X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • אבנים בכליות חוששת מהמצב
    רותי
    17:30 19/03/23 19/03
    17:30
  • שלום
    בחצי השנה האחרונה חליתי פעמיים בדלקת בדרכי השתן חיידק אחד היה קלבסיאלה השני p. auregnisa לא בטוחה שכתבתי נכון.
    האנטיביוטיקה שקיבלתי לא סייעה וקיבלתי אמיקצין בעירוי באישפוז ביתי.יש לי היסטוריה של דלקות בדרכי נשתן.
    לפני כשנה עשיתי u.s כליות ודרכי השת ו-c.tן. נמצאו 2 אבנים קטנות בגודל 1 מ"מ ו-2 מ'מ. וציסטה בגודל ס"מ. כעת עשיתי שוב u.s ו-c.t המימצאים ריבוי אבנים בגודל 5 מ"מ באגן הכליה התחתון. ו-1.6 ס"מ ציסטה. המימצאים גדלו לעומת שנה שעברה. הרופא התחיל בסדרת בדיקות לבירור אם יש חסר או עודף בגוף שמייצר אבנים. הוא אמר שיש סבירות גבוהה שהאבנים יחזרו.
    אני חוששת מאד שחלילה האבן תיתקע בשופכן. והבנתי שאצטרך להוציאן.
    עשיתי איסוף שתן עם חומצה בסיסית ןיצאה תשובה של uric acid 224 שהערך מתחיל ב-250.בדיקות הדם יצאו תקינות וגם הורמון אנדו.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך
    תודה
    רותי

• הגב ל: אבנים בכליות חוששת מהמצב

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    06:35 20/03/23 20/03
    06:35
  • שלום רותי
    מומלץ שינוי התנהגותי הכולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום כדי לשטוף את הכליות מזיהומים וגדילת אבנים נוספות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב ללא קשר לזיהום, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת.בניגוד למה שחושבים - לעיתים התסמינים נגרמים בגלל שטיפה מוגברת ולכן להימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. אפשר לשלב תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. לגבי אבנים ניתן להוסיף לימון למים פעמיים ביום ולהפחית במזון חומרים שגורמים לאבנים וכוללים מלח, שומן מן החי, פרוקטוז ואוקסאלאט - עליהם תוכלי לקרוא באינטרנט או להיעזר בתזונאית. תוכלי גם להפנות שאלות רלוונטיות לאבנים בפורום אבנים. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    רותי
    07:31 20/03/23 20/03
    07:31
  • בוקר טוב
    תודה על התשובה
    אני שותה הרבה מאד ביום מאז שהתגלו האבנים.
    לוקחת חמוציות פעמיים ביום.
    משתמשת בתרחיץ אינטימי טבעי עם עץ התה, והחלטתי להפסיק, חששתי שאולי זה נובע מהתרחיץ. משתמשת בתחתוניות אורגניות.
    אני צליאקית ורגישה ללקטוז.
    כך שהתזונה שלי די בסדר.
    משתדלת לא לאכול יותר מדי מלחים, הבנתי מהרופא שרצוי להפחית.
    אוכלת ירקות יותר מאשר עוף וכו.
    ובכל זאת הדלקות חוזרות ונשנות.
    איך אפשר לבדוק למה הן חוזרות?
    תודה
    רותי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תשובות מאיסוף שתן
    רותי
    09:24 24/03/23 24/03
    09:24
  • שלום
    אשמח להתייחסותך לתשובות איסוף שתן
    מגנזיום 57
    Phosphours 320
    calcium 108
    creatinine 662.7
    urea urine 8.4
    potassium 34
    sodium 70
    pth 22.7
    uric acid 224

• הגב ל: תשובות מאיסוף שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:13 26/03/23 26/03
    07:13
  • שלום רותי
    חלק מהנשים יותר רגישות לדלקות ולכן לעיתים יש צורך בטיפול צמחי או אנטיביוטי מונע בתיאום עם הרופא המטפל. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תשובות מאיסוף שתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    07:14 26/03/23 26/03
    07:14
  • שלום רותי
    תשובות פרטניות מצריכות התייחסות של הרופא השולח לבדיקה עם השוואה לבדיקות קודמות ולבדיקות דם. בהצלחה

בברכה,
  • הגב ל: תשובות מאיסוף שתן

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תודה רבה
    רותי
    14:12 28/03/23 28/03
    14:12
  • הגב ל: תודה רבה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2024