X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • חיידק שלא עובר
    אק
    10:40 27/06/22 27/06
    10:40
  • שלום,
    בת 32, סובלת מדלקות שתן כרוניות מגיל 16. טופלתי במקרודנטין מניעתי, היפרקס וכו. נעשו בעבר בדיקות מיפוי כליות וציסטוסקופיה-תקינים. אחרי הלידה לפני שלוש שנים הייתה הטבה. לפני כחודשיים התחיל שוב כאב עמום בבטן תחתונה עם לחץ לפיפי תכוף. ללא צריבה או כאב בזמן הטלת שתן. לקחתי סדורל ומונרול שהיה לי בבית ללא הטבה. עשיתי תרבית יצא אי קולי. נתנו לי מקרודנטין -ללא הטבה. עדיין תכיפות. לאחר מכן-זינט- ללא הטבה. לאחר מכן ציפרודקס-ללא הטבה. לאחר ייעוץ אורולוג בקופ"ח אמר שזה כנראה פסיכולוגי ואמר להפסיק אנטיביוטיקה ולהתחיל אלטרולט.לא נטלתי.
    לאחר כחודש ללא הטבה כמעט בכלל חזרתי על תרבית שתן-כללית תקינה. תרבית חיידק קלבסיאלה 40,000. קיבלתי אוגמנטין. הייתה טיפה הטבה בתכיפות. לאחר התייעצות עם אורולוג פרטי אמר לנסות בטמיגה והיפרקס.
    לא נטלתי בטמיגה. נוטלת היפרקס פעם ביום.
    אתמול שבוע לאחר סיום אוגמנטין עשיתי שוב תרבית. הבדיקה לכללית תקינה והתרבית עוד לא חזרה אז אני מניחה ששוב יש חיידק. עדיין יש תכיפות לסירוגין. יוצא פיפי רגיל לא מעט. א.ס בטן תחתונה וכליות מחודש 02/2022 תקין. שלפוחית לאל שארית. אני לא יודעת מה לעשות כבר...זה ממש מציק. האנטיביוטיקה האחרונה שעוד מראה שיש רגישות זה אנטיביוטיקות לוריד.
    אודה לעזרה מה לעשות?

• הגב ל: חיידק שלא עובר

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק שלא עובר
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:06 29/06/22 29/06
    04:06
  • שלום רב
    טיפול אנטיביוטי לא נועד להקל על כאבים, תכיפות או צריבה שנגרמים לרוב בגלל התגובה של הגוף ללויקוציטים שנלחמים בחיידק ולכן צריבה חולפת רק לאחר כחודשיים מחלוף הזיהום. כדאי לשמור את האנטיביוטיקה רק באם הופעת חום או צמרמורת. כדאי לטפל בצריבה לפי הצורך עם סדורל ובתכיפות לפי הצורך בבטמיגה או טוביאז. טיפול צמחי מונע בהיפרקס פעמיים ביום אינו מזיק וניתן ליטול אותו אף למשך שנה. טיפול התנהגותי מכוון כולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום (כדאי למדוד במשך יממה בסוף שבוע כשאת בבית) כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים וכפולה לאחר 2 דקות מתום התרוקנות כדי להקטין שאריות שתן בהם חיים החיידקים, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת, הליכה להתרוקן לאחר יחסי מין ולהימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. באם קיימת התלקחות ניתן להוסיף תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים. באם עדיין ממשיך ניתן לשקול כדור אנטיביוטי מונע רק סביב יחסי מין ולהמשיך במעקב אורולוגי בקהילה. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: חיידק שלא עובר

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025