X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • מתן שתן יוצא דופן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:35 22/11/20 22/11
    07:35
  • שלום טל
    קיימים תרגילי דחיית השתנה שניתן כל פעם להתאפק 5 דקות נוספות וכן לתרגל אצל פיזיותרפיסטית של רצפת האגן. לעיתים עלול להחמיר אצל אנשים רזים כשקר ולכן להתלבש טוב ולהתכסות היטב. אפשרות נוספת היא ליטול קורס של טיפול תרופתי שמפחית דחיפות לפרק זמן מסויים ולהפחית בהדרגה דוגמת בטמיגה, טוביאז או ספזמקס. תוכלי להתייעץ עם האורולוגית לגבי אפשרות זו. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: מתן שתן יוצא דופן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת us כליות
    אמא מודאגת
    09:03 18/11/20 18/11
    09:03
  • שלום ותודה לך על המענה
    כתבתי לך לפני שבוע בקשר לבת שלי בת שנתיים וחודשיים שנראה בבדיקת סטיק במרפאה לוקטוצים +2 והיה לה חום של 38.2 של פעמיים ומקביל גם הייתה עם נזלת קשה וגודש באף ..ולא ביצענו תרבית כי זרקתי אותו בטעות והייתי כבר מתחילה באינטביוטיקה ציפוראל. זו פעם ראושנה שמזהיים אצלה דלקת שתן אף פעם לא קרה אבל לא הייתה מתלוננת על כאב בזמן השתנה.
    יש לי כמה שאלות
    1.האם יכול להיות שבדיקת סטיק מושפעת מדלקת נרתיק חיצונית כי היה לה אודם במקום בשפתיים
    2.מתי אני יכולה לעשות לה בדיקת שתן חוזרת ותרבית
    3.האם us צריך להיות אחרי זמן מליקחת האינטביוטיקה או זה לא קשור ?
    4. האם צריך לבצע בדיקות דם לכליות?
    5.האם רפלוקס כליות מתגלה בגיל קטן אחרי לידה או אפשר גם בגיל יותר מוקדם?
    תודה וסליחה אבל קצת מוטרדת

• הגב ל: בדיקת us כליות

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקת us כליות
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:31 22/11/20 22/11
    07:31
  • שלום רב
    תרבית שתן משקית לעולם יכולה לכלול צמיחה של חיידק מהעור ולכן אינה מדוייקת.
    לכל השאלות החשובות הבאות, נדרשת ביקורת אצל אורולוג ילדים לפני החלטה, בירור וטיפול. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: בדיקת us כליות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם קצת שתן או חוסר תחושה -דלקת?
    יוליה
    22:29 21/11/20 21/11
    22:29
  • שלום,היה לי דלקת וטופלתי ב2אנטיביוטיקה.אל יש לציין התסמינים שלי קצת שונים יש לי קצת שתן וחוסר תחושה של מתן שתן.אחרי בדיקה אחרונה של תרבית שתן ..התסמינים לא השתפרו..הייתיבבדיקת אולטרא סאונד -תקינה. וביקור אצל אורולוג -טען שלא שותה מספיק ולא רצה לבדוק ושזה לוקח זמן.כבר חודש עבר מידי פעם כאבי בטן תחתונה.כמה עלי באמת להמתין!?

• הגב ל: האם קצת שתן או חוסר תחושה -דלקת?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם קצת שתן או חוסר תחושה -דלקת?
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:27 22/11/20 22/11
    07:27
  • שלום יוליה
    אם באמת היתה צמיחה של חיידקים בתרבית שתן, המיחושים עלולים להימשך כחודש ימים ודועכים בהדרגה. שתיה מוגברת בשילוה עם הוראות התנהגותיות כולל תכשירי חמוציות, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים, המנעות מעצירות ושלשולים, התרוקנות שתן לאחר יחסי מין אם יש, המנעות משטיפה אינטימית ושימוש במגבונים לחים, יכולים להפחית הישנות של דלקות בעתיד. באם תהיה החמרה בכאבים, נדרשת בדיקה רפואית חוזרת. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: האם קצת שתן או חוסר תחושה -דלקת?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב קל בצד שמאל בבטן תחתונה בעת מתן שתן
    ליה
    01:58 22/11/20 22/11
    01:58
  • שלום, בת 61, חווה כבר כשבועיים כאב קל ועמום, בצד שמאל ממש בתחתית הבטן, ורק בעת מתן שתן. אין תסמינים נוספים. בדיקת שתן כללית תקינה, ותרבית הראתה "צמיחה מעורבת של מס. סוגי חיידקים". כבר 3 ימים נוטלת אנטיביוטיקה שרשם הרופא (ציפרדקס) ואין שום שינוי בתחושת הכאב העמום בעת מתן שתן. שאלותי:
    1.ממה יכול לנבוע הכאב? (כאמור כאב קל)
    2.האם תשובת התרבית אכן מעידה על דלקת?
    3.האם לא היה אמור כבר הכאב להיעלם (עוד יומיים מסיימת את האנטיביוטיקה)?
    4.מה עלי לעשות במידה ולא ייעלם הכאב לאחר סיום האנטיביוטיקה?
    בתודה מראש על תשותבכם, ליה.

