X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • בדיקת שתן ותרבית
    חנה
    17:10 01/11/20 01/11
    17:10
  • שלום רב, בת 66. לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לתיקון רצפת אגן כולל כריתת רחם.
    באופן כללי מרגישה טוב אם כי עדיין יש הפרשות שלאחר הניתוח. לפני מספר ימים התחלתי להרגיש גרוי קל בעת מתן שתן וגם קצת דחיפות במתן שתן. עשיתי בדיקת שתן כללית שרוב הערכים תקינים מלבד כדוריות דם לבנות,לויקוציטים-250. תוצאת תרבית השתן הייתה: צמיחה מעורבת. רופא המשפחה טען שהכל תקין ןאין דלקת אלא הפרשות בלבד שאין צורך בטיפול אנטיביוטי. האם אכן אין דלקת למרות ערך הלויקוציטים הגבוה? אילו בדיקות נוספות כדאי לעשות כדי לא להזניח? תןדה

• הגב ל: בדיקת שתן ותרבית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן ותרבית
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:24 02/11/20 02/11
    08:24
  • שלום חנה
    הממצאים עלולים להופיע לאחר הניתוח.
    יש צורך להגביר בשתיה בכמויות קטנות בצורה תכופה כך שיהיה 2 ליטר שתן לפחות ביממה, , להיעזר בחמוציות יבשות או קפואות 5-6 גרגרים פעמיים ביום ולהיבדק אצל הרופא המנתח כולל אפשרות מומלצת להתחיל טיפול מקומי במשחת אובסטין או כדורי ואג'יפם לנרתיק. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: בדיקת שתן ותרבית

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה בנוגע לציסטובקופיה
    תמי
    20:15 01/11/20 01/11
    20:15
  • האם אורוגניקולוגים יכולים לבצע ציבטוסקופיה אבחנתית?

• הגב ל: שאלה בנוגע לציסטובקופיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה בנוגע לציסטובקופיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:21 02/11/20 02/11
    08:21
  • שלום תמי
    באם הציסטוסקופיה מבוצעת לצורך שלילת פוליפים וגידולים בכיס השתן, מומלץ כי יבוצע ע"י אורולוג. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: שאלה בנוגע לציסטובקופיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית כאובה והריון
    שירה
    15:25 29/10/20 29/10
    15:25
  • שלום רב,
    האם ניתן לבצע טיפולי פוריות במצב של שלפוחית כאובה? האם יש קשר בין זה לבין כניסה להריון?

• הגב ל: שלפוחית כאובה והריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שלפוחית כאובה והריון
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:01 01/11/20 01/11
    08:01
  • שלום שירה
    באם נשללו גורמים שעלולים לגרום לשלפוחית כאובה כמו זיהום וגידול, אזי אין מניעה מנסיון כניסה להריון. שבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: שלפוחית כאובה והריון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשתן - pbc
    שרונה
    17:09 29/10/20 29/10
    17:09
  • בת 66, כ 6 שנים דלקות חוזרות וצריבה מקומית. נוטלת וגיפם ומקרודנטין תקופה ארוכה מאוד,לפעמים מועברת לספוויט
    הדמיה תקינה וללא שארית שתן. ניסיתי גם היפרקס
    האם יש פתרון ברפואה טבעית, ויטמין סי די מנוז ופרוביוטיקה ?

• הגב ל: דלקות חוזרות בשתן - pbc

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשתן - pbc
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:00 01/11/20 01/11
    08:00
  • שלום שרונה
    יש נשים שרגישות יותר לזיהומים. אין מניעה לנסות רפואה טבעית על אף שלא הוכחה מחקרית. שינויים התנהגותיים של שתיה כך שיהיה סביב 2 ליטר שתן ביום, התרוקנות שתן מתוזמנת כל שעתיים, התרוקנות אחרי יחסי מים אם יש, המנעות משטיפה עם דטרגנטים אינטימיים שפוגעים בפלורה והמנעות משימוש במגבונים לחים - כל אלה עשויים להפחית דלקות עם שילוב עם אנטיביוטיקה מניעתית ושימוש בפירות חמוציות יבשים או קפואים פעמיים ביום. שבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות חוזרות בשתן - pbc

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ בבטן תחתונה הרגשה של פיפי
    הלן
    03:01 31/10/20 31/10
    03:01
  • שלום מרגישה לחץ על שלפוחית שתן ואם הולכת אז אין פיפי או תחושה שיש ולא יוצא?יש לציין היה חיידק שטופל באמצעות אנטיביוטיקה ולאחר מכן תרבית שתן תקינה?נעשה גם בדיקת אולטרא סאונד כליות ויצאה תקינה?נשלחתי אורולוג אך לא רצה להמשיך לבדוק טוען שאיני שותה מספיק ויחסוך לוקח סמן להתרפא אחרי דלקת?יש לציין יש לי מעט פיפי ?כמויות קטנות כל הזמן?מה כדאי לעשות?

• הגב ל: לחץ בבטן תחתונה הרגשה של פיפי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לחץ בבטן תחתונה הרגשה של פיפי
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:57 01/11/20 01/11
    07:57
  • שלום הלן
    אכן אחרי טיפול בזיהום עלולות להופיע לתקופה תלונות של קושי ומיעוט בשתן ועם הזמן - כחודש וחצי-חודשיים - באופן הדרגתי המצב משתפר. הגברת השתיה בכמויות קטנות בתדירות מוגברת חיונית לשטיפת מערכת השתן שהינה פילטר מים ולכן צריך את הנוזלים הללו. תשדלי להימנע מעצירות שהיא גם-כן גורמת לתופעה ותמשיכי להתרוקן כל כשעתיים באופן יזום, כי התחושה לא תמיד מדוייקת בתקופה זו. שבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: לחץ בבטן תחתונה הרגשה של פיפי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לא תקינה
    ג'ני
    20:40 28/10/20 28/10
    20:40
  • שלום רב,
    כאבים בצד ימין באזור שלפוחית השתן - אולטרסאונד של האזור תקין mri בטן ואגן תקין גם כן
    בבדיקת שתן - תאי דם אדומים תוצאה של 10 כבר לעמים פעם בפברואר וגם עשיו.
    אין התייחסותשל הרופא לתוצאה זו כחריגה, אבל בכל מקום מצויין שמעל 4 זה חריג.
    האם יתכן שמדובר בגידול שפוספס ב mri או שזה פחות סביר בתוצאות כאלה?
    תודה רבה

• הגב ל: בדיקת שתן לא תקינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת שתן לא תקינה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:36 29/10/20 29/10
    08:36
  • שלום ג'ני
    כל הדמיה כולל MRI אינה רגישה לאבחן ממצאים שטחיים. הסיכוי לגידול אצלך נמוך אך כדי לשלול זאת, יש צורך בפניה לאורולוג בקופ"ח לביצוע ציסטוסקופיה שהיא הסתכלות ישירה לכיס השתן, שהיא פעולה קצרה מאד שניתן לבצעה בהרדמה מקומית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת שתן לא תקינה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עפולה
    ג'ני
    09:11 29/10/20 29/10
    09:11
  • תודה על תשובתך
    אשמח להסבר מדוע בקופות הערך 10 בתאים אדומים בשתן הוא נחשב כטווח תקין כאשר בפועל הספרות מדברת על פחות מ 4 תקין.
    תודה

• הגב ל: עפולה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עפולה
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:54 01/11/20 01/11
    07:54
  • שלום ג'ני
    זהו טווח הרגישות התחתון בבדיקה בערכות ואין מדד נמוך ממנו. שבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: עפולה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • יציאה קטנה של שתן וכאב בטן קלה
    איימי
    03:12 28/10/20 28/10
    03:12
  • שלום,מצאו לי חיידק בשתן טופלתי באנטיביוטיקה.אך עדיין יש מעט שתן ולפעמים כאב בטו תחתון ואי נעימות בעת ההטלה-באיזור הנרתיק.עשיתי בדיקה תרבית חוזרת תקין.הייתי אצל אורולוג אבל לא רצה לבדוק טוען שלא שותה מספיק.מה כדאי לעשות הלאה!?תודה מראש

