X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • תרבית שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:59 22/01/20 22/01
    12:59
  • שלום יעל
    באם אין חום לא מומלץ טיפול אנטיביוטי ורצוי טיפול התנהגותי של ריבוי בשתיה, מנת חמוציות קטנה פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות כפולה והמנעות מצירות ושולשולים. באם יופיעו תסמינים של צריבה ניתן ליטול תכשירים צמחיים הנמכרים ללא מרשם כמו יוטי פרו. בכל החמרה, יש צורך להיבדק אצל אורולוג בקהילה. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: תרבית שתן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית רגיזה
    שירן
    18:47 16/01/20 16/01
    18:47
  • היי,
    מזה כשבועיים שאני סובלת מכאבים ולחץ בשלפוחית השתן ללא צריבה.
    לאחר בדיקות אמרו לי כי מדובר בדלקת בדרכי השתן אך אנטיביוטיקה לא עזרה לי (3 אנטיביוטיקות שונות) כרגע הרופא אמר לי שכנראה מדובר בשלפוחית רגיזה. אני על פרוביוטיקה וטבליות של ויטמין סי, האם אפשרי לשלב עם זה יוטיפרו?

• הגב ל: שלפוחית רגיזה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית רגיזה
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:14 19/01/20 19/01
    12:14
  • שלום שירן,
    שלפוחית רגיזה אינה בהכרח גורם של זיהום ויש לעשות שינויים התנהגותיים להימנעות מקפאין למשך 3 שבועות ולשקול טיפול אנטי-מוסקריני. אין מניעה מטיפול ביוטי פרו, אך הייתי ממליץ בירור אצל אורולוג לבדיקה והחלטה על טיפול. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: שלפוחית רגיזה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מקרודנטין
    נירה
    09:28 05/01/20 05/01
    09:28
  • הועבר מפורום רפואה כללי.

אמי בת 91 לוקחת כבר חצי שנה מקרודנטין ערב דלקות שתן חוזרות ונשנות. כמה זמן אפשר לקחת מקרודנטין?
    התפתחה אצלה פטרת בציפורניים. לא היתה לה פטרת. האם פרוביוטיק יעזור לה?

• הגב ל: מקרודנטין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מקרודנטין
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:05 12/01/20 12/01
    09:05
  • שלום נירה
    אנטיביוטיקה פוגעת גם בשכבת הציפוי של החיידקים הטובים ועלולה לגרום עקב כך לזיהומים פטרייתיים. הייתי מנסה להוסיף טיפול צמחי שאינו דורש מרשם כמו יוטי-פרו 15 ימים רצופים כל חודש או די-מאנוז פעמיים ביום ויחד עימו להפחית בהדרגה את המאקרודנטין ל- 5 פעמים בשבוע למשך שבועיים, 4 פעמים בשבוע למשך שבועיים וכן הלאה עד להפסקתו מתוך הבנה שלסירוגין עלולות להופיע התפרצויות של זיהום. במקביל נדרש יעוץ אורולוגי לטיפול מניעתי דוגמת התרוקנות כפולה והמנעות מעצירות ושלשולים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מקרודנטין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן
    יעל
    21:12 30/12/19 30/12
    21:12
  • שלום,
    לפני כשבועיים החלתי לחוש תסמינים של דלקת בשתן.
    לאחר בדיקת שתן, תרבית וSTD התגלה כי יש לי כמה סוגים של חיידקי E.coli בשתן ובנוסף את חיידק האוריאופלסמה. חשוב לציין כי מה שהרגשתי זה פחות תכיפות וכאבים במתן שתן אלא יותר לחץ בשלפוחית השתן ובאגן ולעיתים אף צמרמורות בגוף. כטיפול, ניתנו לי דוקסילין לעשרה ימים ומקרודנטין לשבוע. היום, כמעט שבוע לאחר סיום הטיפול, אני עדיין מרגישה את הלחץ באגן ובשלפוחית השתן במיוחד לאחר הטלת שתן ולפעמים גם צמרמורת קלה.
    אשמח לדעת האם זה הגיוני שגם לאחר כל הטיפול הזה אני עדיין מרגישה את אותם התסמינים ואם לא מה נדרש ממני לעשות.
    תודה מראש!

