X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום ניתוח קטרקט
אודות הפורום
אודות פורום ניתוח קטרקט

פורום ניתוחי קטרקט מנוהל על ידי פרופסור חנא גרזוזי, ד"ר מודי נפתלי, שהינם מומחים מובילים בתחום הנמנים על הסגל הרפואי של "מעין" - מרכז רפואי מתקדם לניתוחי עיניים. פרופסור גרזוזי לשעבר מנהל מחלקת העיניים בבית החולים בני ציון, ד"ר מודי נפתלי הינו יועץ ומנתח בכיר בביה"ח רמב"ם, לשעבר מנהל מחלקת...

פורום ניתוחי קטרקט מנוהל על ידי פרופסור חנא גרזוזי, ד"ר מודי נפתלי, שהינם מומחים מובילים בתחום הנמנים על הסגל הרפואי של "מעין" - מרכז רפואי מתקדם לניתוחי עיניים. פרופסור גרזוזי לשעבר מנהל מחלקת העיניים בבית החולים בני ציון, ד"ר מודי נפתלי הינו יועץ ומנתח בכיר בביה"ח רמב"ם, לשעבר מנהל מחלקת העיניים בבית החולים פוריה. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות בתסמינים של קטרקט, היווצרות המחלה, צורך בניתוח, הליכי אבחון וטיפול מקדימים, סוגי ניתוחים, עדשות מתאימות ומיוחדות, סיכונים וכאבים, והתאמה אישית לניתוח קטרקט. הנכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום ו\או לפנות אל פרופסור גרזוזי וד"ר נפתלי על מנת לקבל מענה מהיר ומקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום ניתוח קטרקט

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • ניתוח קטרקט
    יעל
    13:18 19/06/20 19/06
    13:18

• שלום רב
    אני בת 56 ואמורה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים ויש לי צילינדר מס' 1 בעין אחת ומס' 2 בעין השנייה.אני כרגע משתמשת במשקפי אופיס לראייה וזקוקה גם למשקפיים לרחוק
    אני מאד מתלבטת האם לשתול עדשות רגילות או עדשות מולטיפוקל?או עדשות טוריות לתיקון הצלינדר ושאלותיי הם:
    1.במידה וישתילו לי את העדשות המולטיפוקליות האם לא אצטרך יותר משקפיים לכל שלושת המרחקים (קרוב,רחוק וביניים)? והאם ניתן גם לטפל עם העדשות האלו גם בצילנדר?.
    2. מה אחוז ההצלחות בעדשות אלו להסרת המשקפיים לגמרי?
    3.והאם בעדשות הרגילות ניתן להגיע למצב שאצטרך רק משקפי קריאה?
    תודה רבה על תשובתך

• הגב ל: ניתוח קטרקט

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ניתוח קטרקט
    ד"ר מודי נפתלי
    15:30 19/06/20 19/06
    15:30
  • שלום יעל

1.במידה וישתילו לי את העדשות המולטיפוקליות האם לא אצטרך יותר משקפיים לכל שלושת המרחקים (קרוב,רחוק וביניים)?
    התשובה היא שזה נכון במרבית המיקרים אבל לא בכולם, בחלק מהמיקרים יש צורך במספר קטן.
    והאם ניתן גם לטפל עם העדשות האלו גם בצילנדר?.
    תשובה: לתיקון צילינדר יש צורך בעדשה טורית. קיימות עדשות מולטיפוקליות, טוריות ומולטיטורית שמתקנות גם צילינדר וגם מולטי.
    2. מה אחוז ההצלחות בעדשות אלו להסרת המשקפיים לגמרי?
    תשובה: במחקר שעשיתי אצלנו 87% לא נזקקו כלל למשקפיים 11% נזקקו למשקפיים לפעולות מסוימות בלבד אולם במרבית שעות היממה הלכו ללא משקפיים ורק 2% נזקקו למשקפיים מרבית שעות היממה. המספרים בספרות העולמית דומים.
    3.והאם בעדשות הרגילות ניתן להגיע למצב שאצטרך רק משקפי קריאה?
    תשובה: קריאה ומחשב כלומר קרוב וביניים.
    בהצלחה רבה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ניתוח קטרקט
    יעל
    10:18 20/06/20 20/06
    10:18
  • שלום
    יש לי עוד כמה שאלות
    1.אז אני מבינה שאני צריכה את העדשה
    המולטיטורית בכדי להוריד את המשקפיים
    מאחר שיש לי צילנדר?(בעין אחת מס' 1 ובעין השניה מס' 2)
    2. האם יש תופעות לוואי לעדשות אלו?
    3 במידה ואשתול את העדשות הרגילות.האם
    במהלך השנים מספר הצלינדר יגדל וגם
    מספר המשפיים גדלים מאד על אף ניתוח
    הקטרקט ? ואז אצטרך להחליף משקפיים
    כל כמה שנים?
    4. האם יש אנשים שעברו ניתוח השתלה של
    העדשות המולטיטוריות ולא נשארו מרוצים
    מזה בגלל תופעות לוואי וזה גרם להם
    להכנס לעוד ניתוח בכדי להחליף לעדשה
    רגילה?

תודה רבה על תשובתך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ניתוח קטרקט
    ד"ר מודי נפתלי
    18:22 20/06/20 20/06
    18:22
  • יעל

1.אז אני מבינה שאני צריכה את העדשה
    המולטיטורית בכדי להוריד את המשקפיים
    מאחר שיש לי צילנדר?(בעין אחת מס' 1 ובעין השניה מס' 2)
    תשובה - נכון
    2. האם יש תופעות לוואי לעדשות אלו?
    תשובה - כן מעט מאד. לעיתים סינוורים במיוחד בלילה כשאורות ממול.
    3 במידה ואשתול את העדשות הרגילות.האם
    במהלך השנים מספר הצלינדר יגדל וגם
    מספר המשפיים גדלים מאד על אף ניתוח
    הקטרקט ? ואז אצטרך להחליף משקפיים
    כל כמה שנים?
    תשובה - לא. המספר יישאר קבוע.
    4. האם יש אנשים שעברו ניתוח השתלה של
    העדשות המולטיטוריות ולא נשארו מרוצים
    מזה בגלל תופעות לוואי וזה גרם להם
    להכנס לעוד ניתוח בכדי להחליף לעדשה
    רגילה?
    תשובה - לעיתים רחוקות מאד! נדיר ביותר. מתוך כמה אלפים שהישתלתי לא זכור לי שהחלפתי למישהו עדשה אבל ידוע לי על מקרים שפורסמו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026