X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח
אודות הפורום
אודות פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח

פורום נוירולוגיה מנוהל על ידי ד"ר סיון בלוך, מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי, רופאה בכירה ומנהלת שירות שבץ בבית חולים כרמל, ומנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית בבית חולים לין. בפורום ניתן להעלות כל שאלה הקשורה למערכת העצבים ולמחלות נוירולוגיות וכן לגבי תסמינים, אבחונים ודרכי בירור, תוצאות בדיקות, ט...

פורום נוירולוגיה מנוהל על ידי ד"ר סיון בלוך, מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי, רופאה בכירה ומנהלת שירות שבץ בבית חולים כרמל, ומנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית בבית חולים לין. בפורום ניתן להעלות כל שאלה הקשורה למערכת העצבים ולמחלות נוירולוגיות וכן לגבי תסמינים, אבחונים ודרכי בירור, תוצאות בדיקות, טיפולים אפשריים, שיקום ומניעה. בין היתר, ניתן לשאול בפורום בנושאי שבץ מוחי, אפילפסיה, כאבי ראש, הפרעות תנועה, מחלות עצב שריר, מחלות דלקתיות של המוח ובדיקות נוירולוגיות שונות. הינכם מוזמנים לפנות אל ד"ר סיון בלוך דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי מהיר.

מנהלי פורום נוירולוגיה ומחלות כלי הדם במוח

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • כאבי ראש קשים שנים +pfo
    ויקי
    14:05 10/12/18 10/12
    14:05
  • שלום רב, אני בת 30, סובלת המון שנים מכאבי ראש/מיגרנות בנוסף יש לי מום בלב pfo, עשיתי המון בדיקות כמו דם היה תקין, בדיקת tcd סיבת הפנייה
    הערכת דלף מימין לשמאל כולל saline agitated
    תיאור
    בניטור עורק ה­artery cerebral Middle משמאל, תוך הזרקת saline agitated:
    ). microembolic signal) MES 1­ל עדות : valsalva ללא, במנוחה .1
    ). microembolic signal) shower ­ MES ­100­מ ליותר עדות valsalva כדי תוך ..2
    ).microembolic signal) shower ­ MES ­100­מ ליותר עדות valsalva לאחר .3
    סיכום
    .משמעותי right to left shunt ­ל עדות
    לצין שבוצעה בדיקה המיועדת להערכת דלף מימין לשמאל (PFO (בלבד. על­פי הערכה קלינית/ נוירולוגית לשקול בדיקת TCD
    המיועדת להערכת מחלת בכליי דם תוך גולגולתיים.
    לפי הקרדיולוג הבדיקה מראה את הקיים יש לציין שבדיקות לב אקו מאמץ וכ'ו יצאו תקינות
    בנוסף ביצעתי mri ראש מוח הממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה מבנה גומה אחורית תקינים, חדרי המוח ציסטרנות וחריצים תקינים, ללא עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום. בסדרות משוקללות t2, flair מודגמים אותות חריגים בחומר הלבן העמוק פרונטלי משמאל בלתי ספציפיים, אינם מתאדרים, אינם מוגבלים בדיפוזיה, יתכן על רקע המיגרנות. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים ללא עדות להגבלה בdwi, התרשמות: אותות חריגים בודדים בלתי ספציפיים. הרופא משפחה הסביר לי שהבדיקות תקינות וכך גם הקרדיולוג אך הנוירולוג טוען אחרת שבדיקת mri לא תקינה מיכון שראו אותות חריגים בחומר הלבן, הנוירולוג נורא הפחיד אותי שהסיכוי לשבץ מוחי בגיל צעיר עולה בנוסף מיכון שיש לי pfo , וכך נוצר ויכוח בין נוירולוג שחושב כדי לעשות צנתור והקרדיולוג חושב אחרת מיכון שאין שום בעיה בלב הכל תקין מלבד המום לא צריך לעשות צנתור, (אציין שהייתי אצל עוד קרדיולוג שחשב שאין צורך לצנתר מיכון שהלב תקין והייתי אצל עוד נוירולוג שאמר שהבדיקות תקינות וכדי רק לטפל במיגרנות) הנוירולוג מאוד הפחיד אותי בטענות שלו פשוט הפסקתי לטפל בנושא, ברצוני לדעת האם הדיקת mri או עלי להמשיך ולבדוק, כרגע עדיין ממשיכה לסבול מכאבי ראש לוקחת משככי כאבים
    אשמח לתשובה תודה רבה

• הגב ל: כאבי ראש קשים שנים +pfo

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כאבי ראש קשים שנים +pfo
    ד"ר סיון בלוך
    15:43 27/12/18 27/12
    15:43
  • PFO הינו מום לבבי הנמצא ב 25% מהאוכלוסיה וכממצא אקראי חשיבותו אינה ברורה. במידה ומדובר במטופל צעיר לאחר שבץ או TIA ההתייחסות שונה. במטופלים לאחר שבץ מוחי מסיבה לא ידועה שכיחות ה PFO הינה 56%. לפי מה שכתבת לא נראה כי עברת אי פעם אירוע החשוד ל TIA או שבץ . לגבי הממצאים בהדמיה יש שינויים ב MRI ישכולים להיות מיוחסים למיגרנה ויש שינויים המתאימים לממצאים איסכמיים . ממליצה לך לפנות לנוירולוג המתמחה בשבץ והוא יעזור לך לפתור ההתלבטות. ולהחליט האם יש צורך בטיפול כלשהוא.
    בברכת בריאות שלמה!!

בברכה,
    ד"ר סיון בלוך הינה מומחית לנוירולוגיה ושבץ מוחי. משמשת כרופאה בכירה וכמנהלת שירות שבץ בבית החולים כרמל, וכמנהלת המרפאה הנוירו-וסקולרית במרכז הרפואי לין. שבחיפה.
    טלפון: 04-8250690
  • הגב ל: כאבי ראש קשים שנים +pfo

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026