• הגב ל: דלקת בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:09 31/12/19 31/12
    08:09
  • שלום יעל
    הטיפול האנטיביוטי נועד להשמיד חיידקים ואילו התסמינים הנלווים עלולים להימשך זמן נוסף ואפילו מספר שבועות. מומלץ טיפול תומך כולל להגביר בשתיה וליטול משככי כאבים לפי הצורך. באם זהו ארוע חוזר , כדאי יהיה להשלים הדמיה של סונר דרכי שתן. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן
    יעל
    11:29 31/12/19 31/12
    11:29
  • תודה רבה על התשובה!
    שאלה נוספת,
    עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי שתן באוגוסט והכל יצא תקין אבל זה היה מספר חודשים לפני חיידקי הE.coli. האם לדעתך, יש צורך לבצע אולטרסאונד נוסף כרגע?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:55 02/01/20 02/01
    07:55
  • שלום יעל, הסונר נועד לשלול המצאות בעיה מבנית כלשהי ולכן אין צורך לחזור עליו. יום טוב.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רקטוצלה
    אני
    20:17 19/12/19 19/12
    20:17
  • שלום. אני בת 30. ולאחרונה אובחנצי בבדיקת דפוקוגרפיה ברקטוצלה בדרגה בינונית.ובנוסף בהתפשלות אנרקטולית. אני לא ככ מצליחה להבין מה זה התפשלות הזאתי. אני כן יודעת שזה מציק לי מאד ברמה בלתי נסבלת!אני מצליחה להתרוקן רק באמצעות האצבעות .הפנו אותי לפיזיוטרפיה..שכלל לא מועילה. מה אפשר לעשות?מה הגישה הניתוחית ? (עברתי 2 לידות .האחרונה בקיסרי חירום ).אודה מאד למענה.

• הגב ל: רקטוצלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רקטוצלה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:27 22/12/19 22/12
    08:27
  • שלום אני
    ההתפשלות היא היעדר קיבוע של החלק הפנימי של מערכת העיכול מה שגורם להיעדר תפקוד של הרקטום והצורך לעזרה עם האצבעות. קיימים ניתוחי קיבוע של הרירית ופרטים נוספים תוכלי לקבל מרופאים פרוקטולוגים או כירורגים כלליים העוסקים בניתוחים אלו. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: רקטוצלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חסימה של מוצא השלפוחית
    סיגי
    11:52 18/12/19 18/12
    11:52
  • היי, עשיתי בדיקה ארודינמית
    בחורה בת 37 -פניתי בגלל תכיפות במתן שתן.
    התוצאןת:
    מילוי: שארית ראשונית-0 סמק
    תחושה: תקינה
    קיבולת 470 סמק תקינה
    העינות-תקינה
    דטרוזור-יציב
    אין דליפה במאמץ
    ריקון-עקומת השתנה-שטוחה וממושכת
    זרם שתן מקסימלי-11 סמק
    שארית לאחר התרוקנות 85 סמק
    תבחין לחץ זרימה-חסימה של מוצא השלפוחית.
    בסיכום נכתב PFS חסימתי בהתאם למגדר BOO.
    האורולוג שלי אמר כנראה שזה מולד ולחזור אליו עטד שנה לאולטרסאונד לבדוק שארית שתן.
    מה אומר המצב הזה??? אני קצת דואגת.

• הגב ל: חסימה של מוצא השלפוחית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חסימה של מוצא השלפוחית
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:54 18/12/19 18/12
    14:54
  • שלום סיני
    הממצא מעיד על רושם למרכיב שמפריע לשתן לזרום בצורה חזקה ולהתרוקן בשלמות ולכן קיימת שארית של 85 סמ"ק שזו בסה"כ שארית לא גדולה. בכל זאת מומלץ לבצע התרוקנות כפולה - בתום התרוקנות לקום, לשטוף ידיים ולנסות להתרוקן שוב כדי להקטין כמידת האפשר את השארית ובכך לרווח את הזמן בין כל התרוקנות. בכל מקרה בדיקה גניקולוגית כדאית אם לא בוצעה בשנה האחרונה. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: חסימה של מוצא השלפוחית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סונר כליות ודרכי שתן
    רינה
    12:57 15/12/19 15/12
    12:57
  • ד"ר צהריים טובים! שבוע טוב ומבורך! בתאריך 11.11.19 בוצע סונר כליות ודרכי שתן בנוכחות נפרוסטום. להלן הממצאים: כליה ימנית - ציר אורך 12 ס"מ, מכיל נפרוסטמיה, פרנכימה שמורה, גודש דיפוזי קל, ללר אבנים. שארית שתן - ללא שארית שתן לאחר התרוקנות. בתאריך 18.11.19 בוצע הוצאת הנפרוסטום. בתארך 15.12.19 בוצע סונר כליות ודרכי שתן להלן הממצאים: כליה ימנית - ציר אורך 13.1 ס"מ, הודגם גודש דיפוזי קל עד בינוני, ללא אבנים. שארית שתן - מודגלת 42 סמ"ק. שאלותיי הם: 1. האם ציר אורך הכליה אינו קבוע?? 2. מה המשמעות של גודש קל עד בינוני? האם מדובר בהרחבה של מערכת מאספת?? 3. יש לציין שבתשובתך מתאריך 13.11.19 צויין שגודש קל הינו תוצאה של המצאות נפרוסטום ואין לכך משמעות. וכעת חודש לאחר הוצאת הנפרוסטום קיים גודש קל עד בינוני. האם קיימת החמרה כלשהי בכליה??? 4. האם שארית שתן 42 סמ"ק מעידה על ליקוי בשלפוחית וכיד ניתן לטפל?? בברכה מרובה, רינה

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאנדרואיד.
  • הגב ל: סונר כליות ודרכי שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סונר כליות ודרכי שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:13 16/12/19 16/12
    12:13
  • שלום רינה
    תחושתי מהתכתובות המרובות בינינו היא שהתקשורת עם האורולוג שלך לקויה. כל השאלות החשובות שאת מעלה, חשוב וחיוני שיהיו מושבות בהתאם לבדיקה גופנית, בדיקות הדם והמעבדה שלך ולא על סמך הדמיה בודדת כזו או אחרת. חשוב שתמצאי אורולוג שתסמכי עליו, שלאחר בדיקה גופנית ומעבר יסודי על כל הנתונים שהצטברו - יוכל לענות לך תשובות מקיפות ומהימנות. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בשלפוחית, אזור השופכה ואיבר המין
    טלי
    03:49 07/12/19 07/12
    03:49
  • שלום ד"ר,
    לפני כחודש עברתי הפלה בהרדמה וטופלתי באנטיביוטיקה נגד זיהומים. לאחר 6 ימים נוצרה כנראה דלקת בדרכי השתן (לא נלקחה תרבית), אולם האנטיביוטיקה לא ממש עזרה. מאז אני סובלת מכאבים בשלפוחית, תכיפות ודחיפות, צריבה באזור השופכה ואפילו כאב באיבר המין. במהלך השבועות הללו אובחנה גם פטרייה בנרתיק וטופלתי בפולקנול, אולם שוב חזרו תסינים של פטרייה וגם התסמינים של דלקת בדרכי השתן תוקפים (כולל דם בשתן).בדיקת שתן כללית יצאה תקינה (ממתינה לתרבית אם כי תרביות שנלקחו בשבועות האחרונים היו תקינות). לעיתים ההתקפים חולפים לבד ולעיתים עם עזרה של סדורל או תכשירים טבעיים.
    אולטרסאונד כליות ודרכי שתן יצא תקין.
    האם יש קשר בין השלפוחית לתופעות בנרתיק/איבר המין?
    מה עוד יכול להיות הגורם להתקפים בשלפוחית?
    תודה רבה

• הגב ל: כאבים בשלפוחית, אזור השופכה ואיבר המין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבים בשלפוחית, אזור השופכה ואיבר המין
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:08 08/12/19 08/12
    09:08
  • שלום טלי
    בהמשך לשיחתי הטלפונית עם רקפת משפיים, התסמינים עלולים להיות כתוצאה להתערבות הפולשנית ולאחר טיפול בקורס אנטיביוטי שמשמיד את הפלורה, עלולים להיות תסמינים בכיס השתן ומפטרת בנרתיק. טיפול בתסמינים וכן טיפול על בסיס טבעי מומלץ בשלב זה עד לדעיכת התסמינים, תהליך שעלול להיות אפילות חודשים. בברכת שבוע טוב ובהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבים בשלפוחית, אזור השופכה ואיבר המין