• הגב ל: כאב קל בצד שמאל בבטן תחתונה בעת מתן שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאב קל בצד שמאל בבטן תחתונה בעת מתן שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:24 22/11/20 22/11
    07:24
  • שלום ליה
    אנטיביוטיקה לא נועדה להעלים כאב אלא להשמיד חיידקים, את כל חיידקי הפלורה ה"טובים" ואולי גם כמה חיידקים "רעים". כאב לאחר זיהום עלול להימשך כחודש מתום הקורס האנטיביוטי.
    כאבים עלולים להיות ממספר גורמים ולכן נדרשת הדמיה דוגמת סונר דרכי שתן ובדיקת אורולוג בקהילה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאב קל בצד שמאל בבטן תחתונה בעת מתן שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כריתת רחם ופגיעה השלפוחית הש
    אני
    19:39 19/11/20 19/11
    19:39
  • שלום רב
    אימי סבלה לפני כ 20 שנים מפריצת דיסק שפגעה בעצב של לשלפוחית השתן. כתוצאה מהפגיעה כ 5 חודשים סבלה מאצירת שתן.
    כיום הומלץ לה על כריתת רחם ושחלות עקב צניחה של הרחם. רצינו לדעת מה הסיכוי שבניתוח כריתת הרחם תיפגע השלפוחית. האם יש מרפאה ספציפית שיודעת לתת מענה על הסוגיה הספציפית הזו?
    תודה רבה. אוהדי עצות אנחנו.

• הגב ל: כריתת רחם ופגיעה השלפוחית הש

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כריתת רחם ופגיעה השלפוחית הש
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:26 20/11/20 20/11
    08:26
  • שלום רב,
    הסיכוי לפגיעה בשלפוחית השתן בעת כריתת הרחם היא נמוכה כי כיס השתן מבוקר עם קטטר בעת הניתוח. ניתן בעת הניתוח גם לתקן את הצניחה של כיס השתן. הניתוח יכול לשפר את ממצאי אצירת השתן אך לא בהכרח למנוע אצירות שתן עתידיות. עלייך לפנות למרפאה אורו-גניקולוגית בקופת החולים שלך שעוסקת בכך. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כריתת רחם ופגיעה השלפוחית הש

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פתח השופכה לאחר השתנה מרובה
    דנה
    14:21 18/11/20 18/11
    14:21
  • בימים שאני שותה הרבה נוזלים ויש לי כתוצאה מכך הטלת שתן מרובה ולעיתים תכופות במהלך היום, אני חווה מעין התכווצת ממשוכת בפתח השופכה לא ברור אם זה משהו עצבי או מהשריר שם..אבל יש קשר בכלל בין הדברים?

• הגב ל: פתח השופכה לאחר השתנה מרובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פתח השופכה לאחר השתנה מרובה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:01 19/11/20 19/11
    08:01
  • שלום דנה
    בהטלת שתן חשוב וחיוני להרפות ולהימנע מלחץ. שתיה מוגברת מומלצת עד גבול מסויים כך שיהיה כ- 2-2.5 ליטר שתן ביממה. הדבר החשוב הוא שתהיה התרוקנות שתן שלמה בתום ההתרוקנות. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: פתח השופכה לאחר השתנה מרובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חוסר תחושה של פיפי או קצת שתן
    קרן
    17:31 18/11/20 18/11
    17:31
  • שלום,הייתה לי דלקת בדרכי השתן ,טופלתי ב2אנטיביוטיקות ולאחר מכן ביצעתי בדיקת שתן...יצאה תקינה ותרבית.בין היתר בצעתי בדיקת אולטראסאונד כליות ומערת שתן -תקינה לחלוטין. יש לציין עברו כ3שבועות מסיום הטיפול.איני מרגישה בשיפור...מידי פעם כאבי בטן ותחושה של חוסר נוחות למטה וקצת שתן .הייתי אצל 2 אורולןגים לא רצו לבדוק. אותי.טוענים ששותה מעט וצריך זמן עד שיעבור.הייתי בין היתר אצל גניקולוג גם-הכל תקין.האם יש סיבה לדאגה!?!?

