X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום הפרעות קצב
אודות הפורום
אודות פורום הפרעות קצב

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר ...

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב בבית החולים כרמל הן במרפאה להפרעות של קצב הלב במרכז הרפואי לין בחיפה. ד"ר דנון הינו בעל ניסיון רב ועשיר בתחומי הפרעות קצב הלב (ובכלל זה תורשתיות), השתלת קוצבי לב (ודפיברילטורים) מכל הסוגים, סגירת אוזנית, וכן אבלציות. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לפרפור פרוזדורים, פרפור עליות, אבלציה, עילפון, מניעה של מוות לבבי פתאומי, קוצב, קוצבי לב, דפיברילטור, הפרעות קצב חדריות, פעימות מוקדמות, מדללי דם, טיפולים פולשניים ולא פולשניים (תרופתיים) בהפרעות קצב, השתלות קוצבים ודפיברילטורים, הפרעות קצב תורשתיות, הפרעות קצב הלב, צריבות ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר באנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום הפרעות קצב

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • מבחן מאמץ
    דניאל
    13:36 27/12/22 27/12
    13:36
  • שלום

בן 48 ללא מחלות רקע
    כחלק מבירור לפעימות מוקדמות נשלחתי לבצע מבחן מאמץ.
    אקו יצא תקין, הולטר כמובן הראה פעימות מוקדמות.
    בסיום המבחן מאמץ נאמר לי שלאור הממצאים מומלץ לבצע CT קרדיאלי.

אלו הממצאים:

VO2MAX 43.4 , METS 12.4, 10MIN46 : BRUCE : ה FC הוא טוב
    דופק: 78 עד 163 : 95%
    ל.ד. 120/80 עד 180/80
    ללא כאב בחזה
    באקג בסיסי יש STRAIN ב- L3 וב- AVF
    במאמץ: יש ST DEPRESSION ב V4 עד V6 + INF 2 MM DOWNSLOAPING חוזר תקין בתוך דקה.
    ללא כאב בחזה
    לא היו הפרעות קצב בכלל
    MAXIMUM POSITIVE
    בדיקה חיובית ל IHD : מומלץ על CARDIAC CTA

זה מלחיץ ולא נעים בכלל לקבל "בשורה" כזו, רציתי לשאול מה משמעות הממצאים?
    והאם יכול להיות שאין בעיה אמיתית ומדובר בממצאים שגויים במבחן המאמץ?
    יש אפשרות שבדיקת ה-CT תגלה שהמצב אצלי תקין על אף הממצאים במבחן המאמץ?

ואיך יודעים אם הממצאים הללו הם תוצאה של אירוע חריף שקרה בזמן מבחן המאמץ או משהו שקיים כבר לפני?

מה רמת הדחיפות לביצוע הבדיקה? (אני מחכה שיתקשרו אלי בקשר לתור)
    ואיך יש לנהוג בקשר לפעילות גופנית (מבצע הליכות מספר פעמים בשבוע).

תודה רבה

• הגב ל: מבחן מאמץ

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מבחן מאמץ
    ד"ר אסף דנון
    20:24 27/12/22 27/12
    20:24
  • שלום, בדיקה לכאורה פשוטה יכולה לפעמים לסבך את המצב. למעשה ההנחיות אוסרות על ביצוע בדיקת מאמץ לאיסכמיה במישהו כמוך. אחזור על כך שוב- לא רק שלא ממליצות אלא אוסרות (CONTRAINDICATED הוא המונח הרפואי).
    כאשר באק"ג הרגיל במנוחה ישנם שינויים כפי שציינת, יש סבירות גבוהה לקבל שינויים לא אמיתיים בזמן בדיקת מאמץ. לכן צריך לקחת את זה בחשבון בפענוח הבדיקה שכן רמת העומס היא גבוהה לטובה.
    כמובן שלאחר ביצוע הבדיקה וקבלת המלצה שכזו, איני יכול להמליץ לך מה לעשות דרך הפורום.

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מבחן מאמץ
    ד"ר אסף דנון
    20:25 27/12/22 27/12
    20:25
  • אויף עוד שכן אפשר לעשות בדיקת מאמץ להערכת הפעימות המוקדמות במאמץ. זה בסדר. אבל לא ל"איסכמיה"- בעיה באספקת הדם לשריר הלב.

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מבחן מאמץ
    דניאל
    17:00 28/12/22 28/12
    17:00
  • שלום ד"ר דנון היקר

אני רוצה להודות לך מכל הלב, ולברך אותך.
    התגובה שלך היתה כל כך נצרכת עבורי וכ"כ במקום.
    ראיתי אותה מוקדם יותר(לא היה באפשרותי להגיב) וזה מה שנתן לי זווית ראיה אופטימית בנסיבות הלא נעימות הללו.
    והצדק כמובן היה עמך.

רופא המשפחה הפנה אותי למיון בבוקר, ובוצעו בדיקות דם + טרופונין, היה תקין,
    בוצע סיטי קורנורי, הפנימאי אמר לי שעל סמך פענוח ראשוני לא רשמי אין הצרויות, ושוחררתי על סמך זה. ובהמשך לברר על הפענוח הרשמי.

האם יכולים להיות הבדלים בין הפענוח הראשוני לרשמי שאח"כ?
    במקרה שלי אף פעם לא רלוונטי לבצע מבחן מאמץ לשלילת איסכמיה?
    בעבר עשיתי ובלי הבעיות הללו.
    למה הכוונה בתגובה הנוספת, שניתן לבציע מחן מאמץ לפעימות מוקדמות ולא לאיסכמיה?
    אם זה אותו מבחן, ונניח יהיו תוצאות דומות, איך קרדיולוג אמור להתייחס לזה אם "לפי הספר" התוצאות מעידות על מבחן מאמץ חיובי?

