סופגנייה רגילה עשויה מלא מעט קמח לבן והרבה סוכר שמטגנים בשמן. התוצאה היא מאכל בעל אינדקס גליקמי גבוה, כלומר שמביא לעלייה מהירה וירידה מהירה של רמת הסוכרים בדם. מכאן שלמרות כמות הקלוריות הגבוהה סופגנייה אינה יוצרת תחושת שובע לזמן ממושך, ואם ניקח בחשבון שהיא מכילה כחמש קלוריות בממוצע נבין כמה קצרה הדרך להיווצרות משקל עודף בחג החנוכה. גם הלביבה אינה טומנת ידה בצלחת עם כמות של כמאה ושלושים קלוריות ליחידה אחת, ומכיוון שהיא קטנה יותר מסופגנייה ניתן להבין שכמות הקלוריות לנפח זהה פחות או יותר. היתרון האמיתי של לביבות על פני סופגניות היא התבססות על תפוחי אדמה ולא על קמח לבן וסוכרים לרוב, כך שהיא יותר משביעה.
קודם כל, סופגניות ולביבות אינן האויב שלכם. הכל תלוי באופן שבו אתם מתייחסים אליהן ונוהגים בהן. בקרב תזונאים קליניים ידוע כי הניסיון "להילחם" במאכלים ולהתנזר מהם מוביל באופן הפוך דווקא לתשוקה גדולה יותר, ולהתפרצויות אכילה בלתי מבוקרות המלוות ברגשות אשם. לכן, אם אתם אוהבים את מאכלי החנוכה תוכלו להרשות לעצמכם סופגנייה או לביבה מדי פעם. קחו בחשבון שכל סופגנייה שווה פחות או יותר לשלוש לביבות מבחינה קלוריות, ושאם תוכלו סופגנייה ליום במשך 8 ימי החג היא תהיה אחראית לחצי קילו משקל גוף. לא נעים, אבל גם לא ממש נורא. לכן, מומלץ לאפשר לעצמכם לאכול קצת ממאכלי החג בלי להגזים, למשל יום אחד סופגנייה אחת, ביום שלאחריו 3 לביבות וכן הלאה. מעבר לכך, יש עוד כמה טיפים שיכולים לסייע:
מלבד האמור לעיל יש עוד מספר המלצות לשמירה על המשקל בחנוכה, שנכונות בעצם לכל החגים. מדובר בהגעה לארוחות החג כשאינכם רעבים מאוד כדי למנוע בולמוס אכילה, תשומת לב למה שאתם מכניסים לצלחת, והקפדה על פעילות גופנית בימי החג.