X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום המטולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום המטולוגיה כללית

פורום המטולוגיה כללית שע"י מכון המטולוגיה במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר מאיר פרייס, מומחה המטולוגיה, המטואונקולוגיה ומחלות פנימיות, ומנהל המכון להמטולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: אנמיה, חסר דם, חסר ברזל, ספירת דם, ספירת דם לא ת...

פורום המטולוגיה כללית שע"י מכון המטולוגיה במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר מאיר פרייס, מומחה המטולוגיה, המטואונקולוגיה ומחלות פנימיות, ומנהל המכון להמטולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: אנמיה, חסר דם, חסר ברזל, ספירת דם, ספירת דם לא תקינה, לויקוציטוזיס, Complete blood count, לויקופניה, לויקופניה בדם, לויקופניה אתנית, טרומבוציטופניה, טרומבוציטופניה בהריון, טרומבוציטוזיס, תרומבוציטוזיס, טסיות דם, בירור המטולוגי, ביופסיית מח עצם, בדיקת מח עצם, בלוטת לימפה, קשרי לימפה, מערכת הלימפה, ניקור מח עצם, PNH ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר (פרופ') מאיר פרייס על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום המטולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • ספירה
    שיר
    04:39 13/01/16 13/01
    04:39
  • במעקב המטולוג כבר שנה אחרי ירידה במשקל ובלוטות מוגדלות (שבינתיים הפסקנו לעקוב באופן פעיל בביקורות, רק עושים US צוואר מדי פעם לעקוב אחרי גדילה של בלוטות) ואחרי שדי שללנו לימפומה (ללא ביופסיה) בשל סטטיות ובלימה בירידה במשקל.

בבדיקות האחרונות יצאו החריגות האלה:
    WBC 12.3 K/ul HCT 36.2 % LYMP.abs 4.6 K/ul

וגם TSH יצא מוגבר בפעם הראשונה אצלי, 5.4 עם T4 תקין. לא מוסבר.

לא הייתי חולה כבר שנה. יש לציין שנטלתי רואקוטן שבועיים והפסקתי כי התפתחה תחושת כבדות ורעד ביד שמאל, תופעה מאוד מוזרה, ורופא העור הורה לי להפסיקה מיידית למרות שלתרופה אין תופעת לוואי ידועה כזו. התופעה עדיין נמשכת למרות שאני כבר שבועיים ללא התרופה והתסמינים משתנים מיום ליום, לפעמים היד כבדה מאוד מהאצבעות עד הכתף ויום לאחריו אין תחושת כבדות אלא כאב שמרגיש שרירי או רעד\רטט חזק. לפעמים סחרחורות (החדר מסתובב) עם תחושת ניעור מהירה, לפעמים חולשה קלה ברגליים.

עד היום לא היו לי אף פעם לימפוציטים מוגברים בבדיקות, החריגה תקינה נכון (ללא מחלה כלשהי בשנה האחרונה)? האם יש הצדקה לבצע כרגע בדיקת ציטומטריה (מרקרים של לימפוציטים בבדיקת דם, ההמטולוג הציע)?

תודה

• הגב ל: ספירה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • אין תשובה בכוונה?
    שיר
    01:36 15/01/16 15/01
    01:36
  • כתבתי בפורום המטואוקנקולוגיה ולא קיבלתי תשובה אך פה קולח ובכל זאת דילגת על שאלתי.

• הגב ל: אין תשובה בכוונה?

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ספירה
    ד"ר מאיר פרייס
    11:21 15/01/16 15/01
    11:21
  • שלום שיר,
    מצטער על העיכוב בתשובה. אני חייב להגיד שאיני בטוח שאני מבין את כל השתלשלות הסיפור. בעיקרון הדרך לשלול לימפומה היא ע"י ביצוע ביופסיה. לא בהכרח בלוטות מוגדלות מעידות כל לימפומה ופה נכנסים משתנים נוספים כפי שתיארת כגון ירידה במשקל וכד?. עליה בספירת הלימפוציטים יכולה להיות גם היא תגובתית. ביצוע בדיקתFACS עוזר לעתים אבל גם אינו שולל. הסימנים הנוירולוגיים אכן מטרידים ואני חושב שיש מקום להמשך בירור ע"י נוירולוג.
    אני חושב בהחלט שיש מקום להמשך בירור המטולוגי ובמידת הצורך גם לבצע ביופסיה מבלוטת לימפה מוגדלת. לעתים אולטרהסאונד יכול להעיד על מראה לא תקין של בלוטה ולהוות כלי עזר נוסף.