• הגב ל: חוסר תחושה של פיפי או קצת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חוסר תחושה של פיפי או קצת שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:58 19/11/20 19/11
    07:58
  • שלום קרן
    אין סיבה לדאגה כי מיחושים עלולים להימשך פרק זמן לאחר חלוף הדלקת וזה הזמן בשינוי התנהגותי מניעתי להגברת שתיה, הוספת תכשירי חמוציות, המנעות מהתאפקות ממושכת, מתן שתן לאחר יחסי מין אם יש, המנעות משטיפות דטרגנטיות אינטימיות והמנעות משימוש במגבונים לחים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: חוסר תחושה של פיפי או קצת שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי מותניים - אי קולי
    פרח
    19:40 17/11/20 17/11
    19:40
  • דר שלום אשמח לעזרתך,
    סבלתי ב 2 דלקות בדרכי השתן (שלא נעשתה להם תרבית) וקבלתי פעמיים אנטיביוקיטה.
    לאחר תקופה הפסקתי להרגיש תחושה של צריבה במתן שתן אבל החלו לי דקירות וכרבים קלים באזור המותניים. בעיקר בצד ימין בגב. הרופא שלח לתרבית ומצא חיידק אי קולי. שלח גם ל CT שיצא תקים לגמרי.
    קבלתי אנטיביוטיקה לטיפול באי קולי (הפעם זאת שהוא רגיש אליה) לאחר 5 ימים אני עדיין מרגישה דקיותבמותניים. האם יתכן שאנטיביוטיקה פועלת היטב אך הכאבים עדיין נשארים? האם פשוט לוקח להם יותר זמן לחלוף? עוד יומיים הכדור האחרון של האטיביוטיקה. האם יתכן?

• הגב ל: כאבי מותניים - אי קולי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי מותניים - אי קולי
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:45 18/11/20 18/11
    07:45
  • שלום פרח
    אכן האנטיביוטיקה הורגת חיידקים ולא מטפלת בכאבים שעלולים להימשך פרק זמן לאחר תום האנטיביוטיקה עד כחודש וחצי אך כל שבוע אמורה להיות הטבה ביחס לשבוע קודם. ניתן להגביר בשתיה וליטול משככי כאבים לפי הצורך. באם הישנות חום או צמרמורת, יש צורך בתרבית שתן חוזרת. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: כאבי מותניים - אי קולי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ניתוח אורקוטספיה להוצאת אבן בכיליה וסטנד
    חנה
    18:20 16/11/20 16/11
    18:20
  • לאחר הוצאת אבן בכיליה אורטוסקופיה, אתמול עברתי לניתוח לריסוק האבן בכיליה ושמו לי סטנד וזה לוקח אותי לשירותים המון וגם קצת עיוותים בכליה ,איך ניתן להקל על הכאב ,תודה

• הגב ל: ניתוח אורקוטספיה להוצאת אבן בכיליה וסטנד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ניתוח אורקוטספיה להוצאת אבן בכיליה וסטנד
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:43 18/11/20 18/11
    07:43
  • שלום חנה
    הדבר נגרם בגלל הגירוי של הסטנט וחולף בהדרגה גם במהלכו ובעיקר לאחר הוצאתו. ניתן להיעזר בכדורי ספזמלגין עד 3 פעמים ביום שמפחיתים את הספזם או באופטלגין נוזלי להקלת כאבים אם קיימים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: ניתוח אורקוטספיה להוצאת אבן בכיליה וסטנד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • Ct דרכי שתן עם חומר ניגוד
    יעל
    20:10 15/11/20 15/11
    20:10
  • שלום רב, האם ניתן לאבחן את תסמונת השלפוחית הכאובה באמצעות ct עם חומר ניגוד?

