X

מדורים:

  •      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:




פורום אנדוקרינולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אנדוקרינולוגיה

פורום אנדוקרינולוגיה שע"י המחלקה הפנימית במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר סמיר קאסם, שהינו מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ומנהל מחלקה פנימית א' במרכז הרפואי כרמל חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואה פנימית, מחלות בלוטת התריס, יתר פעילות בלוטת...

פורום אנדוקרינולוגיה שע"י המחלקה הפנימית במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר סמיר קאסם, שהינו מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ומנהל מחלקה פנימית א' במרכז הרפואי כרמל חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואה פנימית, מחלות בלוטת התריס, יתר פעילות בלוטת התריס, תת פעילות בלוטת התריס, גושים בבלוטת התריס, אוסטאופורוזיס - Osteoporosis, מחלות של בלוטת יותרת התריס (היפו והיפר פאראתירואידיזם), יותרת המוח (היפופיזה), אקרומגליה (מחלה של יותרת המוח), פרולקטינומה, גושים ביותרת המוח, גידולים בבלוטת יותרת המוח, מחלות בבלוטת יותרת הכלייה (אדרנל), ירידה בתפקוד המיני אצל גברים, שיעור יתר באישה, הפרעות במחזור אצל נשים ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר סמיר קאסם על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אנדוקרינולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • נבידו בדיקות דם
    דני
    03:31 10/04/16 10/04
    03:31
  • שלום

    בן 41, מטופל בנבידו בגלל רמות טטסטוסטרון נמוכות.
    אני עושה מעקב בדיקות דם.
    אף שקיבלתי כבר כמה זריקות נבידו, רק בבדיקה האחרונה אני רואה עליה ברמות הטסטוסטרון הרגיל + החופשי.
    פרולקטין יצא קצת מוגבר (הבדיחה בוצעה קצת פחות משעתיים מזמן היקיצה)

    PROLACTIN 408.74 MU/L ( 50.00- 380.00) (.........)*

    בספירות דם אחרונות, היתה עליה קלה מאוד של המטקוריט, בבדיקה האחרונה יש עליה קלה גם בהמוגלובין וגם בסךהכדוריות האדומות (RBC):


    RBC 6.04 M/UL ( 4.30- 6.00) (.........)*

    HEMOGLOBIN 18.00 G/DL ( 13.50- 17.50) (.........)*

    HEMATOCRIT 52.20 % ( 38.00- 50.00) (.........)*

    1. יכול להיות שזה התהליך,ורק לאחר כמה זריקות יש עליה ברמות הטסטוסטרון?
    2. האם יש משמעות לעליה בפרולקטין או שאפשר לתלות את זה בעניין של השעות מהיקיצה?
    3. הערכים החריגים בספירת הדם קשורים לנבידו? על מה זה משפיע אם יש עליה בכדוריות האדומות? האם יש בזה סיכון? מה מקובל לעשות במקרה כזה?

    תודה רבה

  • הגב ל: נבידו בדיקות דם

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נבידו בדיקות דם
    ד"ר סמיר קאסם
    11:15 19/04/16 19/04
    11:15
  • שלום דני
    השאלה המרכזית הינה מגוע אתה מקבל נבידו. במידה והתחלת נבידו היתה על סמך המלצת אנדוקרינולוג, ממליץ מערב צמוד אצל אותו אנדוקרינולוג. העליה בפרולקטין יכולה גם להיות משנית לטיפול בטסטוסטרון שעובר לאסטרוגן. לגבי השפעת נבידו על ספירת הדם אכן. טיפול בטסטוסטרון מעלה המוגלובין ולכן מערב אחר ההמטוקריט נדרש. הסכנה בעליית המטוקריט מעבר לרמות הנורמה הינה אירועים של קרישיות יתר משנית לצמיגות יתר של הדם. וזו אחת האינדקציות להורדת מינון או לרווח טיפול בנבידו.
    בהצלחה

    בברכה,
    ד"ר סמיר קאסם, מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, מנהל מחלקה פנימית א' וב' במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון: 04-8250485 / 04-8250484
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: נבידו בדיקות דם

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך (בדיקת דם נוספת)
    דני
    16:54 06/05/16 06/05
    16:54
  • שלום

    אני מקבל זריקת נבידו בגלל רמות נמוכות של טוסטוסטרון, ואכן ע"י אנדוקרינולוג.

    חזרתי על בדיקת דם (חודש מאז הבדיקה הקודמת)

    בספירת הדם עליה קלה נוספת ברמות ההמוגלובין וההמטוקריט

    RBC 6.24 M/UL ( 4.30- 6.00) (.........)*

    HEMOGLOBIN 18.60 G/DL ( 13.50- 17.50) (.........)*

    HEMATOCRIT 52.80 % ( 38.00- 50.00) (.........)*

    ורמות טוסטסטרון ירדו יחסית לבדיקה קודמת מלפני חודש.

    TESTOSTERONE 9.70 NMOL/L ( 5.80- 32.00) (*........)

    FREE TESTOST. 12.20 PMOL/L ( 8.00- 90.00) (*........)

    בעוד חודש אני אמור לגשת לאנדוקרינלוג שוב לקבל מרשם לזריקה.

    האם רמות מוגברות של הכדוריות האדומות לאורך זמן, מהווה סכנה?

    ומדוע יש ירידה ברמות טוסטוסטרון אם אני מקבל זריקה תלת חודשית שאמורה לשמור בעצם על רמה קבועה?

    אני משער גם, שאם יהיה מרווח שמעל שלושה חודשים, הרמות יירדו מתחת לנורמה כפי שהיה בעבר.

    תודה

  • הגב ל: המשך (בדיקת דם נוספת)

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך (בדיקת דם נוספת)
    ד"ר סמיר קאסם
    17:01 06/05/16 06/05
    17:01
  • הרמות של טסטוסטרון בטיפול בנבידו אינן קבועות ומשתנות מאדם לאדם ומתקופה לתקופה תחת טיפול. כפי שציינתי, רמות מוגברות של המוגלובין מעבר לנורמה גורמת לצמיגות יתר של הדם וסיכון יתר לאירועים של קרישיות יתר

    בברכה,
    ד"ר סמיר קאסם, מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, מנהל מחלקה פנימית א' וב' במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון: 04-8250485 / 04-8250484
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: המשך (בדיקת דם נוספת)

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תודה רבה, ושאלה אחרונה לסיום
    דני
    17:09 06/05/16 06/05
    17:09
  • שלום

    מבלי להתייחס לזה כהמלצה טיפולית אישית במקום ביקור מסודר אצל האנדוקרינולוג.
    האם לדעתך במקרה כמו שלי, יש להמשיך בטיפול בנבידו או שהנזק והסיכון בכלל העליה בכדוריות האדומות עולה על התועלת שיש בטיפול בטוסטסטרון הנמוך?

    אגב. אני נוטל בלי קשר לזה, מזה שנים, אספירין במינון מניעתי של 75 מ"ג בהמלצת נוירולוגית (היה חשד למשהו וגם בבדיקות דם נמצא קרדיוליפין חיובי), אולי זה מצמצם את הסכנה של קרישיות?

    תודה רבה

    ושבת שלום

  • הגב ל: תודה רבה, ושאלה אחרונה לסיום

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2021