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אבן בכליה ימנית
    רינה
    11:37 03/12/19 03/12
    11:37
  • ד"ר שלום! בתאריך 28.11.19 ביצעתי בדיקת CT בטן לאזור הטבור עקב כאבים חוזרים ונשנים וחשש לשבר בטבור בעקבות ניתוח לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס שבוצע לפני שנה חודש. להלן הממצאים: הכליות במימדים תקינים. מודגמת האדרה ניגודית תקינה. אין עדות להידרונפרוזיס בכליה השמאלית. אבן ידועה בכליה הימנית. סימני הידרונפרוזיס בכליה הימנית מעט פחתו. עדיין ישנו עיבוי דופן והאדרה מעט בולטת באגן הכלייתי ובאורטר הפרוקסימלי. האורטר הימני לא מורחב. שאלותיי הם: 1. מה המשמעות של "מודגמת האדרה ניגודית תקינה"? 2. בתאריך 13.6.19 עברתי פעולת RIRS שבו בוצעה הוצאת אבן זעירה בגודל 0.4 מ"מ ע"י סלסלה והרחבת השופכן משני צדדיו. האם תוך חצי שנה הגוף יצר אבן חדשה??? 3. מה המשמעות ל"עדיין ישנו עיבוי דופן והאדרה מעט בולטת האגן הכלייתי והאורטר הפרוקסימלי"? יש לציין בוצעה הכנסת נפרוסטום לניקוז כליה עם שקית שתן לתקופה של 4 שבועות פחות יומיים ולאחר מכן נפרוסטום פקוק לתקופה של 3 שבועות. 4. מה הכוונה "האורטר הימני לא מורחב"? האם קיים חסימה בשופכן? בברכה מרובה, רינה

• הגב ל: אבן בכליה ימנית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אבן בכליה ימנית
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:30 04/12/19 04/12
    10:30
  • שלום רינה, להלן תשובות לשאלותייך:
    1. האדרה ניגודית תקינה מצביעה על מצב ומהלך תפקודי תקין
    2. מאחר וגודלו הזעיר, ייתכן ולא ניצפה בפעולה הקודמת. כרגע אין צורך בפעולה נוספת, אלא במעקב בלבד
    3. עיבוי דופן הוא גירוי שעלול להיות תגובתי לנפרוסטום ולפעולה שעברה
    4. אין חסימה בשופכן ולא אינו מורחב
    מומלץ על המשך מעקב של האורולוג המטפל
    בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אבן בכליה ימנית
    רינה
    10:34 04/12/19 04/12
    10:34
  • ד"ר שלום! תודה רבה על תגובתך המהירה. בברכה מרובה והמשך יום מבורך! רינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בדרכי השתן מסוג סטרפטוקוק b
    איילת
    16:59 30/11/19 30/11
    16:59
  • שלום רב,
    בת 62, ללא מחלות רקע
    לאחרונה זיהום בדרכי השתן מסוג סטרפטוקוק b
    ניתנו שני טיפולים באנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן. בפעם הראשונה שבוע אנטיביוטיקה ולאחר מכן הדלקת חזרה. עכשיו נטלתי 10 ימים מוקסיפן והדלקת לא חלפה ולא מגובה לטיפול.
    אציין שטופלתי אצל רופאת משפחה ולא רופאת נשים /אורולוג.
    האם יש טיפול אחר חוץ ממוקסיפן שלא עוזר כלל?
    תודה

• הגב ל: דלקת בדרכי השתן מסוג סטרפטוקוק b

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בדרכי השתן מסוג סטרפטוקוק b
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:02 01/12/19 01/12
    13:02
  • שלום איילת,
    כל טיפול אנטיביוטי נועד להשמיד חיידקים ולא לטפל בתסמינים. מאחר וסטרפטוקוקוס הוא חיידק של העור, הייתי ממליץ לחזור על תרבית שתן בתנאים מיטביים, כלומר לרחוץ את האיזור, להטיל שתן באסלה ורק מאמצע זרם לתוך כוסית הבדיקה. רק באם צמיחה חוזרת מלווה בתסמיני חום, צריבה או כאבים בעת השתנה - רק אז מומלץ טיפול אנטיביוטי. ניתן גם ליטול במקביל טיפול מניעתי לצריבה עם סדורל, לכאבים עם אופטלגין ולתכיפות, אך לכך נדרש יעוץ אורולוגי/גניקואורולוגי. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בדרכי השתן מסוג סטרפטוקוק b