• הגב ל: Ct דרכי שתן עם חומר ניגוד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • Ct דרכי שתן עם חומר ניגוד
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:29 16/11/20 16/11
    08:29
  • שלום יעל
    בדיקת ה- CT נועדה לשלול המצאות של הפרעות אנטומיות שעלולות לגרום לכאבים, כך שאינה קשורה בהכרח להגדרת התסמונת שעלולה להיות קשורה סבפרעות פיזיולוגיות (תפקודיות) שלא יופיעו בהדמיה זו. בברכה.

בברכה,
  • הגב ל: Ct דרכי שתן עם חומר ניגוד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בהמשך לשאלה הקודמת
    דנה
    07:24 16/11/20 16/11
    07:24
  • אוקיי. רק לא הבנתי האם לפי תוצאת תרבית השתן שצירפתי בהודעה קודמת יצא שצמח חיידק או לא. מה אומרת התוצאה? אודה לתשובתך.
    הערה: זוהי שאלה בתגובה לתשובתך לשאלה קודמת שלי בנושא האם זוהי דלקת והאם לטפל באנטיביוטיקה. משום מה לא מצליח לי לפרסם את השאלה כתגובה לתשובה שלך ולכן שולחת כשאלה נפרדת

• הגב ל: בהמשך לשאלה הקודמת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בהמשך לשאלה הקודמת
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:27 16/11/20 16/11
    08:27
  • שלום דנה
    חיידק סטרפטוקוקוס הוא חיידק שצומח לרוב על העור ופחות בכיס השתן ולכן בסבירות גדולה לא מדובר בצמיחה אמיתית.
    לפני תרבית חשוב לנקות את המקום, להתחיל להטיל שתן באסלה ורק את אמצע הזרם לכוסית הבדיקה. חשוב המשך המעקב אצל אורולוג בקהילה. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בהמשך לשאלה הקודמת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שתן ....
    אמא מודאגת
    08:41 13/11/20 13/11
    08:41
  • שלום אני קצת לחוצה ..הבת שלי בת שנתיים וחודשיים שלשום היה לה חום של 38.2 בשעה 12 בלילה היא הייתה פעילה וחיונית לא נראה כלום בלילה ישנה והאף שלה התחיל להיות מוגדש ומלא נזלת..החום לא חזר עד שתיים בצוהריים כלומר בהפרש 15 שעה חזר החום גם 38.1 ומקביל התחילה אצלה הרבה נזלת..לקחתי אותה לרופא וגם אמר לה שכאב לה למטה בנרתיק היה הנרתיק מבחוץ קצת אדום..אין לה צריבה בשתן לא מתלוננת לא מרטיבה ואין לה תכיפות השתנה היא גמולה מטיטול כבר 3 חודשיים ..בקופת חולים הרופא הבחין אדום בגרון ואמר זה לא משמעותי והוא והנזלת מהאף ויראלי ..ביצענו בדיקת שתן בסטיק ויצא לקטיוצים +2 הרופא אמר שצריך להתחיל אינטבוטיקה וכן התחלתי בציפוראל 4 סיסי שלוש פעמים ביום היא שקולת 11.8 ..
    אני מפחדת מדלקת אם גרמה לה נזק לכליות זו פעם ראשונה שנראה דלקת בשתן או אולי רפלוקס אבל אף פעם לא היה תלונות וכבר היא בת שנתיים פלוס ומדברת הכול .פעם בבית חולים עשו לה בדיקה שתן בגלל חום ולא היה דלקת שתן תקין והיה חום ויראלי .
    האם יכול להיות שהחום והפרש שלו נגרם מהדלקת בשתן או מנזלת היוראלית
    אני קצת לחוצה אחרי שקראתי כל דלקת שתן ודווקא אם יש חום
    יש לציין החום נעלם אחרי המנה השנייה של אנטביוטיקה כלומר הופיע רק פעמיים בהפרש של הרבה שעות
    לא ביצענו תרבית כי זרקתי את השתן בטעות והורפא לא רצה לחכות יום למחרת בגלל שאתחיל אנטביוטיקה..ואמר לי כאשר נסיים הטיפול בזמן נעשה תרבית אם זה תקין..
    האם כדאי לבצע us כליות האם יש סיכוי שנגרם צלקת או יש ממצא פתלוגי שגרם לדלקת...יש לציין שלפעמים יש בעיה בהיגיינה כי אחות שלה לא שוטפת לה אחרי השתנה ..אשמח לחוות דעת מאוד לחוצה ומפחדת
    ולגבי טיפול נתן לנו אפלמצין 4 ססיס שלוש פעמים ביום למשך שבוע הבת שוקלץ 11.8 האם טיפול מתאים

• הגב ל: דלקת שתן ....

