X

מדורים:

  •      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:




פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח
אודות הפורום
אודות פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח

פורום נוירולוגיה מנוהל על ידי ד"ר סיון בלוך, מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי, רופאה בכירה ומנהלת שירות שבץ בבית חולים כרמל, ומנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית בבית חולים לין. בפורום ניתן להעלות כל שאלה הקשורה למערכת העצבים ולמחלות נוירולוגיות וכן לגבי תסמינים, אבחונים ודרכי בירור, תוצאות בדיקות, ט...

פורום נוירולוגיה מנוהל על ידי ד"ר סיון בלוך, מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי, רופאה בכירה ומנהלת שירות שבץ בבית חולים כרמל, ומנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית בבית חולים לין. בפורום ניתן להעלות כל שאלה הקשורה למערכת העצבים ולמחלות נוירולוגיות וכן לגבי תסמינים, אבחונים ודרכי בירור, תוצאות בדיקות, טיפולים אפשריים, שיקום ומניעה. בין היתר, ניתן לשאול בפורום בנושאי שבץ מוחי, אפילפסיה, כאבי ראש, הפרעות תנועה, מחלות עצב שריר, מחלות דלקתיות של המוח ובדיקות נוירולוגיות שונות. הינכם מוזמנים לפנות אל ד"ר סיון בלוך דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי מהיר.

מנהלי פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • המטומה סובדוראלית
    ליאת
    09:33 06/05/19 06/05
    09:33
  • שלום,
    אמא שלי, בת 73, קיבלה מכה חזקה בראש מחפץ כבד שנפל עליה (על קודקוד הראש לכיוון שמאל). סבלה מכאבי ראש כשבועיים, סבלה מכאבים בצד שמאל של הפנים ובנוסף יש לה עדיין כאב באזור שנפגע עם הרגשת שריפה.
    הייתה אצל נוירולוג והבדיקה הפיזית תקינה אך הפנה אותה ליתר ביטחון לסיטי ללא חומר ניגוד. בסיכום המכתב הוא כותב כי הוא מפנה על מנת לשלול המטומה סובדוראלית.

    שאלותיי:
    1. מה זה המטומה סובדוראלית?

    2. מה יכול לגרום להרגשת שריפה? הוא לא ענה לה על זה.

    3. בימים האחרונים אמא שלי מרגישה הרגשת נימלול בצד שמאל. גם לגבי זה הנוירולוג לא ענה. ממה הנימלול יכול לנבוע?
    4. בהתחלה הרופא אמר לאמי שישלח אותה לצילום וכשאמרה לו על הקרינה, אז ענה לה שישלח אותה לסיטי ללא חומר ניגוד. האם יכול להיות שסיטי ללא חומר ניגוד הוא עם פחות קרינה מצילום ראש??? ובאופן כללי אשמח לדעת- אם משתמשים בחומר ניגוד בסיטי אז ישנה יותר קרינה?
    5. בסיכום המכתב כתב כי אין אינדיקציה דחופה לביצוע צילום ושהוא שולח לסיטי ללא חומר ניגוד. האם הכוונה מאחורי זה היא זמינות התורים??
    תודה רבה ומתנצלת על האורך !!!

  • הגב ל: המטומה סובדוראלית

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המטומה סובדוראלית
    ד"ר סיון בלוך
    10:22 06/05/19 06/05
    10:22
  • המטומה סאב דורלית הינה דימום בין הגולגולת למוח ולעיתים ההשפעה של דימום כזה מורגשת רק כעבוד מספר שבועות. הסיבה הכי שכיחה לדימום כזה היא טאומה. CT מוח הינו בדיקה עם כמות קרינת רנטגן גבוהה יותר מצילום, אך מבדיקה אחת אין כלל סכנה והסכנות מדברות על בדיקות מרובות ועל השפעה כעבור עשרות שנים, כך שזה מתייחס בעיקר לילדים.
    לגבי חומר ניגודי- אינו מוסיף קרינה, מדובר ביוד המתפנה בכליות ולכן יש צורך בתיפקוד כלייתי תקין. כאשר השאלה היא דימום אין צורך בתוספת של יוד.
    לגבי הנימול משמאל ישנה אבחנה מבדלת רחבה- מכיון ונבדקה על ידי הנוירולוג ראי מה הוא כתב.
    בברכת בריאות מלאה.

    בברכה,
    ד"ר סיון בלוך הינה מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי. משמשת כרופאה בכירה וכמנהלת שירות שבץ בבית החולים כרמל, וכמנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית במרכז הרפואי לין. שבחיפה.
    טלפון: 04-8250690
  • הגב ל: המטומה סובדוראלית

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026