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רקטוצלה וציסטטולה דרגה 3 אחרי לידה
    לירון
    22:05 25/11/19 25/11
    22:05
  • שלום,
    אובחנתי על ידי מומחה בתחום ששלח אותי לטיפולי פיזוטרפיה. לאחר חודש וחצי של טיפולים חזרתי אליו לביקורת והוא אמר שאם אני רוצה עוד ילדים אז לא מבצעים ניתוח בשום פנים ואופן אלא רק פיזיוטרפיה. עוד אמר שאין שום בעיה להיכנס להריון או לקיים יחסי מין. כיצד הדבר אפשרי אם הצניחה למטה חוסמת את הפתח בנרתיק?והאם באמת לא עושים ניתוח לתיקון הצניחה אם אני רוצה עוד ילדים? אודה לתשובות

• הגב ל: רקטוצלה וציסטטולה דרגה 3 אחרי לידה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רקטוצלה וציסטטולה דרגה 3 אחרי לידה
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:52 28/11/19 28/11
    07:52
  • שלום לירון
    הצניחה אינה דבר קבוע אלא דרגתה משתנה במהלך היום ובהחלא אין מניעה מקיום יחסים כי הרקמה היא אלסטית מטבעה. פיזיותרפיה מומלצת גם למנוע החמרה בדרגת החומרה. קיימים מספר ניתוחים ולפחות את חלקם ניתן לבצע, אך קיים סיכון מוגבר להישנות במקרה של הריון ולידה חוזרים. בחלק מהמקרים ניתן גם לשקול אפשרויות שמרניות נוספות דוגמת לימוד של שימוש בטבעת (פסארי) שמוחדרת ומוסרת עצמאית על-ידך וניתן להשתמש בה מתי שנוח לך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: רקטוצלה וציסטטולה דרגה 3 אחרי לידה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיפוי כליות
    רינה
    21:02 24/11/19 24/11
    21:02
  • ד"ר ערב טוב! בתאריך 04.09.19 ביצעתי בדיקת מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסיד. בתאריך 15.09.19 הוחלט על ביצוע הכנסת נפרוסטום. בתאריך 02.10.19 בוצעה הכנסת נפרוסטום לניקוז כליה ימנית לאיתור מיקום החסימה. בתאריך 23.10.19 בוצע שיקוף אינטגרדי להלן התוצאה: יש מעבר תקין ומהיר לשופכן, עוד לפני מילוי של כל חללי הכליה, השופכן עדין וקיים מעבר מהיר לשלפוחית. לאחר סגירת הנפרוסטום בצילום שבוצע כעבור 15 דקות התרוקנות של כל חומר הניגוד לשפוחית. בתאריך 28.10.19 בוצע סגירת נפרוסטום. כעבור שבועיים בתאריך 12.11.19 ביצעתי מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסיד. שאלותיי הם: 1. האם חל שינוי בהפרשה. 2. האם קיימת חסימה כלשהי? 3. האם יים שינוי משמעותי בין שני המיפויים? מצ"ב פענוח של שני המיפויים. בברכה מרובה, רינה

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.

