X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ג...

פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן. ד"ר פרידמן הינו אורולוג, ורופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל גם כן. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: זיהומים חוזרים בדרכי השתן, דלקות בשתן, דלף שתן במאמץ, דחיפות במתן שתן, תכיפות במתן שתן, שלפוחית רגיזה, דלקת כרונית של השלפוחית, קרונקולה, בריחת שתן, ניתוחי בריחת שתן, צניחת כיס השתן, ניתוחי צניחת כיס שתן, פרולפס, שמיטת החלחולת, בדיקות אורודינמיות, ציסטוסקופיה אבחנתית, בעיות שליטה של דרכי השתן של נשים וגברים, הפרעות במתן שתן, שלפוחית שתן כאובה, אורולוגיה כללית ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיית נשים - אורוגינקולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • מציאת E-coli בתרבית שתן, ערך קטן מ-10,000
    מאיה
    13:15 13/04/22 13/04
    13:15
  • שלום ד"ר,
    .
    אני בת 70.
    הרגשתי דחיפות במתן שתן וכאבים בבטן התחתונה וביקשתי לבצע בדיקה.
    בדיקות השתן יצאו תקינות לחלוטין למעט התרבית עם E-coli שפחות מ-10,000.

מה הטיפול שהיית ממליץ? במידה וזה אנטיביוטיקה, האם יש סוג מסוים שהוא הכי מועיל עם מינימום תופעות לוואי? אני לא סובלת כרגע מחום או צמרמורות. האם יש משהו שיכול לעזור שהוא לא אנטיביוטיקה?
    אני שותה הרבה מין ומבקרת בשירותים הרבה להטלת שתן.

לפני כעשור עם תוצאות דומות הומלץ לי לקחת פמינוז או די-מאנוז.
    אני סובלת ממעי רגיז ורפלוקס.לסירוגין סובלת גם מעצירויות או שלשולים.
    אני מטופלת בלנטון 10 מ"ג.נוטלת טיפות עיניים לגלאוקומה (עם תופעות לוואי שמשפיעות על המעי לצערי).

אהיה אסירת תודה

מאיה

• הגב ל: מציאת E-coli בתרבית שתן, ערך קטן מ-10,000

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    03:24 27/04/22 27/04
    03:24
  • שלום מאיה
    צמיחה דלה של חיידקים כפי שצמחו לך לא מצריכה בהחלט טיפול אנטיביוטי.
    המשך טיפול מניעתי כולל שימוש בתכשיר אסטרוגני מקומי דוגמת משחת אובסטין או טבליות ואג'יפם פעמיים בשבוע עשויים לעזור יחד עם שתיה מוגברת לכדי 1.5-2 ליטר שתן ביממה, שימוש ב- 4-5 חמוציות יבשות או קפואות פעמיים ביום, איזון יציאות למניעת עצירות או שלשולים, התרוקנות מתוזמנת כל כשעתיים במהלך היום, נסיון התרוקנות כפולה לאחר 2 דקות של התרוקנות שתן להפחתת שאריות, המנעות משטיפות דטרגנטיות אינטימיות ומשימוש במגבונים לחים - כל אלו עשויים לשפר. באם מופיעים תסמינים - ניתן ליטול אנטיביוטיקה בצורת אבקת מונורול חד-פעמית עם חצי כוס מים שעה לפני ארוחת בוקר. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    מאיה
    07:40 28/04/22 28/04
    07:40
  • שלום ד"ר, תודה רבה על התשובה
    אם אפשר בבקשה רציתי לשאול משהו נוסף,
    אני מתכוונת לבצע בדיקת שתן+תרבית נוספת. השתמשתי בפמינוז כל התקופה הזאת.
    לצערי חמוציות איני יכולה לקחת בגלל הרפלוקס וושטי כיבתי (GERD).
    אם יתגלה שוב E-Coli ללא חום וצמרמורות, האם מומלץ לקחת בכל זאת את המונורול או בכל זאת להמשיך עם הטיפול המניעתי של פמינוז או דימאנוז כל עוד אין תסמינים.
    תודה רבה על העזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    מאיה
    08:07 28/04/22 28/04
    08:07
  • שלום ד"ר, תודה רבה על התשובה
    אם אפשר בבקשה רציתי לשאול משהו נוסף,
    אני מתכוונת לבצע בדיקת שתן+תרבית נוספת. השתמשתי בפמינוז כל התקופה הזאת.
    לצערי חמוציות איני יכולה לקחת בגלל הרפלוקס וושטי כיבתי (GERD).
    אם יתגלה שוב E-Coli ללא חום וצמרמורות, האם מומלץ לקחת בכל זאת את המונורול או בכל זאת להמשיך עם הטיפול המניעתי של פמינוז או דימאנוז כל עוד אין תסמינים.
    תודה רבה על העזרה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    10:24 09/05/22 09/05
    10:24
  • שלום מאיה
    בהיעדר תסמינים מובהקים דוגמת צריבה, תכיפות ניכרת, חום או צמרמרורת, מומלץ להימנע מנטילת כל אנטיביוטיקה כולל מונורול. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026