X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שלפוחית שתן בעלת דופן מעובה .
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:54 11/10/18 11/10
    12:54
  • שלום עדי
    דופן מעובה בכיס השתן דורשת הסתכלות ישירה - ציסטוסקופיה לשלול ממצאים חריגים. תוכל לתאם את הבדיקה עם האורולוג המטפל. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: שלפוחית שתן בעלת דופן מעובה .

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תכיפות ודחיפות במתן שתן ללא דליפה
    אור
    12:53 12/09/18 12/09
    12:53
  • אני סובלת מזה חודשיים וחצי משלפוחית רגיזה- תכיפות ודחיפות קיצונית במתן שתן, ממש כל רגע מהיממה צורך ללכת לשרותים עם תחושת לחץ על השלפוחית. ניסיתי בהוראת רופא לקחת ויסקר 10 בשילוב עם בטמיגה 50- שניהם לא משפיעים ליותר מ8-10 שעות ביממה. לאחרונה הויסקר לא משפיע עלי בכלל. אני רוצה לנסות את תרופת הטוביאז 8 מיליגרם. האם מותר לי לשלב את הטוביאז עם הבטמיגה 50 על מנת להשיג כמה שיותר שעות השפעה ביממה?

• הגב ל: תכיפות ודחיפות במתן שתן ללא דליפה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:04 12/09/18 12/09
    13:04
  • שלום אור
    אכן ניתן לשלב טוביאז עם בטמיגה. יש לציין כי לפני הטיפול יש לשלול אצל אורולוג סיבות וגורמים אחרים לתסמינים. הטיפול מפחית את התסמינים ולא מעלים אותם ולרוב הטיפול מגיע ליעילות רק לאחר 2-3 שבועות טיפול. כמו-כן ניתן לשקול טיפול מדורג כך שסוג תרופה אחת יילקח בבוקר ותרופה שניה בערב וכמובן לאחר המנעות ממשקאות קפאיניים. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פני
    00:08 09/10/18 09/10
    00:08
  • יש לי שאלה בנושא:יש מצב שבחורה שלא סבלה בעבר מתסמינים של שלפוחית רגיזה ובעקבות דלקת בשתן שקרתה לפני שנה מאז היא עם תסמינים.שאלתי היא האים לקיחת כדור שמשפיע לטובה.למס' חודשים כמו חודשיים שלוש יעזור ולא תצטרך לקחת עוד?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:53 11/10/18 11/10
    12:53
  • שלום פני
    הטיפול אינו בהכרל לכל החיים ולעיתים קורס טיפולי עשוי לשפר את התסמינים ולאחריו ניתן להפחית את הטיפול בהדרגה עד להפסקתו. בהצלחה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דימום בשתן לאחר סטנטים
    נטלי
    16:15 21/09/18 21/09
    16:15
  • היי...עברתי ניתוח של שני סטנטים בשתי הכליות לפני 3 שבועות ומאז יש לי עדיין כאבים במתן שתן ולפעמים שתן ורוד...שתן דמי...האם אלו עדיין סימנים נורמליים ?
    האם הם אמורים להמשיך כל עוד הסטנטים קיימים ?
    ?
    תודה

• הגב ל: דימום בשתן לאחר סטנטים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דימום בשתן לאחר סטנטים
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:02 03/10/18 03/10
    08:02
  • שלום רב
    כשקיימים גופים זרים, עלולים להופיע מיחושים ושתן דמי שבחלק מהמקרים משתפרים בהדרגה וחולפים לאחר הוצאת הסטנטים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דימום בשתן לאחר סטנטים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שורף אחרי שתן
    נירית
    20:12 29/09/18 29/09
    20:12
  • היי
    בת 35 בזמן האחרון לאחר מתן שתן לא בזמןןן השתן שורף לי כזה בצורה עדינה מאין צריבה כזו. כל הבדיקות תקינות. מה זה יכול להיות

• הגב ל: שורף אחרי שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שורף אחרי שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:59 03/10/18 03/10
    07:59
  • שלום נירית
    צריבה עלולה להיגרם מסיבות שונות כולל דלקת שלא התבטאה בבדיקות, שתן מרוכז, פליטת פירורי חול ועוד.
    מומלץ בכל מקרה להגביר בשתיה במהלך היום כך שיהיה לפחות 2 ליטר שתן ביממה, להוסיף תכשירי חמוציות ולהימנע משטיפה עם דטרגנטים דוגמת אינטימה בתוך הנרתיק וכן להימנע ממגבונים לחים כדי לא לפגוע בפלורת הנרתיק. באם היעדר הטבה, מומלץ בדיקת אורולוג נשים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שורף אחרי שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זיהום בדרכי השתן
    יפה
    14:59 02/10/18 02/10
    14:59
  • שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ומאחר שלפעמים לבעלי יש בעיית אימפוטנציה אנחנו משתמשים בכוסית ומזרק סטריליים שקונים בבית מרקחת ואני מזריקה את הזרע לנרתיק. פעם אחרונה שניסינו את השיטה הזו הכוס הסטרילית שקניתי היתה נראית קצת עם פרורים בתוך השקית (לא בתוך הכוס). יום למחרת התחלתי להרגיש צריבה בשתן וזה החמיר. קיבלתי זיהום בדרכי השתן. מעולם לא קרה לי דבר כזה. האם יש שיטה אחרת להשתמש בהזרעה ביתית? האם הכוס הסטרילית גרמה לזיהום?

• הגב ל: זיהום בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זיהום בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:56 03/10/18 03/10
    07:56
  • שלום רב
    כל הזרעה מלאכותית (וגם יחסי מין) אינן סטריליות, ועלולות להסתכם בצריבה בשתן. מומלץ להתרוקן (ללכת לשירותים) לאחר ההזרעה או לאחר יחסי מין, להגביר בשתיה ולהוסיף תכשירי חמוציות. באם לבעלך ישנה זקפה לסירוגין - ניתן גם לנסות יחסי מין מלאים ואף להיעזר תרופתית לשיפור הזקפה לפי הצורך. תוכלי גם להתייעץ עם מרפאת הפוריות לגבי אפשרויות נוספות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: זיהום בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טיפולי פוריות
    נטלי
    17:42 16/09/18 16/09
    17:42
  • היי..לפני שבוע עברתי ניתוח של סטנטים בשתי הכליות..עתידה לעבור ניתוח לריסוק אבנים ורוצה לשאול :
    החודש אני אמורה להתחיל טיפולי פוריות...האם ניתן להתחיל כרגיל ?
    ושאלה נוספת..
    בעבר הייתי לוקחת רווטינקס..כדורים צהובים..האם עכשיו לפני הניתוח ניתן לקחת אותם ואז אולי האבנים שיש יתפוררו ואז לא יהיה צורך בניתוח ?
    מה דעתך ?
    תודה

• הגב ל: טיפולי פוריות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טיפולי פוריות
    ד"ר בוריס פרידמן
    15:39 17/09/18 17/09
    15:39
  • שלום רב
    עד פתרון מחלת האבנים והוצאת סטנטים הייתי ממליץ לדחות את טיפולי הפוריות עקב סיכון לזיהומים בדרכי השתן ופעולות הכרוכות בהקרנה. הרווטינקס עשויים לעזור בפליטת אבנים קטנות ולכן ממילא יהיה צורך להשלים הטיפול להוצאת אבנים והסטנטים ולכן אין הכרח בטיפול זה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: טיפולי פוריות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב בבטן התחתונה במרכזה
    ליאן
    21:43 27/08/18 27/08
    21:43
  • בת 21, קצינה. בריאה בדרך כלל.
    כבר זמן מה סובלת מכאבים עמומים/שורפים שלעיתים מקרינים לאזור האגן באזור שלפוחית השתן. ביצעתי בירור גניקולוגי שיצא תקין.
    הופנתי למיון לאחר חזרה והחמרה בכאבים מזה כשבוע, שללו תסמינים נראים לעין באולטסאונד בטן כללי ובבדיקת גניקולוגית.
    צריכה (דחוף) להתחיל בירור אורולוגי.קיבלתי הפנייה (אסמכתא) אליכם אך לא מצליחה לקבוע תור לבדיקת אורולוג.