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שתן ....
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:29 15/11/20 15/11
    08:29
  • שלום רב,
    ארוע בודד של חום אינו בהכרח מצביע על דלקות חוזרות בשתן. באם יתרחש ארוע דומה נוסף בעתיד, חשוב מאד גם ליטול תרבית שתן בנוסף לשתן בסטיק על-מנת לאפיין נוכחות חיידק ובאם תופיע צמיחה בשתן, רק אז יש צורך לבצע בירור בתיאום עם אורולוג ילדים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקת שתן ....

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם זוהי דלקת והאם לטפל באנטיביוטיקה
    דנה
    09:13 12/11/20 12/11
    09:13
  • שלום
    מצ"ב בקובץ 3 תמונות של תוצאות בדיקת תרבית, בדיקת שתן, בדיקת דם.
    כפי שניתן לראות לא נמצאה בבדיקת הדם כמות חריגה של תאי דם לבנים, ומצד שני כן נמצאו לויקוציטים בשתן ובבדיקת תרבית נמצאו חיידקים. אציין שכן חשה צריבה מסוימת בשתן אך ברמה מאוד קלה שכמעט ולא מפריעה לי, אבל חוץ מזה אין תסמינים נוספים והמצב הזה נמשך כבר מספר שנים במצב מאוד סטטי, משמע לא מחמיר אבל גם לא עובר (למעשה מעולם לא הייתה לי דלקת חריפה, אלא מאז שזה התחיל זה היה ברמה הזו ונשאר סטטי). מעולם לא ניסיתי טיפול אנטיביוטי אלא רק אורח חיים מניעתי כדרך חיים שבשגרה כגון שתיה מרובה, אכילת מזונות אנטיבקטריאלים ומשתנים, וניסיתי גם תוסף די מאנוז)והמצב נשאר סטטי כל הזמן.
    בנוסף חשוב לציין שבעת ביצוע בדיקת השתן הבחנתי שנפלה בטעות לתוך כוס הבדיקה מעט מהפרשה נרתיקית. כל הבדיקות בוצעו באותו תאריך.
    שאלותיי הן:
    1. האם התוצאות מצביעות על דלקת בדרכי השתן? או שמדובר במצב שנחשב תקין כדי להמשיך לחיות כך? 
    2. האם תוצאות בדיקת הדם מתיישבות עם תוצאות בדיקות השתן? שהרי לא נמצאה כמות חריגה של תאי דם לבנים בדם אבל כן נמצאו תאי דם לבנים בשתן וחיידקים בשתן. הייתכן הדבר או שמומלץ לחזור על הבדיקות מחשש לטעות? 
    3. האם ייתכן שההפרשה הנרתיקית השפיעה על התוצאות? ואם כן האם מדובר בדבר טבעי שההפרשה הנרתיקית תכיל לויקוציטים או שזה רק אם קיימת דלקת בנרתיק?
    4. מה ממליץ לי הד"ר לעשות? לקחת טיפול אנטיביוטי או להמשיך לחיות במצב כמו שהוא (ללא טיפול)?
    האופציה של להשתמש בשיטות טבעיות ואורח חיים מניעתי כדי שהדלקת תחלוף לבד כנראה לא ממש רלוונטית במקרה שלי מאחר וכפי שציינתי זהו מצב סטטי שנמשך כבר מספר שנים בזמן שאני כבר מנהלת אורח חיים שנחשב מניעתי בשגרה השוטפת. לכן האופציות הן או לקחת טיפול אנטיביוטי (שממנו אני מעט חוששת שדווקא יזיק במצב הגבולי שלי) או להשאיר את המצב כפי שהוא 

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.
  • הגב ל: האם זוהי דלקת והאם לטפל באנטיביוטיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • האם זוהי דלקת והאם לטפל באנטיביוטיקה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:27 15/11/20 15/11
    08:27
  • שלום דנה
    אם בתרבית שתן לא צמח חיידק, אין מקום לטיפול אנטיביוטי
    אני ממליץ לך להיות במעקב אורולוגי צמוד אצל אורולוג שאת סומכת עליו, לנהוג בטיפול המניעתי שפורט בצורה מפורטת ולטפל בתסמינים לפי הצורך, אם יש צריבה - ליטול סדורל עד 3 פעמים ביום ואפילו 2 כדורים בבת אחת אם צריך. שבוע טוב.

בברכה,
  • הגב ל: האם זוהי דלקת והאם לטפל באנטיביוטיקה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טיפול אנטיביוטי מקומי לדלקת בדרכי השתן
    דנה
    10:22 11/11/20 11/11
    10:22
  • שלום
    אשמח לדעת האם קיים טיפול אנטיביוטי מקומי לדלקת בדרכי השתן (כפי שקיים בטיפול בדלקת בנרתיק טיפול מקומי כגון נרות אנטיביוטים שמחדירים וכדומה)? או שהטיפול חייב להילקח דרך הפה ולהשפיע על כל איברי הגוף?
    החיידק שנמצא בבדיקת תרבית שתן: Str. agalactiae gr B
    השאלה נשאלת בשל החשש לפגיעה של האנטיביוטיקה באוכלוסיית החיידקים הטובים באיברים השונים בגוף וכתוצאה מכך לצמיחת קנדידה בנרתיק או מערכת העיכול וכדומה.
    האם ישנה חלופה אנטיביוטית מקומית יעילה לטיפול האנטיביוטי הכללי דרך הפה?

• הגב ל: טיפול אנטיביוטי מקומי לדלקת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טיפול אנטיביוטי מקומי לדלקת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:00 11/11/20 11/11
    11:00
  • שלום דנה
    אין טיפול מקומי לדלקת בשתן אך לא כל צמיחת חיידק בשתן בהכרח מצריכה טיפול תרופתי (למעט בעת הריון). ניתן להגביר בשתיה, להוסיף תכשירים טבעיים כמו חמוציות פעמיים ביום או תוספים דוגמת יוטי פרו ורק באם מופיע חום או צמרמורת, יש צורך בטיפול אנטיביוטי. כמובן מומלץ מאד להיות במעקב אורולוג בקהילה שיוכל לתת לך פרטים נוספים על טיפול מניעתי בזיהומים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: טיפול אנטיביוטי מקומי לדלקת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי גב חזקים מאוד באזור הצלעות
    ליאת
    21:58 06/11/20 06/11
    21:58
  • שלום!
    אמי בת ה 65 סובלת מזה שבוע וחצי מכאבי גב צד ימים חזקים מאוד ומשתמשת בכדורים לשיכוך כאבים ואינם עוזרים . היינו פעמיים במיון ולא מוצאים את הבעיה לאחר צילומים . בפעם האחרונה ראו דלקת בשתן ונתנו ציפורל אבל מזה 4 ימים עם טיפול אנטיביוטי אין שינוי . לא יודעת מה לשעות ? היא סובלת מאוד

• הגב ל: כאבי גב חזקים מאוד באזור הצלעות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי גב חזקים מאוד באזור הצלעות
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:12 11/11/20 11/11
    07:12
  • שלום ליאת,
    באם אין סיפור של נפילה או חבלה, הרי יש מקום לשקול הדמיה דוגמת CT פרוטוקול אבנים כדי להעריך את מקור הכאב במקביל לטיפול במשככי כאבים אחרים בתיאום עם רופא המשפחה. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: כאבי גב חזקים מאוד באזור הצלעות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרת בדרכי השתן
    נוי
    10:11 10/11/20 10/11
    10:11
  • שלום
    בארבעה חודשים האחרונים סבלתי מ3 דלקות בשתן שהאחראי להם היה החיידק Escherichia coli

בחודש האחרון אני סובלת מכאבים עזים בסיום השתן (שיכולים להמשך גם שעה ושעתיים אחרי) וצריבה שמורגשת ממש בפתח השופכה מספר שניות לפני שהשתן מתחיל לצאת
    במהלך החודש התגלה שוב החיידק Ecoli וטיפלתי באבקת מונרול
    מאז ביצעתי שתי בדיקות שתן שיצאו שליליות
    היום קיבלתי את התוצאה של הבדיקה השלישית ונרשם החיידק הבא Entero faecalis gr.D
    יש לציין שביצעתי us כליות ודרכי שתן וct דרכי שתן והבדיקות יצאו תקינות
    הייתי פעמיים במיון ומרגיש לי שאף אחד לא מצליח לשים את האצבע על הבעיה שלי

1. אשמח לדעת איך מקבלים את החיידק Entero faecalis gr.D, האם הוא מעיד על משהו חמור יותר שמתרחש בגוף וכיצד מטפלים בו (התוצאה:>100,000 CFU/m)
    2. אני ממש חסרת אונים איזה בדיקות אני יכולה לעשות על מנת לגלות את שורש הבעיה? לאיזה רופאים בנושא אני יכולה לפנות?

