נמצא קשר ברור בין חוסר בצריכת ירקות ופירות לבין תחלואת לב, ולכן מומלץ לצרוך כחמש מנות ירק ו2-3 מנות פרי ביום. כדאי לאכול ירקות מכל הצבעים, גם חיים וגם מבושלים, ולהשתדל לאכול גם את קליפת הירק או הפרי, המכילה פעמים רבות חלק חשוב מהערך התזונתי. פירות וירקות בעלי צבע חזק (כמו רימון ופירות יער למשל) הם בעלי כמות גדולה של נוגדי חמצון, ולכן כדאי לצרוך גם אותם.
מחקרים מראים כי תזונה המכילה דגנים מלאים וקטניות מקטינה את הסיכון למחלת לב, משום שהם עשירים בסיבים תזונתיים, במינרלים ובוויטמינים חשובים כמו קבוצת ויטמיני B, ויטמין E, ברזל וסלניום. שיבולת שועל היא אחד הדגנים המומלצים ביותר, ואפשר לשלב בתפריט גם כוסמת, שיפון, כוסמין, וכמובן קטניות שונות. כיום ניתן להשיג מוצרים מקמח מלא בכל רשת שיווק וכן במאפיות מקומיות וכדאי להימנע מפחמימות ריקות.
שקדים ואגוזים (כשהם לא קלויים ולא מומלחים) מכילים ויטמינים ומינרלים חשובים, סיבים תזונתיים, חלבון מן הצומח, פיטוסטרולים וחומצת שומן ALA. הם תורמים להורדת רמת הכולסטרול בדם, ומומלץ לאכול כעשרים גרם ביום, שהם כ-13 שקדים או 7 אגוזי מלך. אגוז ברזיל הוא עשיר בסלניום, אך יש לצרוך לא יותר מכ-4 אגוזים ביום. חשוב לזכור כי מזונות אלו מכילים גם כמות גבוהה של שומן, כך שיש לשלבם בתפריט על חשבון שומנים אחרים.
דגי ים, ובמיוחד דגי מים עמוקים, כמו סלמון, מקרל, פורל וכדומה, הם עשירים בחומצות שומן אומגה 3 המסייעות להורדת רמת הטריגליצרידים בדם. נתונים מראים כי באזורים בהם ניזונים מדגי ים באופן קבוע קיים אחוז נמוך יותר של תחלואת לב. כדאי לאכול 2-3 מנות דג בשבוע, או לצרוך את שמן הדגים כתוסף תזונה.