יש לציין שלא מדובר בדלקת בדרכי השתן. ללא דחיפות, תכיפות או צריבה.
    רק כאב עמום שמחמיר בישיבה ומחמיר בהתאפקות (ודווקא בעל הקלה לאחר מתן שתן)

אשמח לקבל חוות דעת במה יכול להיות שמדבור במידה והמקור אכן אורולוגי
    ובנוסף,
    דרכי תקשורת לקביעת פגישה עם אורולוג בכרמל.

תודה רבה!!!

• הגב ל: כאב בבטן התחתונה במרכזה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב בבטן התחתונה במרכזה
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:52 09/09/18 09/09
    07:52
  • שלום רב
    ראשית כקצינה תוכלי לקבל הפניה לבית חולים 10
    תוכלי לחילופין ליצור קשר עם מזכירת המחלקה 048250843 לתאם מפגש בבית חולים כרמל . כדאי להביא איתך בידות שתן עדכניות לכללית, תרבית ובאם הממצאים עלולים להיות קשורים ליחסי מין - גם בדיקת שתן ל- STD
    בהצלחה ושנה טובה

בברכה,
  • הגב ל: כאב בבטן התחתונה במרכזה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הפרעה בריקון שלפוחית השתן אצל אשה צעירה
    לילך
    14:27 08/09/18 08/09
    14:27
  • ד"ר שלום,

אני בת 30 וסובלת ממצב כרוני (נמשך כבר כשלוש שנים) של זרם שתן מקוטע ומהוסס במהירות יחסית נורמלית בהתחלה, ש"נתקע" לקראת הסוף, מה שמחייב המתנה ארוכה על האסלה ומאמץ של שרירי הבטן עד לריקון מוחלט. אני מבינה שאין סכנה מיידית כל עוד השלפוחית מתרוקנת במלואה, אבל ההמתנה הארוכה על האסלה משבשת את איכות החיים, וישנה גם החרדה המתמדת שזה סימפטום למחלה קשה יותר.

בוצע US דרכי השתן מספר פעמים ולא נמצאו שאריות בנפח משמעותי. אין כאבים, צריבה או עדות לדלקת. ברקע בריאה בסה"כ, PCOs אך וסת סדירה, לא ידוע על מחלה נוירולוגית אך לא בוצע MRI או CSF כדי לשלול. נוטלת תרופות SSRI למניעת חרדה ב-12 השנים האחרונות.

אני יודעת שבדיקת אורודינמיקה מומלצת במקרים כאלה, אבל אורולוגית הסבירה לי שהבדיקה לכל היותר תאשר שיש בעיה עם שריר השלפוחית (מה שלאור הסימפטומים נראה די ברור), ולא תסייע במציאת הגורם לבעיה או פתרון אפשרי. אציין כי אני בהריון טרי מאוד ולכן מעדיפה להמנע מבדיקות פולשניות או מסוכנות אם אין הכרח מיידי.

חיפוש ברשת העלה התאמה אפשרית ל-Fowler's Syndrome, תסמונת נדירה שמופיעה בנשים צעירות עם PCOs, אבל אין עליה כל מידע בעברית, כאילו מעולם לא נצפתה בארץ.

אשמח לשמוע אם נתקלת בתופעה כזאת אצל נשים צעירות שלא ילדו, ואם יש לך תובנות או עצות עבורי.