בברכה,
    ד"ר מאיר פרייס, מומחה המטולוגיה, המטואונקולוגיה ומחלות פנימיות, ומנהל המכון להמטולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250445
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: ספירה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רציתי מאוד לעשות ביופסיה
    שיר
    05:06 17/01/16 17/01
    05:06
  • אבל לא ההמטולוג ולא אא''ג רבים ושונים (כולל פרופ' פיינמסר מבלינסון לאחרונה) הצליחו למשש את הבלוטות המוגדלות ולכן בלית ברירה ולאחר שנה שלמה של רדיפות אחרי רופאים בהתחננות לביופסיה התייאשתי וויתרתי. (אא''ג טוען שלא עושה ביופסיה אם לא מצליח למשש, אפילו אם הבלוטה בגודל 2.4 ס''מ).

בגלל שהירידה במשקל נבלמה והבלוטות לא ממש גדלות (מדי פעם הן מוסיפות עוד כמה מ''מ) הסיכון ללימפומה ירד מהפרק וסיכמתי עם ההמטולוג שנפסיק ביקורות פעילות והוא הסכים איתי שאין צורך ורק נעקוב בסונר מדי פעם (מראה סונוגרפי תקין של הבלוטות, אחת עם קורטקס מעובה) ואם יורע מצבי או יופיעו בלוטות חדשות נחדש קשר.

מדוע לדעתך יש צורך להמשיך בירור המטולוגי? בגלל הלימפוציטים המוגברים?
    לא נשאר מה לברר אחרי שנה מעקב (כולל CT כל גופי בראשית שנה שעברה אז החל המעקב-תקין) וביופסיה לא אפשרית.

• הגב ל: רציתי מאוד לעשות ביופסיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • רציתי מאוד לעשות ביופסיה
    ד"ר מאיר פרייס
    06:33 18/01/16 18/01
    06:33
  • כפי שכתבתי אני לא מכיר לגמרי את פרטי המקרה ותוצאות הבדיקות. בסופו של דבר ההחלטה אם לעשות ביופסיה או להמשיך בירור היא של הרופא המטפל ושלך. נשמע שעברת בירור מקיף.
    לימפוציטים מוגברים יכולים להיות גם במחלות וירליות. אפשר לחזור על בדיקות הדם בעוד מספר שבועות ולראות האם עדיין הם מוגברים

בברכה,
    ד"ר מאיר פרייס, מומחה המטולוגיה, המטואונקולוגיה ומחלות פנימיות, ומנהל המכון להמטולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
  • הגב ל: רציתי מאוד לעשות ביופסיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מחלה חיידיקית
    שיר
    23:37 04/02/16 04/02
    23:37
  • שלום לך שוב.

לפני כשבועיים חליתי במחלה חיידקית כלשהי (חום שטיפס מהר מאוד ל39.9, הרגשה נוראה, כאבים בחזה ושיעול דמי וכמעט אפאתיות) וקיבלתי טיפול אנטיביוטי שעזר מאוד, אך לאחריו הופיעו סחרחורות נוראיות ומציקות.

בשל הסחרחורות רופא המשפחה נתן לי כמה בדיקות כולל ספירה וכימיה ויצאו רק החריגות האלה (לימפוצטים תקינים):

GGT 51 U/L (נורמה עד 38)

PLT 535 K/ul (נורמה עד 450)

בילירובין 0.07

לקחתי אנטיביוטיקה (מוקסיויט) ל8 ימים בהנחיית הרופא, סביר להניח שאלו פשוט חריגות בשל התרופה נכון? בעיקר רמת הטסיות מעניינת אותי. לציין שמעולם לא היו לי חריגות בטסיות אך לאחותי יש ITP כרוני (אך מאוזן היטב).

תודה

• הגב ל: מחלה חיידיקית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מחלה חיידיקית
    ד"ר מאיר פרייס
    22:16 08/02/16 08/02
    22:16
  • שלום שיר
    בITP יש בדרך כלל ספירת טסיות נמוכה. ספירת טסיות גבוהה יכולה בהחלט להיות קשורה למחלה חריפה

בברכה,
  • הגב ל: מחלה חיידיקית

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026