X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום טיפול משפחתי, זוגי
אודות הפורום
אודות פורום טיפול משפחתי, זוגי

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר...

פורום טיפול משפחתי, זוגי מנוהל על ידי יאיר היימן. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות במגוון קשיים ומצבים הנוגעים לתא המשפחתי, ליחסים זוגיים, הורות וילדים. בין היתר ניתן לשאול לגבי קשיי תקשורת, משברים בנישואין, קנאה, בגידות, חלוקת תפקידים והנאה וסיפוק בזוגיות, ובכל עניין אחר הנוגע לקשר הזוגי. כמו כן, ניתן לקבל ייעוץ לגבי הצבת גבולות לילדים, שמירה על כללים וחוקים בבית, מנהיגות ההורים, פתרון בעיות בין אחים, שיפור התקשורת עם ילדים, התמודדות עם קשיי גיל ההתבגרות ובכל סוגיה הקשורה לתא המשפחתי. בנוסף, בפורום אפשר לשאול לגבי בעיות רגשיות בני המשפחה, כדוגמת הסתגרות, חרדה, דיכאון, קשיי השתלבות בחברה ובמסגרות, הפרעת קשב וריכוז ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, להעלות את שאלותיכם ולקבל מענה מקצועי ודיסקרטי מיאיר היימן.

מנהלי פורום טיפול משפחתי, זוגי

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • עברית או רוסית
    עדי
    21:26 14/05/19 14/05
    21:26
  • שלום לכולם.

לפני כשנה הכרתי בחורה ממוצא רוסי, בחורה מדהימה מכל הבחינות. מתאימה לי פשוט כמו כפפה. זה פשוט זה. היא האישה שחלמתי עליה ולהפף. אנחנו בהריון.
    אותה בחורה מדהימה היא גם אמא לילדה בת 6.
    ילדה שלטעמי מאוד מפונקת, מקבלת כל דבר שהיא רוצה באותו רגע. בגן מתלוננים עליה, בחוגים שהיא הולכת אליהם מתלוננים עליה, היא מאוד חוצפנית, אגרסיבית. שאנו מבקרים בבית הוריי היקרים הילדה משחקת עם האחיינים שלי וממש משתלטת על המשחק, מושכת בחולצות ולא מוכנה לקבל שום דרך שהיא לא כרצונה. הילדים ממש לא נהנים לשחק אמא אבל מכבדים את האורחת.

חשוב לציין שלמרות ההתנהגות הברוטלית והבעייתית האמא שלה ממשיכה לקנות לה מתנות על בסיס קבוע וממשיכה למלא את כל רצונותיה של הילדה ללא כל הגיון.
    טיסות לחול, גלידות, בובות על בסיס קבוע. מאכילה אותה בשולחן, רוחצת אותה ועוד.

חשוב לציין שהילדה נמצאת איתי לבד היא מתנהגת באופן שונה לחלוטין מאשר היא מתנהגת ליד אמה.

אני לא מאמין וממש סולד מדרך החינוך שאמה דוגלת בה אם אפשר לקרוא לזה דרך חינוך.
    האמא גם מסרבת להקשיב לי ואני מעדיף שלא לריב על זה.

הבעיה מצידי היא שאני גר בבית שאיני מבין את השפה המדוברת בו. ניסיתי, אבל אני ושפות זה שני דברים נפרדים לצערי.
    בחצי שנה האחרונה אני מבקש בדרך קבע מחברה שלי
    (האמא של הילדה) לדבר לידי עברית עם בתה השביל שאוכל להרגיש שייך ולהשתתף בגידול הילדה, לפחות בארוחת הערב. אני מרגיש שאין ביכולתי לגדל ילדה שאיני מבין מה היא אומרת בשום רגע. יש לציין שהילדה והאמא יודעות מצויין עברית. כמובן שהילדה שמה לב שאני מבקש שידברו לידי עברית ובכוונה מתנגדת לבקשתי. האמא מבטיחה שתקיים את בקשתי לדבר עברית אבל בכל פעם מחדש מפרה את הבטחתה מפני שהילדה לא באמת מתייחסת לבקשתי או לבקשותיה של אמא. הילדה והאמא מדברות ביניהן ברוסית ואני איני מבין מילה. הילדה לא מוכנה לדבר עברית. המצב מחריף ואני אפילו לא רוצה לשבת בארוחת הערב ביחד מפני שאיני מרגיש שייך ומרגיש שהילדה מנהלת את הבית דרך אמה מבלי שאמא שמה לב למתרחש. הילדה מניפולטיבית ברמות של בנאדם מבוגר. מבחינת האמא הילדנ מלאך. האמה היא אדם לא אגרסיבי ואינה אסרטיבית בשום רמה. הילדה פשוט שולטת בה ביד רמה.

ההריון מתקדם והמתח בינינו גובר, איני יכול להמשיך ככה יותר.

מבקש את חוות דעתכם ועזרתכם.
    תודה רבה (:

