X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • IRBBB+LAHB בצעיר בריא וספורטאי
    שלום
    11:08 30/12/22 30/12
    11:08
  • שלום,

בחודשיים האחרונים היו לי שני אירועים של פירפורי חזה נפרדים בהפרש של חודש כל פעם (פעם בעת אימון ופעם בעת מנוחה). הלכתי לבצע בדיקת אק"ג, שמצא שיש אצלי IRBBB. לא נלחצתי כי קראתי שזה די שכיח.
    ביצעתי היום אק"ג מחדש וקיבלתי הפנייה לבדיקת מאמץ, הולטר, ואקו. המומחה אמר שאין מה לדאוג, ושזה רק כדי לפסול מחלות לב אחרות, ושהוא לא רואה סיבה לדאגה.

שמתי לב שבהפניה (לא באק"ג), הוא כתב "סינוס 62 לדקה IXCRBBB+LAHB" (הוא לא אמר לי את זה בייעוץ, ולכן לא שאלתי אותו), אני גם מניח שהוא התכוון ל- "IRBBB" ולא "IXCRBBB". זה קצת הלחיץ אותי כי קראתי שזה "בלוק כפול" (Bifascicular heart block) ושזה יכול לגרום לדום לב או אירועי לב אחרים חס וחלילה. אני צעיר, בן 29, בריא, מתאמן, כמעט ולא מעשן (חברתי). אני כן שותה אבל גם לא בכמויות מופרזות.

האקג הראשון כלל פרטים כגון:

"Normal Sinus rhythm
    Incomplete right bundle branch block
    Borderline ECG

QRS: 110 ms
    QT/QTcBaz: 384/389 ms
    PR: 142 ms
    P: 80 ms
    RR/PP: 968.967 ms
    P/QRS//T: 37/ -19/ 4 degrees

האק"ג השני לא כלל פרטים כאלה (נראה לי במכונה ישנה).

צירפתי תמונות בפרטי.

אני קצת מפחד האמת ומוטרד מזה שלא נאמר לי על ה- LAHB בשילוב ה- IRBBB. יכול להיות שזו טעות באיבחון? האם זה מצב מסכן חיים?

תודה מראש!

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.
  • הגב ל: IRBBB+LAHB בצעיר בריא וספורטאי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025