תודה מראש על המענה

• הגב ל: דלקות חוזרת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:10 11/11/20 11/11
    07:10
  • שלום נוי
    דלקות בשתן הינן תופעה נפוצה והצמיחות משתנות בין חיידקים שונים של מערכת העיכול. שינויים התנהגותיים שניתן לבצע הינם להפחתת הישנות צמיחות בשתן הינם: הגברת שתיה בכמויות קטנות בצורה תכופה, הוספת חמוציות יבשות 4-5 גרגרים פעמיים ביום, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים, המנעות מהתאפקות, המנעות משלשולים ועצירות, התרוקנות אחרי יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימיות את הנרתיק או שימוש במגבונים לחים. ניתן לנסות טיפול מניעתי בדי-מאנוז או ביוטי פרו שנרכשים ללא מרשם ובהיעדר הטבה - עלייך לפנות לאורולוג כדי להחליט על טיפול מניעתי במינון אנטיביוטי במינון קטן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות חוזרת בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בדרכי השתן
    נוי
    10:14 10/11/20 10/11
    10:14
  • שלום
    בארבעה חודשים האחרונים סבלתי מ3 דלקות בשתן שהאחראי להם היה החיידק Escherichia coli

בחודש האחרון אני סובלת מכאבים עזים בסיום השתן (שיכולים להמשך גם שעה ושעתיים אחרי) וצריבה שמורגשת ממש בפתח השופכה מספר שניות לפני שהשתן מתחיל לצאת

1. אשמח לדעת איך מקבלים את החיידק Entero faecalis gr.D, האם הוא מעיד על משהו חמור יותר שמתרחש בגוף וכיצד מטפלים בו (התוצאה:>100,000 CFU/m)
    2. אני ממש חסרת אונים איזה בדיקות אני יכולה לעשות על מנת לגלות את שורש הבעיה? לאיזה רופאים בנושא אני יכולה לפנות?

תודה מראש על המענה

• הגב ל: דלקות חוזרות בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:10 11/11/20 11/11
  • שלום נוי
    דלקות בשתן הינן תופעה נפוצה והצמיחות משתנות בין חיידקים שונים של מערכת העיכול. שינויים התנהגותיים שניתן לבצע הינם להפחתת הישנות צמיחות בשתן הינם: הגברת שתיה בכמויות קטנות בצורה תכופה, הוספת חמוציות יבשות 4-5 גרגרים פעמיים ביום, התרוקנות מתוזמנת כל שעתיים, המנעות מהתאפקות, המנעות משלשולים ועצירות, התרוקנות אחרי יחסי מין והמנעות משטיפות אינטימיות את הנרתיק או שימוש במגבונים לחים. ניתן לנסות טיפול מניעתי בדי-מאנוז או ביוטי פרו שנרכשים ללא מרשם ובהיעדר הטבה - עלייך לפנות לאורולוג כדי להחליט על טיפול מניעתי במינון אנטיביוטי במינון קטן. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות חוזרות בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בדרכי השתן
    נוי
    10:16 10/11/20 10/11
    10:16
  • שלום

תודה מראש על המענה

• הגב ל: דלקות בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:09 11/11/20 11/11
    07:09
  • שלום נוי

בברכה,
  • הגב ל: דלקות בדרכי השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשלפוחית השתן
    רונה
    01:13 04/11/20 04/11
    01:13
  • בחצי שנה האחורנה סבלתי 6 פעמים מדלקת שלפוחית השתן, לפני האחרונה היתה לפני כחודש ועכשיו שוב, מטופלת בכל פעם עם מקרודנטין ל-10 ימים. לא שיניתי את אורח החיים בתקופה הזאת ואני לא מבינה למה אני סובלת כל כך הרבה פעמים. האם זה בכלל בסדר ליטול אנטיביוטיקה כל כך הרבה פעמים והרבה זמן? מה מומלץ לבדוק או לעשות בנידון? חייבת לציין שבגלל הקורונה הדלקות אובחנו כל פעם מול רופא הנשים בטלפון לפי תאור הכאבים שאני חווה וללא בדיקת שתן או בדיקה פיסית.