• הגב ל: מיפוי כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיפוי כליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:28 25/11/19 25/11
    10:28
  • שלום רינה, חשוב מאד שלא נחליף בפורום זה את תפקיד האורולוג המפנה. חשוב מאד שתפני אליו כדי שיוכל להשוות מיפוי זה למיפוי קודם ולתת הנחיות לגבי ההמשך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: מיפוי כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בשתן ממושכת ללא שיפור
    ורד
    11:24 19/11/19 19/11
    11:24
  • אני בת 55, סובלת מתסמינים של דלקות בשתן כבר חודשיים וחצי, טופלתי בהמון סוגי אנטיביוטיקה כולל אשפוזים קצרים למתן אנטיביוטיקה דרך הוריד, בCT דרכי השתן נראה אבן זעירה של 3 מ"מ בגביע התחתון של הכליה השמלאית ושופכנים תקינים. שלפוחית שתן עם דופן מעט מעובה. למרות הטיפול באנטיביוטיקה אין שיפור בתסמינים - צריבה בשתן, קמה בלילה כל שעתיים להטלת שתן, השתן מאוד עכור ושורף, תחושת לחץ באזור השלפוחית. כאבים במעבר מעמידה לישיבה. רופא המשפחה נתן מרשם לכדורים שמרחיבים לצורך הוצאת האבן. ברקע אני חולת סכרת וסבלתי בעבר לפני כ5 שנים עברתי ניתוח להוצאת אבן חוסמת שירדה לשופכה. אשמח לייעוץ נוסף? האם האבחנה נכונה?

• הגב ל: דלקת בשתן ממושכת ללא שיפור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:26 21/11/19 21/11
    07:26
  • שלום ורד
    התסמינים שאת מציינת הינם תסמיני מערכת תחתונה שאינם קשורים לאבן בכליה, שאינה גורמת לתסמינים כל עוד היא אינה נושרת לשופכן.
    הטיפול האנטיביוטי מומלץ רק באם קיימים תסמינים יחד עם צמיחה חיובית בתרבית שתן ולעיתים במצבים של צמיחה מוכחת חוזרת בשתן - נדרש טיפול אנטיביוטי מניעתי. אם אין צמיחה מוכחת בשתן, מומלץ להימנע מאנטיביוטיקה ולקבל טיפול סימפטומתי לתסמינים וטיפול צמחי מניעתי שניתן להיעזר בו יחד עם שינויים התנהגותיים כולל התרוקנות קבועה לפי שעון ולא להתאפק, התרוקנות קבועה ועוד שינויים , לכן מומלץ להתייעץ עם אורולוג נשים. בהצלחה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    דינה
    07:29 25/11/19 25/11
    07:29
  • שלום ד?ר,
    למה כוונתך בטיפול צמחי מתמשך,
    תודה

נשלח ע"י אפליקציית שאל את הרופא לאייפון.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:23 25/11/19 25/11
    10:23
  • קיים טיפול צמחי דוגמת די-מאנוז או יוטי פרו שאם נוטלים אותו כטיפול מונע ממושך, עשוי להפחית ארועי זיהומים. תוכלי להתייעץ עם האורולוג שלך בעניין. בהצלחה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נפרוסתום
    רינה
    01:05 15/11/19 15/11
    01:05
  • ד"ר שלום! בתאריך 13.11.19 הופנתי למיון עקב כאבין חזקים באיזור הנפרוסתום. רופא אורולוג שהגיע בדק מותן ימין נפרוסתום סגור - נפתח, ללא שארית, ריח אפנסיבי, נלקחה תרבית, נשטף בצורה עדינה עם יציאה של קרישי דם בודדים, ושתן דמי קלות, רושם כי איננו חסום. לפני השחרור ביצעתי נטילת שתן אני מוצאת באסלה שהשתן דמי כהה כהה עם קרישי דם, וגם שעת הניקוב שתן דמי עם קרישי דם. עליתי למחלקה לבדיקה מול רופא אורולוג נאמר לי על ידיו לבצע שתן ולהראות לו. לא נעשה בזן. הלכתי הביתה בשתן הראשון היה פחות דמי (בורדו), במהלך הלילה בוצע שוב שתן - היה נקי. שאלתיי הם: 1. ממה נובע קרישי דם? האם מצב זה אמור לחזור על עצמו? בברכה מרובה, רינה

