קודם כל, אם אתם שוקלים לעבור טיפול אסתטי לא כדאי לחכות הרבה זמן, כי ככל שממתינים יותר כך יורדת היעילות של הטיפול והיכולת להשיג עימו תוצאות משמעותיות. דבר שני, כדאי לבחור במטפל שבוודאות יש לו מיומנויות וכישורים הולמים, עם עדיפות למנתח פלסטי היודע גם לבצע הזרקות של חומרי מילוי. כמו כן, יש לבחור אך ורק קליניקות שעובדות עם חומרים בעלי אישור מפורש ממשרד הבריאות, ולזכור שלאיכות החומר יכולה להיות השפעה גדולה על הצלחת הטיפול. לבסוף, מומלץ להגיע לפגישה הראשונה כאשר אתם ערניים, על מנת שתוכלו לספר באופן מדויק ומלא על ציפיותיכם, ולהבין מהן תופעות הלוואי האפשריות.
עיסוי הקרקפת בצורה נכונה והזרמת דם חדש הינה השיטה הטובה ביותר לטיפול בנשירת שיער. איזור הקרקפת נחלש וסובל ובאמצעות דיקור סיני ,עיסוי וטיפול נכון-ניתן לחדש את האיזור ולהביא להצמחת שיער מחדש.
ישנם שני סוגים מרכזיים לטיפול בחרדה המבוססים על שיחות. הראשון הוא הטיפול הדינמי הבוחן לעומק חוויות של יחסים ורגש, והשני הוא טיפול CBT הנקרא גם קוגניטיבי-התנהגותי. מבחינת מדד היעילות של תוצאה לעומת מספר הטיפולים, הטיפול הקוגניטיבי התנהגותית הינו יעיל יותר לריפוי מצבים של חרדה. ב- CBT אנו מתמקדים במרכיבים רגשיים וחשיבתיים. אנו מזהים ומבררים את ההרגשות שמקדימות להתקפי חרדה, פועלים להעלאת הביטחון העצמי לשהות ופעולה במצבים מעוררי חרדה, ומאפשרים הופעה של זיכרונות של חוויות ראשוניות העומדות מאחורי החרדה. אנו מאפשרים דיבור על ההרגשות האלו ומביאים תפיסות ורעיונות שעוזרים בהתמודדות, עם היעלמות וריפוי של הופעות החרדה. עוד מרכיב של הטיפול הינו חשיפה של המטופל באופן הדרגתי למצבים מעוררי חרדה, תוך פיתוח היכולת להתמודד עימם.
הטיפול בבעיות אורתופדיות מצריך מבט רחב וראייה אינטרדיסציפלינרית (רב-תחומית) כדי למצות את פוטנציאל השיפור שיכול להניב הטיפול. לפיכך, בצד הטיפול עצמו יש ליצור מעטפת תמיכה אפקטיבית של רפואה משלימה, סיגול אורח חיים בריא ובפרט ירידה במשקל, תזונה בריאה מתאימה וכמובן פעילות גופנית, והכול - בהתאמה אינדיבידואלית מרבית למצבו, למאפייניו, לצרכיו ואף לרצונותיו של כל מטופל ככל האפשר. חשיבות רבה ביותר נודעת גם לטיפול במישור המנטלי לעניין התמודדות עם פגיעות ועם עיכובים בתהליך ההחלמה וכו' או לעניין התמדה בטיפולים וכדומה.
1. בדיקת הסמכה: השלב הראשון בבחירת פסיכולוג הוא לוודא שהוא פסיכולוג. אם אתם סובלים מקושי נפשי, לכו רק לפסיכולוג מוסמך. שימו לב שמטפל רגשי או פסיכותרפיסט הוא לא בהכרח פסיכולוג. באתר משרד הבריאות אפשר למצוא את פנקס הפסיכולוגים, לבצע חיפוש לפי השם המלא, לוודא שלפסיכולוג יש רשיון בתוקף ומה המומחיות שלו.
2. בדיקת רקע: כמו בכל דבר: לפני שאתם בוחרים, חפשו בגוגל את שמו המלא וודאו שאין תלונות מיוחדות. חפשו חומרים מקצועיים ואישיים: דף פייסבוק, סרטונים ביוטיוב, כתבות ומאמרים. תקראו, תתרשמו. תראו עד כמה אתם מתחברים לאישיות שלו.
3. התנסות אישית: בהנחה שעברתם את שני הסעיפים הקודמים בהצלחה, כל שנותר הוא לנסות. פסיכולוג טוב הוא פסיכולוג שאתם סומכים עליו שיידע להוביל אתכם להצלחה. רמת האמון שלכם בפסיכולוג היא הגורם החשוב ביותר להצלחת הטיפול. לכן הדרך הטובה ביותר למצוא פסיכולוג טוב, היא לנסות. להתקשר, לשוחח, לקבוע פגישה ראשונה לא מחייבת. בפגישה להיות פתוחים וכנים ככל שתוכלו, לבקש גם מהפסיכולוג לדבר (יש להם נטיה שלא) ולבחון את הרגשתכם.
4. תיאום ציפיות: טיפול פסיכולוגי הוא לא ייעוץ וודאי שלא טיפול בתקלה ברכב. מדובר בתהליך רגשי ארוך עם עליות וירידות, עם תובנות ועם רגרסיות. לכן זו טעות לצפות שאחרי כל מפגש תהיה התקדמות.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית