראו באולטראסאונד בגלל שתיה מרובה?

3. ירידה בתפקודי כליה (עליה בקריאטנין ואוריאה וירידה ב-GFR ) יכולים להיות מהממצאים שיש באולטראסאונד?
    מצד שני הסיטי יצא תקין לגמרי אז משהו לא מסתדר.

עד שנגיע לרופא מומחה אשמח להבין קצת את מה שנראה כמו סיפור מוזר או שיש איזו טעות.

תודה

• הגב ל: אי התאמה בין תוצאות ההדמיות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אי התאמה בין תוצאות ההדמיות
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:40 19/12/22 19/12
    11:40
  • שלום רות
    שאלותייך יכולות להתאים לפורום מחלת אבנים שנמצא בפורטל זה
    ה- CT הינה בדיקה רגישה בהחלט ומדויקת מהאולטרסאונד בו רקמה תקינה של הכליה יכולה להתפרש כאבן.
    ירידה בתפקודי כליות עלולה להיות מסיבות רבות ולכן שתיה מוגברת לכדי כ- 2 ליטר שתן ביממה חיונית למנוע אבנים ולשמר תפקודי כליות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אי התאמה בין תוצאות ההדמיות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקה באמצעות סדורל לאיתור דליפה לנרתיק
    מירה
    07:28 05/12/22 05/12
    07:28
  • ביקרתי אצל אורולוגית בגלל דימום מהנרתיק, לאחר שבדיקות אחרות היו תקינות. היא ביקשה שאקח סדורל ואכניס טמפון כדי לאתר האם יש דליפה משלפוחית השתן לנרתיק. לצערי היא לא נתנה לי הוראות יותר ברורות ועכשיו איננה זמינה. כמה כדורים צריך לקחת כדי שהשתן יצבע? ולכמה זמן צריך להשאיר את הטמפון?

• הגב ל: בדיקה באמצעות סדורל לאיתור דליפה לנרתיק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקה באמצעות סדורל לאיתור דליפה לנרתיק
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:53 11/12/22 11/12
    06:53
  • שלום נירה
    קיים מצב מאד לא שכיח שנקרא פיסטולה שהינו חיבור לא תקין בחלק הפנימי של הנרתיק עם כיס השתן. כדור בודד של סדורל יצבע את השתן בכתום וטמפון נועד להעריך האם חלקו הפנימי נצבע בכתום מה שעלול להחשיד על המצאות הפיסטולה. שבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקה באמצעות סדורל לאיתור דליפה לנרתיק

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מקרודנטין מניעתי
    רז
    06:35 11/12/22 11/12
    06:35
  • שלום רב
    אני מסיימת חצי שנה של טיפול מניעתי במקרודנטין(כדור ביום), לאחר תקופה ארוכהה של דלקות חוזרות בשתן. אני קצת חוששת להפסיק את הטיפול ורוצה לדעת האם ניתן להפסיק באופן הדרגתי? ) נניח כדור כל יומיים שלשה(.
    תודה מראש

• הגב ל: מקרודנטין מניעתי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מקרודנטין מניעתי
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:51 11/12/22 11/12
    06:51
  • שלום רז
    אכן ניתן להפחית את הטיפול באופן הדרגתי ואף לשלב טיפול צמחי בתקופת החלונות דוגמת תכשיר יוטי פרו שניתן לקנות ללא תשלום או היפרקס שנמכר כתרופת מרשם בתיאום הרופא המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מקרודנטין מניעתי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדוריות דם לבנות ואדומות בכמות גדולה בשתן
    ?פנינה
    11:58 28/11/22 28/11
    11:58
  • בשנים האחרונות אני סובלת מדלקות בשתן (3-4 פעמים בשנה) ומקבלת אנטיביוטיקה
    הבדיקה האחרונה הראתה תרבית שלילית אבל עם כמות גדולה מאוד של כדוריות דם לבנות ואדומות גדולה בשתן
    על מה זה מצביע? בנוסף, אני עדיין סובלת מצריבה במתן שתן.

• הגב ל: כדוריות דם לבנות ואדומות בכמות גדולה בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדוריות דם לבנות ואדומות בכמות גדולה בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:56 01/12/22 01/12
    08:56
  • שלום פנינה
    כדוריות דם לבנות ואדומות מצביעים על פעילות רצויה של המערכת החיסונית בגוף לטפל בחיידקים ופעילות זו דורמת לצריבה. רצוי להימנע מטיפול אנטיביוטי חוזר אלא אם תהיה החמרה משמעותי בתסמינים יחד עם תרבית שתן חוזרת חיובית לצמיחה אמיתית של חיידקים. ניתן להיעזר בסדורל להקלה על הצריבה בשתן עד 3 פעמים ביום לפי הצורך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כדוריות דם לבנות ואדומות בכמות גדולה בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן בבדיקה
    גל
    18:32 21/11/22 21/11
    18:32
  • ביצעתי בדיקת שתן, בכדוריות דם אדומות יצא 50 שהנורמה עד 10 . אני לא אחרי מחזור .. אחרי 4 ימים ביצעתי שוב בדיקת שתן כללית כולל מיקרוסקופי . הפעם בבדיקת שתן כללית לא היה בכלל דם בשתן אבל במיקרוסקופי היה רשום 1 .... מה זה אומר והאם דורש עוד ברור ? תודה . אגב בת 36

• הגב ל: דם בשתן בבדיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן בבדיקה
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:19 27/11/22 27/11
    09:19
  • שלום רב
    הסיבה שאנו עוקבים לאחר דם בשתן היא לשלול גידולים במערכת השתן שאינם שכיחים מלכתחילה ובגילך נדירים מאד. אם אין לך גורמי סיכון כולל עישון וסיפור משפחתי דרגה ראשונה של גידולים בכיס השתן, אין צורך בבירור נוסף נוכח התנרמלות הבדיקה. אם את בקבוצת סיכון, או שהיו בדיקות קודמות בעבר או יהיו בדיקות חוזרות שיהיו בתחום לא תקין, יש צורך בבירור אצל אורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דם בשתן בבדיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026