X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שתן לציטולוגיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:52 08/11/17 08/11
    13:52
  • שלום חנה
    כפי שציינתי באתר אחר הציטולוגיה אינה חשודה אך מאחר והבדיקה אינה רגישה, יש צורך בהשלמת בירור כולל CT UROGRAPHY וציסטוסקופיה דרך אורולוג בקהילה. בהצלחה

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: שתן לציטולוגיה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איזה טיפול נכון למצב בו אני נמצאת?
    מיקי
    13:35 28/10/17 28/10
    13:35
  • שלום ד"ר,
    אנית בת 74 לפני עשרים שנה עברתי ניתוח להוצאת הרחם והשחלות בתקופה הארחונה יש לי צניחה של שלפוחית השתן במצב שבו קשה לי לפעמים ללכת זה מאוד מציק. הייתי אצל גניקולולגית שניסת לשים לי טבעת סליקות שנפלה אחרי יום אחד.
    היא המליצה לי על ניתוח ולדעתה בגלל שאין רחם הניתוח צריך להיות על ידי פתיחת הבטן.

אשמח לשמוע מה המלצתךף

תודה

• הגב ל: איזה טיפול נכון למצב בו אני נמצאת?

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איזה טיפול נכון למצב בו אני נמצאת?
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:02 29/10/17 29/10
    10:02
  • שלום מיקי
    דרגת הצניחה הינה חיונית בהחלטה הטיפולית אך בכל מקרה קיימת גישה נרתיקית כמו-גם גישה בטנית-לפרוסקופית או בטנית-רובוטית לתיקון ובה מבצעים רק חתכים קטנים לתיקון הדרוש. תוכלי להתייעץ עם אורולוג או אורו-גניקולוג העוסק בתחום. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: איזה טיפול נכון למצב בו אני נמצאת?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עד ככמה זה מסוכן ומה הכי נכון לעשות?
    ציונה
    13:08 20/10/17 20/10
    13:08
  • שלום ד"ר,

אני בת 72 מרגישה ששלפוחית השתן ירדה לי עד כדי כך שמורגשת לי בליטה בנרתיק

וכשאני במצב שכיבה היא חוזרת פנימה, אני משתדלת להתקלח כמה פעמים ולשים חגורת בטן.

השאלה שלי היא: האם מצב כזה ששלפוחית השתן יורדת עד כדי כך מהווה סיכון בריאותי ומה הפתרון היעיל ביותר לטיפול בבעייה זו?

תודה רבה

• הגב ל: עד ככמה זה מסוכן ומה הכי נכון לעשות?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עד ככמה זה מסוכן ומה הכי נכון לעשות?
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:59 29/10/17 29/10
    09:59
  • שלום ציונה
    צניחה של איברי האגן כולל כיס השתן הינה תופעה נפוצה ועלולה להיגרם בעת עליית לחץ בחלל הבטן. חגורת בטן מעלה לחץ כזה והיא עלולה לכשעצמה להחמיר את התסמינים. המצב אינו מסכן חיים והטיפול נועד להקל את איכות החיים. ישנם טיפולים שמרניים כמו פיזיותרפיה של רצפת האגן ולימוד הכנסת טבעת יעודית בשם פסאיר שתשמש תומך במהלך היום ותוכלי ללמוד להוציאה במהלך הלילה. באם אין הצלחה קיימים גם טיפולים ניתוחיים הן דרך הנרתיק והן דרך הבטן. יש צורך ביעוץ רופא אורולוג או גניקולוג העוסק בתחום. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: עד ככמה זה מסוכן ומה הכי נכון לעשות?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אנגומטריוזיס בשלפוחית
    אנני
    14:58 06/10/17 06/10
    14:58
  • הי
    עברתי לפני שנים כריתת רחם ושחלות עקב אנדומטריוזחס מפושטת ועכשו יש חשד להמצאות בשלפוחית.
    אשמח לדעת 1. האם זה אכן אפשרי?
    2.האם עלי לפנות לרופא נשים או אורולוג?
    3. האם יש אורוגמיקולוג?
    המןן תודה

• הגב ל: אנגומטריוזיס בשלפוחית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אנגומטריוזיס בשלפוחית
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:48 09/10/17 09/10
    08:48
  • שלום רב
    אנדומטריוזיס עלול להופיע בכיס השתן ויש צורך בהסתכלות ישירה - (ציסטוסקופיה) וטיפול לפי הצורך ע"י אורולוג להחלטה לגבי צורך בטיפול. באם תרצי - עדכני אותי לגבי קופת החולים שלך ומקום מגורייך ואוכל לכוון אותך למי לפנות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אנגומטריוזיס בשלפוחית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קשיים במתן שתן אצל אשה
    שרה
    16:40 30/09/17 30/09
    16:40
  • אני בת 54 , לא סובלת לפי הבדיקות מבעיות בריאות חריגות. בזמן האחרון מתקשה לתת שתן, לעיתים הטלת השתן חלקית. בדיקת אולטראסאונד של שלפוחית השתן לא העלתה ממצאים.

מה יכולה להיות הסיבה לבעייה? ומה אני יכולה לעשות כדי לפתור אותה?

תודה שרה.

• הגב ל: קשיים במתן שתן אצל אשה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קשיים במתן שתן אצל אשה
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:35 01/10/17 01/10
    09:35
  • שלום שרה
    התופעה עלולה להיגרם עקב מספר גורמים כולל הפרעה חסימתית באם קיימת צניחה של איברי האגן, הפרעה מכאנית דוגמת עצירות והפרעה נוירולוגית של פגיעה בעצבוב סביב סכרת לא מאוזנת ואחרים. עלייך להיבדק אצל אורולוג כולל בדיקה פרופיל הטלת שתן הנקרא פלומטריה להערכה אובייקטיבית של פרופיל הטלת השתן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: קשיים במתן שתן אצל אשה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה בנושא בריחת שטן
    אתי
    16:43 14/09/17 14/09
    16:43
  • שלום ד"ר

אני בת 23 ואני בהריון ויש לי בעיה
    של בריחת שתן בלילה מתוך שינה
    מה אני אמורה לעשות?

• הגב ל: שאלה בנושא בריחת שטן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה בנושא בריחת שטן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:37 20/09/17 20/09
    08:37
  • שלום אתי
    במידה ולא היתה בריחת שתן לפני ההריון, בסבירות גבוהה שהתופעה תחלוף. הקפידי להתרוקן לפני השינה , להפחית נוזלים כולל פירות ירקות, מוצרי חלב ומרקים לאחר 1900 בערב. כמו כן מומלץ להפחית משקאות קפאיניים דוגמת קולה, קפה ותה . בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שאלה בנושא בריחת שטן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בדרכי השתן שלא עוברת
    שושי
    11:41 03/09/17 03/09
    11:41
  • שלום ד"ר,
    יש לי דלקת בשתן כבר חודשיים שלא עוברת.
    הייתי אצל רופא משפחה, וגם אצל אורולוג, כבר לקחתי 3 סוגי אנטיביוטיקה ועשיתי 5 תרביות/בדיקות שתן. בנוסף עשיתי אולטרסאונד דרכי השתן וכליות שיצא תקין. מלבד הפעם הראשונה שאז היו צריבות +כאב, ותכיפות מתן שתן שעברו עם האנטיביוטיקה, מאז הדלקת קיימת אך ללא כאב/צריבות, אבל כן קיימת תכיפות למתן שתן ולפעמים לחץ בגב התחתון. אני לא רוצה להמשיך לנסות את כל סוגי האנטיביוטיקה,

אלה הממצאים :
    Escherichia coli
    100,000 CFU/ml-גדול מ
    Enterococcus faecalis (group D
    100,000 CFU/ml-גדול מ

• הגב ל: דלקת בדרכי השתן שלא עוברת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תשובה
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:56 03/09/17 03/09
    11:56
  • שלום שושי
    עקב צמיחה של 2 חיידקים חשוב לוודא לאילו אנטיביוטיקות הן רגישות ולטפל לפי פעם אחת לפי רגישות. התסמינים עלולים להימשך לפרק זמן גם לאחר העלמות החיידקים. חשיבות גדולה להגברת שתיה, שימוש בתכשירי חמוציות כטיפול מונע פעמיים ביום, להימנע מעצירות ושלשול, התרוקנות שתן לאחר יחסים והמנעות ממגבונים לחים ושימוש במים בשטיפת המפשעה ופחות בסבון כדי למנוע פגיעה בפלורה - השכבה התומכת.
    באם ארועים חוזרים ניתן לשקול עם אורולוג העוסק בתחום אורולוגית נשים על טיפול מניעתי להפחתת הישנויות. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: תשובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תרופה היפרקס לדלקות בשתן
    אלה
    20:19 23/08/17 23/08
    20:19
  • שלום רב

