X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום פסיכיאטריה
אודות הפורום
אודות פורום פסיכיאטריה

פורום פסיכיאטריה מנוהל על ידי מערכת האתר. במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לפסיכיאטריה כגון טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, טיפול במצבים פסיכוטיים, טיפול בהפרעות מצב רוח, טיפול בהפרעות אישיות, אבחון פסיכיאטרי, טיפול תרופתי לבני הגיל השלישי, חוות דעת פסיכיאטריות לבתי משפט ולביטוח הל...

פורום פסיכיאטריה מנוהל על ידי מערכת האתר. במסגרת הפורום ניתן לשאול מגוון שאלות הקשורות לפסיכיאטריה כגון טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, טיפול במצבים פסיכוטיים, טיפול בהפרעות מצב רוח, טיפול בהפרעות אישיות, אבחון פסיכיאטרי, טיפול תרופתי לבני הגיל השלישי, חוות דעת פסיכיאטריות לבתי משפט ולביטוח הלאומי, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום פסיכיאטריה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • זיהוי חרדה?
    אורח חדש
    23:00 30/06/20 30/06
    23:00
  • שלום אשמח חוות דעת מאנשים מוסמכים.
    נשוי ללא ילדים בן 28
    הסיפור שלי מתחיל ככה.
    בתקופת הקורונה ( לפני 3 חודשים ).
    ביום בהיר אחד הרגשתי תחושת קושי בנשימה.
    היתי בטוח שחליתי בקורונה. התחיל מסכת איימים שלא מצליח להירגע עושה בדיקת קורונה מחכה לתשובה ובזמן הזה סבל נוראי רק מפחד מלקבל את התשובה חיובי ולקבל התקף לב. ברגע שמגיע התשובה אני נרגע ליום יומיים ואז שוב אולי טעו? בום עוד פעם קוצר נשימה עוד בדיקה עוד פעם שלילי נרגע ליום יומיים ואז שוב אולי טעו? כמובן שבזמן הזה אני בסטרס מאוד קשה.
    עד שיום אחד בערב הלכתי למרפאת טרם או ביקור רופא..והחליטו לעשות לי צילום חזה. המתנתי לתוצאה. התוצאה דלקת ריאות. נכנסתי ללחץ מטורף ( הנה כולם טעו יש קורונה יש דלקת ריאות מה עושים? רצים למיון.
    מגיע למיון בודקים מדדים עושים שוב צילום..אין לך כלום ריאות נקיות לך הביתה אתה בחרדה..אני אומר לעצמי אני? חרדה? בחיים לא היתי בחרדה יש לי משהו!!!!!!
    הולך הביתה נרדם איכשהו..קם בבוקר מרגיש דפיקות מוזרות בלב כאילו דפיקת לב ואז הלב לא דופק ואז עוד פעם דופק..זהו התקף לב מניע את האוטו טס למיון..שוב בדיקות..אין לך כלום יש לך חרדה..רופא ממליץ לי להיכנס לפסיכיאטרית לקבל חוות דעת..מיואש מהמצב נכנס..מדברים קצת..הפסיכיאטרית אומרת אתה בהתקף חרדה ממליצה על כדור ssri ומפנה להמשך טיפול בקהילה ועל הדרך נותנת ואבן או משהו בסגנון.
    מגיע הביתה חושב מה עובר עליי איפשהו בראש מקבל את זה שזה חרדה קובע תור לפסיכיאטר. שיחה של 5 דקות ( שזה קצת תמוהה בעיניי ) אתה סובל מהתקפי פאניקה ממליץ על כדור ברינטליקס..לוקח יום אחד ומחליט שהכדור לא טוב לי..מאיזה סיבה? לא יודע תסמינים שם חרדה שחשבתי שקשורים לכדור אבל בדיעבד היתי צריך להמשיך..מתקשר חזרה לפסכיאטר..שולח לי מרשם ציפרלקס 10 מג וקסנגיס לsos. פה מתחיל התרחישים.
    אחרי יומיים שאני לוקח ציפרלקס אני נכנס לחרדה קשה.
    הולך ברגל מבקש מאמא שלי שתבוא אתי לסיבוב ולוקח חצי קסנגיס..הולכים מדברים אמא שלי מרגיעה אותי מדברים על החרדה ולאט לאט משנים נושאי שיחה לבסוף אמא שלי מבקשת ממני להלוואות לה 200 300 שח לעשות קניות ( אם חד הורית שיצאה לחלת ונכנסה קצת לקשיים ואני תמיד עוזר ) באותו רגע שהיא ביקשה משום מקום צצה לי מחשב שאמא שלי מנצלת אותי מין הרגשה מוזרה/הזויה שאני מצד אחד מרגיש שהיא מנצלת אותי וצד אחד נלחץ מהמחשבה המטומטמת הזאת איזה מנצלת אותך זה אמא שלך שהביאה לך כל מה שרק ביקשת אי פעם..המחשבה הזאת מכניסה אותי לסרטים אולי אני מתחיל להשתגע? נכנס לסערת רגשות בוכה המון לא יודע מה לעזאזל קורה לי????
    מתחיל להרגיש ניתוקים תחושות מעורפלות שאני חווה את החיים מהצד. פותח גוגל ולא מפסיק לקרוא על חרדה ומבין שכל פעם שאני קורא על תסמינים וכו אני פתאום לא בחרדה והראש שוכח מהכל..( לא יכול לראות טלוויזיה וכו כי הראש לא מצליח להתרכז ישר רץ לאלף ואחד תרחישים ) עוברים ימים קשים ולאט לאט באמת עובר לי כל הדפיקות לב קשי נשימה פתאומים מין תחושת דפיקה בראש / שריר נמתח בראש..אבל בהרגשה שלי אני מאבד שפיות המחשבוץ לא מפסיקות שוב פותח גוגל ואיכשהו נכנס לכתבה על סכיזופרניה..נכנס ללחצים אטומיים מתחיל לפחד לשמוע קולות..כל רעש שאני שומע אני מתחיל לחפש את המקור שלו לראות שבאמת היה הרעש הזה. אני משוכנע ברגעיים האלה שזהו אני על סף התקף פסיכוטי וזהו נגמר..חוזר לפסיכיאטר מסביר לו מה אני חווה שואל אותו האם זה יכול להיות משהו אחר? הוא משיב כמו מה? אמרתי לו משהו יותר רציני כמו להשתגע? הוא מחייך ואומר שלא זה רק חרדה ומשנה את הדיאגנוזה מהתקפי פאניקה להפרעת חרדה..לאט לאט אני משתף את בני המשפחה במה שאני חווה ומגלה שמתוך 4 אחים נוספים שיש לי ל3 מהם היו בדיוק 1 על 1 את אותם התופעות..אחד לוקח כדורים אחד עושה cbt ואחד מתמודד בלי כלום.
    חוקר יותר לעומק ומגלה שאחי הגדול החרדה שלו היתה כל כך גדולה שהוא לא הצליח להתמודד וכמו שאני הלכתי כל יום לבית חולים הוא הלך כל יום לבית חולים פסיכיאטרי והתחנן לאישפוז. וכל פעם דחו אותו ואמרו לו שזה רק חרדה ושיחררו אותו.. אלא עד שבסוך הוא ביקש להתאשפז ואושפז נתנו לו שבוע ראשון כדורים אנטיפסיכוטים ואמרו שעם זה עד כדי כך חריף אולי זה סכיזופרניה?! לאחר שבוע הפסיקו לו את האנטיפסיכוטים הוא היה עוד שבועים מאושפז קיבל ssri איכשהו יצא משם ( מינון מאוד גבוהה) וחזר פחות או יותר למסלול תוך כמה חודשים ( זה היה לפני 5 שנים) היום הוא מתפקד רגיל ואין לו חרדות ( יש לציין שיש לו ocd ) .
    ששמעתי את הסיפור הזה עוד יותר נכנסתי לסטרסים מפחד מסכיזופרניה אני כל יום חי בתחושה של הנה זה תכף בא הנה זה קורה...פתאום אני מנסה להתרכז במשהו לראות שזה לא כבר קרה מנסה לדבר עם מישהו לראות שאני תקין.
    יש לי מחשבות שנתקעות פתאום..אישתי אומרת לי משהו על איזה שחקן קולנוע הראש שלי לבד אומר הנה היא דלוקה עליו הנה היא דלוקה עליו ואני יודע שזה מחשבה מטומטמת אבל הראש שלי מחליט פתאום לחשוב את זה.הראש שלי שט לו כל היום לדמיונות מוזרים. השבוע היתי אצל חבר שגר בקומה שמינית. וכשיאמתי למרפסת הסתכלתי על הגובה עברה בי תחושה של אני עומד לאבד שליטה ולקפוץ מהמרפסת..המחשבה הזאת חירפנה אותי מה עובר עלייייי???? בנוסף. עוד דבר שקורה לי לאחרונה, כל בן אדם שאני רואה ברחוב..מזכיר לי מישהו אחר שאני מכיר(לא אותו בן אדם אלא כל בן אדם שמזכיר אותו אפילו בקצת.
    ואז אני קורא עוד פעם על סכיזופרניה שלבים מקדימים פודרום רואה שכתוב תסמין לסכיזופרניה זה מתחיל בחרדה אולי אני באמת תכף שם? .
    אני אובד עצות מה יש לי?? חרדה? התקפי חרדה? Ocd? מפתח סכיזופרניה??
    תודה רבה מראש מצטער על החפירה

• הגב ל: זיהוי חרדה?

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025