• הגב ל: יציאה קטנה של שתן וכאב בטן קלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • יציאה קטנה של שתן וכאב בטן קלה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:45 28/10/20 28/10
    08:45
  • שלום איימי
    השיפור בסימפטומים מופיעה בהדרגה במשך מספר שבועות לאחר סיום הטיפול באנטיביוטיקה. הטיפול באנטיביוטיקה הורס את הפלורה (החיידקים הטובים) ולכן עלולה להופיע פטריה בנרתיק שעושה חלק מהתסמינים. שתיה מוגברת, טיפול בתכשירי חמוציות וטיפולים מניעתיים נוספים עשויים להפחית את האפשרות לחזרה של זיהומים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: יציאה קטנה של שתן וכאב בטן קלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עזרא 62 רשל''צ
    שושי
    21:31 24/10/20 24/10
    21:31
  • שבוע טוב. לאחר שנמצא שיש לי 160 מל. שארית שתן הומלץ לי לעבור בדיקת וידאואורודינמיקה. ארצה להבין מהי מטרת הבדיקה ואילו ממצאים יכולים להיות. לתשובתך אודה

• הגב ל: עזרא 62 רשל''צ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עזרא 62 רשל''צ
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:42 25/10/20 25/10
    10:42
  • שלום שושי
    בדיקת וידאו -אורודינמיקה משלבת בירור תפקודי (פיזיולוגי) של כיס השתן יחד עם מבנה אנטומי (צורה של המערכת). בפעולה מכניסים 2 קטטרים דקים מיוחשים עם מדי לחץ אחד לכיס השתן ואחד לפי הטבעת. מזליפים חומר ניגוד דרך הקטטר לכיס השתן ומבקשים ממך ללחוץ, להשתעל ולומר מתי את מרגישה תחושה של שתן. כשאת מרגישה שהכיס מלא, מבקשים ממך להתרוקן תוך שיקוף וכך מעריכים את מערכת השתן לקראת החלטות טיפוליות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: עזרא 62 רשל''צ

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאת בדיקה
    אלמוג
    19:28 20/10/20 20/10
    19:28
  • רציתי לשאול על אודות חומצה אסקורבית שמביאה לערך נמוך מה זה אומר על אודות הבדיקה ?

• הגב ל: תוצאת בדיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאת בדיקה
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:01 21/10/20 21/10
    10:01
  • שלום אלמוג
    ניתן לקרוא על הפרשות חומצה שונות בשתן בגוגל ובאם קיימת בעיה רפואית, כדאי להיבדק אצל רופא כליות (נפרולוג). בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: תוצאת בדיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת תשובות
    אלמוג
    19:31 20/10/20 20/10
    19:31
  • האם מספר 2 אורובילנוגן האם זה אומר על ממצא משהו בכליות כבד משהו שתן משהו ?
    עשיתי בדיקה לתאים לבנים בשתן נמצא 25 והיום עשיתי בדיקה נמצא שלילי האם זה אומר על דלקת מה אומרת שינוי התשובה ממה היא הוטעתה מחיובי לשלילי

• הגב ל: בדיקת תשובות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת תשובות
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:00 21/10/20 21/10
    10:00
  • שלום אלמוג,
    אורובילינוגן הוא תוצר פירוק בשתן של מזון חלבוני שמקורו לרוב בבשר. ניתן לחזור על הבדיקה ובאם ערכיה גבוהים - להתייעץ עם רופא כליות (נפרולוג)
    כדוריות לבנות הם החיילים בגוף והאם קיימת דלקת הם נמצאים בשתן ובחלוף הדלקת הם נעלמים, כך שבהחלט יכול להיות שוני בין הבדיקות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בדיקת תשובות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חוסר תחושה של פיפי או רצון
    אלונה
    08:41 19/10/20 19/10
    08:41
  • שלום,מצאו לי חיידק בתרבית הייתי מטופלת בזינט וציפרו...יש לציין לא היה צריבות או כאבים במתן שתן.התלונה העיקרית היא שיש קצת פיפי וחוסר תחושה של מתן שתן...בגלל פחד הייתי במיון בכיפור נעשה קטטר וללא שארית..לא היה כלל שתן שהגיע בכלל..מפחדת לשתות ולאכול ...נראה לי שותה ממש מעט..עשיתי גם בדיקת אולטרא סאונד כליות ומערכת שתן שיצאה תקינה.יומיים אחרונים גם נהיה לי כמו קלקול קיבה כזה..קצת כאב בטן וחייבת שירותים...אני אשמח רק לדעה..תודה

• הגב ל: חוסר תחושה של פיפי או רצון

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:46 20/10/20 20/10
    07:46
  • שלום אלונה
    קיים שינוי בחלק התחושתי במהלך דלקת בשתן שמשתפר בהדרגה ונמשך מספר שבועות לאחר חלוף הזיהום. שתיה מוגברת בכמויות קטנות ובצורה תכופה חשובה לשטיפת המערכת כדי למנוע הישנות דלקת ובעיקרלאחר איבוד נוזלים בקלקול קיבה. כאבי בטן עלולים להיגרם עקב האנטיביוטיקות שקיבלת. בשלב זה יש להימנע מכל אנטיביוטיקה נוספת אלא אם מופיעים חום או צמרמורת. אנא הוסיפי חמוציות 4-5 חמוציות יבשות או קפואות פעמיים ביום, המנעי מהתאפקות והתרוקנות יזומה כל שעתיים, המנעות משטיפה עם דטרגנטים אינטימיים או שימוש במגבונים לחים, מתן שתן לאחר יחסי מין והגברת שתיה. אם תהיה החמרה בתסמינים - חיוני להיבדק אצל אורולוג. בהצלחה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    אלונה
    14:41 20/10/20 20/10
    14:41
  • האמתי קצת פיפי וחוסר רצון מתן שתן זו הייתה התלונה הראשונית שלי...יש לציין זה לא השתפר כלל אולי נהיה יותר גרוע...יש לי אורולוג שבוע הבא רק...קצת מפחדת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:56 21/10/20 21/10
    09:56
  • שלום אלונה
    אין צורך לחשוש. בבדיקה ניתן יהיה להעריך את המצב ולתת לך הנחיות להמשך. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדוריות דם אדומות בשתן
    מיכל
    18:03 18/10/20 18/10
    18:03
  • שלום,
    בבדיקות שתן שעשיתי ב 4 השנים האחרונות יצא ב Erythrocytes תוצאה של 10 cell/µl. הבדיקות נעשו במכבי כאשר הטווח התקין הוא 0-10 אך בהסבר על הבדיקה ראיתי שרשום שהתוצאה צריכה להיות מתחת ל 4. הרופאה לא ייחסה לכך כל חשיבות ואמרה שהתוצאה תקינה אך אני מודאגת.
    האם תוצאה זו אכן תקינה? האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות בעקבות תוצאה זו?
    תודה

• הגב ל: כדוריות דם אדומות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כדוריות דם אדומות בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:33 19/10/20 19/10
    08:33
  • שלום מיכל
    לרוב אם התוצאה יציבה ולא עלתה מעבר ל- 10 אין צורך בבירור נוסף אלא אם את בקבוצת סיכון לגידולי כיס השתן הכולל סיפור משפחתי של סרטן כיס השתן, עישון או עבודה עם צבעים אקריליים. אם אינך בטוחה, כדאי להיבדק אצל אורולוג מטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כדוריות דם אדומות בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שלא עוברת
    איילה
    13:56 17/10/20 17/10
    13:56
  • היי זו אני שכתבתי לכם כאן בעבר.אני כעת חודש וחצי מאז החלה הדלקת.הכאבים עדיין לא נעלמו ,הם נחלשים בהדרגה,לפעמים נעלמים ושוב חוזרים.אני מרגישה כל הזמן שהאזור של מערכת השתן כואב ורגיש למגע,אם כי כבר אין צריבה במתן שתן, לפעמים גם המותניים כואבות זה מציק ומייאש,וגם החלה לי שוב פטרת הנרתיק ...אני שותה הרבה ומשתדלת לעשות אמבטיות חמות להרגעה,וכן למרוח משחות לפטריה,וגם משחה לאלחוש כאב,וגם משכך כאב שנקרא קלדיניום ( פעם ביום)אני יחסית הולכת הרבה לעשות פיפי(לא בלילה),לא שמה לב שיש הקלה לאחר ההתרוקנות- כואב לי שם כל הזמן.בדיקות מעבדה של תרבית שתן יצאו תקינות אין צמיחה ואין מחלות מין או סממני דלקת.והכאב ממשיך.הרופא משפחה שלי טוען שהפיברומאלגיה שלי גורמת לכאב ולרגישות להמשך בגלל בעיה בויסות עצבי...אני מפחדת שזה לא יעבור זה מציק נורא ואני מרגישה חולשה ועייפות יותר מהרגיל ( אולי מהמשכך כאב שנתנו לי) מה עוד אפשר לעשות???

