X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום פוריות והפריה חוץ גופית
אודות הפורום
אודות פורום פוריות והפריה חוץ גופית

פורום פוריות והפריה חוץ גופית מנוהל מערכת האתר. במסגרת הפורום ניתן להעלות שאלות במגוון נושאים הקשורים לפוריות, הפריות חוץ גופיות והפלות חוזרות: טיפול הורמונאלי, שאיבת ביציות, שיטת הפריה במבחנה, הפריה באמצעות IVF או מיקרומניפולציה (ICSI), הצלחת הפריה, התפתחות עוברים, מעקב אחרי התפתחות העובר...

פורום פוריות והפריה חוץ גופית מנוהל מערכת האתר. במסגרת הפורום ניתן להעלות שאלות במגוון נושאים הקשורים לפוריות, הפריות חוץ גופיות והפלות חוזרות: טיפול הורמונאלי, שאיבת ביציות, שיטת הפריה במבחנה, הפריה באמצעות IVF או מיקרומניפולציה (ICSI), הצלחת הפריה, התפתחות עוברים, מעקב אחרי התפתחות העוברים, בחירה נכונה של העוברים, מספר העוברים המוחזרים לרחם, הריון מרובה עוברים, העברת בלסטוציסט, עוברים מוקפאים, כשל חוזר בהשרשה, חסימת חצוצרות, פרוטוקול הפרייה חוץ גופית, הפלות חוזרות, גרוי יתר שחלתי, ביציות, תאי זרע. הנכם מוזמנים לפנות אל מערכת האתר דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום פוריות והפריה חוץ גופית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • תסמונת אנטי פוספוליפידים
    אדוה ר.
    19:21 09/07/19 09/07
    19:21
  • שלום רב,

התחלנו לפני כ- 9 חודשים לנסות להיכנס להריון.
    לאחרונה ביצעתי בדיקות דם במטרה לברר 2 הפלות שהתרחשו בשבוע 5 במשך תקופה זו.
    אני בת 34, יש לי ילדה אחת בת שנה וחצי שנולדה בלידה רגילה ומהלך הריון תקין. בריאה בדרך כלל וללא תלונות בריאותיות.

תוצאות הבדיקות הראו חשד לתסמונת אנטי פוספוליפידים והן מצורפות כאן בהמשך.

אני לאחר התייעצות עם רופא נשים מומחה לפריון ולאחר התייעצות עם המטולוג. העמדות של שני הרופאים מנוגדות במעט, אני אוספת עוד דעות ועוד חוות דעת לפני שאני מחליטה כיצד להמשיך :

1. עמדת ההמוטולוג- ישנו חשד ל APLS. על מנת לאמת את קיום התסמונת עליי לבצע בדיקות חוזרות בעוד 3 חודשים. במידה וגם בדיקה זו תעלה את אותם מדדים בעייתיים ניתן לאמת את התסמונת. מרגע האימות יש לקחת אספירין עד להריון וזריקות קלקסן בזמן ההריון ומשכב הלידה. לדעת ההמוטולוג יש להמתין 3 חודשים ולא להיכנס להריון משני טעמים, האחד שנוכל לאמת שאכן ישנו APLS והשני הוא שהבדיקה הראשונה עשויה להיות מוטה בשל זיהום ויראלי וכן ייתכן שהבדיקה השנייה תצא תקינה. אם לא אחכה בכניסה להריון נצטרך לפסוק לחומרה ולקבל אספירין וקלקסן בכל מצב.

2.עמדת הגניקולוג מומחה לפריון- APLS נפוץ, אין טעם לחכות, נתחיל מיד עם אספירין ומרגע הכניסה להריון נבצע זריקות קלקסן. מגדיר את ההפלות כהריונות כימים בשל השלב המוקדם בו התרחשו. במקביל הפנה אותי לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי, הפנה למעקב זקיקים והפנה את בעלי לבדיקת איכות הזרע.

3.דעתה של רופאת המשפחה- אם נעשה בדיקה חוזרת והכל ייצא תקין ובנורמה, עדיין קשה להתעלם מהבדיקה הראשונה, ולהתעלם מזה שהיו 2 הפלות.

אז שאלתי היא מה דעתך מנקודת מבט של מומחה לפריון, להמתין או לא. קבעתי תור לעוד חוות דעת אצל פרופ' מומחה לפריון, אבל היא רק עוד חודש. מרגיש לי שכך או כך אין ברצוני להימנע מלקבל טיפול תרופתי אם הנ"ל יתרום להריון תקין, וגם אם יש ספק ברצוני להיות בטוחה שאני עושה את המיטב שההריון יושג ויצלח אך אינני בקיאה מספיק מה הסיכון בלקחת טיפול תרופתי מסוג זה שלא לצורך. להלן תוצאות הבדיקות:

זוהי הסרולוגיה:
    FIBRINOGEN 603, ערך מקסימלי של הנורמה 530
    APTT-Sec 36, ערך מקסימלי של הנורמה 35
    INR בנורמה
    A.B2 GLYCOPROTEI IGG 86.2, ערך מקסימלי של הנורמה 20
    ANTI CARDIOLIPIN IGA 25.6, ערך מקסימלי של הנורמה 20
    ANTI CARDIOLIPIN IGG 81.5, ערך מקסימלי של הנורמה 20
    RNP Index 3, ערך מקסימלי של הנורמה 0.9
    RNP Index A 3, ערך מקסימלי של הנורמה 0.9
    DNA (ds) Ab borderline 9.0
    ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive by Bioplex
    ANA PATTERN NEGATIVE
    ANA TITER NEGATIVE
    DNA Ab CONF Negative
    RNP 68 <0.2
    SmRNP <0.2
    SSA-60 <0.2
    SSA-52 <0.2
    CHROMATIN 0.3 Index
    Anti Jo-1 Ab <0.2
    Scl-70 Ab <0.2
    ANTICENTROMERE Ab<0.2
    SSA (Ro) SINGLE <0.2
    SSB(La) SINGLE <0.2
    RIBOSOMAL P Ab<0.2
    ספירת דם תקינה.

תודה רבה מראש

• הגב ל: תסמונת אנטי פוספוליפידים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תסמונת אנטי פוספוליפידים
    ד"ר אמיר ויס
    09:03 10/07/19 10/07
    09:03
  • על מנת לאמת את האבחנה יש צורך לחזור על הבדיקות לאחר 12 שבועות. כמו כן חסרים בדיקות של לופוס אנטיקואגולנט, ונוגדנים לקרדיוליפין וB2 גלירופרוטאין מהסוג IgM. לזה הייתי מוסיף תפקוד בלוטת התריס ונוגדנים לבלוטת התריס וסקר למחלת צליאק, בדיקה של גלוקוז בצום עם HgbA1C, וCRP. כמו כן הייתי חוזר על בדיקת ANA שיצא חיובי, ו DNA ds שיצא גבולי.
    היסטוריה מלאה ובדיקת פיזיקלית אני מניח שעשה הרופא המטפל.
    האם להמתין להריון הבא זאת כמובן החלטה שלך וצריך לשקול עוד פרמטרים כגון עתודה שחלתית, אבל לדעתי עדיף להשלים את הבירור מאשר להרות שוב כאשר נותרו סימני שאלה.

בברכה,
    ד"ר אמיר ויס, מומחה למיילדות וגינקולוגיה, המשמש כרופא בכיר ביחידת הפריה חוץ גופית וכאחראי על מרפאת הפלות חוזרות במרכז רפואי העמק שבעפולה.
    טלפון: 04-6494128
    מייל: [email protected] \ [email protected]
    לקביעת תור: 04-6492024
  • הגב ל: תסמונת אנטי פוספוליפידים

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026