• הגב ל: דלקות חוזרות בשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקות חוזרות בשלפוחית השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:10 04/11/20 04/11
  • שלום רונה,
    על מנת להגדיר דלקת בדרכי השתן אחרי פעם אחת, יש צורך בתרבית שתן לאבחן האם קיים חיידק, מה סוגו והאם הוא רגיש למאקרודנטין. הגיע הזמן שתפני לרופא משפחה או אורולוג שישלח אותך לבדיקת שתן לכללית ותרבית וכן סונר דרכי שתן. בינתיים הגבירי בשתיה בכמויות קטנות כך שיהיה כ - 2 ליטר שתן ביממה, השתמשי בחמוציות יבשות או קפואות 5-6 פירות פעמיים ביום, המנעי מהתאפקות ממושכת, הימנעי מעצירות ושלשולים עם שינוי דיאטני לפי הצורך והימנעי משטיפות אינטימיות שפוגעות בפלורה או שימוש במגבונים לחים. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: דלקות חוזרות בשלפוחית השתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בוטוקס
    קייסי
    16:36 03/11/20 03/11
    16:36
  • שלום רב
    כבר כמה שנים יש לי בעיה של דחיפות במתן שתן ובריחת שתן עשיתי בדיקה אורודינמית שראו שיש בעיה של שלפוחית רגיזה המליצו לי לעשות בוטוקס אחרי שטיפול בתרופות?בטמיגה?לא עזר
    אני מאוד חוששת מההליך ורוצה לברר האם זהו הפתרון היחיד לבעיה

• הגב ל: בוטוקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בוטוקס
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:05 04/11/20 04/11
    07:05
  • שלום קייסי,
    ניתן לעשות נסיון לשילוב מספר תרופות עם שינוי התנהגותי להמנעות ממשקאות קפאיניים שמפריעים לתרופות לתפקד. קיימים טיפולים חלופיים של שימוש בנוירוסטימולציה סקראלית או טיביאלית שניתן לדון עם האורולוג. הטיפול בבוטוקס הוא קצר וניתן לבצעו בהרדמה כללית או מקומית לפי רצונך. החיסרון היחיד הוא עלותו והיותו זמני למשך 6-12 חודשים שגם זה זמן משמעותי. בהצלחה.

בברכה,
  • הגב ל: בוטוקס

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פאמינוז
    Han
    06:44 03/11/20 03/11
    06:44
  • שלום היה לי דלקת טופלתי באנטיביוטיקה ונראה לי לא עבר עד הסוף האם פאמיניז יכול לעזור?תוך כמה זמן משפיע?כיון שלא זול אשמח לדעת אם כדאי באמת לקנות

• הגב ל: פאמינוז

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פאמינוז
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:31 03/11/20 03/11
    08:31
  • שלום רב
    הסימפטומים נשארים כחודש לאחר טיפול אנטיביוטי. הפמינוז אולי מונע פרופילקטית את הארוע הבא. אם את לא סובלת מהרבה דלקות, אפשר לא לקנות אותו ולהגביר בשתיה ולאכול חמוציות CRANBERRIES פעמיים ביום 5-6 צימוקים כל פעם. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פאמינוז
    Han
    20:43 03/11/20 03/11
    20:43
  • אני סובלת מכאבי בטן תחתונה ולחץ כנראה על שלפוחית מתמיד..ללכת להתרוקן...קשה לישון בלילה ולתפקד

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פאמינוז
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:02 04/11/20 04/11
    07:02
  • שלום
    כדאי לעשות סונר דרכי שתן ולגשת לאורולוג לבדיקה יסודית. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטוסקופיה
    תמי
    18:31 02/11/20 02/11
    18:31
  • לא בכיוון של גידולים ופוליפים אלא לבדוק אם הניתוח של t.v.t שעשיתי לפני 14 שנה הוא זה שגורם לי לזיהומים חוזרים בדרכי השתן.
    האם אורוגניקולוג מוסמך לעשות זאת?

• הגב ל: ציסטוסקופיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ציסטוסקופיה
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:31 03/11/20 03/11
    08:31
  • כן

בברכה,
  • הגב ל: ציסטוסקופיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026