תודה רבה מראש

• הגב ל: הפרעה בריקון שלפוחית השתן אצל אשה צעירה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הפרעה בריקון שלפוחית השתן אצל אשה צעירה
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:47 09/09/18 09/09
    07:47
  • שלום לילך
    מזל טוב לרגל ההריון
    במהלך הריון לא מומלץ בירור פולשני למעט הערכת מעקב תרביות שתן וטיפול באם צמיחות בשתן.
    התופעה קיימת גם בארץ ולרוב נגרמת מגיל בית הספר אצל בנות שמתאפקות ונמנעות מלהתרוקן בשרותים
    באם עדיין התסמינים יימשכו לאחר הריון, ניתן לשקול פיזיותרפיה לרצפת האגן לטיפול בספזם שרירים מקומיים שלעיתים עשויים לעזור לכך. מעקב אצל האורולוגית בהחלט מומלץ. בהצלחה ושנה טובה.

בברכה,
  • הגב ל: הפרעה בריקון שלפוחית השתן אצל אשה צעירה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מערכת מאספת כפולה
    עדה
    10:03 23/08/18 23/08
    10:03
  • בת 69 לא סובלת מדלקות בדרכי השתן.
    בבדיקה של אולטרה סאונד בטן עליונה -כליה ימנית בגודל 10.4 סמ הפרנכימה שמורה. מערכת מאספת כפולה.
    כליה שמאלית- בגודל 10.1 סמ הפרנכימה שמורה.
    בשתי הכליות אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס.
    אארוטה - לא מורחבת.
    האם גודל הכליות תקין ומה המשמעות למערכת מאספת כפולה שנתגלה בשנת 1999.
    יש לציין שאיני סובלת מבעיות בדרכי השתן פרט לכך שבשנים האחרונות באמצע הלילה יוצאת לשירותים

• הגב ל: מערכת מאספת כפולה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מערכת מאספת כפולה
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:24 23/08/18 23/08
    10:24
  • שלום עדה
    מערכת כפולה הינו ואריאנט אנטומי שכך נולדת איתו ואין לזה שום משמעות תפקודית. הטלת שתן לילית ניתנת לשיפור עם הפחתת נוזלים בחלק השני של היום אחרי 19:00 כולל פירות, ירקות מוצרי חלב ומרק וכן הפחתת משקאות קפאיניים במהלך היום. באם אין הטבה ותרצי בשיפור, יש לפנות לאורולוג ולשקול אפשרות לטיפול תרופתי. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: מערכת מאספת כפולה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה בפות וצריבה במתן שתן
    אנונימית
    19:02 21/08/18 21/08
    19:02
  • בת 29. נשואה לבת זוג כבר עשור. בתקופה האחרונה בכל פעם שאנחנו מקיימות יחסים גם עם וגם בלי צעצועי מין. מופיעה לי צריבה בפות באזור מסוים. ומיד צריבה בשתן .גם בזמן האחרון יש לי דלקות חוזרות בשתן .אני מטופלת בציפרודקס. אך שוב פעם כל פעם שאני ובת זוגי במגע מיני .אני מרגישה כאב בפות ואז צריבה בנרתיק.

אני לא ככ יודעת ממה הבעיה. למי עליי לפנות? לגניקולוגית או אורולוג?

• הגב ל: צריבה בפות וצריבה במתן שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריבה בפות וצריבה במתן שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:11 23/08/18 23/08
    08:11
  • שלום רב
    הייתי ממליץ להיבדק אצל גניקולוג/ית לגבי ממצאים באיזור העריה והנרתיק. באם מופיעה צריבה בשתן, הייתי ממליץ לבצע תרבית שתן ורק באם מופיעה צמיחה של חיידיקים, הייתי ממליץ טיפול אנטיביוטי מכוון לחיידק שיצמח. באם הצריבה בשתן ממשיכה, יש צורך בבדיקה אורולוגית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: צריבה בפות וצריבה במתן שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זעקה לעזרה
    ?שרון
    17:08 14/08/18 14/08
    17:08
  • שלום רב,
    לפני חמישה חודשים, שבוע לאחר מגע מיני שנכפה עליי, הופיעה דלקת בשלפוחית. תרבית הראתה E COLI וקיבלתי מונרול אחריה התרבית יצאה תקינה אולם הדלקת לא עברה. עשיתי 3 בדיקות STD בקופה ויצאו שליליות. בשלב הזה פניתי לרפואה פרטית. ביצעתי בדיקות מעבדה שעלו אלפי שקלים. הו הראו על אוראופלזמה ארטיקולום ופרבום. ניתן לי לבו לעשרה ימים. הארטיקולום עבר. הפרבום נשאר. כבר חמישה חודשים שאני סובלת מסימפטומים של דלקת בשלפוחית שכוללים תכיפות במתו שתן, כאבים ותחושה של אי נוחות מאוד רצינית. מה אני אמורה לעשות? אני אובדת עצות. תודה.