• הגב ל: דלקת שלא עוברת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שלא עוברת
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:17 18/10/20 18/10
    09:17
  • שלום איילה
    כל עוד יש הטבה הדרגתית עד בכיוון הנכון. חשוב לתאם ציפיות ולהבין שלעיתים עלולות להתרחש התלקחויות. המשיכי בטיפולים המנעיתיים כולל שתיה מוגברת, חמוציות פעמיים ביום, המנעות מהתאפקות, התרוקנות כפולה, המצנעות מעצירות, התרוקנות לאחר יחסים, המנעות משטיפה מוגברת ושימוש בדטרגנטים באיזורים אינטימיים והמנעות ממגבונים לחים על-מנת לשפר בהדרגה את מצבך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת שלא עוברת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ביצוע מיפוי כליות דינמי MAG3
    רינה
    00:33 14/10/20 14/10
    00:33
  • ד"ר בוריס פרידמן
    שלום וברכה!
    שנה טובה ומבורכת!
    מה שלומכם?
    רציתי לשאול מהו טווח הזמן שיש לבצע בין מיפוי למיפוי? מדובר במיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסיד.

יש לציין שהמיפוי האחרון בוצע בתאריך 01.06.20.

יש לי ביקורת אצל רופא האורולוג המנתח שלי בעז"ה בתאריך 21.12.20.

מטרת ביצוע המיפוי הנוכחי הינו האם חל שינוי בתפקוד הכליות??

יש לציין שקיימת אבן בגודל 0.8 ס"מ באגן הכליה בגביע התחתון.

בברכה מרובה,
    רינה

• הגב ל: ביצוע מיפוי כליות דינמי MAG3

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ביצוע מיפוי כליות דינמי MAG3
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:39 14/10/20 14/10
    07:39
  • שלום רינה
    אין זמן מוגדר בין מיפוי למיפוי ומיפוי חוזר מבוצע בהתאם לשיקול הדעת של האורולוג המטפל. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ביצוע מיפוי כליות דינמי MAG3

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אידוי ערמונית
    רוית
    13:04 11/10/20 11/10
    13:04
  • שלום
    אבי בן 80+ חולה סרטן מעי גס גרורתי לאחר קולוסטומיה ותחת כימורתפיה.
    שנים בטיפול עקב הגדלת ערמונית.
    בטיפול כימו אחרון החל לסבול מכאב באיזור שלפוחית השתן ונוצר אצירת שתן. הוכנס קטטר קבוע. הופסק טיפול תרופתי לערמונית ( אומניק ודאודרט). הוא סובל מכאבים חזקים מהקטטר וכמובן הפחית עוד יותר את איכות חייו ( בנוסף לסטומה קבועה)
    האם במצבו יכול לעבור אידוי ערמונית ומה הסיכונים האפשריים מפרוצדורה זו?

• הגב ל: אידוי ערמונית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אידוי ערמונית
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:41 12/10/20 12/10
    08:41
  • שלום רוית
    אם מצבו הגופני מאפשר הרדמה כללית, ניתן לשקול אפשרות זו. תוכלי לקבל פרטים נוספים בפורום המתאים לכך וכמובן ביעוץ עם האורולוג המטפל של אביך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: אידוי ערמונית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שריפה בנרתיק לאחר חיידק בשתן
    מורן
    17:29 07/10/20 07/10
    17:29
  • שלום רב,אשמח לעזרתך
    לפני כשלושה שבועות התגלה אצלי חיידק הקלבסיאלה (מקווה שכתבתי נכון) עד לאיתור החיידק בתרבית טופלתי בזינט 5 ימים..בחלוף ה5 ימים עדיין לא הרגשתי שנעלם לחלוטין וקיבלתי טיפול חד פעמי במונרול שלא ממש עזר..בהתייעצות עם רופא משפחה קיבלתי ציפרודקס 500 למשך 5 ימים...שגם בסיומו לא היה שיפור ניכר..
    הזמן עבר ( היו גם חגים באמצע) קיבלתי טיפול של אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך 5 ימים.. סוף סוף הייתה תחושה טובה ונעלמו הסימנים.. נכון להיום לאחר בדיקת שתן שיצאה תקינה ותרבית ללא סימני החיידק מרגישה תמיד שהנרתיק שורף..ועדיין אי נוחות, תמיג מרגישה שצריכה לשירותים..האם יכול להיות שאין חיידק אך עדיין יש תופעות כאלו?
    אשמח לעזרתך לאן עליי לפנות לבירור נוסף
    תודה מראש

