המנהל הנכנס של המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל פרופ' אבינעם שירן, רופא מומחה בעל שם עולמי בקרדיולוגיה וכן מומחה ברפואה פנימית, סיים את חוק לימודיו בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית וההסתדרות המדיצינית הדסה בירושלים. בשנת 1998 סיים תת-התמחות בבית החולים וושינגטון בארצות הברית בנושא אקוקרדיוגרפיה ואולטרסאונד תוך-כלי ושב למרכז הרפואי כרמל, שם ייסד את היחידה לאקוקרדיוגרפיה ועמד בראשה עד לזמן האחרון. היחידה הזאת נודעה לתהילה כחוד החנית בתחומה בכל רחבי המדינה, ואנשיה עושים בערך 7,000 בדיקות אקו בשנה.
פרופ' אבינעם שירן הוא פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון בחיפה ופרופ' אורח בבית החולים שליד הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת שיקגו (אילינוי, ארצות הברית).
וזו לשונו של פרופ' שירן בבואו להבהיר את חזונו המקצועי: "מערך קרדיולוגי מוביל בארץ ובעולם, רב-תחומי, אנושי, חדשני, אקדמי, הנטוע בקהילה. מערך שיהיה נגיש ומסוגל להעניק טיפול מלא לכל מגוון חולי הלב".
תחום אחריותו החדש של פרופ' אבינעם שירן כולל את היחידה לטיפול נמרץ לב, יחידת צנתור הנמנית עם המובילות בישראל, היחידה לאלקטרופיזיולוגיה, תחום הקרדיולוגיה הבלתי פולשנית (לרבות יחידת האקו), סי-טי לב, מבחני מאמץ ומיפויי לב, וכן מחלקת האשפוז הקרדיולוגי שבה ישנן 40 מיטות אשפוז.
"יתרונה הגדול של המחלקה שלנו ב'כרמל' הוא במקצועיות הרופאים שלנו, מהמובילים בתחומם בארץ", ביאר פרופ' שירן. "לעומת מקומות אחרים, שבהם כל תת-יחידה במערך עובדת באופן עצמאי, אצלנו ב'כרמל' אנו עובדים בשיתוף פעולה ובהרמוניה מלאה. ישנם דיונים משותפים רבים לגבי החולים, ואנו מגבים אחד את השני. כל יחידה משלימה את אחיותיה, דבר ההופך את הטיפול שלנו בחולים למאוד ייחודי".
בכל שנה מתאשפזים במרכז הרפואי כרמל בערך 3,000 חולים ונערכים בו קרוב ל-2,000 צנתורים. מן הראוי לציין כי 50% מן הצנתורים האלה הינם צנתורים טיפוליים, וכי לא מעט מהם הם הישג בקנה מידה עולמי, בהיותם סבוכים ביותר וקשים מאוד לביצוע, צנתורים שלא הרבה מרכזים רפואיים בעולם יכולים לעורכם. אומנם נגיף הקורונה על כל הכרוך בו לא פסח על המרכז הרפואי כרמל, אך בשנת 2020 נעשו במערך הקרדיולוגי בכרמל 130 הליכי TAVI, שעניינם השתלות מסתם חדש באמצעות צנתור מודרני שהודות לו אפשר להימנע מניתוח. מדובר במספר חסר תקדים של השתלות.
פרופ' שירן מתכוון להקים בשנת 2021 יחידה חדשה שנועדה לטפל במצבים של אי-ספיקת לב, ומרכז הכובד של פעילותה אמור להיות בקהילה, והכול – כדי להעניק טיפול רפואי אופטימלי בקהילה לאנשים הסובלים מאי-ספיקת לב ולהפחית את אי-הנעימות והטרדה שהן נחלתם של כל הפציינטים האנוסים לעבור אשפוזים חוזרים במרכזים רפואיים. "חלק גדול מהקרדיולוגים הבכירים במערך הקרדיולוגי של 'כרמל' עובדים גם בקהילה וחלק גדול מהקרדיולוגים בקהילה מגיעים ל'כרמל'. יש כאן רצף טיפולי, כאשר המטופל הוא המרוויח בסופו של דבר", הסביר ראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל פרופ' אבינעם שירן.
ראשי המרכז הרפואי כרמל מתכוונים להחליף בהקדם האפשרי את חדר הצנתור המיושן ולבנות חדר צנתורים מודרני וחדשני בהשקעה של כמיליון וחצי דולר.
נכון לעת כתיבתן של שורות אלו יושב חבר מומחים בראשות פרופ' שירן על המדוכה של הקמת חדר צנתורים שלישי חדיש שיהיה בו כדי לערוך יותר הליכי צנתור במקביל, כמו למשל טיפול חדשני בהפרעות קצב מורכבות ובו בזמן צנתורים מבניים סבוכים במסתמי הלב לסוגיהם.
"המטרה שלי היא שחולה המגיע למחלקה עם אירוע לבבי (לא מדובר באוטם חריף – חולים אלו מובאים ישירות לחדר הצנתורים) וזקוק לצנתור באשפוז יצונתר תוך 24 שעות", הצהיר פרופ' שירן.
"המערך בכללותו עבר תקופה מאוד מאתגרת בשנה האחרונה", סיכם פרופ' שירן, "תקופה שבה כחצי ממיטות המערך נלקחו לטובת מחלקת טיפול נמרץ קורונה, ולמרות זאת הייתה התגייסות מרשימה של כל הצוות הרפואי, שהפגין רעות ואחווה תוך שיתוף פעולה מרבי שאפשרו לכולנו גם להתגבר על המשבר וגם לצמוח ממנו, תוך כדי המשך פעילות אינטנסיבית וביצוע פעולות מורכבות רבות. כעת, כשהחיסון בפתח, המערך כולו מתחסן ונצא לדרך חדשה".
פרופ' אבינעם שירן, בן 62, מתגורר בחיפה, נשוי לוורדה והוא אביהם של דניאל ז"ל, גיא ונגה. פרופ' שירן אינו רק מומחה לקרדיולוגיה, אלא הוא גם סופר לעת מצוא (בשעות הפנאי), ועד כה פרסם שני ספרים: "התערבות פולשנית" בהוצאת "כרמל", ספר מתח עכשווי פוליטי-רפואי, וכן "יש רופא במטוס" בהוצאת "עולם חדש", ספר שהיה לרב-מכר, ובפרט אצל נוסעי הטיסות לחוץ לארץ. ביום הזיכרון בשנת 2020 הופיע ב-"ידיעות אחרונות" וב-YNET סיפור קצר של פרופ' שירן, "היי סירי" (זהו שם העוזרת הדיגיטלית של חברת אפל) לזכרו של בנו דניאל ז"ל, שמסר את נפשו למען מדינת ישראל בנופלו כסמ"ר במלחמת לבנון השנייה. נכון לזמן כתיבתן של שורות אלו עומדת על הפרק הכנת סרט קצר על יסוד הסיפור "היי סירי" באמצעות חברת "ענני תקשורת".