X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה ומסתמים
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה ומסתמים

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסו...

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסוגיהן (אקו בית חזי, אקו טרנס וושטי, אקו תלת מימד, אקו מאמץ), הדמיה של פעולות מורכבות בחדר צנתורים ובחדר ניתוח, בעיות מסתמיות: אטיולוגיה, אבחנה וטיפול, קרדיו-אונקולוגיה- בעיות משולבות של סרטן ולב, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל ד"ר אילן בושארי דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום קרדיולוגיה ומסתמים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • טיפול בחירה בפרפור פרוזדורים
    רונן
    05:09 30/01/19 30/01
    05:09
  • שלום,

בן 30. לאחרונה לקיתי בשנית בפרפור פרוזדורים. אני סובל מבעיית שינה חריפה ומשכך מתקשה מאד לישון בביה"ח. בנוסף ידועים לי סיבוכים אפשריים רבים של פרוקור, רבים בהרבה מאלה שקיימים במסגרת היפוך חשמלי.

בפרפור הראשון, לפני כשנתיים, פניתי לבי"ח נהריה ושם טופלתי במנות גדולות של פרוקור. הפרפור עבר לאחר 48 שעות (אני מניח שקיים סיכוי שהיה עובר גם ללא התערבות תרופתית). כל העת הוצעה לי חלופה של היפוך חשמלי במקרה שאחפוץ בה. הפרפור חלף מס' שניות לפני מכת החשמל (אני תוהה אם בשל הלחץ או בשל חומרי הטשטוש).

בכל מקרה, בפרפור השני פניתי שוב לביה"ח נהריה וכבר במיון ביקשתי שיעשה בי היפוך חשמלי משום שידעתי שהוא ודאי יותר, בעל סיכון מופחת ובנוסף מגלם בתוכו הפחתה דרמטית בסיכון מעצם הסיום המהיר של הפרפור והשהייה בביה"ח. סורבתי.
    אושפזתי במחלקה פנימית, שם המתמחה אמר לי שאקבל פרוקור גם שבועיים באשפוז ולא תהא לי אפשרות של היפוך חשמלי, אלא במקרה בו מצבי יהפוך אקוטי (אין לי קוצב או בעיות לבביות מעבר לכך שמצדיקות משנה זהירות).

שאלתי פשוטה, למעשה -
    1. מהו פרוטוקול הטיפול בביה"ח העמק/בתי חולים אחרים של קופ"ח כללית בפרפור פרוזדורים?
    2. האם בהנתן פרפור שלישי, בבואי למיון בביה"ח העמק, אענה בחיוב אם אבקש היפוך חשמלי ולא נסיון היפוך תרופתי?

תודה רבה
    רונן

• הגב ל: טיפול בחירה בפרפור פרוזדורים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טיפול בחירה בפרפור פרוזדורים
    ד"ר לימור אילן בושארי
    09:27 01/02/19 01/02
    09:27
  • שלום רב,

לא קיימות הנחיות שונות לבתי החולים השונים.
    כולם עובדים על פי הנחיות רפואיות עולמיות מקובלות.
    הסוגיה אינה כה פשוטה ויש המון פרמטרים שנכנסים להחלטה וכל מקרה נשקל לגופו.
    לכן, יתכן שגם אם תפנה לבית חולים אחר לא בהכרח יבצעו היפוך חשמלי.

לאור הארועים החוזרים- ממליצה לך להתייעץ עם אלקטרופיזיולוג (רופא מומחה בהפרעות קצב) - בשאלה של טיפול כולל התאמה לאבלציה.

בריאות וכל טוב

בברכה,
    ד"ר לימור אילן בושארי, מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז רפואי "העמק", עפולה.
    טלפון: 04-6494346
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: טיפול בחירה בפרפור פרוזדורים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026