• הגב ל: זעקה לעזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זעקה לעזרה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:57 19/08/18 19/08
    08:57
  • שלום שרון
    תסמינים דוגמת תכיפות וצריבה עלולים להמשך פרק זמן גם לאחר חלוף החיידק בטיפול אנטיביוטי ונגרמים עקב "חיילי הגוף" - הכדוריות הלבנות שממשיכים "לפטרל" באיזור. מומלץ על הגברת שתיה, תכשירי וחמוציות וטיפול סימפטומתי במשככי כאבים ובסדורל - לצריבה. גם הממצאים בשתן שלכאורה האוראופלזמה פארבום נשארה לא תמיד מדוייקים לאחר טיפול אנטיביוטי. באם טיפול שמרני לא יביא לתוצאות בעוד כחודשיים - יש צורך בהפניה עם בדיקות שתן עדכניות לבדיקת אורולוג נשים - לשקול בירור מעמיק יותר. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: זעקה לעזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אליעזר בן יהודה 20
    שרון
    09:03 19/08/18 19/08
    09:03
  • הי תודה על התגובה. אני חושבת שיש הטבה. תודה רבה.

• הגב ל: אליעזר בן יהודה 20

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אליעזר בן יהודה 20
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:05 19/08/18 19/08
    09:05
  • בהצלחה ואם תחושי החמרה ותהיי זקוקה לביקורת, ניתן לתאם בדיקה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אליעזר בן יהודה 20

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה.......
    דנה
    10:24 12/08/18 12/08
    10:24
  • aml בכליה 1 סנטימטר יכול לגרום לדם סמוי בשתן ואם כן האם זה אומר שצריך להוציא את הaml ?

• הגב ל: שאלה.......

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה.......
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:52 19/08/18 19/08
    08:52
  • שלום דנה
    לרוב AML בגודל כזה אינו מדמם ולכן יש צורך לבצע בירור לגבי גורמים אחרים לדימום. כתלות בגילך, לנגעים אלו יש נטיה להיות פעילים במהלך הריון ולכן יש צורך במעקב אורולוגי בתקופה זו לוודא כי אינם משתנים בגודלם. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שאלה.......

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נוזל חלקיקי עכור
    ורדה
    08:22 31/07/18 31/07
    08:22
  • בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי המומחית רשמה נוזל השתן מעט חלקיקי היא אמרה שזה כנראה זיהום. הייתי בווסת במהלך הבדיקה (בימים הראשונים של הווסת) יכול להיות שבגלל זה הנוזל היה עכור??
    המומחית אמרה שיש מצב שזאת הסיבה
    אני קצת מודאגת מה דעתך?

• הגב ל: נוזל חלקיקי עכור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נוזל חלקיקי עכור
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:56 09/08/18 09/08
    14:56
  • שלום ורדה
    באם אין לך תסמינים בשתן דוגמת דחיפות, צריבה ועוד אין לכך כך משמעות. מומלצת שתיה מוגברת כך שיהיה כ- 2 ליטר שתן ביממה עם חלוקה למנות קטנות ותכופות ובעיקר בחלקו הראשון של היום כדי להימנע מהטלת שתן לילית
    בכדי להסיר דאגה, ניתן לחזור על האולטרסאונד כשאינך במחזור.
    באם יופיעו תסמינים בשתן, מומלצת בדיקת רופא אורולוג. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: נוזל חלקיקי עכור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שתן
    אירית
    15:31 26/07/18 26/07
    15:31
  • לפחות פעם ביום יוצא לי שתן בצבע מים עכורים (חום מאוד מאוד כהה ממש יותר דומה לצע של מים עכורים בשאר הפעמים שתן רגיל בהיר אין לי מושג ממה , בת 52 לא נוטלת תרופות או ויטמינים בריאה די מודאגת

• הגב ל: דלקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:38 27/07/18 27/07
    07:38
  • שלום אירית
    יש צורך בבדיקות שתן לכללית ולתרבית ולהעריך האם מדובר בדימום ואז דרוש בירור נוסף, האם זיהום ואז דרושה אנטיביוטיקה, או האם קיים חלבון בשתן ואז דרוש יעוץ נפרולוגי. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: דלקת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב בטן תחתונה וגב התחתון
    אין מידע
    22:48 23/07/18 23/07
    22:48
  • כבר חודש אני סובלת מכאב של בטן תחתונה יותר בצד שמאל וגב התחתון שמקרין לרגל שמאל . עשיתי בדיקות שתן שהתגלה דם סמוי בשתן . הרופא המליץ לעשות CT לשלול אבנים בכליות . הבדיקה יצאה תקינה מצרפת קובץ . .
    בדיקה גינקולוגית תקינה
    רציתי לשאול לאיזה כיוון ללכת ? איזה בדיקות כדאי לעשות כדי להגיע למקור הבעיה ? תודה מראש

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאנדרואיד.
  • הגב ל: כאב בטן תחתונה וגב התחתון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב בטן תחתונה וגב התחתון
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:06 25/07/18 25/07
    12:06
  • שלום רב
    כאבים שמקרינים לרגל הינם לרוב ממקור שריר-שלד שמבוריים ע"י אורתופד
    לגבי הדם בשתן חיוני להבין מה מספר הכדוריות, האם ארוע חוזר ומה גילך . מומלץ לפנות לאורולוג להמשך השלמת בירור הדם בשתן. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: כאב בטן תחתונה וגב התחתון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איך מחשבים זמן לפרימולוט נור
    +++
    14:14 19/07/18 19/07
    14:14
  • בין התאריכים 21.8- 1.9 אני בחופשה ולא מעוניינת לקבל מחזור.
    קבלתי מהרופא פרימולוט-נור , 40 טבליות שמספיקות ל20 יום.
    האם להתחיל לקחת את הכדורים 20 יום לפי שארצה לקבל מחזור?, כלומר ב13.8?

אשמח לעזרה בחישוב.
    תודה!

• הגב ל: איך מחשבים זמן לפרימולוט נור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איך מחשבים זמן לפרימולוט נור
    ד"ר בוריס פרידמן
    15:03 19/07/18 19/07
    15:03
  • שלום רב
    תוכלי לברר אצל רופא הנשים או בפורום גניקולוגיה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: איך מחשבים זמן לפרימולוט נור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סעיף בשלפוחית השתן
    אביטל
    19:54 09/07/18 09/07
    19:54
  • בת 35 ברקע מחלת כליות IGAN ובשלוש שנים האחרונות UTI חוזרים. ביצעתי מס' ציסטוגרפיות. בראשונה נכתב רפלוקס דרגה 1-2. בדיקה שנייה תקינה ואתמול נכתב שלא נצפה רפלוקס אך יש ממצא כמו סעיף בשלפוחית (דברטיקולה). נקבע לי תור לאורולוג רק בעוד חודש ואשמח באם תוכל לענות לשאלותיי בהקדם.
    שאלותיי הן: 1. האם סעיף בשלפוחית אכן עלול לגרום לדלקות חוזרות ונשנות?(אחת לחודש אני עם UTI)
    2. האם ניתן לטפל בסעיף בדרך כלשהי או שגורלי נחרץ כבר מראש ועלי להמשיך עם UTI חוזרים?
    3.בבדיקת הציסטוגרפיה נכתב שבזמן ההתרוקנות השתן נאגר בסעיף וכן שנשארה שארית שתן לאלר שהשתנתי תוך כדי הבדיקה. האם ממצא זה עלול לגרום לדלקות החוזרות?