• הגב ל: שריפה בנרתיק לאחר חיידק בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שריפה בנרתיק לאחר חיידק בשתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:00 11/10/20 11/10
    09:00
  • שלום מורן
    אנא עדכני גם את רופא המשפחה שטיפול אנטיביוטי נועד להשמיד חיידקים ולא להקל על התסמינים שעלולים להימשך גם כחודשיים לאחר היעלמות החיידק. טיפול ב- 4 אנטיביוטיקות שונות גרם להרס כללי של שכבת הפלורה - שכבת ההגנה של הגוף ועד שהשכבה נבנית בהדרגה מחדש, קל לפטריות לגרום לתסמינים בנרתיק. ניתן להתייעץ עם גניקולוג מטפל ולהיעזר בתכשירים אנטי-פטרייתיים מקומיים. יש להגביר בשתיה ולהימנע מאנטיביוטיקה נוספת ואם יש צורך להיעזר בטיפול תומך (סדורל לצריבה, אופטלגין לכאב וכן הלאה). כמו-כן ניתן לשקול עם אורולוג מטפל טיפול מניעתי צמחי להפחתת הישנויות עתידיות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: שריפה בנרתיק לאחר חיידק בשתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בדרכי השתן +תכיפות שתן
    אנה
    03:54 08/10/20 08/10
    03:54
  • שלום?אחרי תרבית שתן התגלה חיידק קלבסיאלה -התחלתי טיפול עשרה ימים של ציםרטדקס 500פעמיים ביום ו2כדטרין של סדורל?במים האחרונים ניכר שיפור ויש לציין מחר יום אחרון לטיפול?פתאום נהיה לי הרגשה של פילי כל הזמן ויש קצת?מציק מפריע?מחר יש לי שיחה עם הרופאה להמשך טיפול?יש לומר שנעשה בדיקה גניקולוגית ונשלחתי לעשות בדיקת אולטרא סאונד כליות שיצאה תקינה?אשמח לעצה

• הגב ל: דלקת בדרכי השתן +תכיפות שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת בדרכי השתן +תכיפות שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:55 11/10/20 11/10
    08:55
  • שלום אנה
    התסמינים הללו עלולים להתרחש עקב נטילת אנטיביוטיקה.
    תשלימי את 10 ימי הטיפול ואין צורך בטיפול אנטיביוטי נוסף. ניתן להמשיך בסדורל אם יש צריבה בשתן. כדאי להגביר בשתיה ולשקול טיפול צמחי מונע (פרופילקטי) עם האורולוג המטפל דוגמת היפרקס, די-מאנוז או יוטי-פרו. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת בדרכי השתן +תכיפות שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    שיר
    13:31 09/10/20 09/10
    13:31
  • שלום,
    בת 42 עם דלקת בדרכי השתן פעם שלישית בחצי שנה האחרונה.
    בפעם הקודמת טופלתי באנטביטיקה דיספטיל פורטה ועזר נקודתית אך אחרי חודש הדלקת חזרה. הפעם קיבלתי אופלודקס 200 800 מג ליום . אבל סבלתי מתופעות לואי קשות של הזיות וטשטוש אז הפסקתי אחרי יומיים כשיש שיפור בדקלת. האם לקחת שוב את הדיספטיל לאורך זמן ארוך יותר כדי שהדלקת לא תחזור?זה המרשם החדש שקיבלתי. אלרגית לצפורל ולמוקסיפן

