X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח
אודות הפורום
אודות פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח

פורום נוירולוגיה מנוהל על ידי ד"ר סיון בלוך, מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי, רופאה בכירה ומנהלת שירות שבץ בבית חולים כרמל, ומנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית בבית חולים לין. בפורום ניתן להעלות כל שאלה הקשורה למערכת העצבים ולמחלות נוירולוגיות וכן לגבי תסמינים, אבחונים ודרכי בירור, תוצאות בדיקות, ט...

פורום נוירולוגיה מנוהל על ידי ד"ר סיון בלוך, מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי, רופאה בכירה ומנהלת שירות שבץ בבית חולים כרמל, ומנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית בבית חולים לין. בפורום ניתן להעלות כל שאלה הקשורה למערכת העצבים ולמחלות נוירולוגיות וכן לגבי תסמינים, אבחונים ודרכי בירור, תוצאות בדיקות, טיפולים אפשריים, שיקום ומניעה. בין היתר, ניתן לשאול בפורום בנושאי שבץ מוחי, אפילפסיה, כאבי ראש, הפרעות תנועה, מחלות עצב שריר, מחלות דלקתיות של המוח ובדיקות נוירולוגיות שונות. הינכם מוזמנים לפנות אל ד"ר סיון בלוך דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי מהיר.

מנהלי פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • ננוירופתיה, חוששת מאד
    רינת
    16:53 10/08/22 10/08
    16:53
  • הי
    מקווה שכאן אמצא את התשובות שאני מחפשת, לצערי אני לא הצלחתי לקבל אינפורמציה ברורה מהרופאים שפגשתי ואני כבר מפוחדת ומיואשת.
    בת 46, בריאה, לא נוטלת תרופות כלל.
    לפני כחודש התחלתי להרגיש נימולים ועקצוצים, בעיקר בכפות הרגליים אבל גם בשוקיים ובירכיים- בצד הקדמי של הגוף) וכן בכפות הידיים. בלילות הראשונים היתה מעט שריפה בכפות הרגליים, זה כבר חלף ולא חזר על עצמו מאז.כמו כן לאחרונה אני חווה גם קפיצות שרירים,גם הן באזור הרגליים בעיקר. נוירולוג ראשון שפגשתי הסתכל על בדיקות הדם ואמר שהסיבה לתחושות אלה היא b 12 נמוך (212) ושעלי להתחיל זריקות. (כבר התחלתי, אין שיפור בינתיים). לא הצלחתי להבין ממנו האם זה וודאי שזה יעזור או שזה מעין "ניסוי", והאם זה וודאי שהמצב הפיך בכלל. (הבנתי מאתרים שונים בנושא שכשמתחילות תופעות נוירולוגיות פעמים רבות זה כבר לא הפיך, ושמדובר בתופעה פרוגרסיבית שרק הולכת ומחריפה עם הזמן)
    נוירולוג שני טען שלדעתו רמת ה b 12 שלי היא תקינה לחלוטין, ולא מצא כל סיבה ברורה לקיום הסימפטומים.
    לאחר התעקשות קיבלתי הפניה לבדיקת emg ו mri גב,(אין לי כאבי גב, רק כדי חבדוק גם את הכיוון הזה) אבל את בדיקת הביופסיה לסיבים דקים הוא כלל לא הכיר, גם לא הנוירולוג הראשון. ממה שחקרתי ברשת אני מבינה שהסימפטומים שלי הם אחד לאחד נורופתיה של סיבים דקים, ואני לא מצליחה לקבל הפניה לבדיקה הזו.
    ממש אשמח ואודה למענה לשאלות הבאות:
    א. האם יש לי איזושהי דרך לדעת אם המצב שאני נמצאת בו הפיך וניתן לריפוי?
    ב. האם במקרה שהסיבה היא אכן b 12 נמוך- זה אמור לרפא את העצבים הפגועים ולפתור את הבעיה סופית?
    ג. האם יש איזשהו סימפטום/ סממן מובהק כלשהו שיכול להוות אינדיקציה להאם מדובר בנורופתיה של סיבים דקים?או נוירופתיה בכלל?
    אומנם הבדיקה הנוירולוגית היתה תקינה לחלוטין, אבל אני מבינה שבדיקה גופנית אצל נוירולוג לא יכולה לגלות נורופתיה מסוג זה.

כמו כן אציין שהתסמינים מופיעים לסירוגין ולא באופן קבוע. בעיקר חוששת מהחרפה, ומכך שאם זה עדיין הפיך אני אפספס את הרכבת כי אני לא מקבלת את מלא האינפורמציה והבדיקות הנדרשות. כל מידע שאוכל לקבל יעזור מאד. תודה רבה מראש.

• הגב ל: ננוירופתיה, חוששת מאד

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ננוירופתיה, חוששת מאד
    ד"ר סיון בלוך
    13:10 11/08/22 11/08
    13:10
  • ראשית, בדיקה נוירולוגית תקינה שוללת נזק משמעותי שאינו הפיך
    הקליניקה יכולה להתאים לנוירופתיה של סיבים דקים וכדי לאשר האבחנה יש צורך בביופסיה או בדיקת סיפים לעצבים דקים
    יש לוודא כי השלמת הבירור המעבדתי ולשקול טיפול סימטומטי דרך הנוירולוג המטפל

בברכה,
    ד"ר סיון בלוך הינה מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי. משמשת כרופאה בכירה וכמנהלת שירות שבץ בבית החולים כרמל, וכמנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית במרכז הרפואי לין. שבחיפה.
    טלפון: 04-8250690
  • הגב ל: ננוירופתיה, חוששת מאד

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026