שוב רב תודות לך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מבחן מאמץ
    ד"ר אסף דנון
    18:51 28/12/22 28/12
    18:51
  • בדיקת טרופונין לא רלבנטית למצב שלך. כמובן שהיא תצא תקינה.
    אתאר לך סיטואציה דימיונית שלהערכתי סביר שקרתה. בגלל ששלחו אותך למיון, הפנימאי שם היה "חייב" לעשות משהו. ולכן הפנה ל CT קורונרי. קרוב לודאי שהרופא שמפענח את ה CT לא היה, ואחד המתמחים או הפנימאי עצמו הסתכל ולא ראה משהו חריג. ממילא הוא לא ציפה לראות ולא רצה סתם לעכב אותך. גם אם היה רואה, אין זה מצריך צינתור דחוף. לכן רשם שתברר בהמשך את התוצאה הסופית אחרי שמומחה ה CT קורונרי של בית החולים יעבור על הבדיקה.
    כאשר עושים בדיקה חשוב להגדיר מראש מה מחפשים.
    אתה יכול לעשות בדיקת מאמץ אם השאלה היא- האם הפעימות המוקדמות מחמירות במאמץ ולכן מאמץ יכול להיות מסוכן עבורך?
    במצב כזה אני לא אתרגש משינויים "איסכמיים" שלא מדוייקים שהרי האק"ג עוד לפני המאמץ לא היה לגמרי תקין.
    אם מטרתי היא לראות האם יש לך איסכמיה (בעיה באספקת הדם ללב), אז לאדם ללא סימפטומים שמתאימים לכך (כאב בחזה במאמץ) מומלץ לא לעשות בדיקת מאמץ. יש החרגות כגון ספורט תחרותי, מקצועות מיוחדים (טייס, נהג אוטובוס) או אולי גם גורמי סיכון משמעותיים מאוד (סכרת קשה, סיפור משפחתי משמעותי של מחלת לב אצל קרוב משפחה מדרגה ראשונה ובגיל צעיר).

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מבחן מאמץ
    דניאל
    20:13 29/12/22 29/12
    20:13
  • ערב טוב

שוב תודה על המענה הכ"כ מקצועי ואדיב.

ייתכן והפנימאי ששלח לסיטי עשה זאת או כי התייעץ עם קרדיולוג בבי"ח או על סמך זה שבפענוח של מבחן המאמץ כתב הקרדיולוג המפענח שהבדיקה חיובית ויש לבצע סיטי לב.

קיבלתי היום את הפענוח הרשמי
    זה בוצע עם 2 התזות של איזוקט תחת הלשון, זו פרקטיקה מקובלת תמיד? כי אני מבין שזה מרחיב את כלי הדם, ואנו בעצם רוצים לראות הצרויות, אז אם מרחיבים זה לא מפריע להתרשם מהמצב הטבעי?

בכל מקרה לפי התוצאות אין הסתיידויות (אם אני מבין נכון זה סימן טוב ואומר שאין כל טרשת?)
    המערכת הדומיננטית - המערכת הימנית.
    מופיע פירוט של שמות 4 העורקים, ליד כל עורק כתוב ללא הצרות ובסוגריים אותיות באנגלית ומספרים.
    מבנה הלב והחללים תקין, לא מודגמים פגמי פרפוזיה בשריר הלב
    עוד התייחסות לעורקי הריאה שהכל תקין
    קוטר האאורטה : באזור האאורטה העולה 30 מ"מ.
    אין מחלה כלילית משמעותית
    הבדיקה תקינה. מומלץ המשך מעקב רופא משפחה

האאורטה בסדר?
    "אין מחלה כלילית משמעותית" זה נוסח גנרי? כי לפי הפענוח אין הצרויות אז בעצם אין בכלל מחלה כלילית.

יש משהו שלא הבנתי, וכן האם הוא דורש התייחסות ובירור.
    האקג לפני המאמץ היה לא תקין
    באקג בסיסי יש STRAIN ב- L3 וב- AVF
    מה זה אומר? זה מצביע על בעיה?
    אני לא יודע אם יש את זה תמיד או רק באקג לפני המאמץ שבעצם נעשה בעמידה לפני הפעלת מסלול ההליכה.

אקו לב תקין

ועוד משהו, וממש מתנצל על האריכות, אבל זה סוגר את הפינה של הבירור בנושא.
    רופא המשפחה שראה את תוצאות מבחן המאמץ אמר לי לעשות מיפוי לב במאמץ, והוא חזר על זה גם לאחר שהראיתי לו תעודת שחרור מהמיון וביצוע הסיטי שהראה לפי הפענוח הראשוני שאין הצרויות.

מודה שאני לא מצליח להבין את ההגיון של לבצע מיפוי לב במאמץ לאחר שיש סיטי לב תקין.
    יש איזה הגיון בזה?
    יכול להיות שבמאמץ יש איזו תגובה לא תקינה של העורקים והלב, ובסיטי שנעשה במנוחה הכל נראה תקין?

תודה רבה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מבחן מאמץ
    ד"ר אסף דנון
    15:53 30/12/22 30/12
    15:53
  • מעבר למה שכתבתי קודם איני יכוללהוסיף. צריך לגשת לקרדיולוג המטפל

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026