שאלתי האם התרופה היפרקס שאני מקבלת לדלקות בשתן יכולה לגרום לפטריות או בעיות אחרות בנרתיק

תודה אלה

• הגב ל: תרופה היפרקס לדלקות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תרופה היפרקס לדלקות בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:36 25/08/17 25/08
    08:36
  • שלום אלה
    לרוב טיפול אנטיביוטי הניתן לדלקות בשתן פוגע גם בפלורה (שכבת הציפוי החיידקית) המגינה על איזור הנרתיק, מה שעלול להביא לדלקות של חיידקים ופטריות אופורטוניסטיים. ההיפרקס הינו תכשיר אנטי-ספטי שהוא פחות חזק מאנטיביוטיקה ולכן הוא עלול לגרום לבעיות אלו אך בתדירות ועוצמה פחותה מאנטיביוטיקה. יש לשקול יתרונות וחסרונות של הטיפול. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: תרופה היפרקס לדלקות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • השתנה לא תקינה
    שלומית
    11:53 04/08/17 04/08
    11:53
  • אני בת 55, מזה תקופה של שנה, בכל פעם שאני משתינה הזרם של השתן הוא כל כך חלש ואין לי הרגשה מתי הזרם יפסק, הרגשה של חוסר מיצוי ההשתנה. אין לי כאבים.זו הרגשה של "סתימה"
    תודה מראש
    שלומית

• הגב ל: השתנה לא תקינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • השתנה לא תקינה
    ד"ר בוריס פרידמן
    15:42 08/08/17 08/08
    15:42
  • שלום שלומית
    התופעה הינה נפוצה ודורשת בירור אורולוגי כולל בדיקת שתן לשלול תהליך דלקתי וסונר דרכי שתן לשלול ממצאים ולהערכת שארית שתן בתום התרוקנות. הייתי ממליץ על קבלת הבדיקות הנ"ל מרופא המשפחה ועם התוצאות - ניתן לפנות לאורולוג נשים העוסק בתחום. אשמח להיות לעזר לפי הצורך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: השתנה לא תקינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מודאגת
    מודאגת
    12:31 18/07/17 18/07
    12:31
  • שלום,

יש לי חבר מספר חודשים והחלטנו לקיים יחסי מין בלי קונדום ולשם כך עשינו בדיקות דם.
    אצלו מופיע urea.parvum-pcr detected
    מה זה אומר? האם זה מדבק? האם אני צריכה לחשוש? האם נוכל לקיים יחסי מין בלי קונדום?

