באופן פרדוקסלי, תקופת הבידוד החברתי הביאה עימה לא רק הרגלי אכילה בעייתיים כגון צריכה מופרזת של מזון עתיר סוכר או שומן, אלא גם הרגלי אכילה מומלצים דוגמת ארוחות משפחתיות רבות יותר. תחילת החזרה לשגרה לאחר תקופת הלחץ של מגפת הקורונה עלולה להתאפיין בחזרה להרגלים לא טובים ואף בסיגול הרגלים חדשים כאלה. אך אנו יכולים גם להפוך את משבר הקורונה להזדמנות לשפר את הרגלינו. לשם כך נחוצה גישה הוליסטית הכוללת עיסוק הן בהיבטים הנפשיים הן בהיבטים הפיזיים הקשורים לתזונה, להרגלי האכילה ולשמירה על הבריאות בכללותה.
אין להביט לאחור ולהתייסר על הרגלי אכילה לא טובים שהיו בעת הסגר, אלא צריך לתכנן את הרגלינו בעתיד. יכול להיות שהחזרה לשגרה עצמה היא שתאפשר לנו לעשות כן ביתר קלות, ובכלל זה הפחתתן של כמויות המזון עתיר הסוכר והמזון המעובד ("ג'אנק פוד") הנאכלים בכל שעות היום בכלל ובין הארוחות בפרט.
עקב התפשטותו של נגיף הקורונה נאלצנו הן לאכול יותר ארוחות משפחתיות הן לאכול יותר אוכל ביתי. רצוי מאוד להמשיך לנהוג כך גם לאחר משבר הקורונה. במחקר נמצא כי יש בארוחות משפחתיות כדי לשפר את הרגלי האכילה אצל ילדים ואת בריאות הנפש בגיל ההתבגרות. אין ערוך לחשיבות הנודעת לכל הגדלה של מספר הארוחות המשפחתיות שהיו לפני הסגר, ובפרט אם נאכל בה מזון טרי וביתי כמו דגנים מלאים, ירקות, קטניות, ביצים ומוצרי חלב בלא תוספת סוכר. בניגוד ל"ג'אנק פוד" – שלפי מחקרים רבים, כל המרבה לאכול ממנו צפוי לסוכרת, להשמנה, לכבד שומני ועוד – מזונות אלו עשירים לא רק בוויטמינים ובמינרלים אשר יש בהם כדי לסייע בחיזוקה של המערכת החיסונית בגוף, אלא גם בסיבים תזונתיים החיוניים (בין היתר) לתקינות פעולתה של מערכת העיכול.
הקפידו לשתות מים כל היום ובפרט בקיץ. ניתן להוסיף למי השתייה עלי נענע ופרוסות לימון – או חתיכות מלפפון או תפוח וקינמון – כדי להוסיף טעמים מגוונים וכך אולי גם "לשכנע" את הילדים לשתות יותר.
בדרך כלל אנו אוהבים לשמור בזיכרון את הרגעים היפים, ויש בכך כדי להועיל לנו גם בסיגול הרגלי אכילה נכונים ובשיפור המוטיבציה לשמור עליהם. בבואכם לבדוק את הרגלי האכילה שלכם, חשבו בעיקר על ההחלטות הנכונות שקיבלתם. למשל, השארת מזון בצלחת עקב תחושת שובע או הכנת סלט (במקום מזון מעובד) כתוספת לסעודה זו או אחרת.
פעילות גופנית מפחיתה מתח נפשי ותהליכים דלקתיים בגוף, תורמת לוויסותם של רמת הסוכר בדם ושל משקל הגוף ואפילו משפרת את החוסן המנטלי. אך בדרך כלל אין אנו מבצעים פעילות גופנית מספקת, ובעת לחץ (כמו בזמן הסגר) – על אחת כמה וכמה. נראה כי השיטה הקלה ביותר היא להתחיל מייד בפעילות גופנית מעטה ולהגבירה בהדרגה. כעת כבר ניתן לעזוב מעט את הבית כדי לצאת ברגל לטיול קטן. גם בבית אפשר להתעמל מעט, למשל לקפוץ בחבל עם הילדים או לנצל את האפשרויות הרבות של עולם הדיגיטל וכו'. אפשר גם להאזין תוך כדי תנועה לתכנים שיפיגו את השיעמום ויקלו את ההסתגלות. אם אתם זקוקים לעידוד או לליווי של קרובים או של חברים, אל תהססו לבקש זאת מהם.
ויטמין D הינו ויטמין החשוב לבריאותן של העצמות (במיוחד אצל אנשים מבוגרים). גוף האדם יוצר מעצמו את הוויטמין הזה לאחר חשיפה לשמש במשך 15 דקות בערך, אך בתקופת הסגר לא תמיד התאפשר הדבר. נצלו את מזג האוויר הנעים וצאו החוצה! לחלופין, אכלו לפחות שתי מנות שבועיות של מזונות עתירי ויטמין D כגון דגים (למשל אמנון או סלמון), מוצרי חלב מועשרים וביצים. התייעצו עם רופא המשפחה שלכם על תוספת ויטמין D במידת הצורך.
אומנם אין לדעת מה צופן לנו העתיד, אך התמקדות בשגרת האכילה (עיתויה וסיבותיה), וכן המודעות לגוף (ובפרט לתחושות רעב ושובע) וההקפדה על אכילה בנחת ועל פעילות גופנית סדירה עשויות לאפשר לנו ללכת בדרך המלך – או לחזור אליה במהירות ובקלות אם נעזבנה – גם בתקופות לחץ.