X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה ומסתמים
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה ומסתמים

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסו...

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסוגיהן (אקו בית חזי, אקו טרנס וושטי, אקו תלת מימד, אקו מאמץ), הדמיה של פעולות מורכבות בחדר צנתורים ובחדר ניתוח, בעיות מסתמיות: אטיולוגיה, אבחנה וטיפול, קרדיו-אונקולוגיה- בעיות משולבות של סרטן ולב, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל ד"ר אילן בושארי דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום קרדיולוגיה ומסתמים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שאלה לגבי איבחון הגורם לנוזל פריקרדיאלי
    יוסי
    01:43 22/08/18 22/08
    01:43
  • שלום רב,

הלכתי היום לבית החולים לצורך ניקור וניקוז הנוזל הפריקרדיאלי, ובבית החולים החליטו לא לעשות ניקור בשלב זה מכיוון שלפי בדיקת האקו לב שביצעו לי בבית החולים כמות הנוזל הינה קטנה עד בינונית ולכן אין צורך בניקוז בשלב זה (אציין שבבדיקה שביצעתי במסגרת קופת החולים מצאו נוזל בכמות בינונית+). בבדיקה גופנית התרשמו שאין טמפונדה.
    הם הפנו אותי לרופא המשפחה להמשך בירור, על מנת לברר מה המקור לבעיה.

אני מוטרד במידה מסוימת מכך שקיים אצלי נוזל פריקרדיאלי במידה בינונית כבר למעלה מחודש, לא יודעים ממה הנוזל ולמעשה עד עכשיו לא בוצעה בדיקה אבחנתית מספקת. אציין שלקחתי כבר נקסין במשך 10 ימים וזה לא עזר (אפילו החמיר מעט), וכן יש לי ערך CRP שהוא כמעט 0 (ככה שכנראה זה לא דלקת?), ESR תקין, תפקודי קרישה תקינים.

שאלותיי:
    1. אודה לך אם תוכל לכתוב לי אילו בדיקות נהוג לבצע בדרך כלל לצורך אבחון של נוזל פריקרדיאלי?

2. האם בדיקת CT יכולה לבדוק אם הנוזל הפריקרדיאלי מופיע בשל ממאירות? לצורך כך, האם מספיק בדיקת CT לאזור מסוים בגוף (למשל CT חזה), או שעדיף בדיקת CT כל גופי? במידה ולא יאשרו לי CT, האם בדיקת מיפוי עצמות יכולה גם כן לעזור לצורך בבירור זה?

תודה מראש על העזרה!

• הגב ל: שאלה לגבי איבחון הגורם לנוזל פריקרדיאלי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה לגבי איבחון הגורם לנוזל פריקרדיאלי
    ד"ר לימור אילן בושארי
    10:25 10/09/18 10/09
    10:25
  • שלום יוסי,

העובדה שכמות הנוזל שמצאו בבית החולים יותק קטנה ממה שמצאו בקופת חולים מעידה על כך שכמותו יורדת וזהו סימן טוב.
    לעיתים הטיפול התרופתי ממושך ומוסיפים תרופות נוספות לטיפול , שוב, בהתאם לסיבה שבגללה חושבים שנגרם הנוזל.
    נקסין או איבופרופן אלה תרופות מקובלות לטיפול, יש המוסיפים כולכיצין ובמצבים מסויימים אף יש המטפלים בסטרואידים.
    שוב כל מקרה נבחן על ידי הרופאים לגופו.
    כשחושדים בממאירות מבצעים בדיקות בהתאם, אחת מהן למשל יכולה להיות סיטי כדי לראות אם קיים גוש סמוך לאזור הלב (חלל בית החזה, ריאות וכו'). החחלטה על סוג הדימות היא של הרופא המטפל.
    מיפוי עצמות זוהי בדיקה שונה ואינה עומדת במקום סיטי.
    מבינה את הדאגה שלך, ממליצה לך לפות לרופא המטפל/ קרדיולוג ולקבל הסבר מפורט.

בהצלחה ושנה טובה,

בברכה,
    ד"ר לימור אילן בושארי, מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז רפואי "העמק", עפולה.
    טלפון: 04-6494346
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: שאלה לגבי איבחון הגורם לנוזל פריקרדיאלי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026