תודה מראש

• הגב ל: מודאגת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מודאגת
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:48 26/07/17 26/07
    07:48
  • שלום רב
    כפי שציינתי בפורום אחר הבדיקה יכולה לכוון על זיכרון חיסוני ולא הדבקה פעילה. באם קיבל טיפול מכוון דוגמת דוקסילין או זטו - אין צורך בטיפול נוסף. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מודאגת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חוסר התרוקנות שתן
    רונית
    15:02 02/07/17 02/07
    15:02
  • אני בת 22 בריאה ללא הריונות. וכבר 10 חודשים שכל פעם שאני ניגשת לשרותים לעשות פיפי, אחרי שאני מסיימת אין לי הרגשת התרוקנות ואני צריכה להתאמץ מספר פעמים שיצא עוד קצת שתן (לפעמים יותר מקצת) בכל פעם. אני מפעילה את שרירי הבטן כדי לעזור לשתן לצאת.
    הייתי אצל 2 אורולוגים, הראשון אמר שזה שלפוחית עייפה - אבל לא נתן פתרון.
    השנייה אמרה שזה יכול להיות כתוצאה מפטריה בנרתיק שגורמת לתחושת שתן ונתנה טיפול תרופתי לנתריק - ולא היה תוצאות. (הייתי מספר פעמים אצל גניקולוג והוא אמר שאין פטריה בכל פעם - ללא בדיקת מעבדה)
    עשיתי גם בדיקות שתן כללית מספר פעמים ויצא תקין ולאחרונה גם שתן תרבית ויצא תקין.
    **עשיתי אולטרסאונג דרכי השתן (עם שתיית 6 כוסות שעה לפני) - ויצא שארית שתן 42 מ"ל.
    ואז ביקשו ממני בלי לשתות לפני ויצא שאין שארית.** - אבל עדיין התאמצתי להוציא הכל לפני.. ככה שהגיוני שלא היה שארית.
    וגם אורולוגית השנייה ביקשה ממני ללכת להטיל שתן וישר אחרי הראתה לי שאין שארית שתן. אבל לדעתי זה כי אני דואגת לעשות את כל המאמצים כדי להתרוקן.
    הבעיה מפריעה לי באורח החיים כי כל פעם שאני הולכת לשירותים לא הכל מתרוקן ואחרי כמה דקות אני חוזרת שוב כי יש שתן - ככה שיש שארית לדעתי. (בתוך כל ה10 חודשים היו לי שלוש פעמים של התקפי פיפי, במרווחים של כמה חודשים אחד מהשני - כל שלוש דקות הלכתי לעשות פיפי במשך כמה שעות וזה היה מלווה בצריבה- לדעתי בשלושת ההתקפים האלו זה היה דלקת בדרכי השתן כי היה ממש טיפה דם. הבנתי שאם השלפוחית לא מתרוקנת כמו שצריך אז זה גורם לדלקות בדרכי השתן. אציין כי לפני ה10 חודשים לא היה לי דלקת בדרכי השתן בשנים הקודמות.)
    אני מתעקבת המון זמן בשירותים עד שיצא רוב השתן ועדיין יוצאת עם הרגשת חוסר התרוקנות וחוזרת שוב. אני לא מצילחה לללכת לישון ככה ולא ממש מצליחה לתפקד כמו שצריך. הייתה לי גם בעיה בצואה במשך חצי שנה ולפני כמה ימים גילו שיש לי את החיידק הליקובקטר - יכול להיות שקשור? אציין שלא שלחו אותי לבדיקת אורודינמיקה - זה יכול לעזור בפתרון הבעיה? אני ממש אבודה בנושא ורוצה למצוא פתרון. מה יכולה להיות הבעיה? מה לעשות?

• הגב ל: חוסר התרוקנות שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חוסר התרוקנות שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:53 05/07/17 05/07
    13:53
  • שלום רונית
    סליחה על התגובה המאוחרת
    שאריות שתן מעת לעת עלולות לגרום לתחושת חוסר התרוקנות.
    ממליץ מבחינה התנהגותית כי תבצעי באופן רוטיני הטלת שתן כפולה - double voiding - לאחר סיום השתן לעמוד כ-2 דקות ולנסות שוב מאחר והמוח שולח לאחר כדקה וחצי סיגנל נוסף להתרוקנות השתן. במקביל חשוב להימנע מעצירות שעלול להחמיר את התופעה, כמו גם תרופות שונות ובדיקה גניקולוגית לשלול ממצאים. באם עדיין התסמינים קיימים - יש לשקול בדיקה אורודינמית שאינה טיפולית, אלא אבחנתית לשלול ממצאים קשורים אחרים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: חוסר התרוקנות שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן
    ענת
    15:47 27/05/17 27/05
    15:47
  • שלום, מה הסיבה לדם בשתן? האם יכול להצביע על משהו סרטני? נתנו לי סדורל וציפרודקס אבל פעם ראשונה שקרה לי ונורא מבהיל. במיון בדקו שתן אך לא לקחו תרבית.

• הגב ל: דם בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דם בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:12 30/05/17 30/05
    08:12
  • שלום רב
    דם בשתן נגרם בגלל גורמים מגוונים והינו כתלות לגיל וגורמי סיכון. בין הגורמים הינם תופעות דלקתיות, אבנים בשתן וגם מחלות גידוליות. פניה לאורולוג הינה חובה במצב זה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דם בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן מפוצל
    שואלת
    21:15 23/05/17 23/05
    21:15
  • שלום רב,
    מזה זמן רב שאני סובלת מתופעה שהולכת ומחריפה עם השנים (ובמיוחד בזמן מחזור)- כאשר אני מטילה שתן הוא "בורח" לכל הכיוונים. הדבר קורה גם כשיש מעט שתן וגם כשיש הרבה. התופעה מאוד מציקה, בעיקר בביקור בשירותים ציבוריים אך גם בבית שכן אני נרטבת ולפעמים השתן אף יוצא מהאסלה.
    ביקרתי אצל אורניקולוג שלא מצא כלום ולא מכיר את התופעה, הן אצל אורולוגית שגם לא מצאה ממצאים וגם אינה מכירה את התופעה. הייתי עכשיו באולטראסאונד והכל תקין. גם הרופא שם אינו מכיר את התופעה.
    אציין כי עברתי 3 הריונות, שניים בלידת וואקום. התופעה מחריפה לאחר כל הריון.
    אין צניחת רחם.
    האם אתם מכירים את התופעה הזו?
    תודה רבה

