X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה ומסתמים
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה ומסתמים

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסו...

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסוגיהן (אקו בית חזי, אקו טרנס וושטי, אקו תלת מימד, אקו מאמץ), הדמיה של פעולות מורכבות בחדר צנתורים ובחדר ניתוח, בעיות מסתמיות: אטיולוגיה, אבחנה וטיפול, קרדיו-אונקולוגיה- בעיות משולבות של סרטן ולב, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל ד"ר אילן בושארי דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום קרדיולוגיה ומסתמים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • תחושות לא ברורות בצד שמאל של החזה
    לבחזה
    14:35 07/03/22 07/03
    14:35
  • שלום ד"ר.

בן 33, בריא בד"כ, רזה, לא מעשן. יש היסטוריה במשפחה של מחלת לב - כולל מקרבה ראשונה.

בשבועות האחרונים בחלק מהלילות (רק בלילה, לרוב אחרי ההירדמות ולא לפני כן) אני חש תחושות לא ברורות בחזה. בפרט בצד שמאל. לפעמים זה עמום ולפעמים קרובות יותר מדובר בתחושות או כאבים בעלי אופי חד או דוקר. זה כואב אבל לא מאוד כואב. מפריע קצת לישון. מופיע בתנוחות שונות. לא יודע בדיוק לומר אם זה מקרין לעוד אזור בגוף - זה בעיקר בחזה. אין בעיה של קוצר נשימה או תסמין אחר - רק כאב מסוים או חוסר נוחות בצד שמאל של החזה - וקצת פלפיטציות. רק בלילה - אף פעם לא ביום. אני מאוד מאוד פעיל בשגרה כבר שנים רבות, במאמצים שונים ורמות שונות של מאמץ, ואין לי שום בעיה. אין בעיה של לחץ דם נמוך/גבוה בכל הפעמים שבדקתי בשנים האחרונות (עברו כמה חודשים מאז הפעם האחרונה שנבדק).

לא יודע אם זה משנה אבל פעם הייתי שמן והיו לי תחושות כאלו כמעט בשגרה. גם ביום וגם בלילה. אבל מאז שאני רזה זה מאוד נדיר ולאחרונה זה קורה בתדירות גבוהה יותר. בימים האחרונים יש קצת עלייה בתדירות. מתמודד עם סטרס נפשי בשגרה כבר לא מעט שנים ברמה יומיומית - לא יודע אם אפשר לזקוף את זה לזה, כי נושא הסטרס עתיק מאוד עבורי, אבל הכאבים/תחושות בחזה די חדשים/ות יחסית.

לא יודע אם שייך, אבל לפני כחודשיים בצעתי בדיקות דם בנושא אחר, ואולי הנתונים הבאים איכשהו רלוונטיים (או שלא):
    PROTEIN C ACTIVITY 115%
    HEMOGLOBIN A1C % - 4.7%

ראיתי איזכור של הנתונים הללו בהקשר של מחלות לב כמדומני, למרות שבמקרה שלי נראה לי שהם תקינים בכל מקרה.

האם לדעתך כדאי לבדוק את הנושא? האם זה ממקור לבבי או שכנראה שלא?
    תודה רבה מראש.

• הגב ל: תחושות לא ברורות בצד שמאל של החזה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תחושות לא ברורות בצד שמאל של החזה
    ד"ר לימור אילן בושארי
    07:51 22/07/22 22/07
    07:51
  • שלום רב,

הבדיקות שציינת תקינות.
    ארועים של כאבים בחזה יש לברר.
    עליך לפנות לרופא המשפחה שיכול לשלוח אותך לבדיקות סקר ראשוניות כמו אקו לב, מבחן מאמץ והולטר אק"ג.

בריאות שלמה וכל טוב,
    דר. בושארי

בברכה,
    ד"ר לימור אילן בושארי, מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז רפואי "העמק", עפולה.
    טלפון: 04-6494346
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: תחושות לא ברורות בצד שמאל של החזה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026