X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה ומסתמים
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה ומסתמים

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסו...

פורום קרדיולוגיה ומסתמים מנוהל על ידי ד"ר לימור אילן בושארי, מומחית לרפואה פנימית וקרדיולוגיה עם מומחיות מיוחדת בהדמיות אולטרא סאונד לב, המשמשת מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז הרפואי העמק, עפולה. במסגרת הפורום ניתן לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לקרדיולוגיה ומסתמים, ביניהם בדיקות אקו לב לסוגיהן (אקו בית חזי, אקו טרנס וושטי, אקו תלת מימד, אקו מאמץ), הדמיה של פעולות מורכבות בחדר צנתורים ובחדר ניתוח, בעיות מסתמיות: אטיולוגיה, אבחנה וטיפול, קרדיו-אונקולוגיה- בעיות משולבות של סרטן ולב, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל ד"ר אילן בושארי דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום קרדיולוגיה ומסתמים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • אק"ג ST ולופ AT
    גלעד
    16:07 22/12/17 22/12
    16:07
  • שלום.
    אני בן 43. רזה. כולסטרול וטריגליצרידים בדם תקינים.
    לחץ דם תקין 110-70 לא מטופל בכדורים.

ידוע 20 שנה על VPBS APBS PVCS
    היו תקופות עם אלפים ביום בהולטר ובשנים האחרונות רגוע רוב הימים
    יש בודדים ביום.
    אחת לכמה שנים אני במעקב קרדיולוג בקופח.
    אקו לב לפני שנה תקין.
    לפני שנה הרגשתי קצת שינוי בהפרעות בקצב ולקחתי אק"ג + לופ שניתן לשדר מרחוק. הממצאים:
    1. בכמה שידורי לופ מצאו שיש לי טכיקרדיה עלייתית, AT
    קטעים של כמה שניות דופק מהיר כ 130 ואז נרגע.
    2. עשיתי בשנתיים לפחות 15 תשדירי אק"ג מלא 12 לידים כולם יצאו תקינים.
    עם זאת באק"ג אחד לפני שנה היה את הפענוח הבא:
    "קצב סינוס 70 לדקה Q והרמות ST ב 2,3,AVF דינמיקה
    בהשוואה לתרשים קודם". כשהיתה התוצאה הזאת שלחו אותי לחדר מיון ושם שעה אחרי האק"ג היה תקין ובדיקות דם תקינות.

הקרדיולוג בקופח למיטב זכרוני פענח את האקג החריג כך: "low atrial rhytm".
    אמר שזה באמת שינוי באק"ג אבל היות ומאז היו עוד 10 אק"ג כולם תקינים ואקו לב תקין אז בשלב זה אין מה לעשות עם זה.

רציתי לשאול
    1. מה זה אומר שהיה לי באק"ג "הרמות ST" ו/או
    "low atrial rhytm " , האם זה אומר שאני בסיכון מוגבר להתקף לב או בעיה אחרת? האם זה דורש מעקב מיוחד?
    2. לגבי קטעים מהירים לכמה שניות של AT, שמופיעים אחת לכמה ימים, האם זה מסוכן? והאם זה בסדר שאני לא לוקח שום טיפול לזה כי נפשית מסתדר עם זה.
    תודה רבה

• הגב ל: אק"ג ST ולופ AT

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אק"ג ST ולופ AT
    ד"ר לימור אילן בושארי
    10:34 23/12/17 23/12
    10:34
  • שלום גלעד,
    קשה להתייחס מבלי לראות את תרשימי האק"ג שכן להרמות ST יכולה להיות אבחנה מבדלת.
    לגבי הפעימות המוקדמות שציינת וקטעי הטכיקרדיה העלייתית - ממליצה לך לפנות לאקלטרופיזיולוג (קרדיולוג מומחה להפרעות קצב) להגיע אליו/ה עם תוצאות הבדיקות שעשית בעבר על מנת שיוכלו לייעץ לך מה הדרך הטובה ביותר להתקדם בבירור ואם יש צורך בטיפול.
    בהצלחה !

בברכה,
    ד"ר לימור אילן בושארי, מנהלת מערך קרדיולוגיה במרכז רפואי "העמק", עפולה.
    טלפון: 04-6494346
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: אק"ג ST ולופ AT

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026