• הגב ל: עברית או רוסית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עברית או רוסית
    יאיר היימן
    05:45 21/05/19 21/05
    05:45
  • עדי שלום
    מהסיפור שלך עולים כמה ערכים ואמונות שחשובים לך כמו שייכות, התנהגות מכבדת, חינוך עם גבולות, הקשבה חשובה לך יכולת השפעה , על איך שהבית מתנהל, על דרכים חינוכיות. וחשוב לך לחיות ולגדל ילדה שאתה מבין מה היא אומרת, מכבדת אותך ומדברת בשפתך.
    זוגיות פרק ב' מאד מרגשת ,במיוחד כשמוצאים בת זוג "כמו כפפה ליד" ויחד עם זאת היא מביאה איתה אתגרים מורכבים. בני זוג עם ילדים מביאים לחיים המשותפים, את הילדים עם כל התכונות וההתנהגויות המיוחדות להם, את החברים והמשפחה הרחבה, וזה הכל "חבילה" אחת.
    האמא והבת "המפונקת", ודרכי החינוך שאתה סולד מהם, של אמא שאתה אוהב, ושפה שאתה לא מבין - זה הכל חבילה אחת, שמביאה לחיים שלך אושר ושמחה וגם שיעור חשוב . ללמוד לקבל שונות, לפתח שייכות, ולבנות אמון אצל ה"בת של".
    עדי , כל מה שקשה לך בקשר, זה השיעור שלך. זה האתגר שאתה צריך להתמודד איתו. לבד או עם בעלי מקצוע שיוכלו ללמד אותך , כיצד ליצור אמון אצל ילדה בת 6 , כיצד להשפיע על שיחה בשפה זרה ועוד.
    לוקח לפחות 4 שנים ויותר לבנות אמון אצל ילדים של בת/בן זוג.
    הדרך ליצור את השינוי היא ע"י היותך דוגמא אישית. של אבא. של בן זוג. רגוע, מקשיב, מקרין ביטחון עצמי, מקבל, מכיל, נבון, שיודע לאהוב לפרגן ולהעצים את הילדים של בת הזוג. ולקבל אותם כמו שהם, מפונקים, שתלטנים, כעסניים, מזלזלים או כל תכונה אחרת.
    ככל שתקבל אותם כמו שהם , כך הם יותר ויותר יקבלו אותך, ויפסיקו להתנהג "אחרת" .
    אינך יכול ל"חנך" את הילדה כבר בשנה הראשונה.
    ומנקודת מבטה של האם והבת.יש להן 5 שנים של חיים משותפים, בחלק מהשנים גם היה אבא אחר , ויום אחד אתה מצטרף למערכת היחסים הזו. גם עבורן זה שינוי משמעותי שהן צריכות להתמודד איתו.
    סבלנות והרבה אהבה לאמא יוכלו לעזור לך לבנות את מקומך, בתוך המשפחה.
    והבת הצעירה "נאבקת" ושומרת על מקומה ליד אמא, שהביאה הבייתה "מתחרה" , גבר אחר. יש לבת חששות על מקום בליבה של האם, היא בונה את הביטחון והוודאות בקשר עם אמא שלה, "בודקת" כמה אמא אוהבת אותה, כמה אמא מקשיבה לה. והחששות האלה עלולים לגדול כשהתינוק המשותף שלכם יוולד.
    ובאשר לרוסית.
    עדי, הרצון שלך להיות שותף ושייך מובן ולגיטימי מאד, וכדי שזה יקרה, אתה צריך ללמוד רוסית. כמו שלומדים כל שפה. בחר לך בית ספר / מורה לרוסית ותלמד רוסית באופן יסודי. ככל שההבנה שלך בשמיעת רוסית תהיה טובה יותר, כלומר, תוכל לדעת מה אומרים לידך, ואפילו להשתתף בשיחה בעברית, הן יבינו שאין עניין לדבר רוסית .
    עדי, אתם תהיו משפחה שתמיד ידברו בה גם רוסית וגם עברית, זו שפת האם של האישה שאתה כל כך אוהב, זו תרבות שתהיה אצלך בבית, תמיד. עם השנים זה ילך ויחלש, והעברית תהיה דומיננטית יותר.
    זה מקורו של הביטוי שפת אם. הרוסית היא שפת האם.
    מה לעשות :
    למד רוסית. אין לך ברירה.
    חפש מטפל, מאמן באיזור מגוריך, שיוכל לעזור רק לך להתמודד עם השינוי , ועם האתגר המשותף שלך ושל אישתך, הנושאת ברחמה את ילדכם המשותף.
    לקראת הלידה, אני ממליץ לכם ללכת ביחד לסיוע , טיפול אימון משפחתי ,הדרכה הורית לקבל הכוונה לקראת התרחבות המשפחה.כיצד להכין את הבת, הצעירה, מה להגיד לה, כיצד להגיב לאמירות שלה, וכיצד לבנות ביחד , אתה ואישתך, קן משפחתי חם ואוהב לכם ולילדים.
    סבלנות . למד לפתח סבלנות. כשאתה מדמיין את העתיד עם אישה אוהבת, בת שמכבדת אותך, ילד/ה משותף שמחים צוחקים אוהבים ומשתוללים על דשא ירוק, תוכל להרגיש שכדאי לפתח סבלנות עבור העתיד הזה.
    קבל את אשתך כמו שהיא. יש לה את האתגרים וההתמודדות שלה כאם לילדה. היא עושה את המיטב שהיא יודעת ויכולה. עזור לה להתמודד עם הקשיים. לאט לאט היא תקבל גם את הגישה החינוכית שלך

איש יקר , דרך ארוכה לפניכם, מלאה באתגרים ולמידה, שיהיו לאורך כל הדרך. נדרשת סבלנות ואהבה, ואם זו האישה שלך, "כמו כפפה ליד" , אני בטוח שתצליחו.
    בהצלחה, אני סומך עליך.
    אשמח לעזור לך גם בהמשך הדרך.

בברכה,
    יאיר היימן, מגשר משפחתי ומסטר nlp.
    שעות פעילות: א-ה, 09:00 - 17:00
    כתובת: מצפה מתת, ד.נ. מרום הגליל
    טלפון: 050-7230744
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עברית או רוסית
    עדי
    22:18 01/06/19 01/06
    22:18
  • הי יאיר,

רציתי להודות לך למקרב לב על תשובה כה עמוקה, מקצועית ואובייקטיבית.

אקח לתשומת ליבי ואנסה מאוד ליישם.

אתה מקצוען.
    תודה רבה לך.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025