• הגב ל: שתן מפוצל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שתן מפוצל
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:09 30/05/17 30/05
    08:09
  • שלום רב
    כפי שציינתי בפורום אחר הדבר דורש בדיקה אצל אורולוג העוסק באורולוגית נשים ולעיתים יש צורך בהסתכלות ישירה לכיס השתן - ציסטוסקופיה - לשלול ממצאים ולביצוע הרחבת השופכה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שתן מפוצל

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מניעת דלקות בדרכי השתן לאחר יחסי מין.
    לירון
    08:44 04/04/17 04/04
    08:44
  • שלום רב,

אני סובלת מדלקות שתן כתוצאה מיחסי מין ונרשם לי מקרודנטין. נאמר לי כבר פה על ידכם שכשלוקחים מקרודנטין פעם ביום אין זה משנה כמה פעמים ביום מקיימים יחסי מין. האורולוגית שהלכתי אליה לקבל מרשם ציינה כי כדאי לי לא לקיים יותר מפעם ביום כי זה מגרה את המקום וההשפעה על המקרודנטין לא מספיקה .
    1. האם אכן כך?
    2. כמו כן שאלה לגבי מיץ חמוציות לעומת כדורי חמוציות - זה משנה מה לוקחים למניעה? יש משהו יעיל יותר משני?
    3. הבנתי שחמוציות מתחרות עם חיידיקים אבל לא חיידקי E.COLI בעוד שהמקרודנטין הנו ספציפי לE COLI. כלומר שכדי להיות מכוסה מכל סוגי החיידקים אני צריכה לקחת את שניהם? הם יכולים לסתור אחד את השני?
    4. מומלץ להשתין לאחר יחסי מין. מה הכוונה לאחר? ממש מיד אחרי? "לקפוץ" מהמיטה לשירותים?

לאחרונה המקרודנטין לא תמיד עוזר לי למרות שלאחר טיפול התרבית שלילית כך שאין לי עמידות אך מכאן כל השאלות כי ככל הנראה אני צריכה ל"תגבר" עם עוד טיפולים.

תודה.

• הגב ל: מניעת דלקות בדרכי השתן לאחר יחסי מין.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מניעת דלקות בדרכי השתן לאחר יחסי מין.
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:07 30/05/17 30/05
    08:07
  • שלום לירון
    מקווה שעניתי על שאלותייך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מניעת דלקות בדרכי השתן לאחר יחסי מין.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיאלונפריטיס כרונית
    דנה
    03:01 26/03/17 26/03
    03:01
  • שלום רב . בת 32 סובלת מפיאלונפריטיס כרונית עם הצטלקויות דו צדדיות . ברקע כלייה שמאל קטנה (תפקוד 28 אחוז) ואשפוזים רבים . ללא קשר סובלת מכאבי מותניים ובטן תחתונה הרבה פעמים גם ללא סימני דלקת (בעברי התקף חד פעמי של אבן שגרמה לחסימה עם הידרונפרוזיס בינוני) באופן כללי נאמר לי שהכאב נובע מריבוי צלקות על הכיליה אולם ישנם ימים שאני סובלת בצורה חריגה (בייחוד בכאבים ממותן שמאל) . לפני כשבוע וחצי חוויתי התקף כזה ולאחר יום וחצי הכאב חלף והרגשתי בסדר גמור . החל מיום חמישי האחרון החלה לי עייפות מוגברת מאד (שחשבתי שנובעת מחוסר שינה אולם לא שככה גם אחרי), בד בבד החלו לי בחילות, כאב חזק בגב תחתון ובמותן שמאל ולפחות לפי התחושה מיעוט יחסי בשתן) . היום יום שבת החולשה גברה, הכאבים עמומים ובנוסף הופיע לי כאב לא מוסבר בכפות ידיים ורגליים ומעין שטף דם על הכף יד אף על פי שלא קיבלתי שום מכה . אני רגילה לצערי להתקפי כאבים אולם הפעם זה שונה והכאבים הלא מוסברים בגפיים מטרידים אותי. האם יש קשר בין הדברים? האם ייתכן שמדובר שוב בדלקת למרות שלפי שעה אין לי חום? אודה לתשובתך תודה רבה