• הגב ל: סעיף בשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סעיף בשלפוחית השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:22 17/07/18 17/07
    10:22
  • שלום אביטל
    דלקות בשתן עלולות להיגרם כשההתרוקנות אינה שלמה ונשאר שתן בתום ההתרוקנות עם או ללא הסעיף. לכן כשלב ראשון מומלץ על השתנה כפולה - כלומר לאחר שאת מסיימת להתרוקן לעמוד ולאחר כדקה וחצי לשבת ולנסות להתרוקן שוב על מנת להקטין את השאריות. קיימים שינויים התנהגותיים נוספים שניתן לבצע כדי להפחית זיהומים כולל שתיה מוגברת, תוספי חמוציות, המנעות מעצירות ושלשול, המנעות מהתאפקות ארוכה לשתן והמנעות משימוש במגבונים לחים שטיפה אינטימית עם סבון לנרתיק כי האחרונים עלולים לפגוע בפלורה ובשכבת המגן. יש צורך בהערכה אורולוגית על מנת להבין מדוע הופיע סעיף ויש לשקול ביצוע בדיקת אורודינמיקה או וידאו-אורודינמיקה לצורך כך - בדיקה שתוכלי להתייעץ לגביה בעוד כחודש עם האורולוג. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: סעיף בשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ריבוי שתן
    בלה
    14:07 04/07/18 04/07
    14:07
  • שלום רב
    מאז גיל הנעורים,אני הולכת לעשות פיפי הרבה,ז''א בהשוואה לסביבה לדעתי , בערך אחת לשעה.עם השנים ואחרי 2 קיסרי (35) זה הולך ומתקצר, על בטוח כל שעה ,לפעמים גם לפני.
    א- האים זה תקין ?איזה בדיקות צריך לעשות חוץ מסונר כליות ושתן(רופא משפחה שלח , אך עדיין אין לי תוצאות, לפני שנתיים שנעשה יצאו תקינות.

תודה

• הגב ל: ריבוי שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ריבוי שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:14 05/07/18 05/07
    14:14
  • שלום בלה
    מומלץ לבצע בדיקות שתן לכללית ותרבית לשלול דלקת, דימום מיקרוסקופי או רמת סוכר מוגברת בשתן. במקביל כדאי לנסות לבצע שינוי התנהגותי להמנעות מאכלים ומשקאות קפאיניים שעלולים לגרום ךתסמינים אלו. באם המנעות מקפאין עדיין גורמת לתכיפות שמפריעה לתפקוד היומי, מומלץ לפנות לאורולוג לשקול נסיון לטיפול תרופתי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ריבוי שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ריבוי שתן המשך
    בלה
    12:23 06/07/18 06/07
    12:23
  • להלן תוצאות שתן - האים זה כולל את הבדיקות של דם וסוכר בשתן שציינת למעלה?
    PH (U)

7

8
    יחידות:
    5

Nitrit (U)
    NEGATIVE

Ketone (U)
    NEGATIVE

Glucose (U)
    NEGATIVE

Urobilinogen (U)
    NORMAL

Bilirubin (U)
    NEGATIVE

Protein (U)
    NEGATIVE

Leucocytes (U)
    NEGATIVE

Erythrocytes (U)

10

10
    יחידות: cell/µl
    0

בקטריולוגיה
    Urine Culture
    תרבית שלילית
    תודה

• הגב ל: ריבוי שתן המשך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ריבוי שתן המשך
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:58 08/07/18 08/07
    09:58
  • שלום בלה
    בדיקות השתן שלך בסה"כ תקינה. באם סונר דרכי שתן תקין וללא שארית, הייתי שוקל שינוי התנהגותי להפחתת משקאות קפאיניים, מתוקים ואלכוהוליים ובאם עדיין תחושי בתכיפות שתפריע לך בתפקוד היומי, מומלץ לפנות לאורולוג ולשקול טיפול תרופתי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ריבוי שתן המשך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אצירת שתן בהריון
    נועה
    00:41 01/07/18 01/07
    00:41
  • שלום, אני בהריון בשבוע 13. בשבוע האחרון כשאני מתעוררת בלילה לפיפי
    אני לא מצליחה להוציא אותו במשך 20 דקות. זה קורה לי רק בלילה. מה אפשר לעשות?

• הגב ל: אצירת שתן בהריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אצירת שתן בהריון
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:47 01/07/18 01/07
    07:47
  • שלום נועה
    מזל טוב לרגל הריונך. מומלץ להגביר בשתיה בחלק הראשון של היום ולהפחית במשך הערב כולל פירות, יקרות , מוצרי חלב, מרקים וכדומה, כדי לא להעמיס על השלפוחית במהלך הלילה , כי בהריון ממילא, השינוי ההורמונלי ובמשטר הנוזלים יביא עם המשך ההריון לעודף שתן. יש צורך בשירותים להרפות את שרירי האגן ולא ללחוץ. ניתן גם באם הקושי גובר - לבצע מקלחת עם מים חמימים המרפים את השרירים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אצירת שתן בהריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בלט בנרתיק אחרי לידה
    דניאלה
    13:24 27/06/18 27/06
    13:24
  • שלום לך,
    אני חודש אחרי לידה וגינלית.
    משקל תינוק 3.200
    כמה שבועות אחרי הלידה, כשהרגשתי סוג של חיכוך לא ברור
    בנרתיק, משהו שדומה אולי לטמפון מלא שצריך להוציא, מיששתי
    ונחרדתי כשהרגשתי כמו כדור בשרני בתוך הנרתיק.
    זוהי לידה שנייה, גם השנייה הייתה וגינלית אבל איני זוכרת שהרגשתי
    את זה אחרי הלידה ההיא.

רופא הנשים שלי בדק אותי גם ידנית, כמובן גם עם הספקולום וגם ביצע אולטרסאונד וגינלי ואמר שהכל תקין ובמקומו (בגלל שחששתי שמשהו צנח לי...). אמר שמדובר בבלט בעקבות הלידה וזה יסתדר עד חצי שנה.

אני מאד סומכת על הרופא הזה אבל גם מאד חוששת ולא שאלתי מה אומר הבלט הזה, מאיפה הוא בא והאם הוא אמור לחזור למקומו או יתכווץ ?

בנוסף, שכחתי לשאול אם אני צריכה לגשת לפיזיו' רצפת אגן והוא גם לא דיבר איתי על כך.

אשמח לתשובתך ודאגתך
    תודה מראש!!

• הגב ל: בלט בנרתיק אחרי לידה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בלט בנרתיק אחרי לידה
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:44 01/07/18 01/07
    07:44
  • שלום דניאלה
    ראשית מזל טוב לרגל הלידה.
    במהלך הלידה הנרתיקית ישנו עומס על איזור רצפת האגן דבר שעלול להחליש את שרירי האיזור. במקביל קיימת גם נפיחות עקב בצקת מקומית וזו לרוב חולפת סביב מספר חודשים לארח הלידה. אני בהחלט ממליץ על חיזוק שרירי רצפת האגן גם כדי למנוע החמרה וגם אולי לשפר את קיים. קיימים תרגילים ע"ש קיגל שתוכלי למצוא מידע מקוון לגביהם ויש לבצעם באופן יזון - 3-4 פעמין ביום למשך 3-4 דקות הן התכווצויות והרפיות מהירות והן איטיות בקצב של 2-3 שניות כל התכווצות והרפיה. באם פעילות עצמית במשך חודש- חודשיים לא תשפר - או אז ניתן לשקול עזרה מפיזיותרפיסטית יעודית. בהצלחה ושבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: בלט בנרתיק אחרי לידה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026