X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה ומסתמים
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה ומסתמים

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסו...

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסוגיהן (אקו בית חזי, אקו טרנס וושטי, אקו תלת מימד, אקו מאמץ), הדמיה של פעולות מורכבות בחדר צנתורים ובחדר ניתוח, בעיות מסתמיות: אטיולוגיה, אבחנה וטיפול, קרדיו-אונקולוגיה- בעיות משולבות של סרטן ולב, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל ד"ר אילן בושארי דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום קרדיולוגיה ומסתמים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • פגיעה בלב? בעיה כללית
    אייל
    12:06 07/08/21 07/08
    12:06
  • שלום
    אני בן 51. בעבר בריא בד"כ.
    לפני 6 שנים בעקבות זיהום במערכת העיכול
    התחלתי לסבול משיבושים משמעותיים במעיים וגם בקיבה. התפתחה גם התרוקנות איטית של הקיבה.
    אוכל מעט מאוד וירדתי מאוד במשקל
    מ 65 קג ל 44 קג BMI=14 והתזונה דלה מאוד. מנסים פורמולות מזון.

עד כה אק"ג תקין ללא שינוים גם לפני שבוע.
    צילום חזה ובדיקת רופא תקינים לפני 4 חודשים.
    בדיקות דם עדכניות תקינות פרט לאנמיה המוגלובין 12, כולסטרול כללי נמוך 80... כולסטרול טוב 25
    ואלבומין שירד מ 4.8 בהדרגה ל 3.6 שזה הקצה התחתון של הנורמה.
    אני מתעייף אפילו מעמידה של רבע שעה או הליכה כמה דקות.

הרופא אמר בזמנו שבשלב מסוים הלב עלול להפגע מהתת משקל ותזונה.
    אציין אקו לב תקין לפני שנה ו 3 חודשים.

מזה כשבועיים שמתי לב לשינוי ברגליים.
    אני לובש גרבי ספורט שמגיעות עד אמצע השוק. הגרביים ממש לא מהודקים ואף פעם לא השאירו סימן משמעותי. באחרונה בחלק העליון של הגרב איפה שממש מעט לוחץ נהיה לאורך היום נפיחות באיזור של הקצה העליון של הגרב ומעל זה כמה סמ. כאילו נפוח וקשה כזה.
    אחרי שמוציא את הגרב זה נשאר אבל בבוקר רואה שזה יורד.
    אין נפיחות בקרסול או בכף הרגל אלא רק באיזור החלק העליון של הגרב באמצע השוק.
    זה סימטרי בשתי הרגליים.

אשמח לעזרתך
    1. האם זה עשוי להיות סימן לבצקות ולאי ספיקת לב?
    2. אם התפתחה לי אי ספיקת לב מהתת תזונה ויש כבר בצקות האם זה אומר שזה בלתי הפיך וגם אם אעלה במשקל עם הזנה בוריד או זונדה אז הלב כבר רוב הסיכוי פגוע?

תודה רבה

• הגב ל: פגיעה בלב? בעיה כללית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פגיעה בלב? בעיה כללית
    ד"ר לימור אילן בושארי
    07:59 08/08/21 08/08
    07:59
  • שלום רב,

אי ספיקת לב באה לידי ביטוי לא רק בבצקות בגפיים אלא גם בגודש ורידי הצואר.
    לא ניתן לדעת על סמך התיאור אבל בהחלט יש לבצע בדיקות כמו אקו לב, צילום חזה, אק"ג, איסוף שתן לחלבון, תפקודי כליה וכבד.
    ממליצה לגשת בהקדם לקרדיולוג.

בריאות שלמה
    בברכה,
    דר. בושארי

בברכה,
    ד"ר לימור אילן בושארי, מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז רפואי "העמק", עפולה.
    טלפון: 04-6494346
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: פגיעה בלב? בעיה כללית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026