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאנדרואיד.
  • הגב ל: פיאלונפריטיס כרונית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיאלונפריטיס כרונית
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:06 30/05/17 30/05
    08:06
  • שלום רב
    במקרים כאלו חיוני לבצע בדיקת תרבית שתן ובאם קיימת צמיחת חיידק - יש לטפל אנטיביוטית בהתאם לסוג החיידק. באם יהיו הישנויות של צמיחת חיידק - יש לשקול חזרה לטיפול אנטיביוטי מניעתי. כדאי להיבדק ולהתייעץ עם אורולוג בקהילה. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: פיאלונפריטיס כרונית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פגיעה בהריון
    רומה
    00:32 08/10/15 08/10
    00:32
  • שלום אני בת 24 נשואה חצי שנה
    האם שטיפת הנרתיק לאחר קיום יחסי מין פוגע בלהכנס להריון

• הגב ל: פגיעה בהריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פגיעה בהריון
    רומה
    00:43 13/10/15 13/10
    00:43
  • ?????????????

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פגיעה בהריון
    ד"ר אלכסנדר קפלון
    15:36 13/10/15 13/10
    15:36
  • כן. השטיפה של הנרתיק מוציאה את הזרע ויכולה להפריע

בברכה,
    ד"ר אלכסנדר קפלון, אורולוג ומומחה בכירורגיה אורולוגית, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    מייל: [email protected] \ [email protected]? \ [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פגיעה בהריון
    רומה
    20:18 13/10/15 13/10
    20:18
  • תודה רבה גם אם שוטפים אחרי חצי שעה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עגבת מחלה מדביקה
    רויטל
    23:56 02/11/16 02/11
    23:56
  • התברר לי שחבר שלי היה חולה בעגבת והיינו ביחד המון זמן מיד אחרי שהוא עשה כמה בדיקות שגרתיות לא קשור למחלה שהיית לו והוא לא ידע בכלל על קיומה עד שהתקשרו אליומ יד אחרי שהוא עשה בדיקות דם וראו משהו לא תקין ואחרי בירורים גילו שיש לו עגבת.
    הוא אומר שאין לו מושג מאיפה זה הגיע.
    אני הבנתי שזו מחלה מאוד מסוכנת וכמעט חשוכת מרפא...
    האם אני נפגעתי בגלל שהייתי איתו?
    והאם עליי לעשות בדיקות מסויימות לעצמי לראות שהכל בסדר?
    האם הנזק שנעשה יתכן והוא לא יכול להשתנות ובלתי הפיך???
    קצת לחוצה וחייבת לדעת מה לעשות זה נחת עליי כמו רעם ביום בהיר

• הגב ל: עגבת מחלה מדביקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עגבת מחלה מדביקה
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:35 03/03/17 03/03
    06:35
  • שלום רויטל
    מחלת עגבת (סיפיליס) הינה מחלה חיידקית שמטופלת עם אנטיביוטיקה. ניתן לערוך לך בדיקת דם אצל הרופא המטפל, לבדוק האם קיימת אצלך חשיפה לחיידק זה ולפי הצורך לתת לך טיפול אנטיביוטי מתאים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: עגבת מחלה מדביקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עקבות דם בשתן
    רותי
    10:24 05/01/17 05/01
    10:24
  • בת 36 נשואה +2 ילדים , ביצעתי היום בדיקת סטיק בשתן ,והתקבלה תשובה שיש עקבות של דם בשתן ,לפני כיומיים היו כאבים קלים דוקרים באזור הבטן הימנית התחתונה , והפרשות חומות לפני כמה ימים ,האם התמונה מתאימה לאבנים בכליות או בדרכי שתן ?

