בישראל קרינת השמש חזקה כמעט כל השנה (ושיאה בשעות 10:00–16:00). שיזוף בלי הגנה נאותה עלול להביא לא רק לכאב ולנזק מיידיים – החולפים בדרך כלל כעבור מספר ימים (כאשר נשרפים) – אלא בעיקר לנזק מצטבר המתגלה רק לאחר שנים. זאת, החל בכוויות שמש מכאיבות המתאפיינות בעור אדום (לעיתים עם שלפוחיות), המשך בנמשים וכתמים, וכן בקמטים והזדקנות העור הבאים בטרם עת, וכלה בקטרקט בעין, בנגעים טרום-סרטניים ואף בסרטן העור לסוגיו. מינים שונים של סרטן העור יוצרים "רק" נזקים אסתטיים חמורים, אך סרטן עור ממאיר מסוג מלנומה שלא אובחן במועד עשוי להביא למוות, ויש לציין כי שכיחותו בישראל גדלה פי 5–6 בשלושים השנים האחרונות.
השפעותיהן המיידיות של כוויות שמש חולפות מאליהן כעבור מספר ימים גם בלא טיפול, אך אפשר למרוח הרבה קרם לחות או ג'ל אלוורה כדי להרגיע את העור. אפשר גם למרוח קרם סילברול כדי שלא יתפתח זיהום משני. עם זאת, חשוב לדעת כי הקרם הזה טעון מרשם רופא. שלפוחיות שבאו עם כוויות שמש והזדהמו מצריכות מתן אנטיביוטיקה. אך יש לזכור כי גם אם הטיפול האמור (לרבות האנטיביוטיקה) היה בעל השפעה מיטיבה, זרעי הפורענות העתידית של הנזקים לטווח ארוך כבר נזרעו.
לפי הנחיות משרד הבריאות, יש למרוח תכשיר מסנן קרינה הנותן הגנה מרבית הן מפני גלי הקרינה הארוכים (UV-A) הן מפני אלו הבינוניים (UV-B), ומקדם ההגנה שלו הוא 30 ומעלה (כלומר, מקנה הגנה לזמן הארוך לפחות פי 30 מזמן ההגנה הטבעית של העור ללא כל תכשיר). אך צריך להביא בחשבון גורמים שונים שיש בהם כדי לגרוע מיעילותו של התכשיר, כגון הזיעה, מי הים (או הבריכה) ועוד. לכן כדאי מאוד להקפיד למרוח בהתמדה כמות גדולה של תכשיר שוב ושוב לפי הצורך.
חשוב לדעת כי גם בתנאים אופטימליים התכשיר האמור אינו מספק הגנה מוחלטת מפני קרני השמש. לפיכך, יש להימנע מחשיפה לשמש בשעות 10:00–16:00, לשהות בצל, ללבוש חולצה אף בתוך המים, להקפיד על כיסוי ראש מתאים ולהרכיב משקפי שמש.