האם את או מישהי קרובה לך סובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות? אם כן, חשוב שתקראי את המאמר הבא העוסק בנדבך מרכזי בטיפול בתסמונת - תזונה! מדובר בהתערבות שמטרתה העיקרית היא לשפר את הרגישות להורמון האינס...
ד"ר גיא שרים הינו מומחה לגינקולוגיה ופוריות. כיום, משמש כרופא בכיר ביחידת IVF ובמחלקת נשים. לד"ר שרים מרפאה פרטית בבניין גן העיר, בגלריית מומחים גן המייסדים, חדרה, כמו כן, ד"ר שרים הינו רופא יועץ בתחום הפוריות למבוטחי קופ"ח לאומית. בתחומי מומחיותו נמנים: בירור בעיות פוריות מכאניות והורמונליות בנשים ובעיות באיכות הזרע, היסטרוסקופיות אבחנתיות וניתוחיות, טיפולי גירוי הורמונלי והזרעות, הפריה חוץ גופית, וכן ייעוץ בהפרעות הורמונליות למיניהן בנשים (אי סדירות במחזור, הפרעות ביוץ, דימומים לא סדירים).
כ - 15% מההריונות מסתיימים בהפלה בשליש הראשון להריון. הסיבות לכך הן נושא לדיון אחר. נשים אילו חוות צער ואובדן וחפצות להרות שוב ורבות שואלות לגבי פרק הזמן הרצוי להמתין בין הפלה להריון נוסף. ארגון הבריאות העולמי (WHO) המליץ להמתין 6 חודשים וזאת בהתבסס על מחקר אחד בלבד. לאחרונה יצא מאמר שסקר את כל הספרות הרפואית בנושא במטרה לבדוק האם פרק זמן של פחות מ-6 חודשים בין הפלה להריון כרוך בתוצאות הריון טובות פחות. במחקר נכללו תוצאות הריון של כמיליון נשים ונמצא כי הסיכון להפלה חוזרת או ללידה מוקדמת היו נמוכים באופן משמעותי בנשים שהרו תוך פחות משישה חודשים. לגבי מות עובר בתוך הרחם, משקל לידה נמוך, ורעלת הריון - לא היה הבדל בין אילו שהרו פחות לבין אילו שהרו יותר משישה חודשים. וכך, מסתבר, שהריון פחות משישה חודשים לאחר הפלה כרוך בתוצאות הריון טובות יותר.
כאשר פונים לבירור של אי פוריות בזוגות, כל מקרה הוא לגופו וההערכה כוללת תשאול מדוקדק של ההיסטוריה הגינקולוגית, בדיקה גופנית כללית בדגש על מה שיכול לגרום לבעיות פוריות, וההיסטוריה של בני הזוג באופן כללי. מעבר לכך, עשויות להתבצע מספר בדיקות אשר מטרתן לגלות את הגורם או הגורמים לבעיית אי הפוריות. מדובר, בין היתר, בבדיקת זרע, תשאול לגבי סדירות המחזור, איתור מועד הביוץ, בדיקת התפקוד השחלתי מזמן הביוץ ועד הוסת, צילום רחם, בדיקת רזרבה שחלתית, בדיקת הורמונים נוספים שעשויים להשפיע על הפוריות, ואולטרה-סאונד גינקולוגי. כמו כן, במקרים מסוימים תבוצע היסטרוסקופיה לוידוא תקינות חלל רחם, מבנהו הפנימי ורירית הרחם, ובמקרה של חשד לפתולוגיה באגן תבוצע גם לפרוסקופיה.
האם את או מישהי קרובה לך סובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות? אם כן, חשוב שתקראי את המאמר הבא העוסק בנדבך מרכזי בטיפול בתסמונת - תזונה! מדובר בהתערבות שמטרתה העיקרית היא לשפר את הרגישות להורמון האינס...
צור קשר
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית