X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום ניתוח קטרקט
אודות הפורום
אודות פורום ניתוח קטרקט

פורום ניתוחי קטרקט מנוהל על ידי פרופסור חנא גרזוזי, ד"ר מודי נפתלי, שהינם מומחים מובילים בתחום הנמנים על הסגל הרפואי של "מעין" - מרכז רפואי מתקדם לניתוחי עיניים. פרופסור גרזוזי לשעבר מנהל מחלקת העיניים בבית החולים בני ציון, ד"ר מודי נפתלי הינו יועץ ומנתח בכיר בביה"ח רמב"ם, לשעבר מנהל מחלקת...

פורום ניתוחי קטרקט מנוהל על ידי פרופסור חנא גרזוזי, ד"ר מודי נפתלי, שהינם מומחים מובילים בתחום הנמנים על הסגל הרפואי של "מעין" - מרכז רפואי מתקדם לניתוחי עיניים. פרופסור גרזוזי לשעבר מנהל מחלקת העיניים בבית החולים בני ציון, ד"ר מודי נפתלי הינו יועץ ומנתח בכיר בביה"ח רמב"ם, לשעבר מנהל מחלקת העיניים בבית החולים פוריה. מטרתו של הפורום היא לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות בתסמינים של קטרקט, היווצרות המחלה, צורך בניתוח, הליכי אבחון וטיפול מקדימים, סוגי ניתוחים, עדשות מתאימות ומיוחדות, סיכונים וכאבים, והתאמה אישית לניתוח קטרקט. הנכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום ו\או לפנות אל פרופסור גרזוזי וד"ר נפתלי על מנת לקבל מענה מהיר ומקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום ניתוח קטרקט

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • תוצאות לאחר ניתוח קטרקט
    נימי
    12:39 13/11/16 13/11
    12:39
  • ניתוח קטרקט עם כוונון לקרוב
    נימי‏(13.11.2016, 2:19)
    בבדיקה של רופא מנתח מומחה, ניקבע לי תור לניתוח קטרקט בעין שמאל עם כוונון לקרוב עם השארת צילינדר. כיום למרות הקטרקט (בעין ימין עדיין אין צורך לנתח) אני לא מרכיב משקפיים בחיי היומיום, אלא רק בנהיגה . בהתנהלות היומיומית, אני רואה טוב אנשים, נוף וכל השאר ללא צורך במשקפיים. בטלוויזיה אני רואה את התרגום קצת מטושטש, אבל אני יכול לראות בלי לאמץ את העיניים, ברור שעם משקפיים אני רואה טוב יותר. במחשב איני זקוק למשקפיים אני יושב במרחק של כחצי מטר. בקריאת עיתון, או ספר אין לי צורך במשקפיים (אני בן 78). האם לאחר הניתוח הנ"ל אוכל להמשיך לראות בחיי היומיום כמו שאני רואה כיום כלומר ללא שימוש במשקפיים חוץ מנהיגה?

תודה נימי

• הגב ל: תוצאות לאחר ניתוח קטרקט

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר מודי נפתלי
    20:39 15/11/16 15/11
    20:39
  • שלום נימי
    במידה ואכן תאחר הניתוח תוכל לראות מקרוב כמתוכנן ויישאר לך צילינדר אני מניח (אבל לא יכול להבטיח) שתוכל להסתדר כפי שאתה מסתדר כיום. כלומר תוכל ל ראות גם ללא משקפיים אבל עם טשטוש קל. השאלה היא האם זה יספק אותך או שתעדיף ראיה ברורה יותר עם משקפיים. אם אתה מוכן נפשית לכך שהראיה לא תהיה מושלמת ללא משקפיים תוכל להתנהל גם ללא משקפיים. פרט כמובן לנהיגה שאז אתה חייב! במשקפיים על פי החוק.

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    נימי
    13:45 21/11/16 21/11
    13:45
  • השאלה למה ההמלצה של הרופא היא לכוונון מקרוב ולא לרחוק. האם בגלל הצילינדר זה המצב המתאים לי? אני מבין שהמנתח ממליץ למנותח בהתאם לציפייה שלו והיכולת הניתוחית התואמת את מצבו. כיום חדות הראיה שלי עם משקפיים בעין הטובה עם קטרקט הקל יותר היא גבולית ובעין הזקוקה לניתוח היא פחות מכך ולמרות הכל אני לא משתמש במשקפיים בחיי היומיום חוץ מנהיגה וצפייה בטלוויזיה וכפי שכבר כתבתי רואה טוב אנשים, נוף וכל השאר ללא טשטוש.
    אני שואל זאת, מכיוון שהניתוח הוא לא הפיך והעיניים הם האיבר החשוב ביותר לאיכות החיים.
    חשוב לציין, שנאמר לי שיהיו קשיים בניתוח מכיוון שהאישונים שלי לא מתרחבים מספיק וארובות העיניים עמוקות.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר מודי נפתלי
    21:03 21/11/16 21/11
    21:03
  • שלום נימי,
    ראשית אמנם אני מסכים שהעיניים הם האיבר החשוב ביותר לאיכות החיים ושהניתוח אינו הפיך אבל גם במקרה הגרוע ביותר התוצאה תהיה צורך להרכיב משקפיים במספר כזה או אחר ולא פגיע בראיה או באיכות החיים. ולכן אין צורך להילחץ יתר על המידה.
    ולשאלתך: בדרך כלל המנתח אינו ממליץ, אלא מתייעץ עם המנותח בהתאם לצרכיו של המנותח ונותן לו את כל המידע על מנת שיוכל להחליט מה עדיף לו. אינני יכול לענות לך על שאלתך בלי בדיקה ובלי נתונים על מספר המשקפיים וחדות הראיה שלך. ממכתבך עולה שאתה רואה היטב גם לקרוב גם לרחוק וגם למחשב, אבל כנראה שקים הבדל בינהם וללא המידע המדויק אין לי אפשרות לתת לך ת שובה חד משמעית. התשובה שנתתי היא עקרונית וכללית.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026