X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח
אודות הפורום
אודות פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח

פורום נוירולוגיה מנוהל על ידי ד"ר סיון בלוך, מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי, רופאה בכירה ומנהלת שירות שבץ בבית חולים כרמל, ומנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית בבית חולים לין. בפורום ניתן להעלות כל שאלה הקשורה למערכת העצבים ולמחלות נוירולוגיות וכן לגבי תסמינים, אבחונים ודרכי בירור, תוצאות בדיקות, ט...

פורום נוירולוגיה מנוהל על ידי ד"ר סיון בלוך, מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי, רופאה בכירה ומנהלת שירות שבץ בבית חולים כרמל, ומנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית בבית חולים לין. בפורום ניתן להעלות כל שאלה הקשורה למערכת העצבים ולמחלות נוירולוגיות וכן לגבי תסמינים, אבחונים ודרכי בירור, תוצאות בדיקות, טיפולים אפשריים, שיקום ומניעה. בין היתר, ניתן לשאול בפורום בנושאי שבץ מוחי, אפילפסיה, כאבי ראש, הפרעות תנועה, מחלות עצב שריר, מחלות דלקתיות של המוח ובדיקות נוירולוגיות שונות. הינכם מוזמנים לפנות אל ד"ר סיון בלוך דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי מהיר.

מנהלי פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • לגבי השאלה על ALS
    שחר וולטניסקי
    13:39 05/07/20 05/07
    13:39
  • ד"ר בלוך תודה רבה על המענה המהיר.
    ניסיתי להגיב על התגובה אבל זה לא מאפשר לי.

אני אחדד את שאלתי.
    אני לא מנסה לשאול אותך כאן בפורום האם לדעתך יש לי ALS. זה טיפשי מצידי לשאול כזה דבר ללא אבחון נוירולוגי לרבות בדיקת EMG.

בבדיקה נוירולוגית הרופא לא התרשם שמדובר במשהו שקשור ל-ALS והוא התייחס לכך בביטול ואמר שזה לא נראה כמו. יחד עם זאת המליץ ללכת לבדיקת EMG.

***מה שניסיתי לשאול הוא לא "האם יש לי ALS על סמך הסימפטומים הללו", אלא, -- האם חולשה גופנית כללית, הנמשכת מס' חודשים יכולה להיות סממן מוקדם להתפתחות מחלת ניוון שרירים קשה, לרבות ALS?***

לצורך העניין, קושי בביצוע פעולות פיזיות קלות כמו עלייה במדרגות שבה אני מרגיש את הרגליים אחרי קומה אחת כאילו עליתי 4, או תחושה של "בא לי להיזרק" כאשר אני במצב מנוחה, והשרירים עייפים ומתאוששים לאט מאוד אחרי כל פעולה מתונה ואף פחות מכך.

האם הדברים הללו, היו משהו שחולי ALS דיווחו עליו בטרם אובחנו ככאלה?

• הגב ל: לגבי השאלה על ALS

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לגבי השאלה על ALS
    ד"ר סיון בלוך
    12:19 07/07/20 07/07
    12:19
  • הסימפטומים שאתה מתאר יכולים לאפיין גם מחלות דלקתיות נוירולוגיות או כלליות , מחלות אוטאימוניות ומחלות שרירים מחלות של בלוטת התריס, אנמיה ועוד. לאו דווקא ALS.
    בברכה

בברכה,
    ד"ר סיון בלוך הינה מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי. משמשת כרופאה בכירה וכמנהלת שירות שבץ בבית החולים כרמל, וכמנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית במרכז הרפואי לין. שבחיפה.
    טלפון: 04-8250690

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לגבי השאלה על ALS
    gamani
    17:51 05/11/22 05/11
    17:51
  • שלום חברים יקרים . מרגיש מחוייב לשתף. אני רופא...מזה 3 שבועות סובל מקפיצות שרירים- "פאסיקולציות" בכל הגוף , כל הזמן , באופן בלתי נשלט. בצורה ספוראידית , גובר במנוחה. בנוסף תחושת כבדות וחולשה של גפיים עליונות , ואי-פילו כאב קל של "שרירים תפוסים " כל הזמן. ... מתח שרירים תמידי בכל הגוף.בשונה מהרגלי , חדרה בי המחשבה כי מדובר ב ALS ונתקפתי בהתקף חרדה קיצוני ומדאיג .... ( שבאופן טבעי- הגביר את הקפיצות ויתר הסימפטומים). לא ישנתי 5 ימים וכבר במוחי נפרדתי ממשפחתי..... חוויתי תחושה אמיתית וקיצונית כאילו כבר הודיעו לי על היותי מאובחן ב ALS.....לא מאחל לאף אחד .... הסוף טוב.... הצלחתי לבצע בדיקת EMG - ששללה ALS.... ואולם הסימפטומים נמשכים....לאחר התייעצות עם מספר נוירולוגים ... הנה ההסבר ..... קראו בעיון ותרגיעו עצמכם. מדובר ב סינדרום מוכר : Benign fasciculation syndrome קראו בעיון והירגעו https://en.wikipedia.org/wiki/Benign_fasciculation_syndrome

השיבו לעצמכם על מספר שאלות :
    1.האם אתם יודעים ש 70% מכלל האוכלוסיה סובלת בשלב זה או אחר מ"קפיצות שירירים"...
    2. כמה פעמים חשבתם מחשבות חרדתיות על מצבי קיצון נוראיים והתבדתם ?
    3. כמה מתוך הפחד שלכם מבוסס על ממצאים אוביאקטיבים וכמה מתוך הוא "הסיפור שאתם מספרים לעצמכם " תוך "אניסת " המציאות ווהעובדות...
    4 .הגוף שלנו מכונה מופלאה לשהרבה מהתופעות אין הסבר .... מה שבטוח שקיים קשר ישיר בין הגוף והנפש. כשהנפש פצועה לגוף יש אלפי דרכים - לאותת על כך....כרופא , ראית מצבי קיצון של עד עיורון מדומה - CONVERSION SYNDROME כביטוי לנפש פצועה....

רוצה לומר ,הירגעו , ושיברו את מעגל הקסמים של חרדות.....
    מרגיש מחוייב לשתף - כמי שעבר חווייה עוצמתית ומפחידה ביותר ---- רוצה לחסוך זאת לאחרים...

https://en.wikipedia.org/wiki/Benign_fasciculation_syndrome

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026