ריח לא טוב הנודף מן הפה הוא מקור לתחושה בלתי נעימה גם כאשר אדם נמצא לבדו, בדל"ת אמותיו, אך הוא גם דבר מגונה ומאוס המביא לידי ביזיון בחברתם של אנשים אחרים. עוד יש בכך כדי ליצור רושם של חוסר התחשבות בזולת ואף חוסר דרך ארץ כאשר אין מדובר בתופעה פתולוגית המצריכה התערבות רפואית. אחד האמצעים הראשוניים הפשוטים שאפשר לנקוט כנגד ריח פה לא טוב הוא זיהוי המאכלים "המועדים לפורענות" מבחינה זו.
השום נודע כבר בימי קדם כמקור לסירחון מן הפה, וגם הבצל גורם למצב דומה. מכל מקום יש לזכור כי מאכלים הכוללים בצל או שום – בין שהם טחונים ובין שהם באים בצורת אבקה – עלולים להביא לריח לא טוב בפה.
ככלל, אלכוהול מביא לידי צמצומה של כמות הרוק בפה ויצירת תנאי יובש שיש בהם כדי לגרום להתרבות בקטריות בחלל הפה, וכפועל יוצא מכך – לריח רע הנודף מן הפה. זאת ועוד, יין אדום עלול להותיר עקבות בדמותה של מעין שכבת ציפוי על פני השיניים שעליה עלולות להתרבות בקטריות. כדי למנוע ירידה ברמת הלחות הנורמלית והבריאה בחלל הפה וכדי לשטוף בקטריות מאזור הפה מומלץ להקפיד תדיר על לגימת מים כחלק מחיי השגרה היומיומית.
בדומה למשקאות אלכוהוליים, קפאין מעכב את תהליך הפקתו של הרוק בחלל הפה, וכך נוצרים שם תנאים אופטימליים לריבוי בקטריות ולהתפשטותן, והדבר גורם לריח רע מן הפה. בפרט אמורים הדברים בצריכת קפה דווקא בשעות הבוקר, משום שבזמן השינה הגוף מפיק רוק בכמות קטנה יותר באופן טבעי. לכן יש להרבות בשתיית מים כאמור ולהקפיד על היגיינת הפה באמצעים שיתוארו להלן בייחוד בזמן סמוך ככל האפשר לאחר שתיית קפה.
תבלינים חריפים עלולים ליצור ריח פה חזק. לפיכך, חשוב לזכור כי ריח הפה יהיה גרוע יותר וחריף יותר ככל שריחו של התבלין הינו עז יותר.
גבינה ושאר מוצרי חלב כוללים חומצות אמינו (הנחוצות לשם הרכבת חלבונים מסוימים בגוף), ומגע בינן לבין בקטריות שונות בחלל הפה מביא לריח רע שמקורו בנדף פה גופריתי והוא מזכיר ריח של ביצה סרוחה. בני אדם הסובלים מרגישות ללקטוז (ואנשים עם אי-סבילות ללקטוז – על אחת כמה וכמה) מתאפיינים ברמה נמוכה של האנזים הדרוש לפירוק הלקטוז בגוף, ולכן עלולים הם לסבול מריח פה גרוע יותר מהרגיל עקב צריכת חלב ומוצריו. לפיכך, עליהם להקפיד על ערנות מרבית לעניין זה.
כדי למנוע את התופעה של סירחון מן הפה מומלץ קודם כול לבדוק אם יש בנמצא ריח לא טוב העולה מן הפה כדי לטפל מיד בבעיה אם תתגלה כזו. אם התגלתה בעיה כזאת אפשר לצחצח שיניים באמצעות מברשת שיניים ומשחת שיניים לאחר ניקוי השיניים באמצעות קיסמי שיניים או חוט דנטלי או שני אלו גם יחד. והכול – בתיאום עם רופא השיניים האישי, המכיר את מצב הפה ואת ההיסטוריה הרפואית הדנטלית הרלוונטית ויכול להשיא עצות בעניין זה. עוד אפשר לשטוף את הפה באמצעות מי פה או למצוץ סוכרייה כגון סוכריית מנטה או כל סוכרייה אחרת שיש בה כדי להפיג ריחות פה בלתי נעימים. אפשר גם ללעוס מסטיק מיד לאחר צריכת מאכלים הגורמים לריח לא טוב בפה, אך מומלץ מאוד להיוועץ גם בעניין זה עם רופא השיניים האישי, וזאת בייחוד בשל החשש להסרת כתרים עקב דביקותו של המסטיק.
אמצעי נוסף לשמירת הפה מפני ריחות רעים הוא לגימת מים באופן מתמיד כדבר שבשגרה באופן יומיומי. יש לעשות כן כדי למנוע פגיעה ברמת הרטיבות היפה לאזור הפה ולשטוף בקטריות שיש בהן כדי ליצור ריח רע הנודף מן הפה. כפי שצוין לעיל, בפרט אמורים דברים אלו בעניין אלכוהול וקפה כי הם גורמים ליובש בפה ולמיעוט הרוק, שהינו חיוני לשטיפת הפה ולשמירה על ניקיונו.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית