X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    אלי
    11:00 13/02/23 13/02
    11:00
  • שלום,
    יש לי שאלה לגבי אשה בת 81 עם מחלת אלצהיימר שנמצאת בבית אבות סיעודי ומזה שנתיים וחצי על כיסא גלגלים בלי יכולת לקום, זאת אומרת סיעודית לגמרי. לאחרונה מקבלת דלקת בדרכי השתן לעיתים קרובות במרווח של קצת יותר מחודש. מיד מכניסים לה קטטר ומתחילים טיפול אנטיביוטי. היא מקבלת גם פרוביוטיקה וחמוציות בקפסולות כל יום, אבל לא נראה שזה מונע דלקות.
    מה אפשר לעשות כדי להקטין את הדלקות או יותר למנוע אותן למישהו במצב שלה?
    תודה רבה

• הגב ל: דלקת חוזרת בדרכי השתן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:29 13/02/23 13/02
    11:29
  • שלום אלי
    אנשים מרותקים נמצאים בסיכון מוגבר לזיהומים. מומלץ שינוי התנהגותי הכולל שתיה מוגברת בכמויות קטנות בצורה תכופה לכדי כ- 2 ליטר שתן ביום כדי לשטוף את הכליות, נטילת חמוציות יבשות או קפואות 4-5 כל בוקר וערב ללא קשר לזיהום, להימנע מעצירות ושלשולים שגורמים לחיידקים שתיארת.בניגוד למה שחושבים - לעיתים התסמינים נגרמים בגלל שטיפה מוגברת ולכן להימנע משימוש בדטרגנטים אינטימיים נשיים ובעיקר ממגבונים לחים. אפשר לשלב תכשיר צמחי בשם יוטי פרו רק בעת התלקחות פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להימנע מאנטיביוטיקה. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    אלי
    14:25 13/02/23 13/02
    14:25
  • תודה רבה על התגובה המהירה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    אלי
    14:35 13/02/23 13/02
    14:35
  • תודה רבה על התגובה.
    הרופאה במוסד אמרה שהם רוצים לתת לה כדור אנטיביוטיקה למשך חצי שנה כטיפול מונע. זה משהו שסביר לעשות לתקופה כל כך ארוכה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    05:55 20/02/23 20/02
    05:55
  • שלום אלי
    טיפול מונע הינו כשלב ראשון לפרק זמן כזה. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    אלי
    10:34 20/02/23 20/02
    10:34
  • אני מאוד מודה לך על התגובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:11 20/02/23 20/02
    11:11
  • בבקשה. יום טוב.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    אלי
    05:54 20/04/23 20/04
    05:54
  • שלום דוקטור, לפני חודשיים שאלתי לגבי דלקת חוזרת בדרכי השטן אצל אישה דמנטית סיעודית בבית אבות. עברו חודשיים מאז והיא קיבלה שוב דלקת למרות שטופלה באנטיביוטיקה מקרודנטין כדור אחד ביום כטיפול מונע, וגם תוספות של חמוציות טריות וגם חמוציות בכמוסות כל יום. מורגש שהדלקת האחרונה גם השפיעה על המצב הנפשי שלה, והיא נמצאת במצב של אי שקט ובלבול לעיתים קרובות. האם יש עוד משהו שאפשר לעשות בנושא וכמה שיותר למנוע את הדלקות? וגם האם צריך לקחת בדיקת שטן כדי לברר איזה חיידק ישנו כל פעם שזה קורה? כי עד כמה שידוע לקחו שתן לבדיקה רק פעם אחת.
    שוב תודה רבה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    אלי
    05:59 20/04/23 20/04
    05:59
  • סליחה, שכחתי לשאול על תוספת D Mannose. מישהו המליץ על זה. מה אתה חושב אם זה משהו שיכול למנוע דלקות? תודה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:01 23/04/23 23/04
    04:01
  • שלום אלי
    אם יש מצב בלבולי אצל הגברת יש צורך בטיפול תרופתי בכדי להחליט לגבי צורך וסוג אנטיביוטיקה רצויה. יש צורך כמידת האפשר לעודד אותה לשתות ובעת שינויים מעין אלה, אפילו לשקול הרכבת עירוי כי השתיה חיונית לשטוף את מערכת השתן ובכל להפחית זיהומים. גם באם יציאות לא סשדירות עם דגש לעצירות, יש צורך לנסות לשפרן עם תזונת כלכלה רכה כי גם לעצירות וגם לשלשולים בעיקר בגילה, עלולה להיות משמעות לגבי תדירות השתן. ניתן במקביל לשקול עם הרופא המטפל מתן תכשיר צמחי דוגמת היפרקס יומי להפחתת ארועי דלקת כטיפול מונע. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    ד"ר בוריס פרידמן
    04:02 23/04/23 23/04
    04:02
  • די מאנוז הינו תכשיר צמחי וניתן לשלבו פעמיים ביום, אותו או את ההיפרקס. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת חוזרת בדרכי השתן
    אלי
    05:01 26/04/23 26/04
    05:01
  • שוב אני מאוד מודה לך דוקטור!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2024