• הגב ל: דלקת חוזרת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:52 11/10/20 11/10
    08:52
  • שלום שיר
    יש צורך בביצוע תרבית שתן לפני תחילת טיפול. יש צורך בטיפול אנטיביוטי רק באם יש שילוב של גם צמיחה חיובית של חיידק בשתן וגם של תסמינים משמעותיים של צריבה, תכיפות וקושי בהתרוקנות. באם אין את אחד מהללו, יש צורך בטיפול בתסמינים ולא(!) טיפול אנטיביוטי. באם הממצאים חוזרים, יש צורך בביצוע סונר דרכי שתן ועימו לגשת לבדיקת אורולוג בקהילה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת חוזרת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב במתן שתן לאחר תרגילי בטן
    בתשבע
    12:02 10/10/20 10/10
    12:02
  • מה שלומכם?
    לפני יומיים עשיתי תרגילי בטן.
    אני לא כ''כ בכושר ומאז שרירי הבטן שלי תפוסים.
    בעת מתן שתן, אין צריבה אבל אני מרגישה כאב בבטן התחתונה -
    השאלה היא האם מצב כזה ייתכן? שתרגילי בטן משפיעים גם על האזור?
    אין לי חום או תסמינים אחרים של דלקת -
    היו לי דלקות חוזרות בילדות ולכן בכל זאת מודאגת.
    במידה ואין שיפור ... תוך כמה זמן עלי לגשת לרופא?
    תודה מראש
    והמון בריאות

• הגב ל: כאב במתן שתן לאחר תרגילי בטן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב במתן שתן לאחר תרגילי בטן
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:49 11/10/20 11/10
    08:49
  • שלום בת שבע
    כאבי שרירים תפוסים עלולים להימשך אף כחודש. אם תרגישי החמרה בכאבים - נדרשת בדיקה רפואית. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאב במתן שתן לאחר תרגילי בטן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק אי קולי שלא עובר
    טל
    00:42 02/10/20 02/10
    00:42
  • שלום כבר 3 חודשים נמצאת בטיפול עם 4 סוגים של אנטיביוטיקה ושום דבר לא משתנה עדין יש צמיחה מעל 100,000 , האם יש לך המלצה על המשך טיפול ? נאמר לי לעשות ציסטוקופיה אך חוששת ולא יודעת אם זה מה שיביא לפתרון מכיוון שהדלקת לא עוברת בשום טיפול
    תודה

• הגב ל: חיידק אי קולי שלא עובר

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק אי קולי שלא עובר
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:34 02/10/20 02/10
    09:34
  • שלום טל
    חשוב להבין האם היו תרביות שתן ללא צמיחה לאחר הטיפולים האנטיביוטיים, כי אם כל התרביות עם צמיחה ללא עדות לתרביות תקינות - יש צורך בטיפול ממושך יותר ורצוף של שבועיים בהתאם לרגישות בצמיחה ומייד לאחר מכן להתחיל טיפול מניעתי קבוע. חשוב לציין מאידך כי יש צורך בטיפול אנטיביוטי רק באם קיימים תסמינים של חום או צריבה ניכרת בשתן ובאם קיימת צמיחה ללא סימפטומים - לא בהכרח יש צורך לטפל בחיידק (למעט בעת הריון).
    ביצוע ציסטוסקופיה רק באם ממשיכים תסמינים מקומיים של כאבים או צריבה בשתן ללא שיפור עם טיפול אנטיביוטי ולפי שיקול האורולוג המטפל בך בקהילה. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חיידק אי קולי שלא עובר
    אל
    17:39 02/10/20 02/10
    17:39
  • החיידק לא עבר לאחר שום טיפול אנטיביוטי זאת אומרת שתמיד בתרבית הופיע מעל 100,000 חיידקים. 4 סוגי אנטיביוטיקה לא העבירו את החיידק , מרגישה אבודה כבר.
    רוצה להכנס להריון ולא יודעת איך החיידק יעבור .. מרגישה סמפטומים קלים כמו אי נוחות וכאב קל בבטן , אין תסמינים כמו צריבה בשתן או חום . מאוד רוצה להכנס להריון כבר
    האם לבקש אנטיביוטיקה דרך הווריד זה יעזור לחיידק לעבור ?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026