• הגב ל: נפרוסתום

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נפרוסתום
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:26 17/11/19 17/11
    09:26
  • שלום רינה
    כשיש גוף זר כמו נפרוסטום, עלול ללחכך ולגרום לדימום כולל קרישים ולכן המצב עלול לחזור. אם הנפרוסטום מנקז, מומלץ להגביר בשתיה, להחליפו תקופתית ולהיות במעקב האורולוג המטפל לקבלת מידע לגבי משך זמן שצריך נפרוסטום ומתי לשקול הוצאתו. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נפרוסתום
    רינה
    11:31 18/11/19 18/11
    11:31
  • ד"ר שלום! ראשית - תודה רבה על תגובתך המהירה! שנית - אתמול הייתה לי ביקורת אצל רופא אורולוג והוחלט לאשפז אותי עקב כאבים במותן ימין באיזור הנפרוסתום. היום בבוקר בביקור רופאים הוחלט להוציא את הנפרוסטום. כעבור רבע שעה הוצא בשעה טובה ומוצלחת הנפרוסטום. ביום רביעי בתאריך 20.11.19 אני אמורה לבצע מיפוי כליות DMSA שאלתי היא: האם ישנה משמעות בביצוע המיפוי בנוכחות הנפרוסתום? בברכה מרובה, רינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נפרוסתום
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:48 18/11/19 18/11
    13:48
  • שלום רינה,
    אם את באשפוז ונמצאת במעקב אורולוגי, מן הראוי שתשאלי שאלות חיוניות אלו בביקור הרופאים הבא. בהצלחה במיפוי.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נפרוסתום
    רינה
    18:18 20/11/19 20/11
    18:18
  • ד"ר שלום! אתמול השתחררתי מבית חולים. היום החלפתי את החבישה באזור הנפרוסטום והחבישה הייתה מלאה בהפרשה של שתי נקודות די גדולות של קרישי דם. שאלותיי הם: 1. האם הדבר טבעי ויחלוף? 2. האם יש מקום לדאגה ולפנות לרפואה דחופה? יש לציין שבהחלפת החבישה שבוצעה אתמול בבית החולים הייתה הפרשה רגילה. בברכה מרובה, רינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נפרוסתום
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:22 21/11/19 21/11
    07:22
  • שלום רינה
    דימום עלול להימשך פרק זמן. אם יימשך מעל שבוע, יש להתייעץ עם האורולוג המטפל. בהצלחה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת דלקת חריפה ללא דלקת - אשמח מאוד לעזרה
    neb
    07:01 14/11/19 14/11
    07:01
  • ד"ר שלום,
    אני בת 26 וסובלת כבר כ-3 שנים מדלקות שתן חוזרות אחת לכ-3 חודשים. כל התפרצות גרועה מקודמתה. בכל הפעמים טופלתי באנטיביוטיקה שעזרה באופן נקודתי עד להתפרצות הבאה.
    כעת לאחר התפרצות נוספת ניתן טיפול אנטיביוטי מניעתי (צפוויט אחת ליום) אך ללא שינוי בתסמינים - צריבה כמעט תמידית בשלפוחית, תחושת מלאות חלקית גם לאחר התרוקנות, דקירות וכאב בגב ובבטן התחתונים, דחיפות ותכיפות. התסמינים נמשכים מעל חודש.
    נשללו כל גורמי הדלקת ההתנהגותיים (שתיית מים, לבישת כותנה וכו') וכל קשר לווסת או ליחסי מין. בדיקות STD תמיד שליליות, US בטן תחתונה ו-US וגינלי תקינים.
    נפרולוגית מומחית סרבה לטפל בטענה שאין ממצא כלייתי.
    רופאת נשים ציינה כי בבדיקת השתן האחרונה אין כלל עדות לדלקת (בניגוד לפעמים קודמות) והפנתה לאורולוג.
    הדבר היחיד שמקל על הסבל הוא סדורל, שידוע לי כי לא ניתן לצרוך באופן קבוע לאורך שנים.
    עד כה נמנעתי מפניעה לאורולוג מחשש לבדיקות וטיפולים חודרניים וכואבים. שאלותיי:
    א. האם יש חובה לפנות לאורוגינקולוג או שכל אורולוג יוכל לטפל בי?
    ב. האם יש בדיקות מסוימות שכדאי לבצע בטרם ההגעה לאורולוג/אורוגינקולוג כדי לזרז אבחון וטיפול?
    ג. מה להשערתך יכול להיות הגורם לתחושה הדלקתית שאינה עוברת ולא מופיעה כדלקת בבדיקות?

תודה רבה!