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאנדרואיד.
  • הגב ל: עקבות דם בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עקבות דם בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:55 18/01/17 18/01
    11:55
  • שלום רותי
    סליחה על התגובה המאוחרת.
    עקבות דם בשתן עלולים להופיע עקב סיבות שונות כולל מחלת אבנים במערכת השתן. בהחלט מומלץ מעקב שתן לכללית האם הישנות של עקבות דם בשתן ובהתאם לתוצאות ולתסמינים - התייעצות עם אורולוג לגבי המשך בירור וטיפול. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: עקבות דם בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדורי היפרקס למניעת דלקות בשתן
    רונית קרן
    11:16 29/11/16 29/11
    11:16
  • שלום,
    אני בת 42 ובשנה האחרונה סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בשתן. לקחתי מס' אנטיביוטיקות, אך הדלקות ממשיכות להגיע. אורולוגית המליצה לי לקחת כדורי היפרקס כמניעה. האם במקביל להיפרקס אוכל לקחת גם פרוביוטיקה או שההיפרקס מחטא גם את הפרוביוטיקה ולכן לא כדאי?

• הגב ל: כדורי היפרקס למניעת דלקות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדורי היפרקס למניעת דלקות בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:21 14/12/16 14/12
    08:21
  • שלום רונית
    אין מניעה ליטול את ההיפרקס במקביל לפרוביוטיקה. יש לדעת שמינון אופטימלי של היפרקס הינו פעמיים ביום ובכל מקרה יש להיות במעקב אורולוגי ולוודא כי אכן היו צמיחות בשתן ואלו הסיבות לתסמינים שלך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כדורי היפרקס למניעת דלקות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אשמח לייעוץ
    טופז
    14:50 16/10/16 16/10
    14:50
  • היי אני בת 18 וחצי והתגייסתי לפני שלושה חודשים. בשבוע הראשון שלי הצהל חטפתי דלקת בשתן, יש לציין שזו עם ראשונה בחיי ואני מאוד בריאה בדרך כלל. משם הסיפור התחיל. עקב שירותי רפואה איטיים מאוד של המערכת , קיבלתי טיפול לאחר שבוע. לאחר בדיקת שתן שאישרה כי הדלקת חמורה קיבלתי אנטיביוטיקה. כשסיימתי הדלקת חזרה כך עברו להם חודשיים של אנטיביוטיקות ודלקות שתן חוזרות. במהלך החודשיים האלו סבלתי מכאבי בטן תחתונה חזקים, כאבי מותניים וגב תחתון. דקירות וכיווצים על בסיס יומי, וגם התקף קל . לקחו אותי למיון וביצעו בדיקות שגרתיות, דם ושתן וחוץ מדלקת הכל יצא תקין. ,הרופאה חשדה בכלמידיה, למרות שאני מקיימת יחסי מין מוגנים עם חבר שלי ( חייל) אחת לשבועיים. יש לציין שהפעם הראשונה שלי הייתה שבועיים לפני הגיוס. לאחר קיבלתי דוקסילין, אך לא חל שיפור. הדלקת אכן נעלמה אבל הכאבים לא. עברנו את בדיקת במחלת מין והיא נמצאה שלילית לשנינו. התחלתי ללכת להפניות .. אורולוג , גניקולוג, אולטראסונד כליות.. האורולוג הצהלי לא טרח לבדוק אותי , ישר קבע שהבעיה היא גניקולוגית , והגינקולגית ישר קבעה שהבעיה היא אורולוגית. באולטרסאונד כליות יצא תקין חוץ מגודש קל במערכת המאספת. עברו שלושה חודשים ואני עם כאבים שלא מפסיקים ומחמירים בווסת החודשי. שלשום, בבסיס קיבלתי התקף לאחר שבאותו שבוע פניתי לביקור רופא עם זיהום קל בשתן אך כאבי בטן חזקים,וקיבלתי אנטיביוטיקה זינט. באותו יום שהתחלתי את האנטיביוטיקה , הכאבים התחזקו עד שלבסוף בערב קיבלתי התקף וכל כמה שניות הרגשתי דקירות חזקות וכיווצים. פינו אותי מהבסיס למיון. 38 חום פנימי , 37 חום חיצוני . כמובן בדיקת שתן יצאה תקינה , בדיקות דם תקינות וגם אולטרסאונד וגינלי. אותם בדיקות שעשיתי במיון בפעם שעברה. בנוסף הפעם שלחו אותי גם לct בטן. אל ללא ממצאים. שחררו אותי הביתה עם 3 ימי מנוחה. הכאבים לא מפסיקים, האנטיביוטיקה מתישה אותי, ואני בקושי מתפקדת. אני ממש מתוסכלת כי איני יודעת מה גורם הבעיה מכיוון שהבדיקות יוצאות תקינות אך הכאבים ממשיכים. אשמח לייעוץ או חוות דעת במהרה. תודה.

• הגב ל: אשמח לייעוץ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אשמח לייעוץ
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:53 18/10/16 18/10
    10:53
  • שלום טופז
    התסמינים הללו עלולים לקרות מסיבות שונות ולא תמיד עקב זיהום נוכחי. מאד חשוב לפני התחלת אנטיביוטיקה לעשות בדיקת שתן לתרבית ולא רק שתן לכללית כדי לאפיין האם יש חיידק ולאיזו אנטיביוטיקה הוא רגיש. לעיתים כאבים נמשכים לאחר שהחיידק כבר הושמד ולעיתים כאבים נגרמים לא רק בגלל חיידיקים. בהחלט מומלץ משככי כאבים לפי הצורך, מומלץ טיפול מניעתי בדמות שתיה מוגברת, תכשירי חמוציות וטיפול מונע דוגמת המנעות מסבונים משמידי פלורה באיזור רחיצת הנרתיק וכן להימנע ממגבונים לחים. בכל מקרה אני עושה מילואים בבי"ח 10 בחיפה ואם כל הנ"ל לא יעזור, תוכלי לתאם ביקור ואנא הביאי איתך את כל תוצאות הבדיקות וההדמיות שעברת. חג שמח.

בברכה,
  • הגב ל: אשמח לייעוץ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תכיפות לשתן
    שלומית
    15:20 13/10/16 13/10
    15:20
  • שלום דוקטור
    מזה חודשיים יש לי צורך במתן שתן גם אם אין לי. אני מרבה ללכת לשירותים לפעמים יוצא מעט.
    לאחר סיום מתן שתן עדיין יש לי תחושה ורצון למתן שתן.
    יש לי רגישות בשלפוחית כל הזמן.
    בדיקת אולטרסאונד בטן תחתונה תקינה.
    בדיקה גיניקולוגית תקינה.
    האם יתכן שיש לי שלפוחית רגיזה??
    בברכה שלומית

• הגב ל: תכיפות לשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תכיפות לשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:36 14/10/16 14/10
    08:36
  • שלום שלומית
    כפי שציינתי בפורום האחר יש לשלול זיהום בשתן בבדיקת שתן ואם תרבית השתן עקרה - מומלץ להימנע ממשקאות קפאיניים לפרק זמן של 3 שבועות לוודא שיש רגיעה ואז להחזיר בהדרגה ולמצוא את הרמה הסבירה בשבילך. אם אין הטבה עם הפחתת קפאין - מומלץ לפנות לבירור ויעוץ אורולוגי ולשקול טיפול תרופתי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תכיפות לשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אגן אקסרא רנאלי והרחבה מינימלית של השופכן
    זיוית
    07:05 21/09/16 21/09
    07:05
  • לום רב
    כחודשיים עם כאבים בצד ימין בבטן. העשו לי סי טי בטן -
    נמצא אגן אקסטרא רנאלי מימין והרחבה מינימלית דל השופכן הימיני בלשליש הראשון והשני שלו.
    הכליו גודל תקין ואפקט נפרוגפי טוב וסימטרי, ללא עדות להרחבת מערכת מאספת. עוררקעם ראנלים אקססורים דן צדדית

האם יכול להיות קשר בין הממצאים לכאבים?
    תודה

• הגב ל: אגן אקסרא רנאלי והרחבה מינימלית של השופכן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אגן אקסרא רנאלי והרחבה מינימלית של השופכן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:35 05/10/16 05/10
    11:35
  • שלום זיוית
    כאבים בצד ימין של הבטן עלולים להיגרם מסיבות שונות כולל ממערכת העיכול וממערכת המין הנשית, אך גם עקב מערכת השתן. ייתכן וההרחבה המינימלית היא תוצאת פליטת אבן מהמערכת למשל.
    הייתי ממליץ לערוך בדיקת שתן לכללית ולתרבית ועם ממצאים אלו לפנות לאורולוג/ית כמו גם לרופא/ת נשים וגסטרואנטרולוג/ית לבירור מערכת גניקולוגית ומערכת העיכול. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אגן אקסרא רנאלי והרחבה מינימלית של השופכן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026