• הגב ל: תחושת דלקת חריפה ללא דלקת - אשמח מאוד לעזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושת דלקת חריפה ללא דלקת - אשמח מאוד לעזרה
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:45 14/11/19 14/11
    07:45
  • שלום רב
    תסמיני דלקת הינם נפוצים ולעיתים נמשכים זמן ממושך לאחר תום הטיפול האנטיביוטי.
    מומלץ לפנות לאורולוג שעוסק באורולוגית נשים שיוכל גם להרגיע וגם להציע טיפולים מניעתיים נוספים שיכולים להפחית את תדירות ההישנות של התסמינים.. אשמח לפגוש אותך ולנסות לעזור. באם בוצעה בדיקת רופא נשים לאחרונה, אין צורך בבדיקה גופנית פולשנית חוזרת. מאחר ורושם שביצעת בדיקות מקיפות לאחרונה, הייתי ממליץ רק על בדיקת שתן לכללית ותרבית עדכנית לפני הביקור. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: תחושת דלקת חריפה ללא דלקת - אשמח מאוד לעזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סונר כליות ודרכי שתן
    רינה
    16:12 11/11/19 11/11
    16:12
  • ד"ר שלום, הרגע ביצעתי סונר כליות ודרכי שתן עקב הכנסת נפרוסטום לניקוז כליה ימנית, הנפרוסטום הוכנס לפני חודש ושבוע. הנפרוסטום מפוקק שבועיים. להלן התוצאות: כליה ימנית - ציר אורך 12, מכיל נפרוסטומיה, פרנכימה שמורה עם גודש דיפוזי קל, ללא אבנים. כליה שמאלית -תקינה. ללא שארית שתן לאחר התרוקנות. שאלותי הם: 1. מה הפירוש של גודש דיפוזי קל? 2. האם קייימת הרחבה של מערכת מאספת. 3. האם הגודש דיפוזי קל הינו הרחבה של מערכת מאספת? יש לציין שגם בנוכחות הנפרוסתום אני נתקפת בכאב מותני מימין. בברכה מרובה רינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סונר כליות ודרכי שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    13:29 13/11/19 13/11
    13:29
  • שלום רינה
    לשמחתי אין הרחבה משמעותי של המערכת המאספת, גודש קל הינו תוצאה של המצאות הנפרוסטום ואין לכך משמעות.
    ממליץ על המשך מעקב האורולוג המטפל להחלטה על המשך הטיפול. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סונר כליות ודרכי שתן
    רינה
    13:34 13/11/19 13/11
    13:34
  • ד"ר שלום! תודה רבה על תגובתך המהירה! בברכה מרובה, רינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ?? אודה על תגובתכם
    דחוף
    19:45 06/11/19 06/11
    19:45
  • ‏חודשים פלוס מתום אנטיביוטיקה לאחר זיהום קלאב נמוניה . תרביות שליליות אבל כאב תכיפות וצריבה נמשכים. האם יתכן שזה עדיין תוצאה של הזיהום שהיה ?
    מה נדרש לעשות עכשיו והאם נוגדי דלקת יכולים לסייע?

• הגב ל: ?? אודה על תגובתכם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ?? אודה על תגובתכם
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:05 10/11/19 10/11
    09:05
  • שלום רב,
    המיחושים יורדים בהדרגה לאחר הזיהום.
    נדרשת שתיה מוגברת עם טיפול בתסמינים(ולא אנטיביוטי) . כמו-כן בהתאם לגילך, מומלץ פניה לאורולוג לצורך דיון על טיפולים מניעתיים אם במשחה מקומית או בתכשירים טבעיים. באם החמרה ניכרת בתסמינים - יש לחזור על תרבית שתן לפני החלטה על מתן אנטיביוטיקה נוסף. בהצלחה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ?? אודה על תגובתכם
    דחוף
    12:36 10/11/19 10/11
    12:36
  • ד?ר יקר , אין לי מילים להודות לך על עזרתך. האם יתכן שכל כך הרבה זמן התסמינים נמשכים עקב הזיהום? (כבר חודשיים וחצי).

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ?? אודה על תגובתכם
    ד"ר בוריס פרידמן
    14:57 10/11/19 10/11
    14:57
  • אכן התסמינים עלולים להימשך זמן ארוך. אם יש החמרה בעוצמת , משך או תדירות הכאבים, יש צורך לחזור על בדיקות השתן לכללית ותרבית ובכל מקרה - חיוני להיותך במעקב אורולוגי פורמלי. בהצלחה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026